Baba a pocakban vetélés/missed ab után! (beszélgetés)
Szia!
Én mindkettővel a femibiont szedtem. Az elsővel 5 a másodikkal 8 kg-ot híztam.
Szerintem is egébként kinek mi válik be. Nem lehet egy terhesvitaminra sem azt mondani, hogy az a legjobb és ez a legjobb.
Én ismerek olyat is, aki femibiont szedett az elején, aztán a doki állította át elevitre. Nem volt semmi baja a femibiontól sem, egyszerűen így szedették vele.
Nekem beváltt az elevit.
Nem vagyok erős. Csak szeretnék pokolian erős lenni.
Csak én már nagyjából túl vagyok azon, ahol most te tartasz, mert muszáj a jövőre gondolni.
Az első kettő spontán vetélés volt.
A harmadik babánk 20. heti terhességmegszakítás volt.Ő beteg volt. Meg kellett szülnöm a kislányunkat.
A vézés pl. jelezhet valamilyen vérzékenységi betegséget. Véralvadási problémat, amitől lehet vetélés.
Nekem is az van pl. és azért veszítettem el az első két babát.
Na fel a fejjel és tarts ki!!! Ha kell egy kis noszogatás, akkor...itt mindig megtalálsz valakit.Engem is!
A hőmérőzésben nem tudok adni. Én nem alkalmaztam.
Én elevitet szedte, korábban egy darabig gravidát, de egyiktől sem volt nagy étvágyam. Biztos, hogy attól van nagy étvágyad?
Köszi szépen a tippeket!
Ja, neem, én nem éjszakázok, csak éppen nem rajtam múlik, h mikor ébredek reggel, de általában 1/2 6 és 7 között valamikor.
Egyébként én is túlsúlyos vagyok, bár ebből eredően sose volt problémám egyik terhességnél sem. Én is odafigyelek most magamra, és mozgok is, de drasztikusan nem akarok fogyni.
Nekünk anno azt mondta a doki, hogy a kényszerhelyzet kényszermegoldásokat szül, a nem megszokott biritmus nem megszokott eredményt fog hozni, de a folyamatosság érdekében olyankor is mérjek, csak jelezzem a neki vitt hőgörbén, hogy ott mi volt a helyzet, abban az időszakban.
Persze lehet, hogy erre is minden orvos mást mond :-)
Hát az úgy nem jó mit tudom én találj ki egy időpontot nem tudom mikor vagy még otthon.
Tegyük fel 5óra lenne a jó akkor minden nap 5kor mérd nyilván kis eltérés nem számít de fontos hogy ne össze vissza legyen mert úgy nem ér semmit.
Azt mondják több hónapi hőmérőzés a jó egyből nem lehet semmit megállapítani.Én nem peteérés végett pusztán kíváncsiságból mértem és pont akkor amikor teherbe is estem így láttam azt hogy a hő tényleg fent maradt.
Azóta se mértem.
Most a terhességre vettem ovu tesztet de fölösleges volt mert sikerült egyből teherbe esnem...
Viszont vannak itt is akik ovu teszteltek peteérés végett:-D
Bocs, hogy közbeszólok:-)
Hőmérőzni minden esetben ébredés után kell, azonnal, még a reggeli pisilés előtt, fontos, hogy ágyban légy!
Ha több műszakban dolgozol, és mondjuk az éjszakai műszak miatt más a napi beosztás, akkor az első ébredéskor ugyanez az eljárás. Az eredmény nem lesz teljesen pontos, de szegény ember vízzel főz, ha dolgozni kell, hát dolgozni kell :-) ha más az ok, kevésbé kényszerpályás, akkor bizony a baba érdekében áldozatot kell hozni, fontos a rendszeres, kiegyensúlyozott, egészséges életvitel!
Terhesvitaminban pedig nincs tuti tipp, ki kell kísérletezni, kinek, melyik jön be. Én pl. az Elevitet nem tudtam szedni, mert iszonyú szorulásom volt tőle, a Gravidával meg semmi bajom... az más kérdés, hogy elvetéltem...
Szia,
Bocsi, de minden nap UGYANAKKOR kell mérni vagy minden nap ÉBREDÉSKOR? Mert a 2 nálam nem mindig ugyanaz...
Köszönöm szépen!
Te is hőmérőztél?
hőmérőzés. minden reggel ugyan akkor kell mérni az ágyban nem szabad ki szállni sem.Ciklus.hu-n lehet vezetni az segít is meghatározni a várt peteérést!
De szerintem jobb ha veszel ovulációs tesztet és azzal nézed.nem egy embernek sikerült így teherbe esnie.
Magzatvédővitamin. én az elvesztett babánál Gravidat szedtem de nem volt jó,fiamnál és most is Elevitet szedem nekem ez vált be!
Pokolian erős vagy, minden tiszteletem a Tiéd!
Azt hiszem, a te történetedhez képest én szépen befoghatom a számat...
Ha jól értem, mindhárom terhességed művi úton lett befejezve?
Amikor a 6.héten a doki óvatosan jelezte, hogy baj lehet, azt fogalmaztam meg magamban, hogy amit emberileg meg lehet tenni, azt a férjem, jómagam, és az orvosunk megtettük, megtesszük, a többi a természet és a jóisten dolga, bele kell nyugodni, ha a baba betegség, vagy bármilyen probléma miatt nem tud, nem akar megszületni. A méhem vérzékenysége biztosan jelez valamit, remélem, kiderül, hogy mit...
Most, hogy már 5 napja volt a műtét, és fizikailag továbbra is vacakul vagyok, a testi tünetek folyamatosan arra emlékeztetnek: valami nincs velem rendben, de talán igazad van, ez is csak az önmagam okolásának a része, a bűntudaté, az ok-keresésé...
Látod, te sovány voltál, én meg túlsúlyos vagyok, el is határoztam, hogy becsületes fogyókúrába kezdek, ahogy a hasam engedi:-)
Majd csak lesz valahogy...
Kedves Poszata!
A hőmérőzés kérdésedbe nem tudok segíteni, de a terhesvitaminok közül sztem a Femibion 800 a legjobb. Én azt szedtem, és nem volt semmi bajom tőle. Az étvágyam se nőtt meg, és nem híztam miatta. Pedig a baba előtt is szedtem. Az étvágyam a terhesség alatt lett nagyobb. Most mondjuk az Elevitből szoktam néha bevenni egy-egy szemet, mert amikor venni akartunk vitamint, csak ez volt a patikába. De nekem ettől sincs semmi bajom (se étvágytalanság, se nagy étvàgy). Igaz néha megfájdul a gyomrom, de fél óra és elmúlik.
Sziasztok Csajok,
Újabb kérdéseim vannak :)
A peteérés idejének meghatározásában mennyire segít a hőmérőzés? Amióta megjött elkezdtem mérni a hőmet reggelente (hónaljban, digitális hőmérővel), és felírogattam, de fogalmam sincs, mit tudhatok meg ebből.
Másik kérdésem: terhesvitamin. Most Gravidát szedek, de úgy érzem, hízok tőle, túl nagy étvágyat csinál. Van olyan terhesvitamin, amitől nem akarom az asztalt is felfalni?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Nem vagy hülye!
csakhogy ez nem így fog működni, hogy van két napod és bőgd ki magadat. Vagy pedig, hogy bőgtem két napig és már jól vagyok.
Lesznek jobb napok, lesznek rosszabb napok. Lesz, hogy két hétig nagyon jól vagy, aztán két hétig megint a béka feneke alatt két méterrel csücsülsz.
ha sírnod kell, sírjál. Ne azt nézd, hogy már sírtam eddig és ennyit meg ennyit. Akkoor és annyit sírjál amennyi jól esik, mert más nem segít rajtad, csak te magad. És ez ennek a része.
Ha dühös vagy mond ki, hogy dühös vagy. Mond meg, hogy utálod a világot, utálod az embereket, utálsz mindent és mindenkit. És ez nem baj, nem vagy ettől rossz vagy más, csak éppen gyászolod a gyermekedet és természetes folyamata a gyásznak a düh, harag. Tehát normális vagy, nem hülye.
Hidd el - bár köhely- de csak az idő, ami segít és ami túllendít. Hagyni kell időt magadnak a gyászra, a lelkednek a feldolgozásra, és érezni fogod amikor már olyan jól vagy, hogy újra nekilássatok.
Én az első vetélés után a második hónapban újra babás lettem. Mert ráfogtam erre-arra, hogy miért nem maradt velem és elfogadtam a tényt, hogy nincs, mert nem voltam kész, sovány voltam, stb.
A második babánk is elment, de azt már nem tudtam hova tenni. Vizsgálatok és fél évre rá estem újra teherbe első próbára. Harmadjára. A harmadik babát is elvesztettem 20 hetesen. Most....jövő hónapban lejár a félév. És már tűkön ülve számolom a másodperceket, pedig itt tudják, hogy az én hátam mögött is kemény hetek, hónapok, napok, olykor percek állnak.
Te is ki fogod bírni, te is fel fogsz tudni állni! Mert akarod, hogy anya legyél és ez ad majd mindennél több erőt!!
Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm!
Valahogy a gyászba düh keveredik bennem, amiért felborult az egész életem.
1 hónapja nem jártam a munkahelyemen, de még csak emberek között sem, mert "feküdj, pihenj, vigyázz magadra, meg a babára". Én, aki folyton pörgök, mint a fagyigép, imádom a nyüzsit.
Már nem is tudom, mikor voltam utoljára "úúúúgy" a férjemmel, ugyanezen okokból, pedig a szexualitás fontos, csodálatos része a házasságunknak.
És itt ez a műtét: 2 napon át a kórházban a szomszéd szobákból bömbölő picibabákat hallgattam, a szívem majdnem beleszakadt, 1 nap helyett k2ttőt kellett ott lenni, mert nagyon véreztem a műtét alatt, sanszos volt, hogy újra operálnak, s most már 5 napja műtöttek, de vérzek, görcsölök, 15 percnél nem tudok többet ülni, szóval még ezzel is megszívtam!
Igen, ez az összes le lenne tojva, ha a babaám pici szíve itt dobogna az enyém alatt. De elvesztettem őt is, és a régi, szeretett életemet is.
Szóval... azt hiszem, idegileg, lelkileg totálisan leszívott az a 3 hét, ami arról szólt, hogy él, vagy nem él a baba, hetente totóztunk az UH-n... Azt mondták az okosok, bőgjem ki magam, az majd segít. Megvolt. De asszem, pár tányérkészletet még a falhoz kéne csapkodnom, hogy a bennem tomboló indulat csillapodjon. Nagyon hülye vagyok?
Sajnálom, ami történt veled. Nem könnyű neked sem.
Itt vagyunk egymásnak és mostmár "sajnos" neked is! Itt mindig találsz néhány jó szót és valakit, aki meghallgat.
Megértem az érzésedet. Nem könnyű ez senkinek és szerintem természetes, hogy félsz.
Majd érezni fogod, amikor már ez a félelem elmúlik és akkor majd meglátod, hogy alig várod majd, hogy újra várandós legyél!
Addig is legyél erős és ne add fel!
Valószínű igaza van a védőnődnek. Csak mi ezt nehezen fogadjuk így el. Ezt könnyű kimondani, de nem könnyű megélni.
Nem vagy csodabogár, én ugyanígy éreztem, ugyanezekkel az érzésekkel küszködtem nap, mint nap.
óóó elhiszem! Én is át akartam aludni a félévet, hogy nélkülem múljon el. Aztán észre sem vettem és már december van! Neked is sikerülni fog, csak ne add fel!
Én a vetélésemkor, abban a pillanatban, amikor kijött a babám, hirtelen hatalmas ürességet éreztem. Úgy éreztem, mintha minden értelmet, életerőt, akaratot, MINDENT kiszippantottak volna belőlem.
Szerintem csak a friss élmények miatt mondod ezt, később tisztán látsz majd.
Tőlem kérdezte egy ismerős, nem gondolom-e h ez egy jel volt, h nem kéne több gyereket vállalnom. Én úgy érzem, megőrülők, ha nem lehet még egy gyerekem, ezt az ürességet csak Ő töltheti ki.
Hát igen, ez se sokkal jobb. :-(
De .... olyan jó most Neked! Úgy irigyellek ám egy kicsit! Szeretnék én is ott tartani már! És tiszta szívemből kívánom, h minden rendben legyen!!!!!!
Hm... akkor jó. Már kezdtem csodabogárnak érezni magam a családban, amiért Engem még mindig bánt a dolog, miközben mindenki más felejteni igyekszik, én meg nem tudom.
Most nagyon szeretném átugorni ezt a telet, és májusra lapozni a naptárban!!!
Amúgy a védőnőm nagyon rendes volt, és nagyon érdekeseket mondott. Azt mondta, h ne rágódjak a miérten, és ne hibáztassam magam, mert nem minden kis lélek akar megszületni. Van, aki csak annyit akar megtapasztalni, h milyen megfoganni, és ott létezni bent egy kicsit. Meg, aki akar, az úgyis megszületik, akár betegen is, aki meg nem, az nem. Szép gondolat, csak elfogadni nagyon nehéz.
Szia!
Sajnálom,hogy ide sodort az élet. Igen,az ember ilyenkor borzalmasan lát mindent. És mind mások vagyunk. Van,aki nem tud egy másik kisbabára gondolni. Van,akinek az ad erőt,hogy nemsokára ismét terhes lehet. Szóval, még korai lenne elhamarkodottan kijelenteni bármit. Fel kell dolgozni a történteket és ez nem megy feltétlenül gyorsan. Sőt, mikor az ember azt hiszi,hogy már jobban van,akkor is jöhet a fekete leves.
Kitartást kívánok neked és próbálj megnyugodni!! Ja,és nem is kell most még egy újabb terhességre gondolnod!!!
További szép estét!!!
Sziasztok!
Gamelcsi Drága, nagyon nagy Gratula!!! Látod, biztos,hogy minden rendben lesz!!!!!!
Én is pont ennyi idősen voltam Uh-n ahol kiderült a rossz hír.
Idő kellett de sikerült feldolgozni ami történt.Rá fél évire teherbe estem pedig korábban próbálkoztunk már.Már lassan 16hónapos a fiam és most már pocakomban a kistesó ő elsőre sikerült és túl vagyunk a 12héten.
Nekem nem jutott az eszembe hogy nem szeretnék többé babát,én nagyon vágytam rá!
Kívánom hogy minél előbb feltudd dolgozni a történteket!Sírni kell én rengeteget sírtam volt hogy egymagamba:-(
Sziasztok!
9 hetesen halt meg a babám, kedden volt a műtétem. Nagyon véreztem a műtét alatt, így csak másnap engedtek haza egy csomó infúzió után... Másfél napig rendben voltam, az este aztán begörcsöltem, reggelre elkezdtem vérezni. Nem vészesen, csak amolyan piroskásan...
A kérdésem szörnyű, olyan, amit soha nem mernék feltenni másutt, de ti, akik átéltétek, amit én, talán megértitek: megfordult a fejetekben, hogy többé tán nem is akartok teherbe esni, olyan rémisztő az egész? Úgy érzem, elvesztettem az életem, önmagam... Tudom, friss még az élmény, ettől bizonyára sötétebben látom a dolgokat, stb... De pillanatnyilag úgy érzem, a 9 hét utolsó h hetének borzalma mentálisan fldolgozhatatlan.