Baba a pocakban vetélés/missed ab után! (beszélgetés)
Jövő héten megyek dokihoz, majd rákérdezek...bármit beveszek, csak nehogy még egyszer előforduljon :)
Szerencsére semmi barnázás és egyéb ijedésre okot adó dolog nincs...
Bár még elég korán vagyok, elvileg most van a 7. hét (utolsó menszesz első napjától számítva)
Ez doki függő, az első után azért már adnak a legtöbb esetben!! Barnázásnál meg mindenképpen, mert az szinte mindig progihiányra utal.
Nekem anno néztek progit, volt, de nem olyan jó, így rögötön kapom a pótlást.
Szia,
nekem nem kell progeszteront szednem egyenlőre.
Én azt hallottam, hogy az első vetélést általában betudják a genetikai rendellenességnek. A második után vizsgálják a sárgatesthormont.
Sziasztok,
nekem eddig 2 vetélésem volt, mind a kettő miss ab lett, nem indultak meg maguktól.
Látom többen friss babások, ügye használtok progeszteront? Ez alap ha már vetéltetek! Főlleg aki barnázik. Nem szabad megvárni míg baj lesz!
Nálam most készülnek az immonologiai, genetikai vizsgálatok, de a véralavadási zavar már biztos nálam.
Szia!
Úgy kezdődött, hogy elkezdtem barnázni picit (akkor nekem sem fájt, persze rögtön hívtam a dokim, mondta, hogy semmi gond, szedjek sok magnéziumot)
Másnap délután már görcsöltem is - egyre jobban. A végén -azthiszem- szülési fájdalmaim voltak, amik egyszer csak abbamaradtak. A következő nap pedig már ömlött belőlem a vér.
Szia gratulálok a picikéhez . Kitartást.
Az előző terhességnél a spontán vetélés sok vérrel járt fájdalommal?
Azért kérdem, mert 6hetes terhes vagyok és pecsételek sehol nem fáj,de halvány alig látszik. Betelefonáltam a MÁV kórházba ahol azt mondták akkor menjek be ha nagyon görcsölök,nem lesz semmi baj.
Kicsit félek.
Szia gratulálok a picikém. Kitartást.
Az előző terhességnél a spont@n vetélés sok vérrel járt fájdalommal.
Azért kérdem, mert 6hetes terhes vagyok és pecsételek sehol nem fáj,de halvány alig látszik. Betelefonáltam a kórházba ahol azt mondták akkor menjek be ha nagyon görcsölök,nem lesz semmi baj.
Kicsit félek.
Sziasztok!
Idén júniusban volt egy spontán vetélésem, szerencsére természetes úton teljesen kitisztultam, nem kellett műteni.
A hétvégén kiderült, újra van lakója a pocaknak :)
A dokihoz csak két hét múlva kell menni.
Nagyon izgulok, hogy ne legyen baj és ne kelljen újra átélni a júniusit..
Sziasztok!
5het+6napos terhes vagyok,tegnap voltam az orvosomnal es 12mmes ures petezsakot latott,mondta,hogy egy het mulva menjek vissza.
Volt mar egy elhalt terhessegem egy eve,az orvosom az mondta,hogy remenykedjunk.
Nagyon meg vagyok ilyedve,nektek volt màr hasonlo?
Szuper :) így is marad minden !!! Csak pozitívan !
Köszi a bíztatást
Köszönöm szépen :) jók lettek az eredmények az ultrahangon, egyelőre minden rendben.
Neked pedig sok sikert! Esetleg próbáld ki, amiket írtam, hátha neked is beválik a torna és a meleg zokni, és jövő hónapban már kopogtat a baba ;)
Sziasztok lányok, csatlakoznék a klubhoz. Nekem egy éve ment el a kisbabám, a 9 hetes ultrahangon már nem volt szívhangja, és egy ideje már nem is fejlődött. 4 nappal később magától kilökődött, nem kellett műtétre mennem. Megsirattuk, meggyászoltuk, aztán 2 hónap kihagyás után folytattuk a próbálkozást. Az első baba azonnal összejött, el se akartam hinni, utána viszont teltek a hónapok, de nem akart jönni. Illetve többször is úgy éreztem, hogy elindult valami, de aztán 3-4 nap késéssel mindig megjött (amúgy halálpontos szokott lenni). Időközben voltam éves rákszűrésen, és beszélgettünk a dokival, hogy nem jön össze a baba. Azt mondta, vetéléskor előfordulhat, hogy a folyadék egy része rossz irányba préselődik, és elzáródik a petevezeték. Ezt más orvosok ugyan nem erősítették meg, de a fülembe tette a bogarat, és elkezdtem kutakodni, hogyan lehetne ezt rendbeszedni műtét nélkül. Rátaláltam az Aviva tornás tanfolyamra, amit hamarosan el is végeztünk a párommal együtt. A másik dolog, ami érdekesnek tűnt, a "hideg méh"-szindróma: ha az embernek nincs melegben a lába, akkor fáznak a belső szervei, még ha ezt nem is érzi. A fázó méh pedig összezsugorodik és nem tudja befogadniah embriót. Az első babánk nyáron fogant meg pikk-pakk, de utána már hidegebb időben próbálkoztunk.
Elkezdtük szépen hetente kétszer gyakorolni az Aviva tornát, és mindig ügyeltem rá, hogy meleg zokni legyen a lábamon. Legnagyobb meglepetésünkre már a következő hónapban megfogant a baba, beis ágyazódott szépen, ma vagyok 12 hetes. Persze végig rettegtem, hogy megint elmegy, egyszer be is véreztem, több mint 100km-re az otthonunktól, szombat este, egy lakodalom kellős közepén... de megmaradt a baba, kaptam Utrogestant, meg feküdtem pár napot. Holnapután megyek az első genetikai ultrahangra, nagyon remélem, hogy ezt a babát már sikerül kihordanom és világra hoznom, első babánk lenne, és én már 39 éves vagyok.
Kívánom mindenkinek a legjobbakat. <3
Szia!
Nálam mikor észrevették,hogy nincs szívhang , pár órán bellül már a műtőbe találtam magam! Műszeres befejezést kellett alkalmazni! Nagyon féltem ! De a lelki fájdalmaim erősebbek voltam mint a testi!
sziasztok!
egy kis bátorításért jöttem.
sikerült az ötödik lombikunk, de a nagy öröm nem sokáig tartott, még a szívhangig sem jutottunk el, ráadásul elég rossz helyen tapadt meg, még épphogy méhen belül, az úgynevezett tubasarokban, a bal oldalon. sokáig keresgették, volt 1-2 irgalmatlan hét, amikor méhen kívülinek hitték...
szóval "életjelenség nem detektálható", de még adtak egy hetet, hétfőn jár le, akkor újra uh lesz, és gondolom, műszeres befejezés.
mire számíthatok?
(utrogestant még nem kellett abbahagynom)
Sajnos nálunk is ugyanez ! Januárba vesztettük el és sajnos nem
Sikerül azóta sem
Sziasztok!
Mi 5 éve szeretnénk babát! 2014 októberében és 2015 januárjában volt spontán terhességem, sajnos mindkettő spontán vetéléssel végződött! Azóta rengeteg kivizsgáláson átestünk. Idén júniusban sikerült a 3. lombikunk, sajnos leállt a szíve a babánknak,így most a 10. héten missed abom volt!
Hát a laminária felhelyezését több orvos megkísérelte,mire sikerült! Tényleg egy érzéstelenítés nélküli csonkítással felért!
A lelki fájdalom viszont még nehezebb!
Nem tudom h normális,de nem vérzek csak pici barnázàs van!?
Mindenkivel együttérzek....
Szia!
Nagyon sajnálom ami veled történt!
Van egy zárt klub, ha van kedved gyere oda beszélgetni.
A klub neve Vetélés vagy missed ab utáni babavárás.