Baba a pocakban vetélés/missed ab után! (beszélgetés)
Nekem már tavaly nyáron megcsinálták, az jó lett. De a férjemé miatt ideges vagyok.
Mindenféle képpen csináltassátok meg! Nyugodtabb lesz az ember.
Drukkolok hogy rendben legyen!!!!:)
Igen, nálunk ez az immunológiai összeférhetétlenség az egyetlen vizsgálat,amit nem csináltatunk még meg.Talán ha minden más meglesz és nincs konkrét gond az lesz a következő.
Sok sikert a diétához és hogy kicsit bíztassalak:az én ismerősi körömben 2 lányról is tudok,akinek az IR volt a gondja a vetélések és meddőség témában,miután elkezdték a diétát max 6 hónapon belül terhesek lettek és sikeresen ki is hordták a babát!!!
Szorítok! :)
Nekem az elsőnél, a másodiknál nem volt jel, de az utolsó kettőnél igen.
Ti most hol tartotok Napzuhi???
Az Anf Hep2 gyengén pozitív. Ez azt jelenti, hogy a szervezetem, illetve a vérem ellenanyagot termel az idegen test számára. Ezért nem sikerült teherbe esni sokáig.
Azt hiszem, itt mindannyian megérdemelnénk hogy jöjjön az az egészséges kisbaba!!!:)
Én is nagyon drukkolok nektek!:)
Szerintem sem vészes az inzulin diéta, csak meg kell szokni hogy mikor-mit ehetsz:)
Hu, ez nem semmi :( Minden tiszteletem.Ennyi tortura után azt hiszem már tényleg megérdemled a sikert! Kicsit utánaolvastam ennek az inzuli diétának,nem tűnik olyan vészesnek és ami pozitív velejáró,hogy fogyhatsz is vele! ABár nem vagyok doki,de a leírtak alapján úgy érzem hogy végre magvan az utolsó szalmaszál is ami ahhoz kellett hogy teljesüljön a vágyad! Nagyon szorítok!
Egy kis rövid kérdésem lehet még? Mi az a ANF és a Medrólt miért adják rá? Köszönöm,szép napot!
Szia Tina!:)
Persze. Megértem hogy nem lehet mindenkinek megjegyezni az esetét. Nagyvonalakban megírom hogy mi volt.
Szóval 2008 júniusába mentem orvoshoz, mert a ciklusom nagyon rendetlen (egyáltalán nem volt) módon viselkedett. Volt hogy 1 évben csak 2-szer menszeszeltem. A dokim kiírt hormon vizsgálatra, ahol megállapították hogy magas a tesztoszteron szintem. Ekkor azt tanácsolta hogy próbáljak fogyni. Nem mondom hogy egyszerű volt (főleg felborult hormon háztartással), de 1,5-2 hónap alatt sikerült leadni 18 kilót, akupunktúrával és szigorú diétával (600 KCal).Hozzáteszem be is állt a ciklusom 28-30 napra.
Ekkor újra néztek szinteket és már a jó tartományban volt az érték. Ez után kaptam Clostit, ami segített is, a 2.hónapba terhes lettem. Nagyon boldogok voltunk. Semmi gond nem volt. Legalábbis azt hittük. De a 12.heti UH-n megállapították hogy nincs magzat. Diagnózis:missed ab. 2 nap múlva befejezték a terhességet. lelkileg nagyon padlóra kerültem.Ez 2009 januárjában volt. Kellett 2-3 hónap hogy észhez térjek hogy ez így nem mehet tovább. Majd mikor eldöntöttem hogy jöhet a baba ismét, jött is. Májusban ismét pozitívat teszteltem, de sajnos az 5.hét végén beindult a spontán vetélés. Akkor nem viselt meg annyira.
Szeptemberben ismét terhes lettem. A betöltött 6. héten ismét spontán vetélés. Ezekkel a terhességekkel már nem jutottam el az Uh-ig, így csak kémiai terhességek voltak.
Ez után nem sikerült teherbe esni nagyon sokáig. Szedtem a clostit, ovuteszteltem, de semmi. Ekkor az itthoni dokim azt tanácsolta hogy keressek fel Debrecenbe egy meddőségi orvost. 2010 júliusába el is jutottam hozzá, aki azonnal immunológiai viszgálatokat kért, közben megcsinál nálam egy Hysteroscopia-t, ahol minden rendben volt. Petevezetékek átjárhatóak, a méhem rendben van. Az imunológiai lelet bizonyította hogy ANF (ellenanyag az idegen szervezet ellen)pozitivitásom van, amire kis dózisú Medrolt kellett szednem. Nem akartam elkezdeni, mivel így sem vagyok egy nádszál alkat és a szteroid még jobban megnyomja a súlyomat. Végül mégis elkezdtem szedni és abban a hónapban (október 30) pozitívat teszteltem. Azonnal felhívtam a meddőségis dokit, aki felírt nekem Clexane injekciót, káliumot, magna b6-ot, rutascorbint, femibiont, utrogestant és persze továbbra is szedni kellett a medrolt is.
Az első uh-n minden rendben volt, pulzált a kicsi szive. Nem is volt gond egészen a 9.hétig, amikor is elkezdtem barnázni. Szilveszter délelőttjén elkezdtem vérezni is. Felhívtam az itthoni dokimat, azonnal megvizsgált, majd szigorú ágynyugalomra intett. Azt mondta ha baj van akkor azonnal hívja, 31-01-jén ügyeletes. Nem volt nagyobb vérzés. Kezdtem megnyugodni. Majd 2. éjjel eljött az amire én már számítottam. Fél órás iszonyú görcsölés következtében eltávozott a kicsikénk. Reggel telefon a dokimnak. Ki kellett vinni az abortumot, hogy elküldjék szövettanra. Aznap csináltak egy h-t, ahol kiderült hogy bent maradt egy kis darab méhlepény, így küret kell. Másnap megcsinálta a doki és haza is jöhettem. Ez kedden volt. Szerdán délelőtt felhívtam az akupunktúrás orvost hogy mikor mehetnék hozzá. Már aznap este jártam akura és azóta is. Következő héten kedden irány Debrecen. Elmondtam a dokinak hogy mi volt. kiírt még genetikai és Ir vizsgálatra. Olyan szerencsém volt, hogy még azon a héten mindkettőt megcsinálták. Na ennek az eredményét kaptam meg tegnap. A genetikushoz febr. 14-én kell mennünk. Az én eredményem jó lett, de a férjemét még várjuk. Egyenlőre ennyi.
Na ez nem sikerült valami rövidre.
A lényeg hogy minden terhességem a 10.hét előtt fejeződött be.
Remélem segítettem. Ha kérdésed van, nyugodtan írhatsz!
Köszi misz,hogy leírtad,nekem is tanulságos volt!:)
Sok boldogságot kívánok Neked!
Sanett17!!
Szerintem ez fantasztikus,legalább tudod mi a gond és ez ellen viszonylAg könnyen tudsz is tenni! Ne haragudj,annyian vagyunk hogy már nehéz visszaemlékeznem a te történetedre,megírnád,hogy nálad hogyan zajlottak le a tragédiák?
Azért vagyok kíváncsi,mert nekem is 2 korai vetélésem volt és most zajlanak a kivizsgálások,feb.1-én megyek majd endokrinológushoz a lehetséges IR miatt is. Volt valami tüneted,mik lettek a kivizsgálás eredményei? Le tudod írni,hogy okulhassak belőle ha meg lesz az enyém is? Köszönöm és szurklolok hogy ezután minden jól menjen, biztos hogy új fejezetet nyithatsz végre!!!:D
Szép napot lányok!!:)
Sajnos úgy néz ki hogy kiderült a bibi a babák körül. Tegnap kaptam meg a a labor eredményemet. Ir-es vagyok:((
Mától keményen inzulin diéta:(
Kedves misz!
Nagyon köszönöm, hogy ilyen részletesen leírtad a "történeted".
Nagy lökést adtál!
Köszönöm!
Timi
Az én történetem ott kezdődött, hogy nem jött össze a baba. Orvos, kivizsgálás, HSG, lapar. műtét. A diagnózis endomertiózis okozta kétoldali petevezeték-elzáródás. Jobb oldalon 100%-osan, a balon 60%, de ott sem fér át egy megtermékenyített petesejt. 6 hét múlva kontroll UH: 4 hetes kislányomat hordtam a szívem alatt. Az egész szülészet összecsődült, hogy nem létezik. A kislányom most 6 éves. :)
Amikor a kistesó érkezését elérkezettnek láttuk, elsőre sikerült, és nagyon boldogok voltunk. És ahogy írtam a 8-9. hét táján megszűnt minden tünet. Úgy érzetem, mintha nem lennék várandós. és a 12 hetes UH-n mondták, hogy kb. 3 hete elhalt a magzat. És rohantak megoperálni, mert 3 hét az elég hosszú idő egy vérmérgezéshez. Ezt megúsztam. Hogy mit éreztem, nem írom, hisz mind tudjátok sajnos. :(
Azonnal akartam babát, úgy éreztem csak így élem túl. 3 hónap múlva megfogant megint egy pici élet. A doki azt mondta, nagyon hamar, és hogy biztosan megmaradjon Duph.-ot írt fel. Feküdtem. De sajnos nem segített, 6 hetesen elhagyott a kisbabám. :( Itt jött a teljes összeomlás, és ráment az egészségem arra, hogy nem tudtam feldolgozni.
Egy év telt el, mire meggyógyultam. Elhatároztuk nem próbáljuk újra, mert nem élnék túl még egy vetélést.
De a kisfiam másképp gondolta. :) A döntés után 4 hónappal fogta és beköltözött a pocakomba. A 6. héten vérezni kezdtem, Utro.-t írt fel a doki. 8 hetes voltam, amikor a zebrán elütött egy motoros. De az én kisfiam velem akart maradni, és nem lett semmi baja. Most másfél éves nagylegény. :)
Mind a 4 babával veszélyeztetett voltam. És mind a 4 teljesen más volt.
Az kislányommal az 1. harmadot végig görcsölte a hasam, a 2.-ban terhességi cukorbetegséget és terhességi füldugulást (azt hittem beleőrülök, olyan kellemetlen volt) diagnosztizáltak, a 3.-ban epepangás jött elő, ami teljes testen csillapíthatatlan viszketéssel jár (órákig álltam a zuhany alatt sírva, és ha már vérzett a vakarástól boldog voltam mert fájt és nem viszketett a bőröm). Ágika végül gyengülő szívhang miatt a 39. héten császárral született.
Az utána következő babával csak a szokásos hányinger, mellfeszülés volt. Aztán megszűnt és a többit írtam.
A 3. babával csak a teszt tudatta, hogy ott van és egy UH. Semmit nem éreztem, amíg nem jött a vérzés.
A kisfiammal meg iszonyú fáradt voltam első perctől az utolsóig. De ezen kívül semmi gond nem volt. De én mindenen paráztam. Ő meg rájátszott, mert alig mozgott. Nagyon lusta baba volt. Aztán nagyon belehúzott: 36 hetesen elfolyt a magzatvíz és ő természetes úton látta meg a napvilágot. Zolika most másfél éves.
Persze könnyen beszélek, de úgy érzem: ha jönni akar, jönni fog. Ha maradni akar maradni fog. Az én életem ezt igazolta. Csodák történtek velem a tragédiák mellett. És ha nekem sikerült, nektek miért ne sikerülne? :)
Bocsi, ha hosszú lettem, csak akartam válaszolni minden kérdésedre.
Sziasztok!
Jöttem kicsit kiönteni a lelkem.
Én most megyek át azon az időszakon, amikor mindenki kérdezgeti,hogy hogy van a baba, és amikor elmondom,hogy mi történt próbálnak valamit mondani, de azt kívánom,hogy némelyik inkább ne is szólalna meg,mert már a "lesz másik" nem igazán esik jól, főleg,hogy van aki olyan stílusba mondják,mintha valami tárgy lett volna a babám.
Nekem a 6 hetes ultrahandon minden rendbe volt, a 9 hetesen nem volt szívhang.
Abszolút terhesnek éreztem magam,mellfeszülés,növekedő pocak,és a 7.héttől beindult a hányás!
A doki szerint 7hetesnek volt megfelelő a magzat!
Akkor halhatott el, mikor kezdtem rosszul lenni, csak a hormonoktól(Choragon, Utro)a szervezetm fenntartotta a terhes állapotot!
Mi van ha nem megyek ultrahangra?!Még hetekig hordok egy halott magzatot?!
Éljen a 21.századi orvostudomány!!!
Nekem azt mondta, lehet, hogy én észre sem vettem, hogy valami bujkált bennem, de a babának annyi bőven elég volt.
A hormon bajra, annyit mondott, hogy nem valószínű, mivel kaptam az utro-t, már a ciklus második felétől.
A cicifájás nekem is laábbhagyott, ez nekem is jel volt... :S
Ilyen esetben milyen fertőzésre gondolnak a dokik? Én ezt nem értem. Nekem siekrült összeszednem egy fertőzést, amit a 12. hétig nem lehetett a baba miatt gyógyszerrel kezelni, de mindenki azt mondta, nem amiatt van - inkább a genetikai okokra hivatkoztak... a hormonbaj fel sem merült pl., senki sem mondta.
Ami tuti, hogy sosem gondoltam volna régen, hogy fertőzést kaphatok el, de miután elkaptam, azóta betegesen próbálok figyelni a lenti részek higiéniájára, mert ezek szerint nem mindent tud kivédeni az ember...
Nálam a 8. héten mondták, hogy missed ab. Akkor kb: 1,5 hete volt halott a baba. Már a 6. hét közepén éreztem, hogy gond van, mert elmúlt a cicifájás.
Nekem a doki azt mondta, hogy valamilyen fertőzés okozta, vagy genetikai gond volt a babával.
Képzeljétek, mikor mentem a nőgyógyászomhoz 9 hetes uh-ra, készülődés közben kérdeztem a kisfiam, hogy lány, vagy fiú tesót keressünk a pocakomban. Erre ő "anya, nincs ott már semmi"
a férjemmel csak lestünk, "jaj hogy mondhatsz ilyet?"
Erre 2 óra múlva az uh-on tényleg nem volt semmi.
És nem ez az első eset, amit félvállról közöl velünk.
Én teljesen hiszek ezekben a megérzésekben, és a spirituális dolgokban. A gyerekek meg könnyebben megérzik ezeket, az antennáikon.
Influenzával, hogy álltok?
Nekem egy kicsit a torkom fáj, meg szédelgek, pedig kedden babaprojekt, addig kúrálom magam.
Mindenkinek szép napot!
Szia Misz!
Sajnálom, hogy veled is ilyen történt... Az első vetélésed után milyen volt a terhességed? Problémás? Kellett szedned bogyót (utro,...)? Mennyi idő után jött a kislány? Veszélyeztetett terhes voltál?(Bocsi, ha ezeket már leírtad, és én nem ovastam még...)
Sziasztok!
Nekem a Kislányom és a Kisfiam születése között volt 2 vetélésem. A második 6 hetesen spontán hagyott el minket. :(
De az elsőnél minden más volt. Olyan 8-9 hetes lehettem, amikor megszűntek a terhességi tünetek. Olyan érzésem volt, mintha nem is lennék várandós. Aztán a 12. héten az Uh-n derült ki, hogy 3 hete már meghalt az én kicsi Babám. :(
A dokim azt mondta, hogy valami miatt ilyen esetben nem esik le a HCG szint, és emiatt a szervezet úgy érzékeli, él a magzat. Ezért nem kezdődik el a spontán kilökődés. De nagyon veszélyes, mert az anyának komoly fertőzéseket okozhat, és egy vérmérgezésbe bele is lehet halni.
Szívből kívánom Mindenkinek, aki itt van, hogy mielőbb teljesüljön az álma!
Durva, de egyébként én is megéreztem. Utólag, mikor kiderült, hogy nem él, akkor a méreteiből visszaszámoltam, és kiderült, hogy bár tünetem nem voltak a bajra, mégis olyanokat mondtam, hogy nem tudom, él-e még,... Akkor egy nagyon rossz érzés kerülgetett. Szóval hiszek a megérzésekben én is.
Ti mit tudtok, mi lehet az oka annak, hogy a baba meghal, és nem indul be a vetélés magától? Nekem a 10. héten volt. Akkor ez valószínűleg nem hormonprobléma? Egyébként szedtem reggel-este 1-1 szem utrot. Mit gondoltok?
Sajnálom hogy ilyenek az ismerőseitek!!Hála égnek engem ilyen hülye kérdésekkel nem "zaklattak" elég szomorú hogy nem gondolnak arra hogy milyen nehéz ezzel együtt élni!!!
Ha valaki pl.a munkahelyemen akart kérdezni erről valamit akkor úgy kezdte ha nem akarok akkor nem kell válaszolni,vagy pl.hogy eleve kérdezte hogy ezzel kapcsolatban kérdezhet-e!!De soha nem nyaggattak inkább megvárták míg magamtól elmondom!!