Baba a pocakban vetélés/missed ab után! (beszélgetés)
Sziasztok!
Csatlakozhatnék hozzátok?
Nekem január végén volt missed ab. 12 hetesen. Semmi jele nem volt annak, hogy bármi baj lehet. Első babánk lett volna.
Sziasztok, örömmel olvasom, hogy van akinek sikerült megpocakosodni. Gratulálok nektek.
Erőt adtok itt mindannyiunknak.
Sziasztok,
Jaj én nem szerettem volna senkit megijeszteni a bölcsességfoggal. Hát szóval, lehet ismétlem magam, de azért leírom. Szóval nekem megvolt mind a 4, ebböl kettönek a létezéséröl nem is tudtam, aztán a jobb als´oval már vagy 5 éve problémám volt, kiakarózott bújni, de mégsem, aztán kint volt a feje, de ahogy a régi fogdokim mondta, a mellette lévö fog és a bölcsességfog között keletkezik valami tasakocska, amibe felgyülemlik az ételmaradék, persze ez olyan helyen van, hogy hiába mosod megfelelöen, akkor is bejut oda és ott idöközönként gyulladást okoz. Mindig azt mondta a doki, hogy van hely neki, ne húzzuk feltétlenül ki, persze bizonyos idöközönként begyulladt, aztán volt, hogy majd 1 évig tünetmenteség. Hát így volt a tervezett terhesség elött is. Csakhogy aztán a 9. héten egyik este elkezdett tompán fájdogálni, nem tulajdonítottam sok jelentöséget neki,mert máskor is volt ilyen, aztán másnap reggel mégrosszabb lett, na ekkor dokihoz mentünk, aki helyileg megkezelte, fertötlenítette. Rákövetkezö nap reggelre viszont olyan szinten begyulladt, hogy szájzáram lett,meg kissé hörcsögpofám lett. Na egyböl ügyelet (hétvége volt), és ott a doki mondta, hogy most nem tudja nekem kihúzni,mert a terhesség kritikus idöszakában vagyok,igy lemetszette a fogra ránött ínydarabkát. Hát azt hittem csillagokat látok....kaptam antibiotikumot. Pár nap múlva le is húzodott a gyulladás. Ami feltünt, hogy a 11. hét végén kezdtek elmúlni a terhestüneteim.Na mondom, ugyis jön a 12. hét, biztosan azért, aztán pár nap múlva mensiszerü görcseim lettek és elkezdtem enyhén barnázni.Nödoki egyböl, aki megállapította, hogy elhalt amagzat a méretei alapján a 9. héten. Mikor elmondtam mi vot, akkor annyit mondott, hogy egy gyulladásgóc is okozhat vetélést. Gyulladás az pedig nem kicsi volt nálam,mert lázas is voltam. Ennyi lenne a történet, szomorú a vége, de azért is döntöttünk úgy a párommal, hogy megszabadulok tölük,mert ezt nem akartam mégegyszer átélni.
A bölcsességfogak amúgyis olyan kis alattomosak, úgy utáltam öket:-(((
Az én esetemben befolyásoló tényezö "is" lehetett,vagy a kedvencem "természetes szelekció", de ezt már nem fogjuk megtudni és én most már elöre nézek:-)))
Nagyon szép név a Dominik, sok szerencsét kívánok hozzá! :)
Lányok!
Szerintem nem kimondottan a bölcsesség fog lehet a probléma,hanem az ha egy fog begyullad. Ha góc van a szervezetben az nem biztos hogy jó,főleg az első trimeszterben,amikor bármi apróság bajt okozhat. Persze ez nem törvényszerű,de okozhatott ez is problémát. Ha antibiotikumot kell szedni a gyulladás miatt, pláne. A bölcsesség fog sokszor azért rosszabb,mint egy normál fog,mert nem lehet olyan könnyen kihúzni,nehéz hozzáférni,mert nem bújt ki rendesen vagy beletört és ilyen kor jön a szájsebészet,műtét...stb. Még egyszer,szerintem nem törvényszerú a vetélés de jelenthet kockázatot.
Sziasztok!
Tényleg,mi ez a bölcsesség fog téma?Nekem 3 kint van már és kb. 3 hónapja kezdett kibújni a negyedik.Ez is befolyásolhatja a terhességet?
Sziasztok!
Ez a bölcsességfog közrejátszása nagyon meglepett...őszintén én még erről nem hallottam...mesélsz nekem kicsit róla...mi volt a gond a bölcsességfogaiddal, honnan tudták megállapítani hogy az lehetett az ok? Mert nekem még mind a 4bölcsességfogam el van bújva, néha érzem, mikor próbál kitörni, de semmi komoly...sőt... Szóval, nyugtass meg ha kérhetem...mert mi épp belevágtunk a babaprojektbe!!!
köszönöm a válaszod előre is...
sziasztok!
gratulálok minden kismamának!
ügyesek legyetek ,és vigyázatok magatokra!
nekem még kikell birnom ezt a 9 hetet és megszületik a várva várt kiscsajom!!!!
Én is szeretnék gratulálni!
Olyan jó ilyeneket olvasni!:D
Gratula a pozitív teszthez! :) Nem korai,csak bízz a bébiben! :)
Mi tegnap voltunk 19 hetesek! :)
A lényeg,hogy kivizsgálnak.
Ha nincs semmi gond az jó! Ha esetleg van valami,akkor meg hamar meggyógyítják,és már jöhet is az egészséges kis pocaklakó!
Név valószínű: Dominik lesz! :)
Gratulálok Chrissy! És drukkolok nagyon!
Jó éjt leendő anyucik :)
Jaj..olyan lassan tellenek a napok,hogy eljöhessen az idő,hogy újra próbálkozni lehessen....
Mindenkinek szép álmokat!
Jaj most már tudom,Te vagy a "fogfájós" lány! :)Remélem nem haragszol,hogy így ismertelek fel...:)
Ez szuper,tényleg jól belehúztatok,remélem a matrac nem szorul cserére!:)
Tréfát félretéve,nagyon örülök és minden jó lesz majd meglátod!
Én jan. közepén vetéltem el 5 hetesen,viszont december közepén nekem is volt egy gyulladt fogam,gyógyszert is kellett szedni, de a peteéréskor és utána már semmit nem szedtem...szerinted lehetett ez a probléma?
Köszönöm, aranyosak vagytok:-)
Múlt év júniusában volt a missed ab a 12. héten, igaz a baba korábban elhalt, méretei alapján 9 hetes volt:-(
7 hónapot vártunk rá, de lehetett volna már korábban is probálkozni, de ki kellett húzatnom két részletben mind a 4 bölcsességfogam,mert a múltkori vetélésbe belejátszhatott sajna:-( Így addig nem akratunk belevágni míg kint nincsennek. Decemberben került ki az utolsó kettö és az elsö próbálkozós hónapban be is jött, mondjuk beleadtunk mindent:-)
Szia Chrissy! :)
Hát ez szuper hír,köszi hogy megosztottad velünk! Gratulálok!
Bár már biztosan mesélted,dehát olyan sokan vagyunk...:( Szóval mannyi idő után sikerült újra teherbe esni? Régóta vártok a babóra?
Minden jót kívánok!!!
Szia Chrissy!
Szívből GRATULÁLOK!!!!!!
Csak pozitívan,mint ahogy a teszt is mutatja:-)))!!!!
Vigyázz nagyon magatokra!!!
Én a napokban csatlakoztam,lassan 1 hete,hogy elvesztettem Őt a 9.héten:-(((,de bízom a jövőben és remélem hamarosan (3hónap múlva) pozitív teszt és egy egészséges kisbaba vár rám is és mindenkire,aki erre vágyik!!!!
Szeretném veletek megosztani az örömömet, habár még tudom korai, de hétfön erös pozítivat teszteltem:-)
Tiszta szívböl kívánom, hogy mihamarabb teljesüljön a vágyatok és beköltözhessen végre az a pocaklakó hozzátok:-)
Gratula dubadri!
Vigyázz a kis kukisra akkor! Hanyadik hétben vagy most?
Sziaszotk Lányok!
Szívből gratulálok a pocisoknak!!!!
Igazán megérdemlikek a boldogságot!!! Sajnálom az elvesztett babákat!! :(
De tényleg csak előre szabad nézni!!! Nagyon szorítok és sok egészséget a még hátralevő időre!! :)
Igen,nem is tudom,hogy minek örülnék jobban. Ha kiderülne,hogy mi volt a gond és tenni lehetne ellene vagy ha az derülne ki, hogy nincs is gond!!!
Kis kukis!!!! Jaj,de jó! :D Van már név ötlet?
remélem mielőbb kiderül mi a baj (ha van valami),gyorsan rendbe hozzák,és már jöhet is bébi! :)
Első megfigyelés szerint kisfiú lesz! :)
Igen, a vitát nem rosszindulatúság szülte,hanem félreértés,de ezt nagyobb odafigyeléssel és türelemmel el lehetett volna kerülni...Így van,már vége is! :)
Igyekszünk csatlakozni,most nálam a vizsgálatok ideje zajlik.Még pár hét mire a nagyján túljutunk...
Talán megtudok valamit!
Adri! Kislány vagy Kisfiú??? :)
köszönöm szépen,és tessék mielőbb csatlakozni ehhez az örömhöz. (tudom nem rajtad/rajtatok múlik)
Én nagyon drukkolok mindenkinek,hogy mielőbb teljesüljön a vágya,egy édes kis csöppség érkezésével!
A vitával kapcsolatban pedig egyetértek,bár szerintem ez a "vita" inkább annak tudható be,hogy egy-két válasz rosszul lett értelmezve!
De a vita távozott,és maradt a békességben beszélgetés! (remélem így is marad!) :)
Pocaklakót mindenkinek,mielőbb!!!! :)
Lányok!
Amikor megtörtént velem a szörnyűség,megtaláltam ezt a fórumot és minden egyes hozzászólását pár hét alatt végigolvastam. Ez akkor kb. 16.500 hozzászólást jelentett.Azóta sajnos másodszor is veszteség ért. El kell mondjam, hogy ezalatt egyszer sem találkoztam "hangos szóval", bántó hangnemmel...
Csatlakozom Timike 73-hoz és zoerami-hoz, hogy hagyjuk meg ezt a fórumot továbbra is a béke szigetének és annak a helynek,ahol a nők vigaszt találnak bánatukra,az egyik legnagyobb bánatra,ami embert érhet! Ne bántsuk meg egymást!
Adri és andi-bébi, örülök a boldogságotoknak és kívánok a hátralévő időre sok szerencsét és örömöt!!!
Csak ennyit szerettem volna...
köszi.
lányok egy időre bucsuzom.megyek készülödni 5-re megyek a dokimhoz!már régen voltam nála még tavaly december 30-án
sziasztok
Gratula a pocaklakóhoz!!!!
Remélem, hogy hamarosan csatlakozhatunk!
köszi csajok! :) Én teljesen pozitív vagyok! :)
Akiknek MÉG nem sikerült,ők se adják fel,sikerülni fog az idén mindenkinek! :)
Nagyon drukkolok nektek! :)