Baba a pocakban vetélés/missed ab után! (beszélgetés)
Ha gondolod nyugodtan írj majd privát üzit.
De a lényeg,hogy ne idegeskedj.Bízni kell abban,hogy semmi baj nincs a babócával.Viszont én nem szeretném azt felül bírálni,amit a doki mondott,mert én egyáltalán nem értek ezekhez a dolgokhoz.
Megnéztem 1-2 cikket.Az egyik azt írja a geszt. zsákra,hogy petezsák.A másikban viszont azt írják rá,hogy ez táplálja a picit a 12. hétig.
Majd kiderül,hogy mi van,ha vissza mész ultrahangra.De én remélem,hogy minden rendben.
Sajnos én is mondtam a kisfiamnak,hogy lesz kis tesó,de nem sokáig örülhettünk. : (
Szerintem ne idegeskedj.Ha gesztációs zsák van a papírodon,akkor az a szikhólyag,ami táplálja az embriót.
4 mm-es petezsák biztos nem lehet a 4. héten.Nekem ekkor 11mm-es volt.
Csak nem írt el a doki semmit.
2 hét múlva mire mész,már dobogni fog a kis szíve,ne izgulj.
De ha ideges vagy emiatt,akkor nézesd meg magad egy másik dokival is.
De majd írd meg,hogy mi volt,ha elmentél ultrahangra.
A lányomnál ugyanebben az időpontban ezt írta ugyanez a doki...
6,9mm-es élő magzat, szívműködéssel, 3mm-es szabályos szikhólyag látható.
7+2 helyett 6+4-volt ekkor lánykám...ebből nem lett semmi gond, mert 3150g-osan bújt elő 2 nappal a kiírt előtt...
nekem vizsgálatkor erre petezsákot mondott, a leleten van úgy hogy gest. zsák.
Ezért gondoltam hogy petezsák= gest. zsák.
De az tény hogy bármi is a neve üres volt. Remélem ez majd változik, és 2 hét múlva már kalapál a kis szíve, és behozza a lemaradást.
Baba: Ennek a hétnek a végére már teljesen kialakultak a chorionbolyhok. Egy tanulmány szerint a hüvelyen keresztül végzett ultrahang-felvételek 100 százalékán már kimutatható volt a gesztációs zsák. Ez táplálja a babát addig, amíg a méhlepény teljes egészében ki nem alakul és nem működik.
Ezt írják a 4 hétről egy cikkben.
Na, jó, igaziból úgyis csak 2 hét mire kiderül...
Meglátjuk.
Remélem nagyon-nagyon összekapja magát, és megmarad. Nagyon várjuk, és már a lánykámnak is beígértem a kistesót...
Köszi a hozzászólásokat mindenkinek!
Mindenkinek a legjobbakat!
Igen,de szerintem az a 4.2 mm-es geszt. zsák az a szikhólyag.Ami táplálja az embriót.Tehát az nem a petezsák,hanem a szikhólyag.Nyugi!!!
De ez az én véleményem.
A hormonterapeuta javaslatára megcsináltam az Ő általuk használt nyálteszteta 21.napon.
Ma már meg is küldték az eredményt:
"progeszteron drámaian elmarad a várthoz képest=ösztrogén dominancia.
Sajnos nem elértettem, mert le van írva...
4,2mm geszt. zsák.
És a 4 hetet is jóindulattal mondta...
Márti!
Mit írtál?
Mi történt?
Szia Pumukli!
Tudod,nekünk nagyjából egyszerre ment el a babó...
Szexelni lehet,én megkérdeztem,de CSAK védekezéssel.
Nekem ezt mondta a dokim..Mi már voltunk együtt, de én megvárom a 3 mensit az bitzi.
Én ugyan így jártam mint te.Én is 6 hetesnek számítottam a mensitől.A doki azt mondta 4 vagyok(ami igaz is volt a fogantatástól).Akkor volt 11 mm-es petezsák,benne élő embrió még nem látszódott.És mondták is,hogy nagyon korán mentem,mert ilyenkor még nem is nagyon látni semmit.Aztán rá,3-4 nap múlva mentem,akkor látszódott 14mm-es petezsák,benne 4mm-es szikhólyag.Egy hét múlva rá,már látták az élő embriót.Tehát,mikor azt mondták,hogy 4 hetes vagyok,onnan számolva még 2 hét kellett,hogy lássák az élő embriót.
Az előző hozzászólásomnál elírtam szerintem a petezsák méretét,mert nem 4 mm-es volt,hanem 11mm-es.
És neked a petezsák 4 mm-es?Nem esetleg szikhólyagra mondhatta,hogy az annyi?Mert akkor tényleg kicsi.
Jan 1-én volt utoljára, és 30-án kellett volna megjönnie.
Nézett hüvelyivel, és hasival is, de hüvelyivel gond volt, mert megtelt a hólyagom, és úgy nem látszott.
Mensi után teszteltem, a kép ami fenn van a várt mensi után 8 nappal készült.
Ilyenkor nemigen lehet így számolgatni...A doki tudja mit tegyen,mondjon!!
Minden terhesség más!!
Mikor kellett volna megjönnie?Mensi után teszteltél?
Hüvelyi Uh-val néztek?
Igen onnét 4 hét, viszont a baba kora akkor csak 2 hetes.
Mert a 4,2 mm-es petezsák az kb 4 hetes terhességnek, ill. 2 hetes magzati kornak felel meg.
Szóval mivel nálam a terhesség 6+3, így a magzat korának 4 hét körül kellene lennie, ami meg már nem üres petezsákot jelentene...hanem élő embriónak is kellene látszódni szívpulzálással.
De tény hogy hülye ez a számolás...bele lehet zavarodni
Akkor nem értem miért nem jó,hogy 4 hetes vagy,ha 1 hónapja fogant a baba.Akkor az 4 hét.
És ha jan.1-jén jött meg utoljára,akkor 6 hetes számítasz.De jan. 15.-16.-án fogant,akkor az onnantól 4 hét.
Vagy én számolok rosszul?Mert lehet,hogy én is bele keveredek! : )
Teljesen megértelek, én is aggódnék, ha nem tartanánk be a doki által mondott időt. Az a baj, hogy minden doki mást mond.
Nekem is 3 hete volt a műtét, én tegnap voltam dokinál, azt mondta, hogy minden ok az uh szerint., de végül is a szexre nem is mondott semmit, én meg annyira örültem, hogy 2 hónap várakozást mondott, hogy meg sem kérdeztem! :-(
Sziasztok!!
A legelején elő szokott fordulni ilyen sőt még a későbbiekben is van olyan hogy nem akkora a baba mint az átlag...de minden esetre amíg tényleg azt nem mondják hogy nem él szerintem addig próbálj nem csak erre gondolni!!Nagyon nehéz tényleg!!Kívánom hogy minden rendben legyen!!!
Lányok az hogy Elevit,Femibion,Gravida,Ladeevit.....mindenkinek mást mondanak dokik természetes ha jön egy újabb akkor ők azt mondják!!
Szerintem ki kell tapasztalni hogy kinek mi válik be!!!Én nekem a Gravida nem,de az Elevit bevállt!!!
Most 18hetesen már nem szedem,most MagneB6-ot meg vasat kell,egyenlőre ez elég!!
Még valami,soha nem szabad magunkat hibáztatni,igaz a legtöbbünkön biztos átfut ez a gondolat,de ha magunkat/magatokat hibáztatjátok addig szerintem a pöttöm nem fog jelentkezni,nagyon nehéz tudom,de el kell engedni a babát és az új babát várni.
Igazából tudom hogy akiknek friss a dolog az most engem mumusnak fog nézni,mert kell idő hogy feldolgozza az ember,ami tényleg nagyon nehéz!
Evvel nem azt akarom mondani hogy felejtsétek el,mert azt nem lehet mert a drágaság mindig is a szívünkben fog lakni!!
Kívánom hogy mindenkinek teljesüljön a vágya!!!Sok erőt,és kitartást küldök!!
Szívem szerint én sem várnék 3 hónapot,de akkor meg azért lennék ideges,ha valami baj lenne,mert nem vártam ki azt az időpontot,amit a doki mondott.
Nekem még csak 3 hete volt a műtét,úgy hogy én még csak nem is gondolhatok a szexre! : )
Ez nagyon jó hír!
Hajrá! :-)
Igen, tuti akkor fogant, mert jan. 1 volt az utolsó mensim 1. napja.
Utána olyanok voltunk, mint a nyuszik. Majd 15-e után nem voltunk együtt (nehogy megzavarjunk odabenn valamit). A peémet mindig érzem, és 15-én volt. Legkésőbb is max jan.16-án foganhatott, ha később értek oda a srácok.
A doki egy kb 4 hetes terhességet látott. Meg is volt lepve, mert ugye mondtam mikor volt a mensim. Aztán azt mondta később is lehetett érett petém, mert nekem 30 naposak a ciklusaim.
Arra hogy mondtam, később nem lehetett. Úgy vettem észre nem akart rosszat mondani, de jót se.
Mondta 2 hét múlva kiderül mennyire fejlődik.
Kérdeztem, hogy lehet-e ilyen lemaradást helyrehozni, erre, nem túl biztosan azt mondta hogy persze. Bár eléggé olyan meg nyugtatós szaga volt a dolognak.
Mindenesetre most ott tartok, hogy hátha összekapja magát édesem, és rendbejön minden.
Az a teszt ami fenn van az a ciklusom 38. napján készült. Ha peétől számolom akkor 23nap onnét.
Előtte sok nagyon halványka volt, és később is olyanok, amik csak tesztidőn túl (10 perc) jöttek elő.
A lányomnál ezzel szemben 1 teszt halvány volt és később jelent meg vagy fél órával, majd a következő erősebb lett másnap , és 3. napra már határozott volt, pedig még nem várt mensi előtt teszteltem...
Szia!
Ez jó hír!Akkor mindent bele! : )
Sziasztok lányok:))
Húúúú, már jó régen nem írtam nektek:(( Sajna nincs időm. Egyre többen hoznak adóbevallást és azokat csinálgatom.
Tegnap voltam a 6 hetes controllon. Zöld utat kaptunk a dokitól, azt mondta hogy szerinte próbálkozhatunk:)))))
Szia!
Te tudod,hogy pontosan mikor fogant?És úgy lenne most 6+3 hetes,vagy a mensitől számolva?
Nekem a 4. héten még az egyik doki semmit nem látott,a másik már látta a 4 mm-es petezsákot.Szerintem ne idegeskedj,mert azzal nem teszel jót a babának.
És ami teszt fent van a képeid között,az elég erős 2 csíkos!
És a doki mást nem mondott,csak annyit,hogy 4 hetesnek felelsz meg?
Gratulálok Barbika! Kívánom, hogy egészséges legyen a Csöppség :)
Sajnálom Muslinca :( Sok erőt kívánok, ez borzasztó lehet :(
Marcsi! Ne hibáztasd Magad! Szerintem vagyunk itt egy jó páran, akik hamarabb kezdjük a tesztelést, mint kéne! Én nagyon megértelek, és drukkolok, hogy pár nap múlva csíkosodj :)