Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Akik az utóbbi KÉT évben hívtak festőt! Mennyi munkadíjat kértek el ENYVES festék eltávolítása során négyzetméterenként? Munkadíj! fórum

Akik az utóbbi KÉT évben hívtak festőt! Mennyi munkadíjat kértek el ENYVES festék eltávolítása során négyzetméterenként? Munkadíj! (beszélgetős fórum)


ápr. 15. 15:16
Milyen vádaskodás? Nem vagy te egy kicsit túlérzékeny? :D Csak kérdeztem, mert nem értettem az egész felvetést, hogy hogy jössz itt a képbe, vagy hogy mi a probléma. Szerintem ez a ritkább, hogy a különféle szakemberek fájóan alulárazzák a munkájukat, ahogy te is írtad, inkább nehéz egy munkáját normálisan végző szakembert találni, ellenben minden szolgáltatás nagyon megdrágult, és nincs valódi mód arra, hogy az ember előre tudja, hogy akit kihív hogy megcsináljon valamit, az tényleg jól csinálja, vagy összegányolja. Legalábbis ritkán érzi azt az ember, hogy úgy adnék még egy 10-est a fodrásznak/falfestőnek/gázszerelőnek, mert annnnyira olcsón dolgozik, de annyira jól....
ápr. 15. 15:11

De nem ez volt a kérdésben! Ne vigyük már ez a témát!


Innentől azok válaszoljanak már, akik a kérdésben leírtakra szeretnének/tudnak válaszolni!


Ez a kérdés, nem más:


"Akik az utóbbi KÉT évben hívtak festőt! Mennyi munkadíjat kértek el ENYVES festék eltávolítása során négyzetméterenként?"

10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Kacsahercegno)
ápr. 15. 15:10

Jézus Isten!


Mi ez az alaptalan vádaskodás egy teljesen jogos felvetésben? Vagy húzzam én is alá kétszer a jogos szót, mint te tetted, hogy végre már jobban megértsd?


Persze, hogy elborzaszt, hogy más ennyire alul értékeli magát! Hogy ennyire semmibe veszi saját munkáját!


Mivel ha valaki _ugyanezt_ (lemásoltalak) tenné az én szakmámban, elképesztő mértékben felháborodnék!


Hiába nem az én területem, mégis érthetően nagyon zavar, mert ha így van a festőkkel, hogy ennyire érthetetlenül aláígérnek a konkurenciának egy egyébként borzasztó és hosszadalmas melóban, akkor nálunk is megtörténhet hasonló!


Vagy megint az van, hogy a kókler kontárok, akik ilyen nulla árakat adnak, majd miattuk megint csorbul az építőipar hírneve, hogy nulla semmi pénzért ótvar, javításra szoruló gányolást adnak (tonnaszám tudnék mutatni/adni ilyen alakok miatt létrejövő horror story-kat!) és MI járunk pórul, akik viszont jól, precízen dolgoznak (egyetlen lépést sem kihagyva, semmit el nem sietve), mert mindenki azt hiszi - ezek miatt tévesen - hogy drága munkadíjért IS kontárok munkáját kapják...?!

ápr. 15. 13:03
De ha senki nem hajlandó, akkor hogy találtál embereket ezzel a munkadíjjal, amit írsz? Most akkor valaki mégis elvállalja, vagy mi? Nem értem hogy ha más szakmában vagy akkor hogy jön ez ide? Vagy amiért más nem kér elegendő pénzt a munkájáért, te sem kérhetsz? Eddig nem te próbáltad a _bestiális_ enyves festéket lekaparni?
8. Imisz (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 15. 12:59

Ha Te vagy a megrendelő és találtál egy ilyen olcsón dolgozó szakit, tedd össze a kezed, lásd el napi kajával és dobd meg a végén +20-30000-el. Ő is örül, hogy értékeled a nehéz munkáját és te is jóval a mindenki által mondott összeg alatt fizetsz.


Vagyis nem értem a problémát: most az a baj, hogy olcsón dolgozik? Vagy nem bízol benne, hogy ennyiért JÓL végzi el a melót?

ápr. 15. 12:45

Nekem (igaz én más területen dolgozok, de értem őket) mindenki - legyen egy festőellátó bolt, legyenek maguk a szobafestők is, még egyszer mondom mindenki - azt mondta, hogy ennyi nehézséggel és ilyen SOK napon át tartó festék eltávolításra minimum 300 ezer, 400 ezer forintot mondott egy 20 négyzetméter alapterületű szoba esetén. Nem 50 ezer meg 100 ezer forintokat!


Számoljátok ki, a könnyebbség kedvéért legyen három méter a belmagasság:


4 sz × 5 h × 3 magasság + 4 × 5 a mennyezet (szorozva 1500 munkadíjjal), ami 74 nm falfelület az csak 111 ezer forint.


111 ezer és egy HÉTIG vakarja, mert vízzel odaköt, nem jön le, csak szárazon.


És ez iszonyatosan megerőltető meló fizikailag is - nem csak elcseszi vele a napokat!


Hol van ez a valósághoz, ahol - még egyszer meg ismétlem mindenki azt mondta kivétel nélkül, hogy - 300 és 400 ezer forint munkadíj alatt SENKI nem hajlandó ezt a megerőltető és hosszadalmas munkát elvállalni!

ápr. 15. 12:32

Nem érted ugye?


Senki nem kér el ugyanakkora árat egy hétig (vagy két hétig!) tartó munkára, mint amennyit elkér egy napig maximum két napig tartó munkára!


Senkit nem érdekel a megrendelők közül, hogy mennyi idő alatt csinálja meg a munkát, azonban a szakmunkást érdekelhetni - de nagyon -, hogy ami egy hétig tart, azért nagyon nem azt az összeget kérje el, mint ami egy nap alatt megvan. Továbbra is a munkadíjat négyzetméterre számolva, nem óradíjat értve.


Ilyen a világon nincs, hogy aki egy hétig dolgozik valamin ugyanazt a négyzetméter árat kéri el, szemben mikor egy (jóval!) hamarabb kész levő munkán csupán egy napot dolgozik!

ápr. 15. 08:20

Ez téged mennyiben érint?

Mindenki olyan áron dolgozik, amilyenen akar. Vagy inkább amennyit megfizetnek érte.

ápr. 14. 21:13
Nem jött le géppel se?
ápr. 14. 19:35
Ha négyzetméterre vonatkozik a munkadíj akkor engem, mint megrendelőt nem érdekel, hogy 1, 3 vagy 5 nap alatt szedi le amit kell. Azért szakember, hogy felmérje mi, mennyi idő kb. Mennyi új festék, glett anyag stb kell, az mennyibe kerül és adjon egy végösszeget amit aztán én vagy elfogadok vagy keresek más szakit.
ápr. 14. 18:44
A munkadíj nem négyzetméterre vonatkozik?
ápr. 14. 18:35

Nem anyag, munkadíj! A netes árakat meglehetősen KEVÉSNEK találom szemben úgymond a "valósággal"! Az igazi munkadíjakkal!


1100 és 1500 forint közötti munkadíj-árakat olvasok az olyan oldalakon, mint például a jószaki pont hu, "pillanatok alatt" lejövő tapéta eltávolításoknál ÉS(!) ugyanezen oldalakon, ugyanazoktól a festőktől SZINTÉN 1100 és 1500 forintos munkadíjak olvashatók olajos, vagy enyves festékrétegek eltávolítása kapcsán, miközben ez utóbbi nagyon NEM egy-másfél munkával (végig) eltöltött nap után kaparódik le, pláne szárazon!

Vannak festők (magunkban dolgozók), akik NAPOKIG vakarják le azokat a rétegeket, melyek bő vízzel sem jönnek le, csak szárazon!


Hosszú napokig!


És egyesek képesek ugyanazt az 1500 forint munkadíjat kiírni az oldalukra régi festékrétegek eltávolítására (ami van, mikor sajnos egy teljes hétig tart), mint a "sima" egy-másfél napig tartó tapéta eltávolításánál?


Én sem ugyanazt az árat kérem el olyan munkáknál (más építőipar), ami egy nap helyett pl. öt-hat nap alatt van csak kész!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook