Főoldal » Cikkek » Lélek & Szerelem témák » Az online társkeresés hatásai cikk

Az online társkeresés hatásai


Estél már kísértésbe, hogy csatlakozz egy társkereső oldalhoz, akár csak poénból kipróbálni, akár komoly társkeresési céllal? Kapcsolatba lépni egy teljesen idegen emberrel, anélkül hogy személyesen találkoznátok a „való világban”? Én igen.
Az online társkeresés hatásai

Az online randevúzás gyorsan a szinglik megszokott megoldásává vált a párkeresésben. A különböző webhelyek és mobilos alkalmazások már minden célt és igényt ki tudnak elégíteni, mindenki meg tudja találni a neki megfelelőt. Nem túlzás azt mondani, hogy ezek a platformok forradalmasították a randevúzási kultúrát.


Ahogy a társadalom liberálisabbá és nyitottabbá vált, a közösségi média új lehetőségeket tárt az emberek elé. Régen általában a hasonló helyekre járó emberek randiztak egymással, vagy azonos ismeretségi körön belül kerültek bemutatásra. Manapság az ismerkedési lehetőségek választéka is egyre szélesebb. Az interneten sok az érdekes és izgalmas ember, a különböző felületek könnyen összekötik őket egymással, akkor is, ha a való életben talán sohasem találkoznának.


A megfelelő(!) személy megtalálása azonban már nehezebb kérdés. Nagyszerű dolog az online társkereséssel kapcsolatban, hogy az oldalak felhasználói kvázi kiválogathatják maguknak a potenciális jelölteket. Ez úgy működik, hogy a webhelyek olyan algoritmusokat használnak, amelyek célja, hogy megtalálják azokat, akik az igényeikkel leginkább egyezőnek tűnnek. A regisztrációs folyamat és a társkereső profilod összeállítása részeként megadhatják, hogy milyen típusú személlyel szeretnének találkozni. Hajszín, testalkat, életkor, lakóhely, még olyan részletek is, mint a zenei ízlés, kedvenc könyv, vagy van-e tetoválásuk, stb. Ezután rövid listát kaphatnak azokról, akik velük hasonló hullámhosszon vannak. A kapcsolatokat sokkal könnyebben ki lehet építeni, mivel ha a megadott opciókban olyan területeket fedez fel valaki, amiben egy másik szinglivel osztoznak, az segíthet a "kémia" kialakulásában is. A külvilágban gyakran előfordul, hogy a felületes vonzalom megszűnik, amikor a felek megtudnak egymásról egy olyan tényezőt, amiben ellentétesek az elvárásaik. Az online térben sok tényező előre tisztázásra kerül, még a vonzalom kialakulása előtt.


A digitális randi egy módja annak, hogy gyorsan erős kapcsolatokat alakítson ki valaki, mégpedig a kommunikáció miatt. Az applikációk, weboldalak ezt kényelmesebbé teszik, lehetőséget nyújtanak szöveges üzenetek, e-mailek küldésére, telefonhívások vagy akár videocsevegés lebonyolítására is. Nem kell azonos térben lenni ahhoz, hogy a kapcsolat épüljön. A felek sokat megtudhatnak egymásról és tanulhatnak egymástól a digitális kapcsolataikon keresztül.


A digitális világ gyorsan eljutott oda, hogy az internetes társkeresés vált normálissá. Nincs ezzel semmi probléma, hiszen a rohanó világban nehezebb a fizikai találkozókat összeszervezni, mint egy-egy internetes üzenetet elküldeni. Ha az ember önazonos és megfontolt, tisztában van az internetes ismerkedés adta lehetőségekkel és az esetleges buktatókkal is, akkor könnyen élhet az előnyeivel. Ha lelkileg ingatag, vagy eleve problémás az önbizalma, akkor óvatosabban kell kezelni az ismerkedés ezen formáját. Ráadásul, ahogy az élet minden területén, itt is akadnak olyanok, akik visszaélnek a rendszerrel.

Az óvatosság sosem árt!
Írta: hpetra22, 2022. május 23. 09:35
Fórumozz a témáról: Az online társkeresés hatásai fórum (eddig 15 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook