Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Az jó ha reggel 1 órát futok napközben 2 órát tornázok este pedig 2 órát bicajozok? fórum

Az jó ha reggel 1 órát futok napközben 2 órát tornázok este pedig 2 órát bicajozok? (tudásbázis)

1 2
2009. aug. 6. 13:16
tudtok nekem mondani jó fogyókúrás recepteket ami könnyen el készíthető
2009. aug. 6. 13:16
Naponta futok egy órát én is, sőt korábban 2xszer naponta egy órát. A test nem tudja kipihenni magát, de majd érezni fogod, hogy bedobja a törölközőt a tested. Ma már csak napi egyszer sportolok, max. de néha muszáj pihenőnapot tartani, mert a lábaim nem tudnak futni sajnos. Az izom nem tud ilyen gyorsan regenerálódni. Ha így csinálod, túlzásba viszed, és akkor is csinálod majd amikor már fáj, na ezek után majd hetekig nem tudsz semmit csinálni. Saját tapasztalat.
2009. aug. 6. 13:14
lovagolni még most is szoktam (díjugratás)
2009. aug. 6. 13:13

Hát szerintem sok. És tudod miért?

Mert ha ehhez fog hozzászokni a szervezeted, ez lesz az alap neki. És erre áll be. Ha majd velamiért nem lesz ennyi időd mozogni, pl. suli, elkezdesz dolgozni, vagy akármi, akkor nem fogsz ennyi kalóriát tudni elégetni, és elkezdesz szépen hízni...

Saját tapasztalat. Hidd el többre mész napi 40-60 perc rendszeres mozgással, vagy heti 4 nap rendszeres mozgással, amit mindig mnden körülmény esetén el tudsz végezni. 1-1 napi kihagyás nem gond, mint 1-1 esetleges plusz óra mozgás :)

2009. aug. 6. 13:13
Nekem heti 4x2 óra tereplovaglás és napi fél-egy óra intenzív futás elég. 5 nap alatt 1kg ment le, reggelizek, ebédelek, de vacsira csak hideg gyümölcs vagy saláta. Nem kell agyonhajtani magad, a szerveid bemondják az unalmast egy idő után. Nem fogod bírni. Először napi fél óra futás, később növelheted kettőre, utána jöhet a napi 1 óra torna, majd a 2, és végül a bicaj, de legalább 2 hónap szükséges, hogy hozzászokj. Világ életemben tornáztam, 5éve lovagolok igen magas szinten, mondjuk így, 5évig fitnesseztem, tornáztam, aerobicoztam versenyszinten (ez a 3 egy edzésen volt, 3-4 órás edzések heti 3-szor, 4-szer), futottam, atlétika, minden, de ezt én sem csinálnám így. Fogyózz ésszel. Nem kell magad agyonhajtani, főleg ebben a melegben nem. Inkább azt nézd mit és mennyit eszel, ezt kell figyelni nagyon, és mellette a torna is használ, de ha csak eszel mértéktelenül és ennyit tornázol sem lesz jó vége hidd el. Mindent ésszel, egymással arányosan csak! Sok sikert!
13. 91d4989ab9 (válaszként erre: 5. - Zita123456)
2009. aug. 6. 13:10

szerintem sok, párom sportolo de ő is max 2-3 órát edz és nem minden nap, mert van pihenőnapja is

nem tudsz keresni társakat a mozgáshoz? vagy egy csapatot duatlon pl? és akkor rendszeres lenne az edzés, formálodna az alakod, és nem folyton a fogyin járna az eszed, hanem élveznéd az életet, hisz ezek a legjobb legszabadabb évei az embernek

12. biológus (válaszként erre: 10. - Zita123456)
2009. aug. 6. 13:10
igen ám, csak közben felnőttél...
2009. aug. 6. 13:09

Mivel 18 évs vagy, atested elérte azt a biológiai kort, mikortól is inkább felnőtt nőnek számítassz és nem fejlődő szervezetnek.

A sok endorfintermelés biztos jó :), de szerintem napi öt óra sport sok! Én felezném, ha minden áldott nap ezt csinálnám... vagy egyik nap csak tornáznék, a másikon meg bicajoznék.

2009. aug. 6. 13:09
hát mind a kettő nyolc évig atlétikáztam és 12 évig lovagoltam versenyszerűen
2009. aug. 6. 13:08

Hát, ez így egy kicsit még sok is, ha minden nap csinálod. Túl nagy megerőltetés ez a szervezetednek, és több kárt okozol, mint hasznot.

Inkább kezd el egy kicsit nyugisabban, de csináld kitartóan. Jobb eredményt fogsz elérni.

2009. aug. 6. 13:07
Szerintem ez sok, és lehetetlen. Max egy sportoló végig tudja csinálni szerintem...
2009. aug. 6. 13:06
Szerintem inlább ez túlságosan sok!!!!!
2009. aug. 6. 13:05
Igen , ez nagyon jó... de miért kell ez a "nagy hajtás"? Fogyózol, vagy csak szeretsz sportolni?
akkor meg vagyok nyugodva csak fogyózok és nem tudtam , hogy elég mozgás-e
Húhh, ha ilyen sok időd van rá, akkor az remek, csak vigyázz, fokozatosan, nehogy megerőltesd magad hirtelen!!!
2009. aug. 6. 13:04
És ezt minden nap??? Szerintem ez nagyon sok!!! Hacsak nem vagy élsportoló!?
2009. aug. 6. 13:04
az jó-e? jó
2009. aug. 6. 13:01
Az jó ha reggel 1 órát futok napközben 2 órát tornázok este pedig 2 órát bicajozok?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook