Az első menstruáció "tragédiája"... (beszélgetés)
Eleven él még bennem emlékként, hogy anyukám hozzád hasonlóan belém szuggerálta a nôi lét poklát, "tragédiáját"...
Aztán szerencsére túl tudtam lépni rajta.
Nem, nekem hálistennek' sosem voltak görcseim és hasonlóim és 3-4 nap alatt lezajlik az egész hercehurca. :) Serdülőként rossz volt, utáltam, de nyilván, hozzászokik az ember. :)
Igen, anyaként lehet túlaggódom. :) :) :) Van köztetek serdülő lányt nevelő anya? Szeretném, ha ő is megosztaná a tapasztalatait... :)
Azért írtad ki a topicot, hogy közvéleményt kutass, mielőtt piacra dobsz valami zseniális találmányt? :DDD
Egyébkétn van ilyen, úgy híják Moon cup, intimtölcsér, hasonlók.
Szerintem sokat segítenél a lányodnak, te te természetesen élnéd meg ezt a folyamatot. És őt is megerősítenéd abban, hogy ez a nő lét része, és sem az öltözőben, sem a tornateremben semmi szégyellnivalója nincs. A tapló fiúcskákat pedig ott helyben tegye helyre, hogy inkább vegyenek elő egy biológia könyvet ahelyett, hogy itt idétlenkednek, mert egyszer talán lesz egy lányuk, velük is így fognak viselkedni?
Komolyan nem értem, hogy tudnak viccelődni a gyerekek az átázáson...Mi a vicces rajta? Tényleg ennyire unintelligensek a mai kölykök?
12 évesek voltunk, egyszer osztálykiránduláson az egyik lány átázott és egyenként ott volt mindenki, hogy mellette legyen, a lányok közül eszébe se volt senkinek se kiröhögni.
Aki tragédiának fogja fel, annak valóban az lesz egy életen keresztül.
Az az igazi tragédia, ha nem; ez is a nôi mivolt része.
van már teloja? vagy valami órája?
valami emlékeztető, hogy irány mosdó?
erre szerintem tényleg nincs más megoldás, ezekben a napokban picit jobban oda kell figyelni magára egy kislánynak, nőnek... többször ki kell mennie a mosdóba, pl minden második óra után menjen ki pisilni pl.
Nagyon elôre szaladsz idôben értelmetlenül.
Amikor nem volt semmiféle szárnyas-zenélô-illatos-színesített mintás megoldás, akkor sem látszott meg kívülrôl; lehet, jártunk fél óránként a mosdóba, utaztunk órákat, lehúztuk a 12 órát, de nem nyavalyogtunk. Ettük a meristint meg a nospat és kalap-kabát. Soha senkit nem láttam átázva.
Túl van ez aggódva.
Szerintem a te rossz élményeidet vetíted át a saját lányodra. Ne tedd.
Korán érnek, korán menstruálnak, és nem csak ő, hanem a másik is.
Legyél lelki háttere, de ezen parázni luxus, annyi fontosabb dolog van.
Egy kis dobozkában legyen mindig összekészítve a megmentô csomag.
Nem feltûnô, ha a kislány táskájában benne van egy kis neszeszer.
Mit értesz begyakorlas alatt?
Egy csomó nőgyógyászati betegség megelőzhető lenne intim tornával, van egy halom jótékony hatása.Ne csak a vizelettartási gondokra gondolj, bár szerintem az is van olyan kellemetlen,mint a fájdalmas menzesz.
a gáz az, h egyáltalán nem szóltam be, csupán a magam tapasztalatát írtam le.
de ha ilyen hiperérzékeny vagy, nem csoda, h a mensit is tragédiának fogod fel.
na, most beszóltam! :D
Szerencsére a szőrnövés engem megkímélt. Még a szemöldököm is oké, valamikor 40 éve pár szálat kirángatott egy kozmetikus, azóta nincs vele gondom. Mivel szemüveges voltam sokáig, nem is igen látszott.
Bevallom, hogy a kopasznuni korszakról nem olyan régen szereztem tudomást, a férjemmel nem a netről értesültünk arról, hogyan szeressük egymást. Viszont idővel elkezdett kopaszodni az alsó homlokom, de mire szégyellni kezdtem volna, már olvastam, hogy nem fog csodálkozni a doktor, ha ilyet lát. :D
Régen pedofilgyanút keltett, ha valaki a kopaszat szerette, mert a kislányoké olyan.
egyebkent igen. emberek allitolag 😊
engem nem zavar h. no vagyok. ezen nem tudok gondolkodni mert teny. csak az zavar ha nagyon eloiteletesek vagy be akarnak rakni vmi noi skatulyaba... bar lehet mar nem tudo. leirni ertelmesen mert almos vagyok
Tényleg nem jobb nőnek lenni, mint férfinak. Illetve nem tudom, mert előző éelteim egyikében biztosan voltam már pasi, csak nem emlékszem :o)))
Na, de komolyan. Nem jobb, nem rosszabb. Más. Mások a kínok, a nyavalyák, az örömök.
Én nem gondolom, hogy a terhesség a legszebb időszak, azt sem gondolom, hogy a szülés maga a csoda. Mint ahogy az sem az, hogy a nap feljön, vagy lemegy. Természetes része az életnek. Vagy nem. Nem bagatelizálom, de nem is értékelem túl. Ahogy magamat sem, a kölyköket sem. Egyszerűen csak ez a természetes.
Ha fáj, beveszek egy-két fájdalomcsillapítót, ha aznap van edzés megyek, ha nincs, nem. Ha fehérhez van kedvem azt veszem fel, ha feketéhez, akkor azt.
Egyébként meggyőződésem, hogy az, hogy mennyire állsz ellen neki, összefüggében van azzal, mennyire nehezen, vagy könnyen éled meg. Van barátnőm, esküszöm, három hétit arra az egy hétre készül, és majd bele gebed. De már most retteg attól, hogy jön a klimax ,és biztos hogy sokáig tart majd, kellemetlen lesz, jönnek a hőhullámok, meghízik, stb.
Ha nem tetszik az egyenjogúság, akkor ez nagyon nincs rendben. Van saját pénzed, bankszámlád? Legyél elvhű, szabadulj meg tőlük, hiszen szerinted mint nőnek, egyikhez sincs jogod.
Vagy csak szavakban ellenzed a feminizmust?
További ajánlott fórumok:
- A 28. ciklusnapon érdemes már tesztet csinálni? (Vagyis a nem várt menstruáció első napján)
- A "rendes" menstruáció(s vérzés) elötti barnázás a mensi elsö napjának számít?
- Első menstruáció
- A menstruáció első napjától kell elkezdeni a fogamzásgátló tablettát szedni..mikortól nyújt biztonságos védelmet?
- Mikortól számoljam a menstruációs ciklusom első napját?
- Most kezdtem meg a tablettaszedést a szülés után. Az első menstruációs napon bevettem az elsőt. Már 10 napja megvan! Mit tegyek?