Főoldal » Írások » Babák & Mamák témák » Az egészséges gyermekcipő

Az egészséges gyermekcipő (x)


SALUS a Magyar gyermekcipő gyártó és forgalmazó. 20 év a gyermeklábak egészséges fejlődéséért. A SALUS Gyermekcipő ortopéd szakorvosok segítségével kialakított preventív gyermekcipő, amelynek speciális tulajdonságai segítik a gyermekláb egészséges fejlődését.
Az egészséges gyermekcipő

Gyermekünk lába születéskor nagyon puha, járásra még alkalmatlan csontszilárdsággal, fejletlen ízületekkel, merev hosszanti és keresztboltozatokkal és gyenge izomzattal rendelkezik. Amikor a gyermek feláll, biztosítani kell, hogy a gyermekláb fejlődése a felnőtt egészséges láb, csont, ízület és izomzatnak megfelelően történjen.

Sajnos egy igen természetes reakció, hogy a biztonságra való törekvésnek megfelelően –,a gyermekek a belső talp élen, azt terhelve lépegetnek, de ez a mechanizmus nagy veszélyeket rejt magában. A gyerekláb erősödésével – a belső talpemelő izmok aktiválódásával, erősödésével, kialakulnak a hosszanti boltozatok ívei. Ezt jól megfigyelhetjük, ha a lábujjhegyre emelkedő gyermeklábra tekintünk. Észrevehetjük a talpi zsírpárnák csökkenését is a lábboltozat jellegű átalakulásakor. Az anyukáknak tudniuk kell, hogy nagyon fontos a rendszeres gyermekláb tornáztatása és a mezítláb járás is mely természetes, ingereket kelt a talajon.


A gyerekláb akkor fejlődik harmonikusan és egészségesen, ha a gyermek egészen kicsi korrában inkább mezítláb jár.


A szülők felelőssége, hogy az első gyerekcipő kiválasztásakor nagy körültekintéssel járjanak el. Csakis olyan gyerekcipő vásárlása mellett döntsenek, amely a gyermekük lábának fejlődésével összhangban van.

A sajátosan megtervezett döntött sarokkal készített SALUS, ún. szupinált gyerekcipő megelőzi a szalagok nyúlását. Megakadályozza a hosszanti lábboltozat süllyedését. Segíti a növésben lévő láb egyenes irányú fejlődését.

A SALUS szupinált gyermekcipő egy egészséges gyerekcipő, az igazi megoldás azok számára, akik a gyengébb tartású átlagos gyermekcipő helyett egészségesebb lábbelit szeretnének gyermekük számára.


A megfelelő gyerekcipő nemcsak könnyű és rugalmas, de megfelelően támasztja és tornáztatja a gyermeke lábát.A lábtő biztonságát segíti a SALUS szupinált gyerekcipő párnázott, de erős, biztos kérge. Ez a támasztó hatás megakadályozza, hogy a sarok környéki csontok ízületei, izmai, szalagjai túlfeszüljenek. A szülők számára nagyon fontos figyelemmel kísérni a gyermekük lábának függőleges tengelyének a lábszárhoz viszonyított helyzetét. Jó és tökéletes, ha a lábszár és a sarok tengelye párhuzamosan helyezkedik el.


A szülőknek tudniuk kell, hogy ha a gyermek bokája láthatóan befelé dől akkor az már egy erőteljes figyelmeztetés.


Az ortopédusok segítségével, szakszerűen kialakított szupinált gyerekcipő, ún. szupináló – speciális sarokkal – kialakított SALUS gyerekcipő a lábszár középvonalában tartja a sarkat és a bokát, valamint megelőzi a boka bedőlését.


A SALUS gyerekcipő talpa igen rugalmas mely követi a láb lépéskor kívánatos átgördülését és engedi az előláb és lábujjak szabad mozgását. Ezek a tulajdonságok biztosítják az izmok és inak erősödését. A SALUS kompromisszumok nélküli minőségének köszönhetően az örökmozgó csemete SALUS lábbelije ellenáll a tartósan nagy igénybevételeknek is.


A SALUS gyerekcipő erősített cipőorral készül így biztosítva a lábujjak védelmét bármely helyzetben. A SALUS gyerekcipő kizárólag természetes anyagokból készül, így kényelmes viseletet és szellőzést nyújt a gyermek lábának.


A SALUS szupinált gyerekcipő javasolt: Gyermek és felnőttkori ortopédiai eltérések megelőzésére (lúdtalp, lábtengely eltérésekből adódó boka-térd- csípő-gerinc betegségek...) valamint minden bedőlő bokát eredményező veleszületett vagy szerzett állapotokban és betegségekben (gyermekkori lúdtalp, bizonyos sarokcsont eltérések, lábtengely eltérések...)


Nem javasolt a SALUS szupinált gyerekcipő használata: A dongaláb vagy annak enyhébb formáit okozó lábfejeltérések eseteiben.

A SALUS szupinált gyerekcipő tökéletes kísérője gyermeke fejlődésének

A legújabb SALUS Prémium gyerekcipő a könnyített talpnak és szilikonos talpbetétnek köszönhetően még magasabb komfortot nyújt a csemete lábacskájának. A talp nagy kopás állóságú anyagból készül, a padlón nem hagy nyomot. Természetesen az exkluzív hímzett minta a szemet is gyönyörködteti.


SALUS gyerekcipő tulajdonságai


GYÓGYPONT kis- és nagykereskedelmi Áruház /egészség plusz hálozat tag/ Gyógyászati segédeszközök

2040 Budaörs, Építők útja 2-4. /Megtalálhatók vagyunk Budaörsön a Gulliver Jétékbolt mellett./

Tel: 06-1/206-7900, 06-23/414-480,

Mobil: 06-70/314-8698

Fax: 06-1/205-7995

E-mail: info@salusgyogypont.hu rendeles@salusgyogypont.hu


Gyógyászati segédeszköz üzlet Salus gyerekcipő

Fehérvári úti - 1117 Budapest, Fehérvári út 12. /A rendelőintézet alagsorában./

Tel.: 06-1/279-2105,

E-mail: fehervar@salusweb.hu

Gyógyászati segédeszköz üzlet egészséges gyerekcipő


István Kórház - 1096 Budapest, Nagyvárad tér 1. /A korház területén a BÜFÉ szomszédságában./

Tel.: 06-1/216-7559, E-mail: istvankh@salusweb.hu


Szent János Kórház - 1125 Budapest, Diósárok út 1-3. /15.ÉP Szemészeti oszt. alagsorában./


Ortopéd Klinika - 1113 Budapest, Karolina út 27. /Bejárat mellett./


Budafoki szakrendelő - 1221 Budapest, Káldor Adolf utca 5-7. /Bejárat után balra./


Erzsébet Kórház - 3980 Sátoraljaújhely, Mártírok útja 14. /Rendelőintézet aulájában./


Országos, SALUS Partnerhálózat
(x) Ez egy szponzorált cikk

Írta: salus, 2012. április 6. 10:46

Ha tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook