Autóvezetés... segítség! Nem tudok kormányozni és pedálozni egyszerre, csak külön-külön mozognak a testrészeim... (tudásbázis)
Hát nem tudom... Azon tűnödöm, hogy ha még egy-két órát elmegyek, nincs sikerélményem, akkor hagyom az egészet. Ilyenekért pénzt nem szeretnék kiadni. Meg tuti hülyének néznének, mert nagy bajom nincsen..
Csak "kapkodok", ami miatt nem megy az autóvezetési oktatás.Mert az oki csak azt látja, hogy kapkodok.
Miért csinálná minden kezdő ezt??
Ez nem igaz.
Amúgy köszönöm a hozzászólásokat mindenkinek...
Rákerestem a mozgásfejlesztésre a gulgliban, mint olyanra más-más kulcsszavakkal, de vagy
1. értelmi fogyatékos vagyok, vagy
2. óvodás.
:D :D
A szomszédom lánya sem tudott kerékpározni. Képtelen volt megtanulni egyensúlyozni.
Már 10 éve vezet és balesetmentesen!!!!!
hát az éppen tök mindegy ebből a szempontból.
Én is dízelen tanultam, és benzinesbe ültem utána.
ez nem gyakorlás kérdése!
ha az egyik idegimpulzus kioltja, felülírja amásikat, akkor gyakorolhat orrba-szájba!!
Még szerencse, hogy ilyen türelmes oktatód van. Az enyém ennél kevesebbért is hátba vágott de ez egy másik történet.
Tényleg valami speciális gyakorlatokat kéne csinálnod.
Ne haragudj, hogy ezt írom, de ez hülyeség.
Nem tanítani kell Téged a családtagnak, hanem gyakorolni kellene Veled.
mozgásvizsgálat... ez az!
Ilyet lehet? Esetleg tudsz konkrétat? (addig meg úgyis guglizok..)
szerintem automata váltós autóval itt Mo-n nem vizsgázhat (bár ki tudja).
de szerintem is csak gyakorlás kérdése, eleinte nekem is nehéz volt annyi mindenre figyelni (pedálok, műszerek, váltó, tükrök, forgalom), de aztán a rutin meg az évek ugye... és most már minden automatikusan történik:)))
A család azt mondja, hogy "ha majd meg lesz a kártyám, akkor vihetem a kocsit..."
Meg hogy "ha rosszul tanulod meg, sokkal rosszabb, jobb az oktatóval"...
Szóval kilőve. Amúgy dízelesen tanulok, és a mienk benzines...
Sokan vagyunk, akik képtelenek valamit megtanulni.
Én pl. így vagyok az úszással.
Igaz, hogy "házilag" próbáltak megtanítani, kétszer majdnem vízbe fulladtam, onnantól kezdve meg sem próbáltam. Sőt, rettegek a mély víztől.
Hát aztán a következő a szlalom... :D csúsztatott kuplung... amivel ugye kicsit is, de mozog a bal lábam... és hát a kormány meg egyfolytában. Halál...
Az okival megcsináltuk úgy, hogy ő nyomkodta a pedálokat, én kormányoztam... nagyon jól ment. Aztán cseréltünk. Ő kormányozott én pedáloztam, az is.
Különben van erre egy tök egyszerű megoldás. Automata váltó! :-)
Bár ha tényleg mélyebben rejlő probléma akkor előbb azt kell helyrehozni.
Dehát lehetne ezt lassan is csinálni, nem? Kanyarodsz, aztán váltasz. És ha már jobban megy úgyis jön magától a dolog.
Az oktatód mit mond?
Nekem is ilyen problémáim vannak.
Én fel is adtam azt a reményt, hogy valaha is lesz jogosítványom.
Én ugy tudom, hogy ez valahol az egyensúly érzékkel lehet kapcsolatban, hozzáteszem, biciglizni bár tudok, de ha kanyarodni kell, az már nem megy. Képes vagyok az árokban kikötni.
Ki ne menj az utcára autóval!
Van, aki alkalmatlan a vezetésre. Ezt néha be kell ismerni.
Egyébként meg nyilvánvaló, hogy csomó csecsemőkori reflexed nem épült le. Nem késő elmenni mozgásvizsgálatra, ahol megnézik ezeket a fennmaradt kóros bujkáló reflexeket. Egy kolléganőm a nyáron épített le magánál pár ilyet, azt mesélte, speciális tornával , napi gyakorlatokkal sikerült neki.
Szerintem is lehetséges, hogy nem mindenki alkalmas autóvezetésre!
(nekem 35 éve van jogosítványom, autó a garázsban, garázskulcs a zsebemben, de nem vezettem talán, ha 50 km.-t, útálom)
:)
További ajánlott fórumok:
- Állati testrészek
- Magassarkú és az autóvezetés
- Néhány autóvezető miért szereti teljes hangerőn hallgatni a zenét?
- Te elnevezted a párod intim testrészét?
- Van olyan, aki rendszeresen használt-használ taposógépet? Ki mennyit fogyott tőle és mely testrészekre hat inkább?
- Pszichológiai vizsgálat sikertelen autóvezetői vizsga után