Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Autizmus - Naná, hogy Esőember! fórum

Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)

❮❮ ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... ❯❯
8928. sztolyka (válaszként erre: 8927. - Tomger)
2012. márc. 21. 19:27

Hidd el pár évvel ezelőtt én sem gondoltam,hogy mára már eddig jutunk!

Hány éves a fiad?

8927. tomger (válaszként erre: 8926. - Sztolyka)
2012. márc. 21. 17:53
Jó olvasni ilyet, erre fogok gondolni, egy-egy reményvesztett pillanatomban!
8926. sztolyka (válaszként erre: 8925. - Sztolyka)
2012. márc. 21. 10:12

Gitározni tanul,jövőre jön még hozzá a zongora.

Hihetetlen mi minden megragad a fejében.

Azt hiszem a pályaválasztás nehéz ügy lesz.

Humán beállítottságú.

8925. sztolyka (válaszként erre: 8924. - Zseba)
2012. márc. 21. 10:10
9 éves
8924. zseba
2012. márc. 20. 22:30

Edit: egyenlőre PECS kártyákhoz, majd napirendhez is!

Sztolyka: nagyon ügyes Martin fiad! Mennyi idős most?

Katalyn: köszi, akkor megnézem majd méteráru boltban.

8923. katalyn76 (válaszként erre: 8921. - Zseba)
2012. márc. 20. 21:45

zseba

A leghagyományosabb rövidáru boltban is kell kapnod. Mi egy kis városban lakunk pestől 300 km re és még itt is van mindig. 250-300 ft között van métere. Én rengeteget használtam már el a pecs miatt és remélhetőleg jövö hónaptól a napirendet is elkezdjük és ahhoz még több kell.

8922. Edit-
2012. márc. 20. 17:29

Sztolyka, gratulálok nektek! megkérdezhetem mennyi idős most Martin?

Zseba, mihez kell a tépőzár?

8921. zseba
2012. márc. 20. 17:12

Sziasztok!

Tudnátok abban segíteni hogy hol, milyen boltban érdemes öntapadós tépőzárat keresni? Esetleg netes rendelés?

Köszi!

8920. 4c1a787e8f (válaszként erre: 8918. - Sztolyka)
2012. márc. 20. 15:10
:-))
8919. Edit- (válaszként erre: 8916. - Barnataska)
2012. márc. 20. 14:02

a gyerekek hihetetlenül rugalmasak! legalábbis az enyém, és amennyire látom azért ez másoknál, még a problémásabbaknál is igaz. mi szülők sokkal többet aggódunk ezen!

féltem a váltástól, amiatt is amit írtál, de semmi, semmi gond nem volt! azt hiszem nagyon sokat számít neki, bár mondani ezt még nem tudja, hogy nem kell annyit buszoznia. kevésbé fárad el, és ez az egész napját feldobja.

arról nem is beszélve, hogy a hozzájuk való hozzáállást is érzik ám. az előző helyen sajnos csak fejőstehenek voltunk, ál-fejlesztésekkel, stb. ott eléggé el volt aprózva az is, mikor ki vigyáz rájuk, pl aki 4-5ig délután, az az egész napjáról nem tudott semmit (volt is ebből balhé, mert egy alkalommal eltűnt a téli csizmája, inkább nem részletezem).

itt pedig közelebb van, az óvódavezető maga is anyuka (tán pont oda járnak az ő gyerekei is), a nagymama van reggelenként, nincs olyan hogy az első perctől el ne tudnám kérdezni, mi is történt vele. ez nekem nagyon sokat számít, talán azért is, mert a korábbi helyeken ezek nagy gondot okoztak (hiszen ő maga nem igazán mondja el, mi történt, bár javuló tendenciát látok).

a csoportban a max fő 18, de szerintem most nincsenek annyian. ma, ha megyek érte megkérdezem pontosan.

8918. sztolyka
2012. márc. 20. 08:31

Sziasztok!

Martinka 1.lett mesemondó versenyen,énekből 3.

Tovább megy most tavasszal a meséjét előadni egy másik versenyen,Ludas Matyit mondja.

Annyira büszkék vagyunk rá,ráadásul egy olyan kisfiút előzött meg,aki eddig verhetetlen volt.

Pedig még 4 éve egy szót se ejtett ki a száján Martin.

8917. Barnataska (válaszként erre: 8913. - Edit-)
2012. márc. 19. 19:14
Még azt kérdezném, hogy hány fős az a kiscsoport, ahová a lányod jár?
8916. Barnataska (válaszként erre: 8913. - Edit-)
2012. márc. 19. 19:14

Szia Edit, köszönöm szépen a válaszokat. Az elmúlt pár napban csak ezen gondolkoztunk. Aztán ugyanott tartunk, ahol diagnózis előtt. Már ősszel kinéztünk egy óvodát, ahol úgy látom, hogy sokat foglalkoznak a gyerekekkel, ősszel elmondtam, hogy milyen a gyerekem (nehezen fog beszokni, lehet, hogy nem vesz részt néhány közös dolgokban pl. mondókázás és az átlag gyereknél több segítséget igényel, hogy a közösségben megtalálja a helyét. Ott ettől nem riadtak meg, de évközben nem tudják felvenni.

Utána járok a tsmt-nek, van-e a városunkban. Felvettem a kapcsolatot egy helyi gyógypedagógussal, kíváncsi vagyok az ő véleményére, hogy akár itthon mit csináljak a fiammal. Telefonon csak annyit mondott, hogy sokat olvassak, majd megkérdezem, hogy mitB.

A lányodat nem viselte meg, hogy már a 3. oviba jár? Azért kérdezem, mert én félek attól, hogy mi van ha nem megy ez az ovi a fiamnak és váltani kell.

8915. Szanya (válaszként erre: 8913. - Edit-)
2012. márc. 19. 17:47

Én próbálkoztam vele, nem lehetséges. Csak és kizárólag az önkormányzattal/óvodával kötött szerződéssel lehet ott bárki, eü. alkalmasságival, stb.

Privát ovikkal lehet alkudozni, de az meg kész tönkremenetel. Nekünk szerencsénk van, kaptunk az önkorm.-tól asszisztenst. Csak várnunk kellett rá novemberig.

8914. Edina 2 (válaszként erre: 8909. - Anyamedve)
2012. márc. 19. 17:46
Bocsánat , igen elírtam . Köszi a javítást .
8913. Edit-
2012. márc. 19. 16:30

az jutott még eszembe, nem tudom mennyire járható út, nem próbálta esetleg innen valaki? hogy ha az óvónő készséges, csak az óvodavezető/önkormányzat nem tudja/akarja fizetni a gyógyped asszisztenst, akkor meg lehet-e oldani, hogy mondjuk hetente 1 alkalmat a szülő fizessen, miközben a gyógypedagógusnak az óvodával van szerződése? szóval hogy legálisan megoldani az ovis segítséget.

nekem annyiban szerencsém van, hogy a lányom kis csoportba jár, és az óvodavezető gyógypedagógus. külön nem foglalkozik vele, de jobban örülök, hogy más szemmel tudja tartani, mint egy "mezei" óvónő.

8912. Edit-
2012. márc. 19. 13:40
a tsmt viszont szuper, ha tudjátok minél előbb kezdjétek el! viszont nagyon-nagyon kemény otthoni meló neked, és jópár eszközt be kell szerezni, de megéri. Ayres is jó, de arról saját tapasztalatom nincs.
8911. Edit- (válaszként erre: 8910. - Edit-)
2012. márc. 19. 13:39

hm még annyit, ha tényleg olyan jó képességű, ahogy írod, akkor sajnos bizony a legtöbb integrált helyen csak le fogják húzni a többiek, mi is így jártunk! ezért az én lányom most normál oviba jár, kis csoportba (magánovi). emellett külön jár gyógyped fejlesztésre is hetente kétszer. (olyankor nem viszem oviba) igaz ő 5 éves, és már 3,5 éves kora óta ovis.

szerintem ha találsz szimpatikus normál ovit, és amellett hordod fejlesztésre, az jobb megoldás lehet, mint egy integrált óvoda a világ másik végén. az utazás is nagyon fárasztó egy idő után, neked is, a gyereknek is! tapasztalatból mondom...

remélem segítettem valamennyit.

8910. Edit- (válaszként erre: 8903. - Barnataska)
2012. márc. 19. 13:35

szerintem ez nagyon attól függ, melyik oviba jut el. sajnos még az integrált ovik egy része sem adja meg azt, amit ígér, ill. amire a gyereknek szüksége van.

amit én tennék a helyedben, hogy a környéketeken az összes oviba elmennék körülnézni személyesen, magánokba csanákba is. környék alatt pedig azt értem, ami nektek naponta könnyen elérhető! mi egy távolabbi alapítványi logopédiai oviba járattuk a lányunkat, ahol elvileg volt lovasterápia, hrg és csoportos tsmt is. nos gyakorlatilag pedig egyik se volt igaz, ill nem tartották szakmailag korrekten. logopédia meg elvben jár mindenhol (más kérdés hogy nem elég).

8909. anyamedve (válaszként erre: 8907. - Edina 2)
2012. márc. 19. 13:12
Elnézést, hogy belekotyogok. Valószínűleg elírtad Edina: a helyi járatok ingyenesek, a helyközi járatokon 90%-os kedvezmény van érvényben. Csak a félreértések elkerülése végett.
8908. zseba (válaszként erre: 8907. - Edina 2)
2012. márc. 18. 22:14
Köszi Edina!
8907. Edina 2 (válaszként erre: 8906. - Zseba)
2012. márc. 18. 19:31
iGEN EZ ÍGY VAN , HELYKÖZI JÁRATOK INGYENESEK A GYEREKNEK ÉS EGY KISÉRŐNEK.
8906. zseba
2012. márc. 18. 18:22

Sziasztok!

Holnap megyünk a Bp-re a Vadasba S. A-hoz.

Annyi kérdésem lenne, hogy ha Bp-n használom a MÁK-os igazolványt, akkor se nekem, se a fiamnak nem kell vennem semmilyen jegyet? Csak felmutatom a sofőrnek vagy az ellenőrnek az igazolványt, ha kérik?

Köszi!

8905. Barnataska (válaszként erre: 8904. - Tavaszvirág)
2012. márc. 16. 21:29

Kérdeztem a Vadasban, hogy ha nem vállalom föl a diagnózist nyíltan, akkor milyen fejlesztésre vigyem (magánba). Erre az mondták, hogy nincs értelme, neki nincs szüksége kétszemélyes gyógypedagógiai foglalkozásra, hanem a közösségben való léthez kellene neki támogatás. Egyedül TSMT vagy Ayres tornát javasolt, ha a gyerek szereti.

Szeptemberben kezdi majd az ovit, csak nemsokára lesz a beiratás és addig el kell dönteni, hogy hová. Kis létszámút keresek, de nincs. Környező falvakban is érdeklődtem, de mindenhol min. 20-22 fő.

8904. Tavaszvirág (válaszként erre: 8903. - Barnataska)
2012. márc. 16. 21:20

Vadasban milyen fejlesztéseket javasoltak a gyerkőcnek? Amennyiben azt tudjátok magán úton megoldani,akkor talán érdemes lenne megpróbálni először papír nélkül elkezdeni az ovit. persze azt te tudod, hogy a fiad hogy vislekedik társaságban, mennyire tud beilleszkedni, mennyire vegyülne el egy 24-26 fős csoportban.

Mi ezt az utat választottuk, nálunk eddig semmi gond. Már 2 éve jár közösségbe.

Természetesen mindnen gyermek más, minden család más és az ovis nénik iszonyatosan fontos szerepet töltnenek be a gyermek segítésében(nálunk tökéletesek).

Mikor menne oviba? A számotokra szimpatikus ovi nem integrál autistákat?

2012. márc. 16. 20:38
Én most vacilálok, hogy a Vadaskertben frissen diagnosztizált Asperges kisfiam normál oviba vigyem vagy Szakértőibe és SNI-ként integrált ovi. A kérdésem, hogy akinek megvan a szakértőis papírja és úgy jár oviba a gyerek az mit kap az óvodában? Pl heti 2x foglalkozik vele gyógypedagógus, segítik a beilleszdedését, vagy mi??? (A fiam eddig nem járt óvodába, 4 éves) Köszönöm.
8902. Szanya (válaszként erre: 8900. - Barnataska)
2012. márc. 15. 21:04
Felraktam mindet, köszi!
8901. Szanya (válaszként erre: 8900. - Barnataska)
2012. márc. 15. 17:53
Nekem is gyanús, hogy hiányoznak róla. Pedig elvileg ez a hivatalos lista.
8900. Barnataska (válaszként erre: 8899. - Szanya)
2012. márc. 15. 15:26
Szia, a Kir-en is hiányolok létező ovit. A böngészésnek még csak most kezdek neki.
8899. Szanya (válaszként erre: 8898. - Barnataska)
2012. márc. 15. 15:14

Köszi!

Mármint a mienken? Az nem is lesz sose teljes, mert egyedül az életben nem végzek vele, főleg, hogy változtatgatják az alapítókat folyton. De azért jó viszont, mert ha van plusz infónk, akkor odaírjuk azt is.

A KIR-en elvileg fent kell legyen mind.

❮❮ ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook