Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Autizmus - Naná, hogy Esőember! fórum

Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)

2748. sztolyka (válaszként erre: 2747. - Sirga)
2010. jan. 28. 09:44

Nekem megvan ez a könyv.

Most rendeltem egy hete itt a neten.

Olvasgatom,nagyon jó,lényegretörő.

2747. Sirga
2010. jan. 28. 08:45

SZiasztok!

Ritkán járok fórumokra mostanság, de tegnap megkaptam egy nagyszerű könyvből néhány kimásolt oldalt. Ahogy nézem, nehéz ráakadni, de megpróbálom. :) Érdekes megvilágításba helyezi az autizmussal élő gyermeket, érdemes elolvasni!

Ellen Botbohm: 10 dolog - amit minden autizmussal élő gyermek szeretné, ha tudnál

2746. diorissimo88 (válaszként erre: 2742. - Dolphin's)
2010. jan. 27. 13:19
Pszichiáter adja ki általában a diagnózist. Mi is a Vadaskertbe jártunk mindhárom gyerkőcömmel.Ott alaposan megvizsgálja őket pszichiáter, gyógypedagógus és ezek alapján adnak diagnózist.
2745. zsogirl
2010. jan. 27. 12:57

Sziasztok!

Most írok ide először.

A hugom kisfia (11 éves) autista és hiperaktív is. Egyfolytában jön-megy. De nagyon szeret tévét nézni, a minimaxot szereti.

Régebben volt egy időszak, amikor nagyon maga alatt volt. De most mintha okosodna, egyre többet beszél velünk, egyre többet kérdez.

2010. jan. 27. 12:49
Sziasztok lányok! Jó rég írtam ! Mit szóltok a kiskunhalasi esethez?Nem szörnyű? A gondozók sexuális játékokra kényszerítették a pszihiátriai betegeket! Sőt testi fenyítést is alkalmaztak! Én napok óta nem bírom kiverni a fejemből! Mi lesz a gyerekemmel ha én már nem leszek? Ki fogja Őt megvédeni! PERVERZ ÁLLATOK Mindegyiknek kezelésre lenne szüksége!
2743. Cis77 (válaszként erre: 2742. - Dolphin's)
2010. jan. 27. 12:04
mi először a beilleszkedési gondok miatt pszichológushoz lettünk küldve. de én arra gondoltam ,hogy ha ő idegrednszeri sérült és itthon rendezett körülményei vannak, fejlesztjük és mégis gondok vannak, akkor anak nem pszichológiai oka van. kerestem neuropszichiátert és ajánlottak magánban nagyon nagyon jót. aki nem a pénzünkre ment, mert nem volt olcsó, hanem amint tényleg felmérte a gyereket, azt mondta, ő itt tovább nem tud segíteni, látni kell milyen közösségben, és továbbküldött a Vadaskertbe, adott orvos nevet, telefonszámot. ott már TB alapon voltunk és én csak jót tudok mondani róluk. a lánykánk is jól érezte magát. volt egy ambuláns beszélgetés, vittem mindeféle szakvéleményt magammal, amink már volt. és ott mondták, hogy kell egy 1-2 hetes vizsgálat , a gyerekek közt. erre kicsit várni kellett (lett volna pont következő héttől hely, de akkor nem értünk rá) és ott kiderült egyértleműen. és amikor kimondták, utánaolvastam, az annyira egyértelmű volt! mintha kinyitnának egy ablakot és végre....
2742. dolphin's (válaszként erre: 2740. - Cis77)
2010. jan. 27. 10:30
Szia!az igen:)nagyon jó ha ennyi tejet iszik...az én fiam meg sem volt hajlandó inni egészen sokáig,most is csak immel-ámmal issza ha olyan kedve van,ki adta nektek a diagnózist?milyen orvos?ha nem neurológus,?hova vigyem akkor?nem azért csak jó volna ha valaki ténylegesen rávilágítana hogy nézze anyuka ez van,,így kell tanítani,fejleszteni,ezt csak ezzel lehet elérni nála stb...akkor könnyebb lenne mindenkinek...de így?azt se tudják mi van,hát hiperaktív is,,meg autisztikus jegyei is vannak,egyik a másikat üti....a hiperaktivitás miatt nem tud odafigyelni hogy állandóan megy,bomlik a figyelme,nem tud leülni egy percre sem,ebbe belekap,abba belekap,ha vkinek ugyanilyen gyerkőce van,irjatok már légyszi!!kinél hogy és mi hatott??már a szemünkbe néz majdnem mindig,de mégsem olyan még ahogyan le tudnék vele ülni tanítani
2010. jan. 27. 09:46

Sziasztok !

Várom olyan szülök jelentkezését , akik iskola választás előtt vannak és nem sikerül megfelelő iskolát találni autisztikus integráltan oktatható gyermekük részére Pest megye Gyömrő és környékén laknak.Az Önkormányzatnál szeretném elérni hogy figyeljenek ránk és a problémára .

2740. Cis77 (válaszként erre: 2738. - Dolphin's)
2010. jan. 27. 08:57

diagnózis tavaly decemberben, több, mint 5,5 évesen. korábban más volt a papíron. tudtommal neurológus nem is adhatja ki ezt a diagnózist.

bölcsi nem kellett a kistesó miatt, oviba 3,5 évesen ment. nem volt egyszerű menet a két hozzá nem értő, óvónőnek egyáltalán nem való személy miatt.(bár egyiknek végzettsége sem volt)

átkínlódtunk 2 évet.. és nagyon nehezen tudtam másik oviba elvinni. (itt 1 ovi van több épülettel, nagy balhé volt)

a msotani óvónéni fejelsztőpedagógus, nagyon jól kezeli, szereti és csupa jót lát benne. nincs is gond és roham léptekkel fejlődik.

diétát nem javasoltak és nem is állnék neki, ugyanis a gyerekem időnként kizárólag tejen él. nyilván éhenhalna ha nem kaphatná. szinte csak fehérjét eszik.

2739. dolphin's
2010. jan. 26. 23:18
Bocsánat:kazeint..látom rosszul írtam.
2738. dolphin's
2010. jan. 26. 23:16
Sziasztok!kinek mikor adtak tényleges diagnózist?neurológus adta vagy más szakember?bőlcsibe,oviba egyikőtök kicsi szive se jár,járt?vagy mentetek ti csak elutasították pár hét múlva?...kezeint(teljes tejmentességet)ill.a lisztet mindannyiótoknak javasolták hogy hagyjátok el?kinél vált be?és azonnal elkezdett fejlődni a pindúr?várom,várom...szép estét mindenkinek:)!
2737. 9a999acb98 (válaszként erre: 2701. - Sztolyka)
2010. jan. 26. 15:25
Bocs, hogy csak most válaszolok a kérdésedre. A fiam most 2. osztályos, egy normál általános iskola "kisegítő" osztályába jár, ahol egyénileg van velük foglalkozva, kinek-kinek saját igénye szerint. Nagyon szeretem ezt a módszert, mert bár együtt van a többi gyerekkel, mégis az ő speciális igénye szerint tud tanulni. A tavalyi év volt a beszoktatás éve , de hála istennek, kisebb bökkenőkkel, de kialakult. Persze nagyon "összedolgoztunk" a tanítónénivel. Van ebben a kis osztályban auti, downos, sima középsúlyos, diszkalkuliás, mindenféle. Most is úgy alakítottuk, hogy mivel nagyon gyorsan dolgozik a gyerek, van nála mindig rajzoló fűzet, és amikor hamar végez a feladattal, akkor nem zajong, vagy mocorog hogy unatkozik, hanem rajzolgat. Ennyit tudok neked mondani, éljük a kis mindennapjainkat, tanulunk, aztán majd hogy ez mire lesz elég............!?
2736. diorissimo88 (válaszként erre: 2735. - Diorissimo88)
2010. jan. 26. 14:51

A nagyobb változások talán 5 éves kor körül jöttek nálunk.

Zsombi 3 évesen kezdett beszélni, de nem beszélgetett, csak reklámszövegeket és filmekből vett idézeteket kántált.bármit kérdeztünk, csak visszakérdezett, elismételte, amit hallott.

4 évesen került normál oviba, integráltan, ide járt 1 évet, aztán elindult Ákos sulijában a spec. ovi és azt tanácsolták, vigyük át oda.3. éve járunk,nagyon jót tett neki az egyéni fejlesztés meg a terápiák, amiket ott kapnak.Szeptembertől iskolás lesz, gyönyörűen, összefüggően beszél, okos, folyékonyan olvas , barátai vannak az oviban.Mindenről van véleménye, igazi kis egyéniség. :):):)

2735. diorissimo88 (válaszként erre: 2732. - Dolphin's)
2010. jan. 26. 14:42

Mi bölcsibe nem jártunk,Ákos fiam oviba is csak 2 hónapig napi 1 órát integráltan, aztán eltanácsoltak minket, mert nem tudták vállalni.

Pedig integrált ovi volt, gyógypedagógussal de mellette nagy csoportlétszám.Akkor még el is sírtam magam, mikor ezt megmondták, mert pont karácsonyi szünet előtt volt.Nagyon elkeseredtem, de a nővérem segítségével találtunk egy fejlesztőt, fizetősen, heti egy alkalomra.Az is több volt a semminél. Egy évig jártunk hozzá.Akkor kezdett az addig teljesen stagnáló fiam fejlődgetni.Eleinte nem hallgatott még a nevére sem, semmilyen utasításra.Mintha kínaiul beszéltünk volna hozzá.:)

Aztán megkeresett minket a helyi gyógyped suli igazgatója, hogy üresedés lesz az autista csoportban és bevennék Ákost "korkedvezménnyel", mint előkészítőst, ha betölti az 5. évét. Augusztusban betöltötte, szeptembertől elkezdtük, azóta is, már 5. éve, oda jár. Ott egy fél év után ugrásszerű változás történt nála.Elkezdett rajzolni, pedig előtte a még ceruzát se vett a kezébe, elkezdett figyelni, szavakat mondani.

Most már ír-olvas, összead-kivon, kívülről fújja a világ fővárosait.:)Ja, és nyugodtan megül a suliban és csinálja a feladatokat.

A kisebbik, Zsombi teljesen más, ő inkább aspergeres jellegű,nem is olyan hiperaktív, mint a tesója.Azt mondhatom, , hogy 2 és 5 éves koruk között volt a legnehezebb velük, azóta folyamatosan egyre jobb.

2734. Cis77 (válaszként erre: 2733. - Dolphin's)
2010. jan. 26. 10:36

a lánykám aspergeres, így az ő fejlődése nem biztos, hogy a a töbségnek segítene. amíg ezt nemtudtuk szimplán idegrendszeri sérültként volt kezelve, hipotonként és ezért hittük, hogy az egyéb dolgok ezzel együtt járnak. bár elvileg az aspergereseknek nicns gonf a beszédjével, nálunk bizony keményen volt 3 évesen kezdett beszélni, de érthetelenül még mdnig és 3,5 évesen az oviban még mindig alig értették. akkor kerültünk a beszélj velem alapítványhoz és Ági néni csodát tett. (privátban) azóta is max olyan gond van, ami a beszédértéshez kapcsolódik, ha valamit hibásan hall, azt úgy menti el és az istennek sem tudom neki megmagyarázni ,hogy az nem úgy van. pl Mikulás nála nikulás. és kész. ha kötözködök akkor közli: Télapó, most jól mondtam? :DDD neki ma már csak kommunikációs nehézségei vannak, nem beszélget, csak beszél. de most már eljutottunk a zsösszetett mondatokig, a több mondat egymás utániságához, már képes mesélni.

nem tudom ismeritek-e az anna peti könyveket? nálunk abból indult el,hogy esténként el kell mesélni azt a napot, majd a kövektezőt is. vagy egy régebbit, ami nagyon jó volt. meséltük reggeltől estig, néha olyan részletesen, hogy fogat mostak, felöltöztek, néha csak nagyjából. és ez nagyon bevált, egyszer cskazt vettem észre, hogy az összefüggően nem beszélő gyermeekem egy ismerősnek, aki nálunk volt vendégségben estefelé, elmeséli az egész napját, sok-sok mondatot összefűzve. hát majd ugráltam örömömben!

illetve azzal, hogy a kövtekező napot elmeséljük nagyjából belőjjük a programokat, a napirendet. bár az ettől eltérés nem okoz gondot, de mégis jó nekik. (a kicsi egészséges, de akkor is élvezi)

orrfújás: azért az orrszívóval elég erőszakos vagyok, tiltakozás ellenére, csak kemény menet. sokkal nagyobb baj, hogy gyógyszert nem tudunk neki beadni, mert mindent kihány. csak a kúpot tudjuk használni. illetve amint beteg lesz onnantól nem eszik sokszor inni is ali és amúgy is nádszál, de ilyenkor képes 2-3- kg-t fogyni és rémálom ahogy kinéz... és a legyengültség miatt lassan gyógyul...

2733. dolphin's (válaszként erre: 2730. - Cis77)
2010. jan. 26. 08:52
fúú látom nálatok is botrányos...ez a dolog,na majd csak megszokja nem??de nem gyullad be a kis arcürege ha sosem engedi leszívni a felesleges orrváladékot???vagy nem is szokott nagyon felső légútija lenni?ti hogy álltok úgy az önállósággal?mesélj kicsit mikor mi történt a fejlődésben a kicsiddel??várom válaszod,szép napot nektek!
2732. dolphin's (válaszként erre: 2731. - Diorissimo88)
2010. jan. 26. 08:49
Hát,ezt örömmel hallom:o)azért csak megtanulnak beszélni egyszer:))úgy nézem,olvasom,látom mindenkinél gond az orrszívás,fújás,törölgetés zsepivel...nálunk is,a reklámok mindig minden mennyiségben:)persze nem engedem azért egész nap.hogyan tanultak meg a fiaid beszélni?símán,hallás után?vagy képekkel?utánad mondták egyszer csak a szavakat?nálunk a kisfiam(2.5 éves)és valahogy úgy érzem hogy mondaná ő,csak nem tudja hogyan vagy én nem is tudom..más gyereknél ez olyan könnyűnek látszik,mond utánam hogy cica,és a gyerek már mondja is hogy cicca,,szóval arra lennék kíváncsi van-e vmi technika ami jobban segít nekik ezek kimondásában?óóóó bárcsak mi is ott tartanánk hogy be nem állna a szája:o)jajj de várom már,mesélj még mikor,hány évesen mi történt a fiaiddal?mikor mentek bölcsibe,oviba ha mentek egyáltalán,mikor volt nálatok az a kiugró fejlődés ami nagy változásokat hozott?ilyesmire lennék kíváncsi..várom válaszod,szép napot!!!!
2731. diorissimo88 (válaszként erre: 2729. - Dolphin's)
2010. jan. 26. 04:49
Nálunk főleg a kisebbik reklámmániás, kívülről fújja az összeset.:)Sőt, mostanában már néha "gyártanak " is vicces reklámokat. Amúgyis szeretik a szóvicceket. :D Pedig nekem a nagyobbik, Ákos,6 éves koráig nem is beszélt. Csak néha egy-két szót, szótöredéket, de azt is ritkán.Most már megért mindent és megérteti magát, de ha nem áll érdekében, inkább kerüli a beszédet.A kisebbik, Zsombi 3 évesen kezdett beszélni, most meg be nem áll a szája egész nap! :)
2730. Cis77 (válaszként erre: 2729. - Dolphin's)
2010. jan. 25. 22:04

a hajvágás nem gond. a köröm az tortúra, jaj istenem. pedig apa jön lekötni, de ha olyanja van akkor vége....

az orrfújás? az egy dolog, hogy 6 évesen nem tud még, de nem is enged hozzányúlni, egyszerűen irtózik attól ha az arcához nyúlnak... se orrszívó, se zsepi. rémálom! nem mesélem el milyenek a ruháin az ujjak olyankor, fúj.. na meg a szemüveg lencse..

nincs jó tippem.

a fújást egyébként próbáljátok izgalmasan gyakorolni. szívószál először rövidebbre vágva és kis papír galacsin a végén. baromi nehéz elfújni még nekem is. és ha megy lehet hosszabb szál és még hosszabb ,akár kettő egymásba fűzve.

tévé: nálunk alig megy, de amit lát azonnal beég, és ismétel bármikor, ha helyzetbe kerül. sok rádiót hallgatunk, na onnan a reklámok fejből bármikor.

pont ma mondta óvónéni, hogy azt hinné az ember, hogy nem tudja a tanult verseket, mondókákat, emrt sosem mondj, nem produkálná magát.

viszont a TSMT-n a mozgáshozt mondja neki és kiderül ,hogy mind tudja és másodikra már mondja ő ahhoz a gyakorlathoz.

vagy itthon ha a kicsi mond valamit és téveszt akkor javítja ki, így tudom, hogy ő is ismeri azt a dalt, stb...

óvónéni ajánlotta a figurix játékot.

2729. dolphin's
2010. jan. 25. 21:33
Ja és meséljetek már hogy ki hogy bír el a gyerkőcével ezeknél a dolgoknál:hajvágás,körömvágás,orr fúlyás(csak próbáljuk mert nem tudja hogy kell kifújni)orrszívás,nagyon nagy hiszti,órdítást csinál ezeknek,,,van vkinek vmi jó tippje hogyan lehetne megtanítani ezeket neki????nem tud se fújni(el pl.gyertyát)se kifújni az orrát,és hiába mutatom neki,bár szépen segít az öltözésnél,vetközésnél,fürdésnél tanítom a testrészeket,hogyan lehetne a leghatékonyabban biliztetni?olvastam írtátok többen ezeket a PECS-kártyák használatát a beszédfejlesztésben..hogyan kell készíteni?illetve inkább használni??mi a plussz abban?nálunk nagyon bevált a zeneterápia a beszéd elindult nagyjából,,vagyis a gagyogás,már próbál utánam mondani nagyon néha szavakat,az első két betűt is mondja de azt is csak elvétve..én nem tudom...nálatok is a tv a minden?a reklámok?amióta sokat éneklek neki,mondókákat,kis dalokat,fejlesztősöket,többetr beszél...mondja sokszor csak nem értem,meséljetek ti is,hátha tudunk egymásnak segíteni.
2728. dolphin's
2010. jan. 25. 21:19
Nálunk is mindig ez van...jajj de szép ez a gyerek..sőt még meg is kérdezik hogy kislány:o)))pedig fiú..annyira szép,,persze nálunk még nincs kimondva hogy autista "csak"hogy autisztikus jegyei vannak,bár szoktam mondani sajnos ugyanúgy kell nevelni,tanítani,mindent mint egy autista kisgyereknél...a fejlesztésekre járunk,,,amit észrevettem és FONTOS LEHET MINDANNYIÓTOKNAK:hogy mióta adom neki ezt az omega-3 KID tablettát sokkal kiegyensúlyozottabb és sokkal tovább bír figyelni,koncentrálni,azóta nyugodtabb(hiperaktivitásnál mondom)..ez tényleg segít!!próbáljátok ki!!az idegrendszerre hat közvetlen,ez a DHA ami benne van,az agy 30%.-át teszi ki..ezért is ilyen hatásos..legalább is nálunk nagyon sokat segített már pár nap alatt is:))mindenkinek ajánlani tudom,persze ha nem allergiás a halra..mindenkinek szép napot kívánok!
2727. nyúlanyó (válaszként erre: 2720. - Dolphin's)
2010. jan. 25. 19:49

Boti is másfél éves koráig tünetmentes volt.Ez biztos, mert ahogy azután észrevettem rajta, hogy más, addig is feltűnt volna.

És gyönyörű :)! Sokan mondják is, ismeretlenek. mikor beszélgetünk, és mondom, mi van Botival, hogy "Kár, pedig olyan szép!"

2726. diorissimo88 (válaszként erre: 2725. - 323a697146)
2010. jan. 25. 15:34
Az én fiaim jártak, szerintem jó. Nagyobbiknál előmozdította a beszédfejlődést.
2010. jan. 25. 11:11

Sziasztok !

Lovas terápiára jár valaki?És mi a tapasztalata?

2724. Cis77
2010. jan. 25. 09:57

szépség kérdése: ugyan alakul a lánykám arca és voltak nem szép időszakai, de többnyire elámulnak rajta, mennyire szép. voolt hogy Bp-n a tömegközlekedésen jöttek oda, hogy mennyire szép.

én látom a ronda arckifejezéseit is, így már nem vagyok elfogult. egy-két fotón tényleg nagyon gyönyörű.

2723. 323a697146 (válaszként erre: 2720. - Dolphin's)
2010. jan. 25. 09:22

Nem elfogultság de épp a minapp dicsérte meg a lányom osztályfönöke őket milyen gyönyörű két gyerek ,és mondták már többen .

Legalább ez sikerült :)))

2722. 323a697146 (válaszként erre: 2719. - Dolphin's)
2010. jan. 25. 09:16

Szia , Mi is az oltásra gyanakodtunk de már nem fecsérlem az energiáimat erre a témára hogy mitől és miért , a lényeg ami most van és az hogy fejlesztéseket megkapja , amit lehet megtenni.

A tény: nálunk is ez volt 18-hónapos oltásig figyelt halgatott a tiltásra 8-hónapos korától egyedül evett , járni is egyedül tanult meg egy-két szót mondott /utána már csak a sikitás marad/ figyelt ránk.Örültem és dicsértem hogy sokkal könnyebb vele és ügyesebb mint a nővére.Ezután jött a változás nálunk is.

Szobatiszta 3,5-évesen lett.Első szavak 5-évesen sokat segitett a torna és mindent rajzoltam neki és mondtam.Most 7-éves végre néha mehetünk oviba igy tovább fejlődött a beszéde már el tud mondani rövid történetet és néha beszélget is és válaszol.Ép értelmű , szociális és beszéd értési problémáink vannak semmi más már szerencsére.

Nagyon nehéz volt vele 3-5 éves koráig folyamatos düh kitörésekben teltek a napjaink nem volt egyszerű , de mára már csökkentek ezek is.

2721. Cis77 (válaszként erre: 2720. - Dolphin's)
2010. jan. 25. 09:09
hiperaktivitás: nálunk abszolút nem jellemző. a lánykám órákig eljátszik vmivel.
2720. dolphin's
2010. jan. 24. 22:08
Jajj és még egy dolog....olvastam az elején hogy más is írta illetve Sirga is hogy jellemző az ilyen gyermekekre hogy nagyon szépek??ez igaz??persze tudom hogy minden gyermek az anyukájának a legszebb de akkor is...hogy jönne ez kapcsoltba az autizmussal?mindenkinek hiperaktív is a kicsije?vagy legalábbis zsizseg,ebbe belekap,abba belakap,meg nem áll egy percre sem??meséljetek kinek milyen a gyerkőce?
2719. dolphin's
2010. jan. 24. 22:00
Köszi hogy írtatok:)Reni,veled már találkoztunk a kisfiammal az odu-ba:)Tibike nagyon aranyos volt,emlékszem nem kért a csokiból vagy mit kínálgattam neki a játszóházban voltunk.Akkor mondtad hogy mentetek vmi génvizsgálatra,kíváncsi vagyok mi lett az eredménye..?fel is vettelek az iw----re,merre is laktok ti?beszéltük hogy találkozunk egyszer úgy külön is,de a lényeg hogy fejlődik a pici fiad,,,jól van,nagyon örülök neki,mondtam én hogy menni fog,a szobatisztasággal sehogy sem állunk,igazából a beszéd volna amit szeretnénk már nagyon...KEDVES CIS77!köszönöm hogy írtál,hidd el én nálam nyugodtabb ember lehet hogy nem is létezik a földön,nem görcsölök és nem sürgetem én sem a fiam(szerintem mindenki érzi/tudja hogy az ilyen gyerkőcöket nem lehet sűrgetni...)mindenképpen a legfontosabb én úgy vélem a bírka türelem és a szeretet teljes gondoskodás,,én inkább kérni mint parancsolni szoktam a fiamnak és az igazság az hogy jobban odafigyel és megteszi akkor ha így kérem mintsem ha"utasítom"vmire.Az én fiamnak másfél éves koráig semmi baja nem volt.úgy vélem minden gyermeknek vannak dolgai,de az biztos hogy addig szépen figyelt,a szemünkbe nézett(mindig)okos volt-úgyértem ha mondtuk neki hogy egy:utánunk mondta,kérdeztük tőle hogy hány éves vagy?mondta hogy eggyy,és később mutatta is:)mindent megjegyzett és csinált mint más gyermek!volt 2 oltás,az utolsó kettő:a 15-18hónapos,onnantól kezdve beteg volt sokáig nagyon..és ahogy hazahoztuk egy 5napos kórházi bent fekvés után,akkortól lett ilyen furcsán viselkedő,nem figyelő gyermek,nem hallgatott a nevére(bár most sem mindig)bezárult a maga kis saját világába...először azt hittük hogy sokkot kapott és attól lett ennyire zárkózott és majd visszaáll szépen.de ahogy teltek-múltak a hetek csak nem javult semmit sem,egyszerűen megállt a fejlődésben és nem tudott vagy nem volt képes fejlődni.Akkor vittük el a fejlesztő központba.Nem tudom őszintén írjatok már nekem hogy mit gondoltok:aki tényleg autista,lehetséges hogy másfél éves koráig"normál"életet él,és aztán "aktiválódik"ez a dolog?erről is olvastam már(azt írják:hogy ilyenkor vagyis innentől lehet észrevenni hogy baj van,,de kérdem én:másfél éves koráig egy gyermek sosem néz az anyja szemébe?másfél éves koráig nem akar kommunikálni sehogy sem?másfél éves koráig nem lehet észrevenni ha egy gyerek nagyon visszahúzodó vagy éppenséggel nem érdeklik a tárgyak?dehogynem!vagy tényleg a higanyos oltás teszi autistává a gyermekeinket?sok anyukával találkoztam akik mind ugyanezeket mondták nekem hogy másfél éves korukban egyszer csak egyik napról a másikra ilyen lett a gyerkőc...várom válaszotokat,szép napot mindenkinek!!!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook