Autizmus - Naná, hogy Esőember! (beszélgetés)
én is saját vállalkozásunkban dolgozom, jelenleg akkor amikor a férjem van a gyerekkel és este.
De ősztől mindenképp dolgoznom kell délelőtt, mert a vállalkozás látja kárát.
Töröm a fejem mi legyen.
Nem horkol, de az ínye tényleg nagyon duzzadt és piros elől és hátul is. Folyik a nyála, mint amikor jöttek a tejfogai. A mandulái is pirosak és nagyok, de nem lázas.
Köszönöm a tanácsot a fogszabályozáshoz, megnézem neten, hol érhetem el!
már értem:
az állkapocsízületére fejt ki rossz hatást a fogsorzáródási rendellenessége, és ezért fájhat neki a feje, vagy itt-ott
(Jobb helyet mondok Neked a fogszabályozásra: dr. Nochta Lilian, Zuglóban, a Kerepesi úton
komoly szakember a fogszabályozás terén)
A mandulagyulladás nem hiném, hogy közvetlenül ettől van.
Nem nagyon véletlenül az orrmandulái? Nem horkol?
Isten hozott a világomban!
Mi is ezzel küzdünk,
A felső metszők kitolják a maradandó alsó metszőket.
4 éves és jönnek a hátsó hatosok, a felső metszők, az alsó metszők kint vannak. Csak épp nem férnek el. Mert buldog harapása van. és mert téraránytalanság van.
Be van gyulladva ettől a mandulája, ínye, kisugárzik a füleibe, nyakába.
Ennyit értettem a magyarázatból. Igen megyünk tovább, kaptunk időpontot a Szentkirályi utcába.
A gond az, hogy én dolgozom a gyes mellett és jó lenne legalább napi 4 órára, óvodát találnom a kislánynak, mellesleg kötelező is szeptembertől.
De ha az óvodába járás elviszi a napom felét? 9-re érek be a melóba és fél 11-kor indulhatok érte vissza az óvodába?
érdekes, amit leírtál a lányoddal kapcsolatban,
megkérdezhetem, mi lett a diagnózis? Mi az ,ami ilyen fájdalmat okoz nála? És miféle hallásproblémát? Ezt vizsgálják tovább?
Fogszabályozásra van lehetőség?
Most komolyan: miért nincs a speciális óvodákban ugyanolyan rend, szép bútorok, tiszta és barátságos mosdók, modern kerti játékok, mint a normál óvodákban?
Egy ismerődöm felhívott, hogy miért zárkózunk mi el a Fogócska utcai óvodától?
Mert koszos, mert a szülőfalunkban 30 éve különb volt az óvoda felszerelése, mint 2011-ben is a gyermekbarát Újbudán. Koszlott fotel! a virágoskertben, ebédlőasztal a bejárati ajtónál, együtt a kamaszfiúkkal, ütött-kopott játékok és hideg!! csoportszobák.
Jó pár óvodát meglátogattunk a közelmúltban, ilyen lepusztult óvoda egy sem volt, mint ez.
Igazad van pontatlanul fogalmaztam, kijelölhetik, de nekem kell fizetni.
A 4. sz Bizottságnál sem hallott még róla a szakember, akivel beszéltem.
A Beszélj velem óvoda: messze van, kevés az egyéni fejlesztés és kötelező nem autizmus specifikus fejlesztéseket venni havi 18-25 e ft-ért.
Az étkezés 7-15 e ft és semmi ételt nem vihetsz be a gyerekkel.
Az óvoda honlapján a leggyakrabban használt szavak: a tilos, és a kötelező.
A napirenddel, énkönyvvel és minden más autizmus specifikus segítséggel maximálisan egyetértek. Énkönyvet hónapok óta használjuk, napirendet most kezdjük nemsokára.
A Segítő Szolgálat is jó dolog, de először óvodát kellene találnunk és ez a nehezebb.
Reggel beszéltem a TKV bizottsággal megint, a lényeg nekünk kell keresnünk óvodát, mert ők csak a kerületben működő óvodát tudják kijelölni, amit mi szülők nem szeretnénk. Kizárt, hogy a kislányunk oda járjon.
a Kiskavics óvodát nem jelölhetik ki, mert nincs vele szerződésük. A Beszélj velem Óvodát igen, de azt csak legvégső esetben szeretnénk.
Már régen megfogadtam magamnak, hogy minden"probléma" ami felmerül a kislányomnál, nem kerülhet automatikusan az autizmus viselkedés-érzékelési-kommunikációs probléma kosarába. Most is így tettem,és milyen jól!
Magánorvosnál jártunk, itt azonnal mehettünk vizsgálatra. Bizony szervi oka van a bajnak, ami tompa, sajgó és állandó fájdalmat okoz a kislányunknál, sőt valószínűleg hallási gondot is.
A "hagyd abba" szólhatott a fájdalomnak is, a drnő szerint.
A fájdalmat azonnal csillapítottuk, a baj megszüntetése hosszabb időbe telik, mert ritka öröklött fejlődési rendellenesség ( felső fogsor hátul harapása, fogtorlódással), ami így fogazatváltáskor problémát okoz.
Pár hete az ALF-on egy édesanya akinek egy reggelre meghalt a 12 éves autista kislánya, felhívta a figyelmünket, ne fogjunk mindent az autizmusra! Szívfejlődési rendellenessége volt a kislányának, ami fáradékonyságot, aluszékonyságot, koncentráció zavart okozott, de ők ezt az autizmusnak tudták be és nem mentek további vizsgálatra!
Amikor Ő maga mondja : Hagyd abba ! ezt szaknyelven echolálásnak mondják vagyis utánoz egy hallot mondatot szót , adott cselekvésnél .
Gondolom mindig elmondjátok neki ha elöjön nála ez a "probléma".
Utazásra segitség a helyi Támogató szolgálat busza , pont ebben segitenek Én is csak velük tudom megoldani , hogy Pestre járjunk suliba meg fejlesztésekre .
Napirendetek van ?? Énkönyv ? ezek mind segitenek hogy eltudjon igazodni a világban és igy csökken a feszültsége .
Nem járunk még óvodába, majd jövőre. 4.5 éves, és nem találtunk még jó óvodát neki. BKV-val nem tudunk utazni, jogsim még csak folyamatban van, KRESZ-nél tartok. A közelben nincs olyan óvoda, ami megfelelne nekünk, de keresünk!
PECS-et használunk és a beszéd is szépen alakulgat.
Viselkedés zavarnak én ezt az állapotot nem nevezném, mert láthatóan nem akaratlagos és őt isnagyon zavarja, saját magának mondja ilyenkor: Hagyd abba!
Valószínűleg neurológiai ok lesz mögötte (sajnos).
Hány éves ???
Minden viselkedés "zavarnak" oka van , ezt az okot kell kideriteni , nagyon kéne figyelni mit mikor és mért csinál .
Mit mond az Óvonő szerinte mitől lehet ???
Van segitsége és eszközei ??Gondolok itt napirend , Pecs stb gyógyped aszisztens , aki csak vele van és segiti ?
.Ha az óvi alapitó okiratában szerepel az autizmus ellátás akkor ezt biztositania is kell törvényben van, a Tanulási biz. kérni kell irja bele a papirba gyógyped aszisztens szükséges , ők értesitik a jegyzőt és az óvit . Ezért kapja az ovi a 3x normativát a gyermek után .
Lányom pár hónapja kifordult magából, na jó ez így nem igaz: lassan, napról-napra kezelhetetlenebb.
Órákon át tartó nevetés, melyből nem lehet kizökkenteni, meztelenre vetkőzés, romló mozgáskoordináció, állandó izgés-mozgás, figyelemzavar.
Van időpontunk neurológushoz 1 hónap múlva ez ügyben, de hátha nektek is van tapasztalatotok hasonló dolgokról.
Jól látom, hogy középen egy ember telefonál?
Ez egy nagyon jó példa rá tényleg, hogy mennyit értenek a világból.
Egyébként összhatásában szép, nekem tetszik. Művészi.
További ajánlott fórumok:
- MMR oltás - autizmus. Lehet összefüggés?
- Ti megmondanátok egy ismerősnek ha a 3 éves fián az autizmus több tünetét észlelnétek?
- Láttok autizmus jelet az alábbiakból?
- Ezek az autizmus jelei lehetnek?
- Lehet autizmusom vagy Asperger-szindrómám ez alapján?
- Szerintetek lehetséges, hogy autizmusom van vagy mire gondolnátok?