Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Aszalt szilvás borleves recept

Aszalt szilvás borleves recept

Elkészítési idő 25 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Aszalt szilvás borleves hozzávalói:
5 dl édes fehérbor
1 db biocitrom
1-2 darabka fahéj
3-4 db szegfűszeg
3-4 db szegfűbors
10 dkg kimagozott, puha aszalt szilva
1 tk. só
2 db tojássárgája
3-4 ek. kristálycukor
2 dl főzőtejszín
3-4 ek. tejszínhab a tetejére


Az Aszalt szilvás borleves elkészítési módja:
4 dl borhoz 3 dl vizet öntöttem, belefacsartam a citrom levét, belereszeltem a héját, beletettem a fahéjat, szegfűszeget, szegfűborsot, sót, majd felforraltam és 1-2 percig főztem. A szilvákat leöblítettem, kisebb darabokra vágtam és a levesbe szórtam. A 2 tojássárgáját habosra kevertem a cukorral, a tejszínnel és a maradék borral hígítottam, majd a leveshez öntöttem. Kevergetés közben, kis lángon addig főztem, amíg kissé besűrűsödött, de vigyáztam, hogy ne forrjon föl, mert akkor összeugrik. Forrón tálaltam, a tetejét tejszínhabbal díszítettem.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az aszalt szilvás borleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook