Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Birkapörkölt recept

Birkapörkölt recept

Elkészítési idő 120 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Birkapörkölt hozzávalói:
1-1,5 kg vegyes, csontos birkahús
10 dkg zsír vagy olaj
2-3 fej vöröshagyma
2 db zöldpaprika
1 db paradicsom
ízlés szerint: só, fűszerpaprika, őrölt bors, cseresznyepaprika, mustár, vörösbor


A Birkapörkölt elkészítési módja:
A húst gondosan megmostam, a faggyús részt eltávolítottam és a húst feldaraboltam. A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát a zsíron vagy olajon üvegesre pároltam, a tűzről levéve megszórtam piros­paprikával, beletettem az előkészített húst, és jól átkevertem. Felöntöttem kevés vízzel vagy ízlés szerint vörösborral, és ízesítettem sóval, kevés mustárral. Hozzáadtam a megmosott, felszeletelt paradicsomot és zöldpaprikát, a cseresznyepaprikát, és lassú tűzön készre főztem. Főzés közben az elpárolgott vizet pótoltam. Ha szükséges volt, még utánaízesítettem. Sós vízben főtt burgonyával, forrón tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A birkapörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook