Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Arizonai kukoricakenyér recept

Arizonai kukoricakenyér recept

Az Arizonai kukoricakenyér hozzávalói:
-2 tojás
-500 ml rizs vagy zabtej
-2 teáskanál sütőpor
-225 g sárga kukoricadara
-120 g durva (lencse) liszt
-75 g napraforgóolaj


Az Arizonai kukoricakenyér elkészítési módja:
Melegítsük a sütőt 190°C-ra és vajazzunk ki egy 20-20 cm-es,5 cm mély tepsit.Közepes méretű keverőedényben verjük habosra a tojásokat.Keverjük a tojásokhoz a rizs-vagy zabtejet és a sütőport.Habverővel keverjük hozzá a kukoricadarát és a lisztet,amíg sima massza nem keletkezik,kis levegőbuborékokkal benne (a legjobb,ha kézi habverőt használunk).Öntsük a masszát a tepsibe és a sütő közepén 25-30 percig süssük,majd végezzünk szúrópróbát.Ha kész,öntsük ki a tepsiből és tálaljuk melegen,vagy hagyjuk kihűlni.

Ez egy élesztő nélküli kenyérfajta.A kukorica kitűnő rostforrás,és jóízű kenyérpótló.Vasban,magnéziumban gazdag.Nem tartalmaz tartósítószereket,ezért hűtőszekrényben,lezárt dobozban tárolandó.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


Az arizonai kukoricakenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook