Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Arab világ, és más érdekességek... fórum

Arab világ, és más érdekességek... (beszélgetés)

2065. 9aefbf8abf (válaszként erre: 2050. - Erika25)
2009. jún. 6. 21:20

Erika én egy idδben azt hittem mindent meg lehet szokni....Hát nem!Bele lehet lelkileg betegedni.Engem ez az egész itteni kδrnyezet nem is érdekel,csak tudod a tehetetlenség,hogy nincs semmire lehetδség,nem tudok normális ember módjára élni.Nincs hova menni,akik voltak itt barátok,szétszéledtek,ki erre ki arra.

Nem tudja azt senki elképzelni milyen amikor hiányzik a zδld,kicsit kimenni valahová sétálni,én amúgyis imádom a természetet.Madárdalt sosem hallani,kora tavasszal egy-két veréb,vagy vadgerle,de már attól is olyan boldog tudok lenni.

Vagy az otthoni friss levegδ.Légszomjam van a nikáb alatt,s ha kimegyünk sem tudok levegδzni.Már annyiszor elátkoztam azt is akinek eszébe δtlδtt,hogy a nδknek így kell járni!!

Most találtam a neten egy video hablatyot,langymeleg blablabla egy egyetemi elδadás a muszlim nδk életérδl.úgy be tudok gurulni,amikor olyanok adják elδ akiknek foggalmuk sincs róla.Végig halgattam,de legszívesebben bokán rúgtam volna,mert nem más ez mint egy naív buta beetetése az embereknek.Miért jó ezeknek magyar léttükre hogy ezt csinálják?

Ilyenkor belegondolok hogy velem is így kezdδdδtt és milyen szépen be tudtam én is enni ezt a langymeleg dumcsit.Azt mondja:a kORáNBAN NINCS íRVA HOGY A NδKNEK EL KELL FáTYOLOZNI MAGUKAT,és hozzáfüz még egy csomó elterelδ blablát.Mikor én a saját két szememmel olvastam,hogy a nδknek úgy kell kinézni mint a fekete holló!!!

A szaudiak úgy is néznek ki,meg hogy olyan hosszúnak kell lenni a ruhának,hogy a hátamδgδtt húzza a fδldδn,hogy még csak véletlenül se látszódjon ki semmije.Na errδl is ennyit.

A büntetéssel kapcsolatban: tudnék én olyan büntetést kitalálni hogy egy életre elmenjen a kedve az illetδnek a lopástól,stb de az túlzás és embertelen,hogy megcsonkítják,egy életre nyomorékká teszik.S pontosan ahogy mondod,nincs joga egyik embernek a másik felett itélkezni,és kis istent játszani.

2064. Klimpírozi (válaszként erre: 2063. - 9aefbf8abf)
2009. jún. 6. 21:09
értve:)
2063. 9aefbf8abf (válaszként erre: 2048. - Klimpírozi)
2009. jún. 6. 21:00

Virág most egy kicsit lapít és a háttérbδl figyel.

Az adatlapja nagyon leamortizálódott,hmmm.....

Nem mondok már semmit...

2062. Erika25
2009. jún. 6. 20:59

El kell mennem, mert megyünk a lányomért, aki egy barátnőjénél bográcsozik...

Majd utána még jövök...

2061. 9aefbf8abf (válaszként erre: 2046. - D4464aaf8a)
2009. jún. 6. 20:58
Igen de olyan dolgokat is belekevertél ami nem igazán felel meg a valóságnak.Vannak dolgok az tény,de a média is rájátszik a szenzációkeltés érdekében.S olyat is hallottam már,hogy az író hiába írja meg a valóságot,mire a kiadón keresztül az emberekhez elér,tδbb lesz benne a hablaty mint a valóság.
2060. 9aefbf8abf (válaszként erre: 2045. - Brandy39)
2009. jún. 6. 20:55

Igen ezek nekem is ismerδsek.Na itt már kezd más irányba haladni a divat.

Ikea ,KIKA stb.Nagyon puccosak! :))

2059. 9aefbf8abf (válaszként erre: 2056. - Erika25)
2009. jún. 6. 20:53
Kδzben visszaolvasok,de kδvetlek is. :DD
2058. 9aefbf8abf (válaszként erre: 2044. - Brandy39)
2009. jún. 6. 20:51

Jaaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjjjjjjjj!!!

Olyan videot nem raknék ide,és soha tδbbé ne is lássak olyat.Rám ez egy életre kihat.Fel nem bírom fogni hogy képes valaki ezt megtenni,és munkaként felfogni?!Annak baj van az agyával,de legjobban a lelkével.Az ember talán ha hirtelen felindulásból,vagy δnvédelembδl teszi,az még valahogy elfogadható,de hogy van mersze magát isten fδldi helytartójának kinevezni??

Tulajdon képpen egy hivatalosan elfogadott gyilkos.Az emberi tδrvények elég érdekesek....S még jól is alszik.Hmmmm........

2057. Erika25 (válaszként erre: 2033. - 9aefbf8abf)
2009. jún. 6. 20:48
Igen, hallottam valami ilyesmit én is... És ha nem tartod a Ramadant akkor is fizetned kell a szegényeknek, minden egyes napért... Mi egyébként szoktunk vinni kinőtt ruhákat, aztán anyósom továbbadja a szegényeknek. Ott tényleg törődnek velük.
2056. Erika25 (válaszként erre: 2054. - 9aefbf8abf)
2009. jún. 6. 20:46
ááá, helló!!!!
2055. Erika25 (válaszként erre: 2035. - 9aefbf8abf)
2009. jún. 6. 20:45

Vagyis 15 év után, 15 évnyi teljes fizetést kapnak egy összegben? Az tényleg szép kis summa lehet...

De a 75 % se rossz. Ha annyira utáltok ott élni, lehet hogy érdemesebb volna a kevesebb pénzzel lelépni... Persze ezt csak ti tudjátok eldönteni, csak hangosan -pontosabban írva- gondolkozom itt magamban... :)

2009. jún. 6. 20:42
Sziasztok én is itt vagyok,bár most sem túl sokáig van idδm itt lógni.
2053. Erika25 (válaszként erre: 2040. - 9aefbf8abf)
2009. jún. 6. 20:42

Hát igen, valószínű a nagy meleg miatt van ez a késői élet az utcákon. Délben kihalnak az utcák nálunk is, pedig sztem kibírható a hőség. Én olyankor szoktam kutyát sétáltatni. De ott valahogy szokás a szieszta.

Ez is érdekes, hogy nem nagyon vannak játszóterek Libanonban sem. Focipályák, -vagy inkább focizásra alkalmas tereknek nevezném őket-, azok vannak, nagyon szeretnek focizni a fiúk.

Meg kicsike kis vidámparkok. De olyan igazi jó játszótér, mint nálunk, csak elvétve akad.

Nálunk is előfordul, hogy rosszul bánnak a cseléddel, de általában inkább az igaz, hogy nincs rossz dolguk. Sokat kell melózniuk, az igaz, de amennyire én láttam, tisztességesen bánnak velük. Hallottam olyat, hogy egy cseléd nem volt elégedett a bánásmóddal és átkérte magát másik családhoz.

Nem tudom nálatok hogy van, nálunk kétféle csapvíz létezik. Egyikből jön a tisztított ivóvíz, másikból meg a tartályban lévő víz. Persze a tisztított sem igazán ajánlható ivásra, de pl. főzésre jó. Az ottaniak isszák azt a csapvizet és semmi bajuk tőle. De mi azért nem vagyunk ilyen bátrak... :)) De pl. a gyümölcsöket azzal mossuk meg.

Sztem Libanonban azért nincs olyan por, mert messze vagyunk a sivatagtól... Az a homokvihar szörnyű lehet... Főleg egy allergiásnak. Majdcsak letelik az a pár év és elmehettek onnan... Tényleg, utána hová mentek?

2052. Erika25 (válaszként erre: 2045. - Brandy39)
2009. jún. 6. 20:30

Ismerős képek. :)

Érdekes ez az arab lakáskultúra annyira hasonló minden országban.

Ilyen ellentétek Libanonban is vannak, voltam már én is olyan lakásban, hogy csak a legszükségesebbek voltak benne és nem messze tőle egy olyan csili-viliben, mint a képen látható.

De azért a modern lakások már nem így néznek ki. Nincs ez az aranyozott faragott bútoros dizájn. Sokan szeretik pl. az IKEA-t. Habár üzlet nincs ott, de más országokból hoznak be tárgyakat.

2051. Erika25 (válaszként erre: 2048. - Klimpírozi)
2009. jún. 6. 20:25

Nem tudjuk, egyszer csak nem jött. Volt egy kis összezördülése...

Ha visszaolvasol -és érdekel- rátalálhatsz a vita okára.

2050. Erika25
2009. jún. 6. 20:23

Én most estem ide, csak épp visszaolvastam...

Szegény Katica, nem lehet neked könnyű ott...

Nekem ezt a férfiak és nők ilyen mérvű elkülönítését is nehéz lenne megszoknom, a nyilvános csonkításokról meg már ne is beszéljünk. Csodálom, hogy valaki még mer lopni ezek után.

Egyébként két munkatársam is van akik azt mondják, hogy ők bevezetné nálunk is ezt, mert nálunk a rendőrség nem tesz semmit, nem véd meg bennünket.

Bejöhet a betörő hozzám, de ha leütöm, még engem vonnak felelősségre...

Ellophatják a telefonom, a pénztárcám, nem csinálnak semmit. Nem is nyomoznak. Nekik ezek kis ügyek, nem foglalkoznak vele.

Mondjuk ez tény, hogy jobban meggondolná a tolvaj, hogy lopjon-e, ha kézlevágás járna érte, de azért ezt akkor sem ilyen barbár módszerrel kell elintézni.

Meg én valahogy úgy érzem, hogy nincs joga egyik embernek levágni a másiknak a kezét... nekem ez elfogadhatatlan valahogy...

2049. brandy39
2009. jún. 6. 19:15

Hali !

Van itt valaki ?

2048. Klimpírozi (válaszként erre: 2046. - D4464aaf8a)
2009. jún. 6. 17:30
sziasztok, épp tegnap akartam megkérdezni, hova lett Virág?
2009. jún. 6. 17:18

Na este jövök rövid időre, mert holnap bizottsági Tag leszek a szavazáson, és 03h-kor kelek, és este 21h-22h-ig leszek ott...

Éppen ezért ma azt kell tennem, amit utálok, korán feküdni...

2046. d4464aaf8a (válaszként erre: 2043. - 9aefbf8abf)
2009. jún. 6. 17:15

Én ezt írtam, amikor a fórum kezdetekor bekapcsolódtam, de jött Virág, és és előadta a mesés szöveget...

Az amputálást a:

Menekülés Szaúd-Arábiából című igaz történeten alapuló filmben láttam...

Ott is kezet-, és lábat amputáltak, mert lopott az illető, és a filmben az egyik ember kérdezte a másikat, hogy milyen barbár mód ez, mire az ügyvédet játszó alak azt mondta, hogy: miért mennyivel barbárabb elvenni éveket Valaki életéből...

És abban a filmben még megkövezés is volt, nyilvánosan...

2045. brandy39
2009. jún. 6. 15:17
Igértem 2 képet amit most fel is tettem. Ez is egypt. az utca másik végéről.
2044. brandy39 (válaszként erre: 2043. - 9aefbf8abf)
2009. jún. 6. 15:00

Félve nyitottam meg az oldalt mert azt hittem egy kis videó is tartozik majd hozzá:-O

Na de ez is brutális. ezek nem is emberek akik ilyeneket csinálnak . Mi még egy békát sem ütünk agyon ha bejön a kertbe:O a fiam megfogja egy rongyal és kiteszi a keritésen kivűl ( mert én félek töle :O

Csak tudnám ,hogy ezeknek az embereknek mi van a szive helyén ??? Mondjuk a felesége sem lennék egy ilyen idióta , elvont , fanatikus baromnak .

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

2009. jún. 6. 13:49

Ezt az oldalt nézzétek már meg.

[link]

2009. jún. 6. 12:23

Egy picit hányingerem lett, bocsi majd késδbb jδvδk.Látom dolgod van,meg a tδbbieknek is,majd estefelé insAllah :)) leszek.

------------

2041. 9aefbf8abf (válaszként erre: 2038. - Brandy39)
2009. jún. 6. 12:19

Figyelj brandy más arab országokat nem is nagyon lehet szaudhoz hasonlítani,ezek teljesen mások.

Egy internet oldalon láttam videofelvételt amin egy embernek a jobb kezét és a bal lábát vágták le bokától.Nem akartam én végig nézni,de egyszerüen kiakadt a szemem,hogy ez most komoly??Tudod,mint a horror filmet (akkor is nézed,ha nem akarod,mert egyszerüen nem tudod levenni róla a szemed)de ez itt a valóság volt.Ne tudd meg hogy milyen idegállapotba kerültem,most is rámj↨5tt a rosszúllét ahogy leírom ide.Nos az ilyen hóhér,aki ezt végre tudja hajtani mindenféle lelkiismeretfurdallás nélkül....Szerintem nem ember,és most nagyon finoman fogalmaztam.Jártam én is más arab országokban,tudom hogy ég és fδld a külδmbség.Most olvastam arról is,hogy itt szaudban,csak 1962-ben tδrδlték el a rabszolga tartást!! Elgondolkodtam a korán szδvegen,miszerint nem lehet külδmbséget tenni ember és ember kδzt sem bδrszín,sem származás alapján...Hmmmm....Most inkább nem mondok semmit!

2009. jún. 6. 12:10

Lányok itt most δsszevonva reagálok mindegyikδtδkre,de ugye nem baj? :)

Szóval itt nálunk is nagyon jellemzδ ez a fordított életmód,úgy is mondhatnám hogy talán egy fokkal jobban is mint nálatok.Itt a nagy meleg miatt éjszaka zajlik az élet,estefelé mennek ki kirándúlni,vagy hadíkába,és a gyerekek még éjjel 2-kor simán fociznak-játszanak.Nekünk van egy zárt udvar rész,na és itt úgy rúgják néha a bδrt h szerencse hogy rácsok vannak az ablakokon. :DD

A minap a kislányok éjnek idején itt vinnyogtattak egy szerencsétlen kismacskát,szegény macsek....Nem lettem volna a helyében,amilyen durván játszadoztak vele.Ilyenkor viszik a gyerekeket is a vidámparkokba,mert itt játszóterek nincsennek,pár futbal pálya van de azt is csak novembertδl-márciusig tudják használni,amikor türhetδ a hδmérséklet.Persze ea a fajta nagyélet csak iskolai szünetben van.A nagyobb bevásárló kδzpontok,hyper vagy supermarketek üzemeltetnek direkt ilyen hatalmas játszó részeket a gyerekeknek,persze zárt hüvδs hely.A szülδk lepakolják oda δket,s δk mennek nyugisan vásárolgatni.A gyerekekre cselédek vigyáznak.Néha majd meg szakadnak mert ezek a sri lankai nδk amúgy is olyan picurkák,láttam olyat hogy a jó nagy darab gyereket cipelte az δlében,de az már nem volt karon ülδ,volt benne vagy 15kg ha nem tδbb és szegény nem merte letenni,ne hogy ordítson,mert akkor δ kap!A gyerekek is hamar rájδnnek hogy lehet nekik mindent csinálni,nem δk kapnak ki,hanem a cseléd.Nagyon durván,embertelenül bánnak velük,ordítoznak rájuk a nyílt utcán,de verik is δket,ha nem tetszik valami.Azok meg nagyon félnek tδlük,mert nagyon kell nekik a munka,az életük függ rajta.Arról is csiripeltek itt a verebek,hogy a szaudi férfiak milyen mocskos módon kihasználják,megbecstelenítik a cselédjeiket,azután megfenyegetik,hogy el teszik láb alól,ha el meri mondani. :((

Hajaj!Vannak itt olyan dolgok hogy......!

brandi jó hogy írtad ezt a hajós ügyet,ugyanis tervbe van véve nálunk most a nyárra,és bizony nem árt tudni dolgokat.Mikor ide kerültem,az elsδ ami tδrtént hogy ittam a csapvízbδl és olyan amδbát kaptam hogy majd bele pusztultam,még életemben nem voltam olyan beteg,mint akkor attól az egy korty víztδl!!Tδbbet nem is tudtam volna inni belδle,mert olyan petróleum ízü volt.Szagolgattam hogy tényleg igaz amit érzek :DDD

Na de hogy milyen erδs gyógyszereket kellett rá szedni?!Biztos míg élek nem felejtem el :)

Csapvízzel itt csak fürδdni és mosni lehet,a sok klórtól úgy szárítja a bδrt hogy az borzalom.Nekem amúgyis olyan érzékeny a bδrδm,és nyáron,szinte majdnem minden nap 2x-3x kell fürδdnδm,vagy ahányszor nagyobb volumenü munkát végzek.Minden testápolózás ellenére száraz a bδrδm. :(

Itt minden nap kell(!) poszívózni és port tδrδlni,sokszor homokot tδrδlgetek le ami vδrδslik a portδrlδn.Februártól-májusig elég gyakran vannak homokviharok a szahara felδl,na akkor be is nyelünk jó bδven,mert hiába minden,képtelenség úgy elszigetelni a házat hogy ne szivárogjon be a por,az olyan finom por,mint a púder,a legkisebb réseken is behatol.Ilyenkor sokat szenvedek,mert allergiás vagyok a porra,meg az atkára.Van is bδven dolgom olyankor a lakásban :((

Nem egy leányálom itt az élet,pedig higyjétek el,nem vagyok kényes,sokmindent kibírok eltürδk szó nélkül,de ilyenkor kiakadok...

A porvihar itt kb úgy néz ki,hogy elsδtétedik odakint minden,mint otthon amikor nagy vihar kδzeleg,és elvδrδsδdik az ég.Na itt is vδrδs lesz minden a sivatag homokjától,és az orráig sem lát az ember.Olyankor elég sok baleset tδrténik,meg olyankor is amikor tavasszal esik egy kis esδ,ráesik a homokos aszfaltra és mint a szappan olyan lesz.Szóval nekem a porból is kijutott rendesen. :((

2039. brandy39
2009. jún. 6. 11:52
Megyek mert fő a kaja de majd jövök délután. az estében már nem bízok :P
2038. brandy39
2009. jún. 6. 11:52

Sziasztok!

Katica most olvastam a naplód.Nagyon érdekes és sok minden elgondolkodtató. Egyiptomban mondjuk szerencsére nem hallottam ilyen kivégző helyekről és ennyire nem kemény a rendőrség sem . Na de ott sok kopt is él és ugye ők nem hordanak kendőt sem .

2009. jún. 6. 11:29

Erika te tényleg jó késδn jδttél :DD

Remélem azért majd lesz idδd korábbi idδpontokban is,hogy δsszejδjjünk itt ;)

Ja! Felraktam a képet de már le is szedtem,de azt is majd beillesztem a naplómba a receptjével együtt,hátha valaki kedvet kap és megcsinálja :DD

2036. 9aefbf8abf (válaszként erre: 2015. - Erika25)
2009. jún. 6. 11:26
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook