Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Apasági per fórum

Apasági per (beszélgetős fórum)


2013. okt. 12. 04:42
Nagyon kellemetlen, s egyben bonyolult eset. Jogszerű volt, hogy mint akkor még házastársak a jelenlgi párod nevét kapta a baba. Az pedig, hogy a biológiai apa elzárkózik az apaságtól még nehezíti az ügyet. Bírósági eljárást kell indítványozni,ott majd döntenek e kérdésben.
18. enila (válaszként erre: 16. - Androo)
2013. okt. 10. 08:08
Az a hölgy akitöl most vállt el a párom is ezt tette.Hogy meg fogja a pasit gyereket csináltatott vele magának.Csak hát nem jött össze neki és ennek az én párom issza a levét.ugy hogy az ilyen nöknek hol lenne a helyük inkább nem mondom ki!!!
17. enila
2013. okt. 10. 08:05

Párom most vállt el.A hölgyike addigra meg szülte a volt szerelmétöl a gyereküket.Na mivel még papiron házasok voltak a párommal az ő nevét kapta meg a baba.Mi az szeretnék ha le kerülne róla.A baba édesapja nem vállalta a végén az apaságot.

Tud nekem segiteni valaki hogy hol lehet el inditani a pert hogy ne legyen a párom nevén a baba???

16. androo
2013. febr. 17. 21:39
ENNYI HA A NŐ AKAR SZÜLNI SOHA NE AZÉRT TEGYE HOGY MEGFOGJA VELE A PASID - EGY GYEREK NEM ERRE VALÓ. AZ ILYEN NŐKET MIND ...
15. zsanci79 (válaszként erre: 12. - KergePárduc)
2012. dec. 11. 11:59
Bocsánat, az elkerülte a figyelmem, hogy nem az apa nevén van a gyerek.
14. KergePárduc (válaszként erre: 13. - 233b784644)
2012. dec. 10. 21:50

Nem ez volt a téma. Erről egyáltalán szó sem esett. De ha az én drága párom lemond arról a gyerekről, akkor később se akarjon az apja lenni.

Arról pedig, hogy valaki letagadja a terhességet, olyanról nem tudok nyilatkozni, mert ilyennel még nem találkoztam.

Ja, és igen. Egy nő azt tesz, amit akar, ahogy a férfi is azt teszi. Szerintem ez nem téma.

13. 233b784644 (válaszként erre: 12. - KergePárduc)
2012. dec. 10. 14:56

És ezt te igazságosnak tartod?

Pl,ha letagadta a terhességet és a valódi apa csak utólag tudta meg,h.van egy gyermeke'akire vágyott már évek óta....Avagy a nő azt tehet,amit akar?

12. KergePárduc (válaszként erre: 10. - Zsanci79)
2012. dec. 10. 13:32
Na azért tévedés ne essék :) Nem pont a fizetéssel van összekötve a láthatás! Az apának csak akkor van bármilyen joga a gyermek felett, ha szerepel a neve az anyakönyvi kivonatban! Viszont, ha a szülésnél nem volt apasági nyilatkozat, akkor abszolút semmi joga nincs! Lásd nálam, nincs benne az apa neve az anyakönyvi kivonatban. Így később, ha eszébe jut, hogy hát ő mégiscsak akarja azt a gyereket, hiába vakarózik :)
2012. dec. 10. 13:28

Van állásod Lívia?Van miből eltartani a gyermeket,lakhatás stb.

Nagyon jól gondold ezt meg,teljesen egyet értek Kergepárduccal.Normális ember nem fenyegeti meg a GYERMEKÉT azzal,hogy tönkreteszi.Ne legyen joga hozzá,nehogy megpróbálja elvenni tőled.Ha nincs bejelentve hiába keres több százezret alig kapnál valamicske gyerektartást.Tudom az is pénz,de jól gondold meg mit kockáztatsz cserébe!

2012. dec. 10. 13:23

szia!

Én is pereletem gyerektartás miatt, igaz már lassan 2 éve egy forintot sem kapok, de ez más tészta.

Én ugy gondolom (persze igazábol te ismered a volt párod) hogy ilyenkor csak a szájuk jár, de nagyon!

Az én exem is ilyen volt, még a tárgyalás napján is, mindenfélével fenyegetözött, de csak a szája járt....mint általában mindíg.

Én azért annyira nem ijednék mag.

Amugy meg ha nem fizet, akkor is láthatja, a kettö nincs egyenes arányban. Nekik sajna mindenhez joguk van.

Én azért is javasolnám a pert, mert nem tudom mennyire van szükséged a pénzre, de ha végzés van a kezedben, és nem fizet, végrehajtást kérhetsz, majd utána az állam megelölegezi neked a meghatározott gyerektartás összegét, 3+3 évig, ha beleférsz a jövedelemhatárba.....nem eszik olyan forrón a kását.

9. KergePárduc (válaszként erre: 8. - Liviaa)
2012. dec. 10. 13:01
Én is voltam ebben a helyzetben, tudom min mész keresztül. De érdmes nagyon alaposan, napokig átgondolni, hogy mi lesz a perelés után. Szerintem érdemesebb inkább szó nélkül elengedni a kedves édesapát, te pedig neveld fel békességben azt a gyerkőcöt. Nem csak neked lenne kínszenvedés, de neki is. Ha viszont mégis úgy döntesz perelni akarsz, akkor mindent bele :) Az érem mindkét felét alaposan át kell rágni.
2012. dec. 10. 12:39
nem szeretném, és igen, ezt nem gondoltam végig..
2012. dec. 10. 12:34

Szerintem marhaság! Most komolyan, egy ilyen férget akarsz a gyereked közelébe tudni? Ha gyerektartást fizet, akkor LÁTHATÁSA is van, ergó elviheti a gyereket. Te odaadnád egy ilyen mocsoknak?

Velem is ugyanez történt, annyi különbséggel, hogy mikor "apuka" lelépett, én a telefonszámát is kitöröltem, nemhogy még futkossak is utána. Igaza van a többieknek, neveld békességben, nyugalomban azt a gyereket. Csak képzeld bele magad, hogy mi lesz ha neki is ugyanolyan jogai lesznek a gyerek felett, mint neked!!! Akarod azt a poklot magadnak meg a gyereknek is??

6. survivor3 (válaszként erre: 1. - Liviaa)
2012. dec. 10. 10:19

Szia!

Készíts felvételeket a fenyegetésről!

Később hasznos lehet.

Jól teszed, hogy elindítod!

2012. dec. 10. 09:26
Nem tudom mit csináljak, semmire nem reagál, reggel írtam neki, hogy elindítom a pert, mert elegem van.. erre tudott válaszolni, de csak annyit, hogy kikészít ha megteszem.. szerencsére leírta, igy ez is bizonyíték, hogy milyen..
4. ElErIm77 (válaszként erre: 1. - Liviaa)
2012. dec. 10. 09:18

hú,nagyon hasonló cipőben jártam 4 éve...

én a bíósághoz küldtem be a kérelmemet,3 példányban kellett beküldeni, plusz a gyerek anyakönyvi kivonatának másolatát..mert én postán küldtem be.

áttették nálunk vidékre,mert az apa oda való..és várni kellett,kb 1-2 hónapot, és behívták őt is,engem is..


ha letagadja,kötelezik dns tesztre, plusz nálunk tanúkat kértek a kapcsolat igazolására..


mellesleg én már megbántam, h belevágtam,és pénzt azóta se láttam, 4 és fél éves a fiam.

3. cicaanya (válaszként erre: 1. - Liviaa)
2012. dec. 10. 09:15

elöször is saját kerületedben "család védelemhez kell fordulnod,ott ingyenes jogi tanácsokat adnak,s vannak jogászok!"

NE GYEREK VÉDELMIHEZ!! (CSALÁDVÉDELEM)

és ha van ha nincs akkor is kell fizetni!!!!!!!!!!!

2. Tavirózsa :) (válaszként erre: 1. - Liviaa)
2012. dec. 10. 09:15

Én egy ilyen undotrító férget nem is szeretnék a gyerekem közelében tudni! A pénzét is tehetné a ....ODA!

Szerintem neveld te egyedül, szép csendesen azt a babát, majd idővel akad más aki szívesen segít.

2012. dec. 10. 09:11

Valaki tud segíteni? Hogyan kell elindítani?


Röviden annyi, hogy lassan 2 éves a kisfiam, 6 hónapos terhes voltam amikor az apja, úgy döntött mégsem akarja a babát, próbáltam vele többször beszelni, hogy fizessen legalabb gyerektartast, különben bíróságra megyek, nem voltunk házasok, nemrég van egy új kapcsolata, azóta teljesen éltünk, előtte volt nemi kapcsolat, de hónapok óta nem tudok vele beszelni, es nem miattam, hanem a gyerek miatt szeretnem elindítani a pert, a baj csak az, hogy nincs bejelentett munkája, jól keres, több százezer forintot, de erről semmi papír nincs.. Nem tudom, hogyan induljak neki, meg felek is, megfenyegetett, ha elindítom a gyereket es engem is tönkre tesz..

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook