Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Anyukák Erdélyből fórum

Anyukák Erdélyből (beszélgetés)

❮❮ ... 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... ❯❯
1602. malnasimonika (válaszként erre: 1598. - Lmoncsi)
2009. okt. 6. 07:16
Köszi szépen jol vagyunk, Dávidnak is egy kicsit folyik az orra, de ez nem furcsa ebbe az idöbe. Napközibe se vittem, mert ma mentek volna Vásárhelyre az állatkertbe, de én nem engedtem a hülés miatt sem, meg az ovonéni mondta, hogy ne engedjük azokat a gyerekeket amelyik elalszik az uton, mert busszal mennek és kiesnek az ülésböl p,Dávid biztos, hogy elalszik.Valahogy öszintén nem is volt kedvem elengedni még soha nem volt nélkülünk sehova , tudom ezután lessz ilyen, és meg kell szokni, de egy kicsit igen féltem azt hiszem.
1601. lmoncsi (válaszként erre: 1600. - Gabilive)
2009. okt. 5. 18:22
Patri rettenetesen hisztis volt ma és alig evett,lehet ,hogy fáj a torka ,de hiába kérdem azt mondja nem fáj.Mást nem vettem észre nála ,sem orra nem csorog ,se nem fáradékony.
1600. gabilive (válaszként erre: 1599. - Lmoncsi)
2009. okt. 5. 14:46

Szia!Nyugodtan küldheted:)Igaz,hogy fogyózok,vagy fogyóznék,de elég nehezen akar sikerülni.Sajnos az akaraterőnek igencsak hiján vagyok:(

Jankának még csorog az orra,de ő már kifele megy belőle,viszont mostmár nekem is fáj a torkom.

Patrinak nincs semmi baja?

Szombaton egész nap Váradon voltunk,tegnap sütöttem-főztem,este meg nem volt netünk,ma délelőtt Jankával sétáltam(nem vittem Viktorék,mert mind a ketten meg vannak fázva),de amúgy sem volt net egész nap,az előbb adták meg!

1599. lmoncsi
2009. okt. 5. 14:32

Gabi Jankának csorog még az orra?

Találtam megint egy jó sütis oldalt,majd küldöm a cimét privibe.Vagy ne?úgyis fogyózni akarsz?!hogy birod?

1598. lmoncsi
2009. okt. 5. 14:30
Mónika mi van Dórikával?ugye nem lett semmi komolyabb az orrocskájával?s Dávidnak sem,ugye?olvasom,hogy ő is elesett.
1597. lmoncsi
2009. okt. 5. 14:28
Látom mindenki el van foglalva,hanyagolja a hoxát,de azért remélem jól vagytok.
1596. lmoncsi
2009. okt. 5. 14:27
Sziasztok.
1595. gabilive (válaszként erre: 1594. - Lmoncsi)
2009. szept. 30. 11:26
Hú,ezt még nem hallottam!De arra már kapnak védőoltást,nem?
1594. lmoncsi (válaszként erre: 1592. - Gabilive)
2009. szept. 30. 10:56

Gabi ment a válasz.

Köszi,remélem nem tart sokáig ez az influenza.Nem tudom honnan kaphattam el.

Hallottátok,hogy megint mumpsz (vagy mumusz?)járvány van ,legalábbis mifelénk.Nagyon remélem,hogy nem kapja el Patri.

1593. gabilive (válaszként erre: 1590. - Malnasimonika)
2009. szept. 29. 16:32

Mónika,szerintem Dóri inkább a foga miatt nyűgös.A gyerekek hamar elfelejtik az eleséseket,hamarabb,mint mi.:)

Janka is szinte minden nap elesik,lehorzsolja a térdét,könyökét,de ő mostmár huncut,és még rá is játszik egy kicsit.A múltkor is,mikor elesett,felállt,ment tovább,mintha misem történt volna,aztán úgy 5 perc múlva meglátta,hogy ahol lehorzsolta a térdét,picit véres,és akkor kezdett keserves sirásba.

1592. gabilive (válaszként erre: 1591. - Lmoncsi)
2009. szept. 29. 16:25

Sziasztok!

Imoncsi,irtam privit.Jobbulást neked!

Azért még Janka is inkább csak irka-firkál,próbálkozik,kisebb-nagyobb sikerrel.Ezen a rajzon én is meglepődtem,mikor odanéztem,hogy milyen jól sikerült,azért is fényképeztem le gyorsan,meg el is tettem emlékbe.

1591. lmoncsi
2009. szept. 29. 15:41

Gabi olvasom,hogy jankát viszed-vitted beiratni.A bihorului utcaiba irtad,hogy van az az óvónő akiről rosszat halloMi is tegnap reggel akartunk elindulni beiratkozni,de olyan fejfájással ébredtem,hogy nem mentünk.Ma már lázam is van ,meg a torkom is hasogat igy nem akartam gyerekek közé menni.Igy halasztottunk.

Nagyon szépen rajzol Janka.Én még nem is láttam ilyen kicsi gyereket igy rajzolni.Igaz,ha nem tudnám hány éves a nagy haja miatt többnek gondolnám.

1590. malnasimonika (válaszként erre: 1589. - Gabilive)
2009. szept. 29. 09:38

Sajnos a dokik tudják, hogy rájuk vagy szorulva ha odamész és azt csinálnak amit akarnak.Csak a kezük közé ne kerüljön az ember!

Dórának mostmár kezd lemenni a dagadás de a kékség még látszik, de nagyon nyügös minden percemet vele kell töltsem,ugyhogy sokat nem tudok veletek lenni, de bepotolom igérem.Közbe kibujt a negyedik fogacskája lehet ettöl is a zsimbelés, nem tudom de estére teljesen ki vagyok.

Ti jol vagytok?

1589. gabilive
2009. szept. 27. 21:08

Sziasztok!

Most olvasom,hogy mi történt a kis Dórikával!Mónika,elhiszem,hogy nagyon megijedtél!Én is nagyon féltem Jankát.Nekem az a mániám,hogy mikor elesik,kitörik a foga.Van egy ismerősöm,akinek a kisfia nekiesett a fürdőszobában a kádnak,mikor járni tanult,és nagyon csúnyán kitörtek elől a fogai.Azóta ez a paranoiám,mert jó,hogy tejfogak,de akkor is szükségük lenne rá még pár évig.

Na,de szerencse,hogy Dórinak nem lett komolyabb baja.Janka most is naponta elesik,de hálistennek eddig megúsztuk kis térd vagy könyök horzsolásokkal.

Az orvosok,asszisztensnők viselkedése viszont nagyon felháboritó!Én is nagyon fel tudom magam bosszantani az ilyesmin!Egyszer egy jó ismerősöm kisfiát csipőficam miatt vizsgálta egy sebész,és a gyerek nagyon sirt,a doki meg durván rászólt az anyukára,hogy hallgattassa már el valahogy!Szörnyű!Mégis mit gondolt,hogy hallgattassa el?!Minek megy az ilyen,aki nem birja a gyereksirást,gyereksebésznek?!

2009. szept. 27. 20:51
Amugy Dórának még mindig elég csunya az orra még mindig meg van dagadva, mostmár nem piros de azt hiszem megfog kékülne a kicsi arcocskája is.Az este nagyon sirtam Dávid probált vigasztalni, mondtam, hogy lehetséges, hogy a testvérednek eltört az orra mire ö" nem baj anya, majd leesik és nö egy ép orrocska helyébe.Látod mikor kicsi voltam nekem is leesett a körmöm és nött másik helyébe."Sirtam is és kacagtam is olyan aranyos volt ahogy probált vigasztalni.
1587. malnasimonika (válaszként erre: 1586. - B088f4f736)
2009. szept. 27. 20:46
Sajnos ez van nekem sincs jo tapasztalatom az orvosokkal az ember ha odamegy szép beszédet és biztatást vár el tölük, de ez messze áll az itteni orvosoktól sajnos lehet vannak kivételek de én mostanába itt nálunk nem tapasztaltam.
2009. szept. 27. 12:32

Na, csak vissza kell térnem a témára, mert azóta sem megy ki a fejemből...Jó, hogy Dórának nem lett semmi baja, de imádom, amikor az orvosok, ápolónők stb. úgy viselkednek, mintha ők dísznek lennének ott és valósággal zavarod őket! Mi az, hogy adjál be neki egy nyugtatót??? Ők minek vannak ott???

Pfúúúj, de felhúztam magam. Eszembe jutott, amikor én mentem Ágival a sürgősségre és az egyik nő megjegyezte a másiknak, hogy "jó, hogy mindenki most jön (ti. vasárnap délután volt), eddig kiszórakozták magukat a "zöldben", most meg eszükbe jutott, hogy beteg a gyerek". Konkrétan nem ránk mondták, de éreztem akkor is, hogy forr a vérem, csak hát nem akartam velük veszekedni, mert ugyebár Ági beteg volt.

2009. szept. 27. 12:13

Mónika, most olvasom a naplód, sajnálom a kis Dórát :( De, szerencsére, nem lett nagy baj, s lelkiismeretfurdalásod ne legyen, sajnos, annyit esnek ezek a babák.

Én sem felejtem el, mennyire megijedtem, amikor egyszer Ági pont fejre esett az ágyból, kipirosodott erősen az ütés helye, hogy izgultam, nehogy valami nagy baj legyen, figyeltem én is...Aztán szerencsére nem lett.

2009. szept. 27. 12:09
Na, Ági alszik, én már megebédeltem, semmi dolgom :) Azaz lenne, de nincs kedvem...inkább egy kis hoxa... Látod Gabi, nekem is rabolja az időmet a net :)))
1583. b088f4f736 (válaszként erre: 1581. - Lmoncsi)
2009. szept. 27. 09:57
Nem váltottam tejet, úgy értem, hogy kb. egy hónapja, amióta nem kap anyatejet, a Nan tápszert itta, s eddig nem volt gond. Most egy hete kezdődött ez a tejvisszautasítás nála.
2009. szept. 27. 09:56
Köszi a tanácsokat, megpróbálom majd esetleg úgy, hogy nagyon picit változtatok a tápszer ízén mézzel vagy kakaóval (ámbár ezt a kakaós változatot azért még nem nagyon erőltetném), lássam, mi történik. De ha nem issza így sem, nem fogom erőltetni, kivárom, lássam mi lesz, hogyan alakul a dolog. Hátha csak egy ideiglenes dolog.
1581. lmoncsi
2009. szept. 26. 17:26

Andi nem váltottál más fajta tejre nem amiatt nem izlik Áginak mostanában?

A páfrányt küldöm,de hogy kéred galambpostán vagy fénypostán?:)).Galambpostával lehet nagyon megtépázza a szél ezért javaslom a fénypostát,csak ne felejtsd kinyitni a fürdőszoba ablakot,hogy egyből a helyére essen és az ablakot se törje be.:)).

1580. lmoncsi (válaszként erre: 1570. - Gabilive)
2009. szept. 26. 17:21
Gabi esetleg próbáld meg keverni.Sztem amit a géppel csinálsz az inkább franzella jellegű,nem?Nem tudom,mert még nem ettem olyat,csak gondolom,mert a bolti kenyérhez (nem franzella)ált. tesznek előre elkészitett kovászt(anyatésztát)amitől laktatóbbnak tűnik.De a franzella viszont finomabb,kifliszerű.ezért a tiedhez alkalmasabb az550-es.
1579. gabilive
2009. szept. 26. 15:19

Sziasztok!

Griet,abban teljesen igazad van,hogy az internet egy "időrabló".Ha kevesebbet neteznék,nekem is több időm lenne olvasni.Bár az is igaz,hogy Janka mellett azért 5-10 percre le tudok ülni a számitógép mellé(most is itt babázik mellettem),de ha kezembe vennék egy könyvet,egyből odajönne,hogy mit csinálok.Viszont este,altatás után simán olvashatnék 1-2 órát hoxázás helyett:)Szoktam is,csak néha már pár oldal után úgy érzem,hogy leragad a szemem.

Tejjel kapcsolatban:nálunk nem volt gond soha a tejivással(amig allergiás volt,addig rizstejet,és zabtejet adtam neki,azokat is szerette),viszont mostanában rászokott,hogy csak Nesqick-el issza.De ez tényleg csak mánia nála,mert a nagyanyjánál nincs ilyesmi,és ott megissza simán is.Esetleg próbáld meg,hogy tegyél bele te is egy kiskanálnyit(én is csak annyit szoktam tenni egy bögréhez).

1578. malnasimonika (válaszként erre: 1573. - B088f4f736)
2009. szept. 26. 13:03
Griet én az ajto ablak festéssel ugy voltam, hogy mi is terhesség alatt csináltuk ezeket és én attol a szagtol olyan rosszul voltam ugy hánytam, hogy szinte korházba kerültem akkoriba.Muszáj volt átköltözzek anyuhoz amig a szag ki nem ment, mert Dávid a pocakomba egyáltalán nem szerette.
1577. malnasimonika (válaszként erre: 1576. - B088f4f736)
2009. szept. 26. 13:00
Ezt Dávid is csinálta velem, és sokan mondták adjak kakaot, de én nem mertem ezért karamellt készitettem és ugy itta sokáig, aztán két évet ahogy betöltötte mézet tettem, most adok egy kicsi kakost is.Igy variáltam neki és igy nem unta meg.
2009. szept. 26. 12:05
Na, s akkor nekem is lenne egy kérdésem. Mostanában Ági nem igazán hajlandó meginni a tejcsijét, sem reggel, sem este. Megiszik belőle egy-két kortyot és azután "nem", rázza fejét. Erőltetni nem akarom, a kálciumot pótolom másból (joghurt, sajt stb.), de azért nem tudom, ez egy fázis vajon vagy most már nem igazán fogja a tejet inni??? Jártatok már így?
1575. b088f4f736 (válaszként erre: 1572. - Gabilive)
2009. szept. 26. 12:03

Ági se nem jobb, se nem rosszabb kislány a kortársainál, hasonló mozgás- és játszásigénye van, mint a vele egykorú gyerekeknek. Tudjátok, milyen, vannak a fárasztó napok és vannak a tűrhető napok :)

De nem panaszkodom, elég jól elvagyunk.

Olvasni csak úgy volt időm akkoriban, hogy nagyon hanyagoltam a netet. És persze, 9-kor, rögtön, hogy Ágit lefektettem, bújtam én is ágyba, s olvastam. Úgy sikerült egy jó pár könyvet újraolvasni, meg annak is köszönhetően, hogy eléggé gyorsan olvasok, amikor kedvem és hangulatom megvan hozzá. Ez még szessziós maradvány, az "egy könyv-egy nap" olvasási stílus :)

2009. szept. 26. 12:00
De a páfrányt küldheted :))))
1573. b088f4f736 (válaszként erre: 1569. - Lmoncsi)
2009. szept. 26. 11:59
Dehogy vagyunk kész :) Jó lenne, de még van egy pár elintéznivaló, például lefesteni frissen az ablakokat és az ajtókat. Na, de én ezt most már nem vállalom, Endrét meg nem akarom nyaggatni vele, mert annyi a munkájuk, hogy ki sem látszik belőle. Majd, lassanként megoldódnak a dolgok. Most éppen sötétítőanyagot vásárolok a szobákba, legalább azt anyósom meg tudja varrni.
❮❮ ... 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook