Anyukák Erdélyből (beszélgetés)
Szia!Nyugodtan küldheted:)Igaz,hogy fogyózok,vagy fogyóznék,de elég nehezen akar sikerülni.Sajnos az akaraterőnek igencsak hiján vagyok:(
Jankának még csorog az orra,de ő már kifele megy belőle,viszont mostmár nekem is fáj a torkom.
Patrinak nincs semmi baja?
Szombaton egész nap Váradon voltunk,tegnap sütöttem-főztem,este meg nem volt netünk,ma délelőtt Jankával sétáltam(nem vittem Viktorék,mert mind a ketten meg vannak fázva),de amúgy sem volt net egész nap,az előbb adták meg!
Gabi Jankának csorog még az orra?
Találtam megint egy jó sütis oldalt,majd küldöm a cimét privibe.Vagy ne?úgyis fogyózni akarsz?!hogy birod?
Gabi ment a válasz.
Köszi,remélem nem tart sokáig ez az influenza.Nem tudom honnan kaphattam el.
Hallottátok,hogy megint mumpsz (vagy mumusz?)járvány van ,legalábbis mifelénk.Nagyon remélem,hogy nem kapja el Patri.
Mónika,szerintem Dóri inkább a foga miatt nyűgös.A gyerekek hamar elfelejtik az eleséseket,hamarabb,mint mi.:)
Janka is szinte minden nap elesik,lehorzsolja a térdét,könyökét,de ő mostmár huncut,és még rá is játszik egy kicsit.A múltkor is,mikor elesett,felállt,ment tovább,mintha misem történt volna,aztán úgy 5 perc múlva meglátta,hogy ahol lehorzsolta a térdét,picit véres,és akkor kezdett keserves sirásba.
Sziasztok!
Imoncsi,irtam privit.Jobbulást neked!
Azért még Janka is inkább csak irka-firkál,próbálkozik,kisebb-nagyobb sikerrel.Ezen a rajzon én is meglepődtem,mikor odanéztem,hogy milyen jól sikerült,azért is fényképeztem le gyorsan,meg el is tettem emlékbe.
Gabi olvasom,hogy jankát viszed-vitted beiratni.A bihorului utcaiba irtad,hogy van az az óvónő akiről rosszat halloMi is tegnap reggel akartunk elindulni beiratkozni,de olyan fejfájással ébredtem,hogy nem mentünk.Ma már lázam is van ,meg a torkom is hasogat igy nem akartam gyerekek közé menni.Igy halasztottunk.
Nagyon szépen rajzol Janka.Én még nem is láttam ilyen kicsi gyereket igy rajzolni.Igaz,ha nem tudnám hány éves a nagy haja miatt többnek gondolnám.
Sajnos a dokik tudják, hogy rájuk vagy szorulva ha odamész és azt csinálnak amit akarnak.Csak a kezük közé ne kerüljön az ember!
Dórának mostmár kezd lemenni a dagadás de a kékség még látszik, de nagyon nyügös minden percemet vele kell töltsem,ugyhogy sokat nem tudok veletek lenni, de bepotolom igérem.Közbe kibujt a negyedik fogacskája lehet ettöl is a zsimbelés, nem tudom de estére teljesen ki vagyok.
Ti jol vagytok?
Sziasztok!
Most olvasom,hogy mi történt a kis Dórikával!Mónika,elhiszem,hogy nagyon megijedtél!Én is nagyon féltem Jankát.Nekem az a mániám,hogy mikor elesik,kitörik a foga.Van egy ismerősöm,akinek a kisfia nekiesett a fürdőszobában a kádnak,mikor járni tanult,és nagyon csúnyán kitörtek elől a fogai.Azóta ez a paranoiám,mert jó,hogy tejfogak,de akkor is szükségük lenne rá még pár évig.
Na,de szerencse,hogy Dórinak nem lett komolyabb baja.Janka most is naponta elesik,de hálistennek eddig megúsztuk kis térd vagy könyök horzsolásokkal.
Az orvosok,asszisztensnők viselkedése viszont nagyon felháboritó!Én is nagyon fel tudom magam bosszantani az ilyesmin!Egyszer egy jó ismerősöm kisfiát csipőficam miatt vizsgálta egy sebész,és a gyerek nagyon sirt,a doki meg durván rászólt az anyukára,hogy hallgattassa már el valahogy!Szörnyű!Mégis mit gondolt,hogy hallgattassa el?!Minek megy az ilyen,aki nem birja a gyereksirást,gyereksebésznek?!
Na, csak vissza kell térnem a témára, mert azóta sem megy ki a fejemből...Jó, hogy Dórának nem lett semmi baja, de imádom, amikor az orvosok, ápolónők stb. úgy viselkednek, mintha ők dísznek lennének ott és valósággal zavarod őket! Mi az, hogy adjál be neki egy nyugtatót??? Ők minek vannak ott???
Pfúúúj, de felhúztam magam. Eszembe jutott, amikor én mentem Ágival a sürgősségre és az egyik nő megjegyezte a másiknak, hogy "jó, hogy mindenki most jön (ti. vasárnap délután volt), eddig kiszórakozták magukat a "zöldben", most meg eszükbe jutott, hogy beteg a gyerek". Konkrétan nem ránk mondták, de éreztem akkor is, hogy forr a vérem, csak hát nem akartam velük veszekedni, mert ugyebár Ági beteg volt.
Mónika, most olvasom a naplód, sajnálom a kis Dórát :( De, szerencsére, nem lett nagy baj, s lelkiismeretfurdalásod ne legyen, sajnos, annyit esnek ezek a babák.
Én sem felejtem el, mennyire megijedtem, amikor egyszer Ági pont fejre esett az ágyból, kipirosodott erősen az ütés helye, hogy izgultam, nehogy valami nagy baj legyen, figyeltem én is...Aztán szerencsére nem lett.
Andi nem váltottál más fajta tejre nem amiatt nem izlik Áginak mostanában?
A páfrányt küldöm,de hogy kéred galambpostán vagy fénypostán?:)).Galambpostával lehet nagyon megtépázza a szél ezért javaslom a fénypostát,csak ne felejtsd kinyitni a fürdőszoba ablakot,hogy egyből a helyére essen és az ablakot se törje be.:)).
Sziasztok!
Griet,abban teljesen igazad van,hogy az internet egy "időrabló".Ha kevesebbet neteznék,nekem is több időm lenne olvasni.Bár az is igaz,hogy Janka mellett azért 5-10 percre le tudok ülni a számitógép mellé(most is itt babázik mellettem),de ha kezembe vennék egy könyvet,egyből odajönne,hogy mit csinálok.Viszont este,altatás után simán olvashatnék 1-2 órát hoxázás helyett:)Szoktam is,csak néha már pár oldal után úgy érzem,hogy leragad a szemem.
Tejjel kapcsolatban:nálunk nem volt gond soha a tejivással(amig allergiás volt,addig rizstejet,és zabtejet adtam neki,azokat is szerette),viszont mostanában rászokott,hogy csak Nesqick-el issza.De ez tényleg csak mánia nála,mert a nagyanyjánál nincs ilyesmi,és ott megissza simán is.Esetleg próbáld meg,hogy tegyél bele te is egy kiskanálnyit(én is csak annyit szoktam tenni egy bögréhez).
Ági se nem jobb, se nem rosszabb kislány a kortársainál, hasonló mozgás- és játszásigénye van, mint a vele egykorú gyerekeknek. Tudjátok, milyen, vannak a fárasztó napok és vannak a tűrhető napok :)
De nem panaszkodom, elég jól elvagyunk.
Olvasni csak úgy volt időm akkoriban, hogy nagyon hanyagoltam a netet. És persze, 9-kor, rögtön, hogy Ágit lefektettem, bújtam én is ágyba, s olvastam. Úgy sikerült egy jó pár könyvet újraolvasni, meg annak is köszönhetően, hogy eléggé gyorsan olvasok, amikor kedvem és hangulatom megvan hozzá. Ez még szessziós maradvány, az "egy könyv-egy nap" olvasási stílus :)