Anyukák Erdélyből (beszélgetés)
Remélem nem lessz gond holnap megyünk Vásárhelyre kiváncsi leszek ott mit mondanak.
Csináltál-e ordás palacsintát?
Szerintem nem lesz gond!Ma már olyan sok gyerek,felnőtt hord szemüveget(meg a napszemüveg is milyen divat!),hogy nem számit újdonságnak,hogy emiatt kezdjék csúfolni,vagy kritizálni.És tényleg olyan szépeket,divatosakat lehet kapni,nem úgy,mint régen!
Erről most az jutott eszembe,hogy a húgom barátnőjének a kislánya elég dundika(és most finoman fejeztem ki magam),és egyszer kérdeztem húgomat,hogy az iskolában nem csúfolják-e a kislányt,mert a szülők nem is próbálják diétáztatni,sőt inkább tömik bele a kaját,hogy"egyél még egy kicsit kislányom".Na és azt a választ kaptam,hogy ugyan már,annyi kövér gyerek van,hogy fel sem tűnik!
Sziasztok.
Mónika tényleg nem szabad elkeseredni amiatt,hogyha Dávidnak szemüveget kell majd hordania,a lényeg hogy olyat válasszatok ami neki is tetszik és akkor hordani fogja.Lehet mire suliba kerül már nem is fog kelleni.Jobb megelőzni a dolgokat,nehogy romoljon a látása és gondolom egy idősebb gyerek már nem igen hajlandó szemüveget hordani ,ha nincs hozzászokva.Egyik ismerősömnek a kisfia is kellett volna szemüveget hordjon kicsi korától kezdve (pontosan nem tudom miért),de nem szerette és a szülők nem erőltették és nagyon ritkán hordta.Most 9 éves és megint elvitték orvoshoz és ujra felirta neki,de mostmár szigorúan viselnie kell.Azt mondta a doki,ha eddig hordta volna ,mostmár nem is kellene.
Köszi!Ki fogom próbálni!
Olvastam a naplódat,gratulálok a kis Dórának!Nagyon ügyes!
Dávid miatt meg ne keseredj el.Jól teszitek,hogy megnézetitek másik dokival is,de ha esetleg ő is azt mondja,hogy kell a szemüveg,az sem egy nagy tragédia.Igy lehet,hamarabb kinövi ezt a dolgot,és nagy korában már nem is kell hordja.Olyan jópofa szemüvegeket lehet már kapni,hogy kifejezetten "vagány" is lehet!
Egyébként ő mit szól hozzá,hogy fogadta?
Ordást palacsintát én igy készitem.
Az ordát vaniliával és friss kaporral jó habosra kikavarom.Ha nem szeretitek a kaprot az nélkül is jó, cukrot nem teszek csak vaniliát.
Errefele tényleg nem ismerik az ordát.Lehet,azért izlik annyira,mert nekünk újdonság.Amúgyis szeretem a különleges izeket.
A palacsintába hogy teszitek,cukorral?Ha van más receptetek vele,azt is szivesen fogadom:)
Sziasztok!
Hát igen,nagyon úgy tűnik,hogy Jankának ez szerelem volt első látásra!:)
Az ordáról nemigen hallottam még én sem.Meg is kérdeztem a bácsit,hogy hogy készitik ezt a túrót,mire ő közölte,hogy ez nem túró,hanem orda.Aztán elmagyarázta az elkészitését is,de rájöttem,hogy mi ilyet úgysem tudunk csinálni,úgyhogy inkább jól feltankoltam belőle.Ajándékba is kaptunk,meg még úton hazafele jövet is bevásároltam:)
Griet gratulálunk nektek házassági évfordulótok alkalmából.Nagyon szépek voltatok az esküvőn.
A lakás pedig gyönyörű lett.Komolyan nagyon tetszenek a szinek,a berendezés, minden.Ügyesek vagytok.
Gabi, szép nyaralás volt! Látom, Janka megismerkedett a baromfiudvarral, s átesett élete első szerelmén is :)
Az ordát én sem ismertem, amíg ide nem költöztem Brassóba! Arrafele (Szilágy megye), még csak nem is hallottam róla. Nekem is nagyon ízlik :)
Sziasztok.Gabi örülök,hogy ilyen jól éreztétek magatokat,Janka is látom nagyon jó kislány volt.:))Tényleg gyönyörű hely ,irigylem is érte az ottaniakat.
Jancsinak boldog szülinapot kivánunk.
Végre megfejteted nekem a nagy keleti kérdést.A múltkor láttam egy fotót itt a hoxán :Ordás palacsinta készült vkinél és lefényképezte,hát.. szégyeltem megkérdezni az meg mi.Mostmár tudom,biztos fini.
Sziasztok!
Szerencsésen hazaértünk,minden jó volt,Janka is nagyon jól viselte az utat.
Látom,itt nem volt túl nagy forgalom!
Remélem,azért jól van mindenki!
Holnap majd mesélek,de most csak egy jó fürdőre,meg egy ágyra vágyom!