Anonim fórumindítás (beszélgetés)
Tök mindegy, hogy anonim, vagy sem, aki kötekedni akar, az úgyis talál okot. Ha meg nem anonim lenne, akkor más lenne a baj. Meg jönnének a korábbi hozzászólások felhánytorgatásával, ami szintén csak kötekedésre jó. Így érthető, hogy komolyabb problémákkal nem szívesen nyílik itt meg az ember. Olyan fórumokat olvastam, hogy az összes szál hajam az égnek állt a hozzászólások miatt.
Eddig számomra a csúcs az volt, amikor valaki fórumot indított abban a témában, hogy valaki nem örült a névnapi ajándékának. Oldalakon keresztül hordták le a fórumozók a sárga földig. Ennek mi értelme van? Miért kell így bánni az emberekkel? Más nézőpontból szerette volna látni a dolgokat, de csak rosszindulatot kapott, azt viszont bőven.
Tudnod kéne, hogy nem ilyenre gondoltam. Az én memoriám is penge, és én sem tűröm a hazugságot.
Hanem az ilyesmik pl., hogy "jaj te állandóan valami pasi után sírsz, írtad 2 éve is, hogy megcsaltad az uradat, na akkor milyen ember lehetsz" ... és társai. Csak mert a gyors böngészésben látott valami "terhelőt". Holott 2 év óta sok víz lefolyt a Dunán, és eleve nem az volt az adott téma.
Régen egyes tagok első dolga volt, hogy visszaolvassanak, kutakodjanak, mit lehet felhozni ...
Én már kaptam rajta embereket füllentésen, emlékeztem rá, mit írtak x éve, mert meghökkentett, aztán amikor meg fényezte magát szembesítettem x évi bejegyzéseivel. A hazugság nagyon irritál nem tehetek róla.
Ezt én sem értem, főleg hogy sokszor egyáltalán nem "gáz" vagy különösebb anonimitást igénylő a téma...
Mondjuk az tény hogy sokan megnézik az előzményeket, de szerintem az azért van, legalábbis én azért szoktam, hogy többet megtudjak esetleg az illetőről, hátha akkor értelmesebb választ tudok írni, nem feltétlen azért hogy felhánytorgassam.
Fogalmam sincs. Vannak trollok, akik így szívják mások vérét és talán nem merik bevállalni ezt a beteges igényüket.
Egyedül a nagyon kényes témáknál fogadom el a névtelenséget. Mint bántalmazás, valamilyen függőség, kényelmetlen betegség, amit nem szívesen tereget ki az ember.
Akkor lenne korrekt az anonimitás, ha választhatna a válaszadó, felvállalja régi nevét, amiról beazonosítható ,vagy nem.
Ja, azt kifejtettem a miért jóból, hogy sokkal kényelmesebb így rejtve maradni, mint állandóan új email fiókot nyitni új kamu reghez.
Gondolom én.
Csak a feltételezéseimről tudok írni, nem tudom, mennyire helytállóak.
Az eddigi tapasztalataim alapján azt gondolom, az anonim fórumindítók zöme unatkozik, törődést igényel, élvezi, hogy ráirányul a figyelem, ahogy a segítő szándékú emberek írogatnak neki, élvezi, hogy az általa kitalált történeteket a kommentelők elhiszik, komolyan veszik, talán még jót nevet is, hogy milyen kis ügyes sztorit ötölt ki, hogy szórakoztassa magát.
Többen írták már anonimek, hogy "tapasztalatlanlanok, így adta a gép, már nem lehet javítani" - hát most megnéztem, mintha nyitnék fórumot: ez nem igaz. Választani kell a lehetőségek közül.
Kisebb részben lehetnek azok, akiket említettél. Ezt viszont meg tudom érteni.
Régen egyes tagok első dolga volt, hogy visszaolvassanak, kutakodjanak, mit lehet felhozni ... Volt, aki naplót vezetett a számára fontos infókról/tagokról! Hát kinek hiányzik ez? (Manapság is dívik a "felhánytorgatás", de talán nem olyan mértékben)
Sziasztok!
Érdekelne, hogy miért van az, hogy mostanság már minden fórumot anonim-ként indítanak. Mármint hacsak nem azért, hogy a korábbi hozzászólásait ne tudjuk felhozni neki..
Miért jó az eddigi névtelenséget méginkább névtelenné tenni?
További ajánlott fórumok:
- Miért van az, hogy ha valaki indít egy fórumot, akkor egyes személyek a fórumindítóra támadnak egyből?
- Mi a véleményed arról, aki teljes anonimitásban bántó stílusban fórumozik?
- Információk az anonim fórumokról
- Attól jó a Hoxa, hogy anonim
- Ha egy csoportba felteszek valamit, de anonimként akkor ismerőseim látni fogják?
- Vallomások anonim