Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ani58 és Brigibaba receptgyűjteménye babáknak és mamáknak fórum

Ani58 és Brigibaba receptgyűjteménye babáknak és mamáknak (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9
39. brigibaba (válaszként erre: 38. - Borbelya)
2009. febr. 7. 09:31

Bence 6 hónapos!! és nem kell megvárni hogy szóljunk! Ha van kedved rakjad befele a jobbnál jobb ötleteket!!

Előre is imádunk érte!!!

:D

2009. febr. 7. 09:23

ÓÓÓ köszi nektek az elismerő bókokat! :))

Majd néha bekukkolok, aztán sikítsatok hogyha kell még ötlet, de azt is írjátok meg lécci, hogy mekkora a kicsitek! Hogy tudjam miket ehet már.

Bátran írjatok ha van kérdésetek szívesen válaszzolok, bármire!

37. brigibaba (válaszként erre: 36. - E584b61b26)
2009. febr. 6. 22:23

jaja!!!

nem volna rossz!

2009. febr. 6. 22:22
Azután külön főző csatorna!Babypapy Tv
2009. febr. 6. 22:22
:DDDDDDDDDD
34. Ani58 (válaszként erre: 33. - Brigibaba)
2009. febr. 6. 22:18
Jaja!Aztán jön a tv műsor!Csak nem állunk meg a könyvnél?!:DDDDDDDDDDDD
33. brigibaba (válaszként erre: 32. - Ani58)
2009. febr. 6. 22:14

feltétlen!

2 stalh konyhája!!! :DDDDDDDDDd

32. Ani58 (válaszként erre: 31. - Brigibaba)
2009. febr. 6. 22:11
Jobbnál jobb ötleteid vannak!És meg is gazdagszunk belőle?:DDDD
31. brigibaba (válaszként erre: 28. - Ani58)
2009. febr. 6. 22:09

hallod én mentegetem ki a gépre!! Bizony isten!

aztán egyszer majd kiadjuk! Hoxás csajok szakácskönyve kisbabáknak!! :DDDDDDDDDDD

2009. febr. 6. 22:08

Borbélyka ász vagy!! Na kéne még egy pár ilyen anyuka ide!!

Na nálunkis az a gond hogy 1-2 dolgot eszik Bence csak meg!!

És most akkor ne adjak neki mert én unom?

Majd apránkét leváltjuk ezzel azzal

29. brigibaba (válaszként erre: 14. - Ani58)
2009. febr. 6. 22:06
Bizonybizony!!
28. Ani58 (válaszként erre: 26. - Borbelya)
2009. febr. 6. 22:03
Nagyon köszönjük!Tartsd meg jó szokásod az irogatásban!:DDD
27. Ani58 (válaszként erre: 16. - E584b61b26)
2009. febr. 6. 22:02

Dehogyis!Nem hülyeség!Mindenki a legjobbat akarja a babájának!

Én személy szerint szeretnék minél több dolgot bevezetni,ha nem idénygyümölcs,akkor is,hogy megszokja az ízeket.Sajnos ez nálunk eleve elég hosszadalmas,mert válogatós az úr,de haladunk.Előbb-utóbb mindent ennie kell!Sőt,bevallom,fagyasztott barackból csináltam neki pépet.Azt megette,az üvegeset nem.Ez van!

Köszi a bókot!:)))

2009. febr. 6. 22:00
Ha kell még recept szóljatok, rengeteg van még!
2009. febr. 6. 22:00
Én ajánlok nektek egy könyvet, én abból is sok hasznos tanácsot olvastam, és használtam. Devics Józsefné Csecsemők szakácskönyve, szerintem erre érdemes beruházni, nem túl drága.
2009. febr. 6. 21:58

Most hirtelen ennyi, ezeket mind kipróbáltuk és mind imádta!

Volt egy hozzátáplálási táblázatom, én aszerint kezdtem el a különböző ételeket bevezetni. Bár szerencsém volt, mert mikor 6 hónapos korban elkezdtük, akkor épp június volt, úgyhogy sokáig tudtam frisset adni neki!

23. e584b61b26 (válaszként erre: 18. - Borbelya)
2009. febr. 6. 21:56

Igen végülis a picik ösztönből is érzik h mi a jü nekik!

Köszi a választ!!:))

2009. febr. 6. 21:56

Rizses-gyümölcsös pempi (7 hónapos kortól) Hozzávalók:1,5 dl babavíz, vagy felforralt csapvíz, 1/2 banán, 1/4 alma, 1 ek rízs liszt (bioboltba kapható)

Elkészítés:A vízbe belekeverjük a rízslisztet és az apróra vágott gyümölcsöket, majd az egészet összeforraljuk. Közben a pempit gyakran megkeverjük, mert "hajlamos a leégésre". Amikor az alma megpuhult az egészet összeturmixoljuk, vagy szűrőn átpaszírozzuk.

Ebből az adagból egy bébi étel üvegnyi (190 g) pempő lesz.

Tanácsok:-A banánt és az almát bármilyen gyümölccsel, a vizet pedig egyébb folyadékkal is helyettesíthetjük a baba ízlése és kora szerint.

-Ha elkészült az étel érdemes hozzáadni öt csepp citromot, hogy ne barnuljon meg.

2009. febr. 6. 21:55

Spenót tej nélkül, burgonyával- babáknak 8-9 hónapos kortól

Hozzávalók:1 doboz kiolvasztott mirelit spenót 1/4 része, 1 közepes méretű hasábra/kockára vágott, főtt burgonya, a burgonya főzőleve, 1 csapott teáskanálnyi teljes kiőrlésű búzaliszt

étolaj (kb. 1 evőkanálnyi), csipetnyi só (pici babáknál nem javasolt!)

Elkészítés:Világos rántást készítek az étolajból és lisztből, majd hozzáteszem a kiolvasztott spenótot. Felöntöm az előzőleg csipetnyi sóval megfőzött burgonya levével, és időnként megkeverve lassú tűzön átforralom kb. 5 percig. Végül hozzávegyítem a főtt burgonyát, melyet előtte áttörtem. Tanácsok:A kiolvasztott spenót többi részét "felnőttesen" készítem, fokhagymával és tejjel, illetve spenótos palacsintát is szoktam belőle sütni. A babáknak úgy 8 hónapos kortól a fent elkészített burgonyás-spenótba 1 alaposan megfőzött tojás sárgáját is bele lehet törni.

2009. febr. 6. 21:54

Gyümölcsös deszert ( 5-6 hónapos)

Hozzávalók:fél őszibarack, fél alma, fél banán, 1-2 szem szegfűszeg, kis db fahéj Elkészítés:A barackot és almát meghámozom majd kevés vízben megpárolom a fűszerekkel együtt,ha kész kiszedem a vízből majd a banánt hozzáadva turmixolom.

2009. febr. 6. 21:54

Burgonyapüré banánpéppel ( 6 hónapos kortól)

Elkészítés:Habos burgonyapürét készítünk: a burgonyára annyi vizet öntünk,hogy ellepje.A forrástól számítva 15 percig pároljuk fedő alatt,majd a gőzben hagyjuk megpuhulni. Leszűrjük,majd áttörjük. Rámérünk pár kanál főzővizet (vagy anyatejet) és állandó gyors kevergetés mellett visszatesszük takaréklángra egy pillanatig. Így finom habos lesz.

Pépesítjük a banánt. Végül a két anyagot összeforgatjuk.

18. borbelya (válaszként erre: 16. - E584b61b26)
2009. febr. 6. 21:53
Én valahol olvasta, hogy álétalában az anyukák unják meg hogy a babák azt kapják gyakran, az én kisfiam pl rengeteg banánt eszik, imádja, uzsira egy csomószor azt kap, én már unnám, de mit csináljak ha szereti.
2009. febr. 6. 21:52

Zöldborsófőzelék 9 hónapos kortól már nem kell passzírozni!

Kevés vízben puhára párolom a borsót, rizsliszttel besűrítem, villával kicsit szétnyomkodom, hússal, sajttal vagy csirkemájjal tálalom. Petrezselymet is szórhatok rá.

16. e584b61b26 (válaszként erre: 13. - Ani58)
2009. febr. 6. 21:51

én még csak tájékozódom,mert csak augusztusban jön a babám,lehet lesz még pár ilyen hülye beszólásom!:)

De hallottam ilyen esetre nagyon jó minőségű bébiételekröl,s akkor lehetne azt adni ha változatosat szeretnénk!!Vagy ez butaság??

Megnéztem a képeket,gyönyörü család vagytok:))

15. borbelya (válaszként erre: 14. - Ani58)
2009. febr. 6. 21:51

Ok, akkor írok párat!

Nekem már 13 hónapos a kisfiam, én próbáltam odafigyelni a pocakjára, mert nagyon érzékeny. Nekünk pl a körte nem jött be sőt most derült ki hogy a tehéntejet is hanyagolnunk kell egy ideig, nem bírja a pocakja.

Paradicsomos burgonya (6-7 hónapos kortól) Hozzávalók:100 gr burgonya, 1-2 friss paradicsom, 1 kis zeller levél, 1 mokkás kanál olaj

Elkészítés:A kockára vágott burgonyát forrástól számított 15 percig lassú tűzön pároljuk. Majd krumplinyomóval áttörjük. Az olajat hozzá adva finomra habosítjuk takaréklángon.

A paradicsomokat átpaszírozzuk egy szűrőn, hozzá adjuk a zeller levelet és két ek. vizet. Addig forraljuk, míg kissé besűrűsödik.

14. Ani58 (válaszként erre: 11. - Borbelya)
2009. febr. 6. 21:48

Bármi jöhet!

Nekünk 5 hónapos babáink vannak,de eltesszük későbbre a nagyobbaknak szólót,jól jön az.Meg másoknak is!

Igaz,Brigi?

13. Ani58 (válaszként erre: 10. - E584b61b26)
2009. febr. 6. 21:46
Igen,tényleg jobb lenne az idénygyümölcs,de akkor eléggé leszűkülne az étrend.Sajnos!Nincs mit tenni,ha mást is akarunk adni,kompromisszumot kell kötni.
12. Ani58 (válaszként erre: 8. - Brigibaba)
2009. febr. 6. 21:44
Igen,ezért kérdeztem.Domi odavan az üveges vilmosért,de friss körtéből is kipróbálnám,csak nem tudom melyik fajtát.
2009. febr. 6. 21:43
Sziasztok, mennyi idős babának kerestek receptet?
10. e584b61b26 (válaszként erre: 4. - Cb4c323adf)
2009. febr. 6. 21:42

Szerintem csak az a baj ezekkel hogy a kicsiknek tényleg tényleg idény gyümölcsöket kellene adni,abból is biót!Nem hiszem h ilyenkor bárhol is Magyarországon terem bio körte,az avokádo pedig egyenesen éretlenül érkezik ide!

Az ötletek viszont jól hangzanak!

Az avokádós Madagaszkáron,a másik pedig nyáron!:))

Nem sértésnek szántam!Ugyhogy remélem senki sem veszi annak!:)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook