Angyalok, égiek kísérik az életemet (beszélgetés)
A születés nem a élwt kezdete? Akkor mi az?
Mert ha elfogadjuk, h van reinkarnació, ez igaz.. de előtte mi van?
Tudod! Minnel többedszer születsz le, annal bölcsebb vagy! :)
Biztos én is öreg lélek vagyok, de gyönyörű a lelkem szerintem. :)
Ez őszinte volt - és én is ilyen őszinte leszek. :))))))
Sem én, sem Balogh Béla és senki a Földön nem tudja felfogni a VÉGTELENT, az IDŐTLENSÉGET, a 3+1 dimenziónál többet, stb.
Nem ez a dolgunk.
-----
De a spirituális fejlődés, az ez irányú érdeklődés folyamatosan vékonyítja a fátylat, ami elválaszt minket a valódi énünk megpillantásától.
Megvan-megvan, értem én a te felfogásodat, vettem azt az ID-t is, ha már Baloghot megértettem, nem okoz ez nekem problémát. :-)
Csakhát az én pici földi életemben, ezzel a tudatommal amim van, nem tudok "fogni" ilyen végtelenséget is magukban foglaló teóriákat.
Egyáltalán, a végtelenséget sem tudom felfogni. A "semmit" ugyanúgy nem. Ha megpróbálom, nem enged odahatolni a tudatom. Talán jobb is... :-)
Úgyhogy: nem tudom, úgy van-e ahogy az általam nagybabecsült Balogh Béla - meg te is - magyarázod, mindenesetre hajlandó vagyok odáig elmenni, hogy akár úgy is lehet. :-)
A születés az nem az életed kezdete, a halál az nem az életed vége.
Eddig megvan?
TERV és REND
Minden így működhet csak.
Én az emberi szervezet csodálatos működésével nem tudok betelni.
AKI azt összerakta, na, AZ már nagyon hülye nem lehet... :))
TERV nélkül nincs struktúra/felépítés/szerkezet/rend és működés sem.
Nem tudom, hogy ezt miért olyan nehéz megérteni...
Persze azt is tudom, hogy ezt miért olyan nehéz megérteni - hisz nem ezt tanuljuk sehol, semelyik iskolában.
----
Semelyik iskola nem azt tanítja, hogy az ember "meg van tervezve és léte fenn van tartva", hanem azt, hogy "csak úgy van".
Ez olyan mintha pl. egy autóra azt mondanánk, hogy az "csak úgy van".
Nem kinevetnétek azt, aki ezt mondaná?
Na, kb. ilyen vicces Darwin.
Téged Isten hagyjon békén...?
Ha Isten téged "békén hagyna", azaz nem foglalkozna veled, akkor a következő pillanatban már nem tudnál levegőt venni, nem dobbanna a szíved, napok alatt szétesne a tested - porrá lennél.
----
Azért, mert Isten nem reklámozza magát, azért ott van ám.
Istennek nincsenek költségvetési pénzei a propagandára...
Ez nagyon is megfelelő magyarázat, már annak aki hisz a sors-szerű vagy karmikus dolgokban. :-)
De még ez is kissé kicsorbulni látszik azon, hogy egy és ugyanazon helyen mondjuk többezer emberre nézve nincs az őrangyalnak felhatalmazása a védelemre. Hogy a búbánatba gyűlt össze az a sok áldozattá váló ember ugyanazon a helyen? Mindnek ugyanaz volt a karmája? Akkor azokat előzőleg esetleg egybe terelték? De hát nem.
A szenvedéssel teli életre már hallottam ezo magyarázatot. Előrebocsátom, hogy nem tudom, van-e előző élet, életsorozat. De ha egy előző életben rém nagy bűnöket követett el valaki, esetleg szándékosan választja a következő életében a szenvedést, - vezekelni.
Nekem ez sem igazán elfogadható, mert a szenvedés szerintem itt a földi életben céltalan. Ne vezekeljen, hanem csináljon olyan pozitív dolgokat, amivel fejlődik a lelke, fejlődik a világ, azzal is kiegyenlíti a "számlát", ellenben a saját szenvedésével ugyan kinek, minek használ. Megbűnhődik, de nem fogja tudni, hogy miért. Mert az ID tudja, mi volt előzőleg, de a földi ember az nem.
Na most jól megcáfoltam saját magamat. :-)
Ezt én értem, mert olvastam Balogh Bélát, ő is pont ezt mondja, más szavakkal. Azt mondja, hogy a mi halhatatlan lelkünk a földi életünkben velünk van, utána visszaszáll a helyére, egy másik dimenzióba. Mindig is ott volt, és mindig is ott lesz.
Világos. :-)
De kicsit zavarónak hat, hogy azt "valamit" annyi néven nevezik. A szakma szinkronicitást ismerőket ez nem zavarja (láthatólag téged sem) de szerintem a más-más neveket használók igenis valami más fogalmakat értenek alatta. De se az őrangyal, se a te kategóriád szerinti ID nem véd meg egyeseket egy tömegszerencsétlenségben. Némelyek (talán) megmenekülnek. Van úgy, hogy egyáltalán senki. Van egy földrengés, rengeteg az áldozat.
Ezekben a helyzetekben szerinted mi történik spirituális szempontból?
Ezen a fórumon írhatna egy ANGYAL is, nem?
Teljesen, autentikus lenne. Hiszen kicsit őt is érinti a fórum...
Őt is lebaltáznád, hogy mit írogat éjszaka?
Ha nem érted, amit írok, akkor legalább ne kritizáld!
---
Egyébként azt írok, amit akarok... nem baj?
Előre is köszi, hogy megengeded.
Hű, elírtam a szakmai besorolást!
Tehát helyesen: a TEÁOR száma: SZERETET
-----
Ha ezt nem korrigálom, órákig nem tudtam volna elaludni...
"Ezt az ezzel foglalkozó szakma szinkronicitásnak hívja." - ezt írtam.
És erre kérdeztél rá, köszönöm.
Tudod mi ez a szakma?
ÖNISMERET.
Hol lehet tanulni?
Csendesedj el annyira, hogy megszólaljon a belső hangod! Az az iskola, ott lehet tanulni.
A TEOR száma: SZERETET
Minden ember egyforma "szerkezetű" spirituális szinten!
Ez azt jelenti, hogy mindenkinek a földi énje, amiről azt hiszi, hogy az a "teljes" ő maga, azaz a fizikai teste, az csak az ö személyének a kisebbik része.
Minden ember "nagyobbik része" az a "fátyolon túl", azaz az általa nem ismert régióban, dimenzióban van.
Ez azt jelenti, hogy pl. amit őrangyalnak neveztek, az mindenkinek a saját, interdimenzionális része. Amit intuíciónak neveztek, az is önmagatok interdimenzionális (ID) része.
Az ID részünk sokkal többet tesz értünk, mint amit a mi "pilincka" agyunkkal tudunk tenni önmagunk problémáinak megoldása érdekében.
Ezt az ezzel foglalkozó szakma szinkronicitásnak hívja.
A lényeg: mindenkinek van őrangyala, önmaga ID része.