Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Bogrés mákos pudingos meggyes krémmel recept

Bogrés mákos pudingos meggyes krémmel recept

Elkészítési idő 50 perc

A Bogrés mákos pudingos meggyes krémmel hozzávalói:
a tésztához
25 dkg mák
1 bögre finomliszt
1 bögre porcukor
1 tk sütőpor
2.5 dl tej
2 evőkanál napraforgó olaj
1 db tojás
450 g magozott meggybefőtt
fél jonatán, esetleg jonagold alma (reszelve)

a krémhez
1 tasak vaníliás pudingpor
3 ek cukor
4 dl meggylé (a befőtt levéből)


A Bogrés mákos pudingos meggyes krémmel elkészítési módja:
A meggybefőttet lecsepegtetjük, és a levét is félretesszük. A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es bögrét használunk. A mákot, a lisztet, és a porcukrot egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sütőport és az egészet jól összekeverjük. Ezután beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a tojást és a bögre tejet kisebb adagokban hozzáöntve a tésztát simára keverjük. Egy fél reszelt almát szoktam még beletenni, (a levét kinyomkodom). Finom, nagyon puha lesz tőle a tészta. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük esetleg sütőpapírra. Kb.25-30 perc alatt készre sütjük. Amíg sül, addig elkészítjük a krémet. A vaníliás pudingport és a 3 kanál cukrot egymással elkeverjük. A meggybefőtt levélből kimérünk 4 - 4,5 dl-t, és ezt is hozzáöntjük a pudingporhoz.(Ha kevesebb, vízzel pótoljuk.) Pudingot főzünk a szokásos módon, esetleg mikróban. (A tálat mikrohullámú sütőbe állítjuk, és a legmagasabb fokozaton 5 percig főzzük. Félidőben egyszer kivesszük és átkeverjük.) Hozzáadjuk a kimagozott meggybefőttet. Az elkészült meggyes pudingos krémet ezután hagyjuk langyosra hűlni. Időnként keverjük át. Amikor a mákos sütemény készre sült, kifordítjuk a tepsiből és hűlni hagyjuk. Egy jó éles késsel középen félbe vágjuk, majd az alját visszatesszük a tepsibe, amiben sütöttük. Erre rákenjük a pudingos-meggyes krémet, és a sütemény másik felével beborítjuk. Szeletelés előtt legalább 2 órát állni hagyjuk, hogy a krém kellően megszilárduljon benne, különben kifolyik. Porcukorral meghintve tálaljuk

Hűtőben hamarabb kihül.
Ha ünnepi vagy dekoratívabb külsőt szeretnék, étcsokival vonom be a tetejét illetve tejszínnel vonom be és azt egy kevés étcsokival megvonalazom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bogrés mákos pudingos meggyes krémmel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook