Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Joghurtos áfonya torta – Sütés nélkül! - Virágokkal díszítve recept

Joghurtos áfonya torta – Sütés nélkül! - Virágokkal díszítve recept

Elkészítési idő 50 perc

A Joghurtos áfonya torta – Sütés nélkül! - Virágokkal díszítve hozzávalói:
250 g áfonya (fagyasztott vagy friss)
vaj a tortaforma kikenéséhez
75 g vaj
100 g teljes kiőrlésű vajas keksz
6 darab lapzselatin
100 g cukor (vagy nyírfacukor)
150 g natúr joghurt
250 g + 150 g tejszín (hab)
1 csomag habfixáló

csatos tortaforma

A díszítéshez:
40 g mandulaszirom
20 szem málna (vagy eper, áfonya vagy ribizke)


A Joghurtos áfonya torta – Sütés nélkül! - Virágokkal díszítve elkészítési módja:
A fagyasztott áfonyát olvasszuk fel. Csepegtessük le. Vajazzuk ki a tortaformát.A vajat olvasszuk fel és hagyjuk langyosra hűlni. A vajas kekszet tegyük zacskóba, tegyünk rá konyharuhát, és sodrófával vagy klopfolóval törjük egészen kis darabokra. Az összetört kekszet keverjük el az olvasztott vajjal, gyúrjuk össze, és tegyük a tortaformába. Jól nyomkodjuk le, tömörítsük. Ne vegyük le a lecsatolható tortaforma részt. Tegyük hűtőszekrénybe 30 percre. A zselatinlapokat áztassuk be, és várjuk meg, amíg megszívják magukat. Csepegtessük le. A tejszínt verjük fel kemény habbá habfixálóval. Osszuk ketté. 250 g-ot használunk fel az áfonyás krém elkészítéséhez. 150 g tejszínhabot pedig a sütemény bevonáshoz. Az áfonyát, mascarpone-t, cukrot keverjük addig, amíg a cukor már teljesen krémszerű lesz. A joghurtot keverjük el citromlével, és adjuk a kemény habbá vert tejszínhez. A zselatinlapokat olvasszuk fel hőálló edényben alacsony lángon. Ne forraljuk, mert a zselatin elveszíti rugalmasságát.(Én a meleg vizet öntöm a zselaqinlapokra.) Most keverjük össze az áfonyás krémet, joghurtot, felvert tejszínt és zselatint. Tegyük a krémet a kekszes alapra. Minél magasabb, annál jobb. Tegyük hűtőszekrénybe, hogy a gyümölcsös zselatinos krém teljesen kihűlhessen. Amikor a torta teljesen kihűlt, és az áfonyás krém megdermedt, kivehetjük a tortaformából, és bevonhatjuk tejszínhabbal.

Ha díszesebb tortát szeretnénk, díszíthetjük "virágokkal", amiket én mandulaszirmokból és ízlés szerinti idény gyümölcsből készítek el.

Egyszerűbb díszítéskor csak egy keveés fekete csokival szoktam a tejszínt csíkokban áthúzni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A joghurtos áfonya torta – sütés nélkül! - virágokkal díszítve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook