Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Amikor kruppos a gyerek fórum

Amikor kruppos a gyerek (beszélgetős fórum)


18. corby
2010. jún. 16. 21:23

Sziasztok!


Végre megkaptuk a gépet.

2010. máj. 31. 18:34

Sziasztok lányok!


Nálunk mindkét gyerek kruppos volt, de már hála isten elmúltak ezek az idők. A porlasztót nagyon jó dolog, ha megfáznak a mai napig használom nekik. Én annak idején úgy kaptam gépet, hogy elvittem a gyerekeket magánorvoshoz és Ő felírta nekik a gépet, nagyon örülök neki, mert rengeteg kórházi befektetéstől megmentett bennünket ezzel. Ami nekünk még segített az a sópipa volt minden este használtunk kb. 20-30 percig lefekvés előtt + homeopátiás orvosnál is voltunk onnan is kaptunk nagyon jó golyócskákat.

2010. máj. 31. 17:43
Nekünk nem írták fel ,én magamtól vettem az inhalálót nekik ,még mikor a lányom kicsi volt utána kerültünk a pulmonologiára..
15. corby
2010. márc. 19. 14:17
Ma már jobban vagyunk,kértem kölcsön egy gépet és azzal porlaszottam itthon.Igaz a doki nem tudott róla,de már nem is érdekel.Megltom mi fog történni a pulmonológusnál.
14. c06c587f53 (válaszként erre: 9. - Corby)
2010. márc. 17. 21:38

Én akkor is felkeresnék egy másik gyerekorvost. Szerintem az felírná,amiket ilyenkor kell.

A calcimusc nagyon jó!! És a Rectodelt-tel együtt pláne hatásos!

13. corby
2010. márc. 17. 13:47

MÉg nem voltunk a pulmonológián,hát kíváncsi vagyok.

Sajnos nekünk muszály volt befeküdni,mert mind a két alkalommal nem csak kruppja volt,hanem hörgőgyulladása,és tüdőgyulladása is.És mind a 9 napig végig porlasztották.LEhetne itthon is porlasztani,de vannak esetek amikor nem.Olyan gyógyszert kapott amit csak orvosi felügyelet mellett alkalmazni.Én megértem hogy bizonyos esetekbe be kell feküdni,de ha lehet miért ne előzhetném meg a bajt????

Azt megkérdezhetem hogy melyik dokinéninél voltál aki így nem foglalkozott ag yerekkel?

12. RytaMyca (válaszként erre: 9. - Corby)
2010. márc. 17. 12:34

Én Miskolc mellett lakom, de szintén tudom mi a helyzet a pulmonológián, siralmas, én akkor elmondtam a dokinak, hogy nem befeküdni akarunk, hanem otthoni megoldást, kapott erre fel két pipát, és mondanom sem kell hogy utánna nem érdekelte, hogy van a gyerekem, mivel nem hagytam bennt. De kérdem én minek is???

Én úgy vittem el a gyereket hogy fulladt, kértem a házitól beutalót, mondta hogy időpont kell, de álljak addig még vége nem lesz a rendelésnek, és nem jöjjek haza megoldás nélkül, szerencsére hamar kijött egy ápolónő, elmondtam mit akarok, látta is a gyereket, és már hívtak is a másik ajtón hogy menjek be. Ott szinte tényként közölték, hogy itt kell maradni, ugye már itt tiltakoztam, de már hívta is a betegfelvételit hogy megyünk itthagyom a gyereket, mire a betegfelvételre értünk a dr. néni ebédelt, felakarták venni, úgy hogy ő megsem vizsgálta, nemhagytam, kötöttem az ebet a karóhoz, hogy már pedig én megvárom, és a kitartásom vége az lett, hogy megkaptuk a hőn áhított pipánkat.

Annyi a negatívum ebbe, hogy másik dr. nénit kell keresni aki mostmár rá is néz a gyerekre ha visszkell járni kontrollra.

2010. márc. 17. 12:26

Sziasztok.

Az én kisfiamnál nem kruppot hanem asztmát állapítottak meg, pedig ugyanilyen ugatós köhögéssel kezdődött, majd fulladt, én nem hideg hanem melegpárásítót használtam, abból is a hagyományos inhalálást, és hamarabb felszakadt. Egy idő után meguntam, hogy tehetetlenül állnak az orvosok, állandóan kórházba akarták tenni, hozzáteszem egyszer engedtem, mert két napig kapott porlasztást, utánna csak a gyógyszereket, amiktől vártam hogy javul, de semmi, ma már szinte elmondhatom, hogy nem fullad ha megfázik, csak a szokásos nátha az is gyenge lefolyásu, hála egy jó ismerősömnek, aki rávezetett, hogy nem feltétlen kellenek a gyógyszerek.

10. corby
2010. márc. 17. 12:20
Ja én csak azért maradhattam vele a kórházba mert szopizott.AMikor 11 és fél hónapos volt,akkor is nagy könyörgés árán maradhattam.Itt a vip szoba 2000.-.Egyébként anyékszállásán voltam,de éjszaka nem maradhattam vele,ha volt valami akkor rámcsörögtek.
9. corby (válaszként erre: 6. - C06c587f53)
2010. márc. 17. 12:18
Mi Miskolcon lakunk,a körzeti azt mondta hogy csak pulmonológus írhatja fel a porlasztót.Csak most is betegek vagyunk,most lenne szükség rá.Áprlilis 8 pedig messze van,és még akkor sem biztos hogy megkapjuk.A kórházba azt mondták hogy csak 2orra fulladt be az nem olyan vészes,emiatt nem írnak fel gépet.Totál elegem van ebből,pedig szükségünk lenne rá .Most van kölcsön egy,de ma vissza is kell vinnem.Még oldatot is adott nekem az ismerősöm,mert a rectodel van csak nekünk amit felírt a háziorvos.Az egész telet végig betegeskedtük.A nagy most kezdte az ovit,és szeptembertől állandó betegeskedés.Hiába adok akármilyen vitamint.....
8. corby (válaszként erre: 4. - C82ca0b957)
2010. márc. 17. 12:12

Szia!

AZt hiszem már rá jöttél hogy ez egy fulladás.A gyerek úgy köhög mint ahogy a fóka ugat,nem kap levegőt.Ha nem időben segítséget meg is fulladhat.Leginkább a picikre veszélyes,mert nekik kisebb a légcső ami hamarabb össze szűkülhet.Ezt ki szokták nőni,de lehet hogy később allergiás esetleg asztmás lesz.

2010. márc. 17. 11:38
A László kórházban Pesten van a krupp ambulancia. Lehet,hogy érdemes lenne elmennetek.
6. c06c587f53 (válaszként erre: 5. - Corby)
2010. márc. 17. 11:37

Én a helyedben keresnék egy másik dokit!

Olyan nincs,hogy nem ír fel ezt vagy azt..

Miért kell kínozni a picit a sok szúrással?? A fiamat rettentően megviselte,hogy sokat voltunk kórházban.. Engem is. Főleg amikor 2 hétig ott voltunk és én egy széken aludtam,aztán vitettem be magamnak pokrócot a földre. Kaphattam volna ágyat napi 6000 ft-ért.. Mondtam,hogy köszi nem kell..

Amióta a lent leírt dolgokat kapja,nem kellett kórházba mennünk..

Kétszer vitték rohammentővel.. Tudom milyen..

5. corby (válaszként erre: 2. - C06c587f53)
2010. márc. 17. 11:28

Szia!


Nálunk ez még csak most kezdődött,vagyis ahogy írtam decemberbe,akkor volt 10 hónapos.Igazából nem is tudtam mi az a krupp,így felkészülni sem tudtam rá.Egyszer csak elkezdtett köhécselni,és ire a dokihoz elmentünk úgy befulladt hogy roham mentőt kellett hívni.Nem tudom leírni azt amikor ez megtörtént.Valami borzalmas volt.9 naig voltunk akkor bent,hörgyőgyulladással és tödőgyulladással eggyütt.És persze a sok nem tudom én milyen vénás gyógyszer.

A következő alkalommal,már volt itthon rectodel kúpunk,és kaptunk egy levegőtisztitót is ami párásít is.AKkor álmában jött rá,akkor kivittük a hideg levegőre beadtuk neki a kúpot,de semmit nem ért.EZ már januárba volt.MEgint 9 nap kórház.Az orvosok semmit nem javasoltak,csak annyit hogy keressek fel egy pulmonológus,csakk ő írhat fel porlasztót.Április 8ra kaptunk időpontot.Azóta még 2szer befuladtunk.Most is és mikor kérdeztem a körzetit nem-e tudna ő felírni egy porlasztót,at mondta hogy ő sajnos nem,kérjek kölcsön valakitől.MOst itt szenvedek hogy mi a fenét cisnáljak,mert a rectodel nem sok vizet zavar.És ujra hörgőgyulladása és gége gyulladása van.Mennem kell sír.

4. c82ca0b957 (válaszként erre: 1. - Corby)
2010. márc. 17. 11:15
mi az a krupp?
2010. márc. 17. 11:03
Másfél éves korától 4 éves koráig voltak a telek nagyon rosszak! DE volt,hogy márciusban kruppozott a kisfiam.
2. c06c587f53 (válaszként erre: 1. - Corby)
2010. márc. 17. 11:02

Szia!


Nagyon sokszor voltunk kórházban a krupp miatt. Volt,hogy egy hét kórház,egy nap otthon,megint egy hét kórház.. Szúrták össze-vissza,kapott szteroidokat stb..

Aztán elkezdtem utánajárni a dolognak. És már nagyon rég voltunk kórházban.

Amikor hallom a köhögésén,hogy ugató lesz,akkor bedugom a hideg párásítót. És amikor ugatóan köhög,akkor Pulmicort puff (ezt a doki írja ki), calcimusc injekció (szintén vényköteles,de napi kettőt megitatok vele),és ha éjjel húz és sípol,akkor Rectodelt kúp. Ezekkel megúsztuk a kórházat. Szerencsére már kezdi kinőni!

Én egyszer kruppoztam 7 éves koromban,70%-os torokszűkülésem volt és egyre dagadt be.. Időben értek velem Anyukámék a László kórházba. De kevés rosszabb dolog van annál,mint amikor az ember fuldoklik.. Senkinek nem kívánom!

2010. márc. 17. 10:55

SZiasztok!


AZért nyitottam ezt a topicot,mert az én kisfiam kruppos.Eddig 2szer voltunk kórházba és ittho is kétszer fulladt már be.Ez decembertől kezdődött.Most egy éves.Várok mindenkit akinek kruppos a gyereke,mondatok valami okosat mit lehet ilyenkor tenni.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook