Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Almás sült csirke recept

Almás sült csirke recept

Az Almás sült csirke hozzávalói:
1 kg csirkehús
1/2 kg savanykás alma
1 db citrom reszelt héja és leve
1 tk. majoranna
só, bors
kevéske cukor


Az Almás sült csirke elkészítési módja:
A csirkedarabokat jól bedörzsöljük a fűszerekkel, és egy tepsibe fektetjük. Körberakjuk a kicsumázott, negyedekre vágott almával, melyet leglocsolunk a citromlével. Rászórjuk a reszelt citromhéjat és a cukrot is, aztán az egészet lefedjük fóliával. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. egy órát pároljuk, majd a fóliát levéve szép pirosra sütjük a húst.

Párolt rízzsel kínáljuk, melyre ráhalmozzuk a csirke mellett sült almagerezdeket.


Kategória: Húsételek receptjei


Az almás sült csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook