Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Almás-kapros vagdalthús fóliában. recept

Almás-kapros vagdalthús fóliában. recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Almás-kapros vagdalthús fóliában. hozzávalói:
60 dkg
darált marhahús (vagy sertéshús),1 d,
tojás
4 db
alma

őrölt fekete bors
1 csokor friss kaporlevél
fél dl
étolaj
Alufólia
őzgerinc forma.


Az Almás-kapros vagdalthús fóliában. elkészítési módja:
A megdarált húshoz hozzáadjuk a felvert tojást és ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal,az apróra vágott kaporlevéllel, majd alaposan összedolgozzuk. Kiterítünk egy nagyobb, téglalap alakú alufóliát, megolajozzuk és erre a húsmasszát ráhalmozzuk, kb. 1 centiméter vastagságúra elsimítjuk. Az almákat kimagvaljuk, felszeleteljük és a húsmassza tetejét beborítjuk a szeletekkel. Most összehajtogatjuk, a fóliát összezárjuk, őzgerinc formába tesszük és előmelegített, közepesen meleg sütőben készre sütjük. A sertéshúsnak 30, a marhahúsnak 40 perc elegendő. Ha kész a fóliát kibontjuk, szeleteljük és burgonyapürével, friss salátával, vagy hideg kovászos uborkával tálaljuk.

Kapor helyett készíthető petrezselyemzölddel vagy lestyánlevéllel is.


Kategória: Húsételek receptjei


Az almás-kapros vagdalthús fóliában. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook