Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás batyu túrótésztából recept

Almás batyu túrótésztából recept

Az Almás batyu túrótésztából hozzávalói:
200 g kremturo
100 g vaj
1 harmad p cukor
6 ek tej
2 es 1negyed p liszt
1kk sutopor
fel kk so

toltelek:
50 g vaj 2 zoldalma (hamozott, kockara vagott)
fel p cukorral, 1 harmad p mazsolat, fel kk fahej


Az Almás batyu túrótésztából elkészítési módja:
Eloszor elkeszitjuk a tolteleket: Az almat vajon megparoljuk a cukorral, beledobjuk az aztatott mazsolat, megszorjuk fahejjal. A hozzavalokat osszedolgozzuk, par orat hutoben pihentetjuk. 30x30 cm-es nagysagura nyujtjuk, 12 cm-es atmeroju koroket (vagy amekkora tetszik) szaggatunk belole, rahelyezzuk a tolteleket a felere, a masik felet rahajtjuk es radlival vagy villa segitsegevel osszenyomjuk a szelet, felkor alaku lesz. Megkenjuk egy kis tejjel es 20 percig sutjuk 175 fokon. A tetejet meg melegen megkenjuk 1 p porcukor es 1-2 ek forrovizbol keszitett sziruppal.

kep toltve


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás batyu túrótésztából elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook