Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Pudingos alma pie recept

Pudingos alma pie recept

A Pudingos alma pie hozzávalói:
toltelek:
6 savanyu alma (en legalabb 8-at teszek)
50 gr vaj
fel pohar cukor
keves fahej
4 t. feherje
1 csomag puding (80 gr)
2-3 ek baracklekvar
tesztahoz:
350 gr sutoporos liszt
200 gr vaj
4 t. sargaja
2 ek cukor


A Pudingos alma pie elkészítési módja:
Eloszor is az almat leszeleteljuk es keves cukorral, fahejjal a vajon megparoljuk, majd felretesszuk hulni. Tesztahoz valokat osszedolgozzuk, pinpong nagysagu tesztat leveszunk belole es a melyhutobe tesszuk, a tobbit belenyomkodjuk a tortaformaba (rugos), ugyhogy az oldalara is keruljon. Megkenjuk baracklekvarral, beletesszuk a kihult almat, a feherjet felverjuk, majd belekeverjuk a pudingport es raontjuk az alma tetejere, erre reszeljuk a melyhutobe felretett tesztat. 200 fokon sutjuk 40 percig.

az en tapasztalatom, hogy a tetejen a reszelt teszta hamar megeg es tulajdonkeppen a suto also reszere kell tenni vagy a sutes elejen ratenni alufoliat vagy sutopapirt. A tojasfeherjes pudingporbol(nem instant) iszonyuan finom krem lesz!
Kep van.

FIGYELEM! HELYESBITES!!!!
CSAK MOST VETTEM ESZRE, HOGY A TESZTAHOZ IRTAM A T. FEHERJET A T. SARGAJA HELYETT. ELNEZEST KEREK!!!!!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A pudingos alma pie elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook