Alma pie recept

Az Alma pie hozzávalói:
Tesztahoz:
3 pohar sutoporos liszt
100gr vaj(szobahomersekletu)
1 poharcukor
1 citrom reszelt heja
1 tojas
2-3 e k citromle
toltelek:
7 alma
2-3 e k cukor
egyharmad k k fahej
1 e k sargabarack lekvar
1 e k zsemlemorzsa


Az Alma pie elkészítési módja:
A teszta anyagait osszedolgozzuk es a hutoben allni hagyjuk 1 orat. Az almat meghamozzuk es leszeleteljuk.25 percen keresztul paroljuk viz nelkul,ahogy kihult hozzatesszuk a cukrot es a fahejat.A teszta ketharmadaval kibeleljuk a sutoformat(24-es alacsonyszelu)az oldalat is.Megkenjuk lekvarral,megszorjuk zsemlemorzsaval (lehet diot is hozzatenni)es ra az almat. A maradek tesztat 1 cm-es csikokra vagjuk es racs formaban az almara helyezzuk es megkenjuk tojasfeherjevel. A masik lehetoseg a tesztat rareszelni. 50 percig 180 fokon sutjuk. Nagyon finom!

Az alma parolasahoz szerintem kevesebb ido is eleg.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az alma pie elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook