Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Álláskeresési járadékot, hányszor lehet igénybe venni? fórum

Álláskeresési járadékot, hányszor lehet igénybe venni? (tudásbázis kérdés)


21. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 20. - Channa*)
okt. 27. 19:00

Köszönöm. Mindent elmondtam neki, igen, anno többször is beszéltem vele telefonon akkoriban. Mindegy, majd ha aktuális lesz esetleg, akkor úgyis kiderül.

Köszönöm!

20. Channa* (válaszként erre: 19. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 27. 18:57

Ahogy gondolod;)


Szerintem amit idemásoltam egyértelmű.

Ahhoz, hogy valaki jogosult legyen 90 nap munkanélkülire 360 napot kell dolgozni.


Ha felhasználtál 45 napot, és nem jön össze újra a 360 nap, akkor 45 nap jár, illetve, annyi, amennyi az munkaviszonyod alapján jár...


Kíváncsi lennék rá, hogy akivel beszéltél, az konkrétan megnézte e, hogy mikor voltál munkanélküli, mennyit vettél igénybe, stb.


Mint olvashatod, többen úgy nem kaptak 90 napot, hogy nem voltak előtte munkanélkülin...

19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 16. - Channa*)
okt. 27. 18:24

Kedves Chana!

Ahogy olvastad az első hozzászólásomban, érdeklődtem az illetékes szervnél, csak meglepett a válasz, ezért is gondoltam, hátha valakinek van saját tapasztalata ezzel kapcsolatban, aki megerősíteni vagy cáfolni tudja. Mivel a helyzet egyelőre nem áll fenn, ezért nem megyek be a munkaügyi központba, az ügyintézőt újra nem fogom hívni, mást pedig lehetetlenség elérni ott.


Szép estét!

okt. 27. 09:19

Munka meg sehol.

50 felett meg aztán mégúgyse.

:(

17. stokimagdi (válaszként erre: 13. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 27. 09:17

Nem tudom hogy jött ki.

Próbálta elmagyarázni hogy amit már felhasználtam arra nem kaphatok, de akkor sem értem, mert a visszamenőleges 3 évben bőven megvan az egy év munkaviszony mindkét esetben.

Ki van ez találva nehogy már jól járjon a bajba jutott ember, rúgjunk már bele mégegyet.

:(

16. Channa* (válaszként erre: 13. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 26. 20:19

Ma hétfő van és még mindig csak itt kérdezgetsz, ahelyett, hogy konkrétan utána jártál volna...Érdekes...

15. Channa* (válaszként erre: 11. - Amaunet)
okt. 26. 20:18

De miért járna?


Az álláskeresési járadék folyósításának egyik legfontosabb feltétele, hogy az álláskereső a bejelentést megelőző három éven belül legalább és összesen 360 napon keresztül vagy bejelentett, legalább 8 órás munkaviszonnyal rendelkezett, vagy vállalkozó volt. Utóbbi esetében is szükséges, hogy erre az időszakra megfizesse a vállalkozókra vonatkozó adót.


Ideális esetben pl. ha az álláskereső a bejelentés előtti három évben folyamatosan, 8 órás munkaviszonyban volt vagy megszakítás nélkül vállalkozói tevékenységet folytatott, akkor 90 napig, 3 hónapig jogosult álláskeresési járadékra.

14. Channa* (válaszként erre: 12. - Stokimagdi)
okt. 26. 20:13
A fiam is csak 45 napra kapott, pedig az utolsó 3 éveben meg volt neki a szükséges munkaviszony és nem volt munkanélkülin már sok éve...
13. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - Stokimagdi)
okt. 26. 17:57

Az vajon hogy jött ki?

Furcsa, nekem azt mondta az ügyintéző, újra 3 hónapot kapnék, ha úgy alakulna..

okt. 25. 17:05

En csak 45 napot kaptam, mert voltam tavaly 3 hónapot

Pedig nekem is megvolt előtte is az időm meg közben is.

:(

11. Amaunet (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 24. 05:38

Szerintem igen.


Hiszen egy új igénylésről van szó.

Ugyan úgy, mint először regisztráltatnod kell magad és igényelni a járadékot.

10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Amaunet)
okt. 23. 13:24
Akkor ezek szerint újra járna.
okt. 23. 13:01

A regisztráció és a járadék igénylése során a megelőző 3 évben kell igazoltan 365 munkanap.

Azt, hogy regisztrál, majd munkát vállal néhány hónapra valaki nem tudja túl gyakran eljátszani, mert a regisztráltan töltött idő nem számít munkaviszonynak. Vagyis hamar elfogy az a 365 nap.


Szerintem minden új regisztráció esetén kalkulálnak és a korábbi jövedelem 60%-t, maximum a bruttó kötelező bérminimumot megítélik. Új regisztrációnak számíthat az újbóli regisztráció is, ezért mondhatta az ügyintéző amit.


Úgy gondolom, hogy ennek a 90 napnak csak abban van szerepe, hogy max. eddig kell állapíthatnak meg járadékot. Aztán is lehet valaki regisztrált, de már magának kell gondoskodnia a tb befizetéséről.

8. Channa* (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 23. 11:24
Hát akkor jelentkezz be és ha 3 hónapot kapsz, akkor fogadd el!
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Channa*)
okt. 23. 11:19

Én is kB így gondolnám, illetve illene a fennmarado másfél hónapot megadni, hiszen nem használtam ki és mikor már dolgoztam, nem is igényeltem a maradékot, pedig lehetett volna.

Ugyanakkor a munkaugyi központ erre a helyzetre háromszor megerősítve mondta, hogy újra járna 3 hónap. Akkor most mit higyjek?

okt. 23. 11:13

Ezt nem tudom, hogy van e valamilyen szabály, hogy mondjuk pl évente egyszer lehet igénybevenni. A másfél hónapot azért írtam, m pár hónapja a 3 hónapnak a felét kaptam csak, mert új munkám lett.

Ugyanakkor meg azért is fura, hogy pár hónap munka után újra járna a teljes összeg, m akkor sokan ezzel vissza tudnának élni azok, akik amúgy nem nagyon akarnak dolgozni. Pl kap 3 hónap járadékot, aztán elmegy másfél hónapra dolgozni, azt ott hagyja, akkor kap újra három hónapot és így tovább... Lehetne ezzel akkor x havonta játszani.

Nyilván nekem nem ez a célom, én mindenképp dolgozni szeretnék.


Vagy kell-e az új helyen x hónapot dolgozni, hogyha az megszűnik, járjon újra. Ezekről nem írnak sehol.

Én felvázoltam az ügyintézőnek (akkor két hónapja voltam az új helyemen) a helyzetet, ő erre azt mondta, ezesetben ismét jár a 3 hónap. 10 év munkaviszony van előtte, tehát a jogosultsági idő megvan.

Gondolom jól tudja az ügyintéző, de azért jó lenne egy megerősítés olyantól, aki járt már ebben a cipőben, vagy ért hozzá.

5. Channa* (válaszként erre: 4. - Pasionella)
okt. 23. 11:12

Nem egyszer lehetünk, csak ahhoz, hogy újra járjon 90 napra a munkanélküli, ismét kell 365 napot dolgoznunk...


Ja, senkit nem érdekel, hogy nekem pl. 30 éves folyamatos munkaviszonyom van, ugyan úgy 90 napra vagyok jogosult, ahogy az aki 365 napot tud igazolni.


És azért, mert én 30 éve folyamatosan dolgozok, nem járnak egyéb juttatások sem...

okt. 23. 11:03
Nekem abba semmi logika nincs hogy csak masfel honap jarjon... ok most tegyuk fel csak 4 honapot dolgoztal, de ha 4 evet es ujra munkanelkuli akkor csak masfel honap mert valamikor szinten ennyit kaptal? Ilyen alapon mindenki csak egyszer lehet munkanelkuli az eletben? Marmint ugy h kapjon is erte penzt?... tapasztalatom nincs benne szerencsere de nekem pont h nem logikus.
okt. 23. 10:44
Nekem is így a logikus, kérdeztem tőle, hogy akkor ebben az esetben a fennmarado másfél hónap járna? Ő azt mondta, hogy újra 3 hónap, megvan előtte a jogosultsági időm . Fura volt, de ezt mondta és úgy tűnt, ért hozzá (megjegyzem értenie is kell). Ezért sem tudom, hogy akkor most mire számítsak.
2. Channa* (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 22. 21:51
Szerintem csak a másfél hónap fog járni.
okt. 22. 20:34

Sziasztok!


Erről nem találok semmi információt az interneten, hátha valaki tudja.

Nyáron másfél hónapot kaptam álláskeresési járadékot, 3 hónap járt volna, de másfél hónap múlva találtam új állást. Lehetett volna,de nem igényeltem a fennmaradó másfél hónapnyi összeget, örültem, hogy van újra munkám.

Viszont ugy néz ki, hogy a jelenlegi helyemen nem tudok maradni (lassan 4 hónapja dolgozom az új helyen).

A kérdésem az lenne, ha megszűnik a munkaviszonyom, jár - e újra álláskeresési? Előtte 10 évet végig dolgoztam, a jogosultsági időm megvan. Múltkor felhívtam az ügyintézőt, aki intézte a papírjaimat és rákérdeztem tőle, hogy ebben az esetben újra jár - e, vagy legalább az a másfél hónap, amit "nem használtam ki". Ő azt mondta (eléggé jártasnak tűnt a témában), hogy ezesetben újra jár a 3 hónap munkanélküli. Háromszor kérdeztem vissza, hogy biztos jól értem - e.

Ő azt mondta, járna újra a 3 hónap.

Ez valóban így van? Erről az interneten nem találok információt, hogy ilyen esetben tényleg mi van..., bár gondolom az ügyintéző csak jól tudja.

Van ebben valakinek tapasztalata, vagy biztos információja?

(természetesen nem az a cél, hogy itthon ücsörögjek, csak szeretném tudni, hogy amíg új állást keresek, mire számítsak).


Köszönöm!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook