Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Alessandro gyömbéres sütőtök krémlevese tejszínnel recept

Alessandro gyömbéres sütőtök krémlevese tejszínnel recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

Az Alessandro gyömbéres sütőtök krémlevese tejszínnel hozzávalói:
4 adaghoz:
60 dkg sült sütőtök,
2 dl 22 %-os tejszín,
5 dkg vaj,
2 kanál barna cukor,
1 közepes fej vöröshagyma,
1/2 fej fokhagyma,
8 dl víz (ha lehet desztillált),
1 kávéskanál őrölt gyömbér,
ízlés szerint: patikasó, őrölt fehér bors, petrezselyem levél, őrölt szerecsendió
díszítéshez: tökmagolaj, sózott napraforgóbél vagy tökmagbél


Alessandro gyömbéres sütőtök krémlevese tejszínnel 1.Alessandro gyömbéres sütőtök krémlevese tejszínnel 2.


Az Alessandro gyömbéres sütőtök krémlevese tejszínnel elkészítési módja:
A vajon megpároljuk az apróra vágott hagymákat. Rászórjuk a cukrot és kevés párolás után hozzáadjuk a sült sütőtököt. Majd felöntjük a vízzel és egy házias tyúkhús levesalap zselét teszünk bele. 15 perc forralás után egy merülő mixerrel egyneműsítjük az egészet. Fűszerezzük, majd a legvégén a tejszínnel is forralunk rajta egyet és elkészültünk. Azonnal tálaljuk. A tetejére vékonyan csurgatunk egy kevés tökmagolajat és megszórjuk kevés héj nélküli tökmaggal. Én tökmag helyett sózott napraforgót használtam. Tejszínhabbal díszítjük.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az alessandro gyömbéres sütőtök krémlevese tejszínnel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook