Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Alessandro kedvenc paradicsomos káposztalevese recept

Alessandro kedvenc paradicsomos káposztalevese recept

Elkészítési idő 240 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

Az Alessandro kedvenc paradicsomos káposztalevese hozzávalói:
1 közepes fejes káposzta,
1 kg dagadó vagy oldalas,
1 egész füstölt első csülök (vagy fél hátsó csülök),
70 dkg kacsa vagy libaszárnytő (vagy kacsa vagy libaaprólék),
1 zöldpaprika (ami lehet csípős is),
3 db közepes fej vöröshagyma,
fél fej fokhagyma,
3 kanál étolaj,
1 kanál sült sertészsír,
1 doboz (500 gr) passzírozott paradicsom,
1 evőkanál nem erős sózott darált paprika,
2 teáskanál szárított morzsolt majoránna,
2-3 babérlevél,
1 teáskanál őrölt kömény,
2 teáskanál szárított snidling,
ízlés szerint só, őrölt bors, őrölt pirospaprika


Alessandro kedvenc paradicsomos káposztalevese
Az egyik nagy kedvencem ez a leves.

Az Alessandro kedvenc paradicsomos káposztalevese elkészítési módja:
Én minden húst előre megfőzök kuktában, mert így is kell neki kb. 2-3 óra. Amíg puhulnak a húsok, a zsiradékon megpárolom a felkockázott hagymákat és a zöldpaprikát.
8-10 perc után felöntöm a kuktában főtt húsok levével és hozzáadom a lereszelt vagy vékonyra felszeletelt káposztát.
Fűszerezem és hozzáadom a dobozos paradicsomlevet is. Főzöm kb. 15 percig. Ezt követően már hozzá lehet adni a megfőtt húsokat és együtt főzni kb. 10-15 percig amíg a káposzta megpuhul. Én nem szeretem szétfőzni a káposztát, mert szerintem akkor jó, ha egy kicsit még roppanós marad. (max. 20-25 perc)


A húsok lehetnek szabadon választottak, ki mit szeret. Én télen még kb. 1 kg sertéskörmöt is szoktam belefőzni.
Tapasztalatom szerint annál finomabb ez a leves, minél többféle hús kerül bele. Én egy kevés füstölt húst (jelen estben füstölt csülköt) is szoktam beletenni, mert attól jobb íze lesz a levesnek. De aki nem szereti, az el is hagyhatja belőle. Ez a tartalmas leves igazi táj jelegű étel, mert jobban csak Zalában és Somogyban ismerik és készítik rendszeresen. Bőven elég utána egy pár friss pogácsát, esetleg buktát, házi rétest vagy néhány palacsintát kínálni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , jún. 24. 15:52

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook