Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Csirkés gombaleves recept

Csirkés gombaleves recept

Elkészítési idő 45 perc

A Csirkés gombaleves hozzávalói:
25 dkg csirkemellfilé

bors
1 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 db sárgarépa
25 dkg gomba
2 evőkanál vaj
1/4 bögre liszt (2,5 dl-es bögre)
1 liter húslevesalaplé
1 db babérlevél
1/2 dl cukrozatlan habtejszín
5 dkg tejföl
1/2 csokor petrezselyem
1 ág rozmaring


A Csirkés gombaleves elkészítési módja:
1. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd falatnyi darabokra vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd egy lábasban felhevített olívaolajon 2-3 percig pirítjuk. Kiszedjük, és félretesszük.

2. A kétféle hagymát, a répát és a gombafejeket megtisztítjuk. A fokhagymát átnyomjuk, a többi zöldséget felaprítjuk.

3. A hússütés után visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a vajat, felforrósítjuk, majd kissé megpirítjuk rajta az előkészített zöldségeket. Meghintjük a liszttel, és további 1 percig pirítjuk rajta. Azután felöntjük az alaplével, és simára keverjük. A levesbe dobjuk a babérlevelet, beleforgatjuk a húskockákat, és közepes lángon 15 percig főzzük.

4. A tűzről levéve a tejszín és a tejföl keverékével dúsítjuk a levest, végül megsózzuk és megborsozzuk. A finomra vágott zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , jún. 23. 15:24

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook