Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tarhonyás kolbászos leves burgonyával recept

Tarhonyás kolbászos leves burgonyával recept

Elkészítési idő 45 perc

A Tarhonyás kolbászos leves burgonyával hozzávalói:
1 fej vöröshagyma
3 ek étolaj
1,5 dl tarhonya
20 dkg füstölt házikolbász
1 mk fűszerpaprika
4 db burgonya

2 dl tejföl
1 ek finomliszt
1 csokor petrezselyem zöldje
4 db tojás
kevés ecet


Tarhonyás kolbászos leves burgonyával

A Tarhonyás kolbászos leves burgonyával elkészítési módja:
A megtisztított vöröshagymát finomra vágom, olajon, közepes lángon 5–6 perc alatt megfonnyasztom. A tarhonyát és a lebőrözött, felszeletelt kolbászt hozzáadom, és együtt pirítom egy pár percig. A vége felé meghintem fűszerpaprikával, felöntöm vízzel és kevergetve felforralom. 2. A krumplit meghámozom, kb. 2,5 centis kockákra vágom. A levesalapba szórom, 1 csapott evőkanál sóval ízesítem, kb. 20 perc alatt puhára főzöm. 3. A tejfölt a liszttel és egy kevés hideg vízzel simára keverem. A forró léből is belemerek egy keveset, így öntöm a leveshez. Kevergetve pár percig forralom, ha kell, sózom, végül a felaprított petrezselyem zöldjét is beleszórom. 4. Amíg a leves fő, a tojásokat egyenként felütöm, és enyhén sózott, ecetes forró vízbe engedem úgy, hogy a sárgája egyben maradjon. Evőkanállal a fehérjét a sárgája köré hajtom, hogy szép formás legyen, 3–4 percig gyöngyözve főzöm, szűrőlapáttal kiemelem. (Levághatjuk a tojás rojtos széleit is vágódeszkán.) 5. Minden levesestányérba teszek 1-1 tojást, és a forró levest rámerem.

Csak frissen finom, mert ha áll a tarhonya, az összes levet magába szívja. Nagyon kiadós egytálétel.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tarhonyás kolbászos leves burgonyával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook