Alapvető helyesírás hibák... amiktől falra mászol? :))) (beszélgetés)
Én is beállítottam mert nem tudok helyesen irni.
Még igy is elrontom néha.
De ettől függetlenül itt általába felnőtt emberek írkálnak, és szerintem nem kéne felelősségre vonni egymást azért mert valakinek nem megy.
Nem mindenki egyformán okos vagy iskolázott itt.
Engem az zavar, hogy sokan nem élnek azzal a lehetőséggel, hogy a gépükön beállítsák a helyesírás ellenőrzését.
Szerintem a sok hibával elküldött hozzászólás - ami egyébként tartalmilag megállja a helyét - nagyon égő.
Engem főként a rosszul használt -ba, -be, -ban, -ben ragok tudnak idegesíteni. A halálom például, mikor így beszélnek emberek: "nyáron olaszba voltunk."
Basszus, nem olasz, hanem Olaszország, másfelől meg -ban!
Nagyon zavaró ugyanakkor az írásjelek hiánya is, mikor például valaki vessző nélkül, ömlesztve leírja a mondanivalóját és a tisztelt olvasóra bízza, hogy bogozza ki. Ezek az emberek bele sem gondolnak abba, hogy oké, ő tudja, miről is szól az az írás, de más nem.
Amúgy nem értem, minket anno nem is engedtek tovább általánosban, ha nem tudtunk volna legalább minimális szinten helyesen írni. Hogyan lehetséges, hogy akkor ennyire gyatra helyesírással rendelkeznek egyesek? Néhány iskolában ez nem követelmény?
Meg persze ezektől a rövidítésektől is kiráz a hideg: "vok", "naon" meg hasonlók. Tényleg olyan nehéz leütni a klaviatúrán 1-2 betűvel többet?
Nincs ilyen.
Mindenki úgy ír ,ahogy tud,itt nem ez számít.
mindig
rövid i mindkettő
dicsér rövid i
Egyenlő részre oszt....
Egyelőre nem tervezem....
:-)
de létezik, csak elrontottam. :-)
úgy lenne, ahogy írtad.
lehet, h. nem passzol ide a téma, de ezek a szavak nem (csak) leírva, hanem kimondva is borzalmasak:
mijján, mihán = mindjárt
térgyelni = térdelni
gugyulni = guggolni
amikor először ezeket meghallottam (főleg a mijján-t), azt hittem elájulok... :))
továbbá: segéj, kapuszmi (kapucni), nagrág (nadrág)
hajlik? :)
hajlol
"Lássuk a szökik ige régi ragozását: én %szököm, te ?szököl, ő szökik; feltételes: én ?szökném, [te szöknél], ő ?szöknék; felszólító: én ?szökjem, [te szökj(él)], ő ?szökjék. A ? jelűek elavultak, az élő nyelvhasználatból kikoptak"
ha leírod, hogy szöksz, nem hibázol.-
ja, meg nem is azt, hogy válom. :-)
valószínűleg nem valódi ikes igéről, hanem álikes igéről van szó.
További ajánlott fórumok:
- Fórumozók helyesírása
- Megítéltek néha másokat a helyesírásuk alapján?
- Oda szoktatok figyelni a helyesírásra?
- A helyesírás ma miért kiváltság?
- Mire gondolsz pontosan, amikor megítélsz másokat a helyesírásuk alapján?
- Ha a baba kihagy mozgásfejlődési lépcsőket, pl. kúszás akkor az később helyesírási problémákat okoz! Szerintetek igaz?