Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Akik pénzügyi-számviteli ügyintéző OKJ-s tanfolyamot végeztek fórum

Akik pénzügyi-számviteli ügyintéző OKJ-s tanfolyamot végeztek (beszélgetős fórum)

1 2
37. bianbian (válaszként erre: 36. - Szilvike75)
tegnap 19:41

Szia!


Én írtam már több ilyen esettanulmányt, segítek szívesen, írj :)

jan. 13. 08:56

Sziasztok!


Pénzügyi-számviteli ügyintéző OKJ-s tanfolyamon vagyok hallgató. Kötelező projekt esettanulmány elkészítésében szeretnék segítséget kérni. Esetleg valaki tudna nekem kész esettanulmányt, és annak adatlapját elküldeni az email címemre? Email: palyaster@gmail.com

Előre is nagyon szépen köszönöm!

okt. 6. 14:33
Sziasztok, Érdekelne, hogy aki végül belevágott milyen lehetőségeket talált a munkaerőpiacon.... :)
2018. okt. 8. 11:24

Sziasztok!

Pénzügyi-számviteli ügyintéző OKJ-s tanfolyamon vagyok hallgató. Kötelező projekt esettanulmány elkészítésében szeretnék segítséget kérni. Esetleg valaki tudna nekem kész esettanulmányt, és annak adatlapját elküldeni az email címemre? Email: eriikdone12@gmail.com

Előre is köszönöm!

2017. dec. 5. 12:43

Pénzügyi-számviteli ügyintéző tanfolyamhoz kötelező ESETTANULMÁNY (projekt) elkészítésében valaki segítene?


Akár mintákkal, tanácsokkal, kész projektekkel.


Email címem: vitezagi@freemail.hu

32. c114183a1c (válaszként erre: 15. - Nestea32)
2014. márc. 20. 09:59

Én fordítva végeztem el. Először a mérlegképest (ANNAK TÉNYLEG VAN ÉRTELME), majd utána mentem a KRF-re és ott diplomáztam közgazdászként. Így sokkal egyszerűbb volt. :)

A mérlegképes valóban nem egyszerű, valaki írta talán, hogy könnyű. :D :D :D Hát nem az! Azt azért hozzátenném, hogy én gimnáziumban végeztem.

31. 3f3949edc4 (válaszként erre: 29. - Verebtunde)
2014. márc. 20. 09:27

Nos...

"Könyvelő iskola" és "könyvelő iskola" között is vannak különbségek!


számvitel: vagy megtanulsz 3 számlaosztály mélységig fejben könyvelni (különös tekintettel a rendhagyó gazdasági eseményekre - azt nagyon szeretik bedobni), vagy puskával sem fogsz átmenni pl. a szigorlaton (mert nem lesz rá időd, hogy kipuskázz egy 2-esnyit). De könnyen előfordulhat, hogy már a "pénzügyi-számvitel" vizsgán sem. Az sztv-t jobb, ha bemagolod ugyanebből az elgondolásból.

szórótárgyak (ami hirtelen az eszembe jut): gazd.matekok, váll.gazd, elemzés- ellenőrzés, számvitelek (az alapjai-tól a vezetői-ig)... stb.


A pszf titka, hogy "seggelni kell" (+ puskázni :P), de csak puskával nem fogod tudni megcsinálni.

szint? Lassan egy évtizede vizsgáztam és még ma is tudok komplett gazdasági eseményeket 3 számlaosztály mélységig könyvelni :D (úgy, hogy nem számvitel szakon végeztem és nem könyveltem soha).

Ázsió? Régebben nagyobb volt. A bolognai rendszer bevezetése után egyre kevesebbet ér a papír (ahogyan azt látom). Egyesek szerint kifakult a számonkérések nyers éle (anno az én időmben a 3-as átlag már "presztizs" volt), ráadásul van egy rakat szakmaiatlan tölteléktárgy, aminek nincs keresnivalója a tantervben. Tőlem már többször megkérdezték azt, hogy "új rendszerű-e a diploma", vagy még az oldshool papír a pokolból...


Egy OKJ-nél összehasonlíthatatlanul többet ér a pszf, sőt, a magyar gazdasági felsőoktatás diplomájáinak a nagy részénél is. Külföldön egyikkel sem érünk semmit - de az már más kérdés.


Mérlegképes: a számvitel szigorlat és a mérlegképes számviteli szakvizsga ugyanaz (hasonló feladatok és időbeosztás), régen a pszf-en a szigorlathoz még automatikusan hozzáadták a mérlegképes papírt is. Aztán már csak pénzért (a sikeres számvitel szigó után egyetlen felkészítő szeminárium + egy kieg. vizsga után (2*150e HUF-ért) mellékelték volna). Most nem tudom, hogy mi a helyzet.


szerintem... ;)

2014. márc. 20. 07:47

Sziasztok,

Pallas-os, pentás könyveim, és jegyzeteim vannak, akit érdekel írjon, kedvezményesen odaadom. :)

2014. febr. 5. 11:32
Sziasztok! Gondolkozom a pénzügyi-számviteli iskola elvégzésén, viszont nem tudom, milyen szinten válasszam. Főiskola vagy OKJ-s képzés? Nem elhelyezkedni akarok, hanem most is ezt csinálom ésn inkább érdekel. Nehézség illetve megbecsültség szempontjából különbség, vélemény?
28. kislany2009 (válaszként erre: 16. - Nestea32)
2012. jún. 1. 10:49

Szia!


Engem érdekelne. Megteszed nekem hogy küldesz linket? Köszönöm előre is!

27. Anna0129 (válaszként erre: 26. - 171925f409)
2012. jún. 1. 10:15
Nem riogatni szeretnélek, de persze hogy nehéz lesz, hiszen valószínű olyan dolgokat tanulsz majd amiről eddig azt sem tudtad hogy létezik. Én március óta járok tanfolyamra, tudtam hogy nem lesz könnyű, de belefektetett erő nélkül semmilyen haszonra nem lehet szert tenni.
2012. máj. 17. 13:28

Sziasztok.Nem tudom él e még a fórum én is szeretnék beiratkozni pénzügy számvitel szakra egy tanfolyamon csak félek nehéz.(Tb.bérügyi szakelőadót végeztem de sehol nem tudom elhelyezkedni mondván nincs 5 év gyakorlatom de, hogy lenne ha nem is adják meg a lehetőséget:((

Sokan azt mondják nagyon nehéz lesz e szak ne menjek

2012. márc. 28. 21:38
Én kereskedelmi csoportvezető vagyok egy rehab cégnél, de igazából ez a legmagasabb poszt amit itt elérhetek. Igazából mindig is érdekelt a gazdasági élet és a pénzügy és számviteli képzés pont nekem találták ki, de igazából mérlegképes könyvelő akarok lenni de ez a feltétele. Nem munkaügyisre járok, rendes felnőttképzés 7 hónap és gyakorlati helyem is van :)
2012. márc. 26. 19:46

Klassz!

Én benézegetek ide, hátha ír még valaki, de momentán úgy tűnik, első szuszra mindenki elmondta a véleményét!:)

...

Te milyen tanfolyamot kezdesz?

Intenzív munkaügyis tanfolyam vagy más?

És milyen megfontolásból választottad ezt a szakot?

2012. márc. 26. 11:36

Sziasztok!

Van még itt valaki?

A héten kezdek egy pénzügy és számviteli okj-s tanfolyamot és szívesen venném a hozzászólásokat és a segítségeket ebben a témában :)

2012. márc. 15. 09:38
Én is elvégeztem anno, de nem abban a szakmában dolgozom. De, ki tudja..., egyszer még jól jöhet...
2012. márc. 15. 09:35
Köszi. Azért a sok hozzászólásból kirajzolódik számomra egy kép, ami segít, h jobban lássam ezt az egészet! :)
20. Nestea32 (válaszként erre: 18. - Mili25)
2012. márc. 14. 20:18

Nem minden közgazdász fősulis képzésen nyomják a könyvelést. Nálunk pl. az első félévben a számvitel tanárunk azt mondta, hogy nem tanulunk könyvelést, mert aki könyvelni akar, az menjen mérlegképesre.

Aztán második félévben másik tanárt kaptunk, na az már nyomatta a könyvelést is.


És sztem tényleg nincs köszönőviszonyban a való életbeli könyvelés a vizsgafeladatsorral. Sztem az utóbbi sokkal szívatosabb.

19. Nestea32 (válaszként erre: 17. - Fisica)
2012. márc. 14. 20:15

Persze, mindent meg lehet tanulni (volt kémia tanárnőm mondta, hogy 3 nap alatt bármit meg tud tanulni az ember- mondjuk, nekem speciel ennél több időre volt szükségem 1-1 vizsgára).

De ahogy a főiskolákon, itt is vannak tölteléktárgyak, amiket nem biztos, hogy könyvelőként alkalmazni fogsz.

Én pl még sosem láttam olyan könyvelőt, akinek szüksége lett volna a számvitelszervezésre. De még az ellenőrzésre se nagyon.


Ja és még annyit, hogy volt olyan, aki a számvitel vizsgán 6x ment át és ő is könyvelő lesz. De milyen könyvelő???

18. Mili25 (válaszként erre: 11. - Krisz 18)
2012. márc. 14. 14:54

Volt rá példa, hogy a mi irodánkba felvettek mérleglépes nélkül egy csajt. Szintén pénzügyi és számviteli ügyintézői bizonyítványa volt. Akkor végzet el, szóval gyakorlata nem volt. Itt szépen bele tanult. Dolgoztam már olyannal is akinek mérlegképes könyvelői végzettsége volt, de tudás nem állt mögötte....

Ilyen is van és olyan is.

De egy biztos! Az könyvelő irodábkan tudják, hogy az amit a suliba megtanulsz édes kevés a hétköznapi életben a valós könyveléshez. Mindent újra meg kell tanulni.

A mérlegképes tanfolyamon sok közgazdász diplomással együtt jártam, akik még kontírozni se tudtak, pedig állítólag szigorlatoztak számvitelből. Egy csajnak volt közgazdasági érettségije, ő sajnos már a pénzügy vizsgán elvérzett, pedig az adózást azt nagyon tudta, meg azért a számvitelt is.

Nekem pénzügyi és számviteli ügyintézői után, úgy hogy könyvelő irodába dolgozok, minden vizsgám elsőre meg lett a mérlegképesen. Sokat számít azért a gyakorlat.

17. Fisica (válaszként erre: 15. - Nestea32)
2012. márc. 13. 19:45
én úgy gondolom, hogy az menjen ilyet tanulni akit érdekel, akit nem érdekel annak minden tárgy szenvedés...nem mindenkinek egyformán nehéz, hiszen vannak mérlegképes könyvelők, szóval meglehet tanulni:)
2012. márc. 13. 19:34
Ha érdekel vkit, priviben tudok 1-2 linket küldeni, ahol mérlegképes vizsgafeladatsorokat lehet találni és mindenki eldöntheti, h bele akar-e vágni
15. Nestea32 (válaszként erre: 13. - Fisica)
2012. márc. 13. 19:33

Hát, sztem nem olyan egyszerű a mérlegképes. Sem okj-val, sem mással.

Nekem van közgazdász diplomám, pszf-n végeztem, rengeteget könyveltünk, de így is meggondoltam 2x a mérlegképest. és a vizsgákon vért izzadtam - bár nem a számvitelen, de a pü (adó) sosem volt a kedvencem.

14. Krisz 18 (válaszként erre: 13. - Fisica)
2012. márc. 13. 19:29

Köszi:)

Na majd meglátom...

13. Fisica (válaszként erre: 10. - Krisz 18)
2012. márc. 13. 16:40

szerintem a logisztika is elég nagy területet fed le, mint munka lehetőség, én logisztikus lennék, csak pont olyan helyen élek ahol mindegyik helyre német kell én meg angolt tanultam:)


gondolom meglehet tanulni a mérlegképest is könnyen, hiszen az alapjait az OKJ-n megtanulod, logisztikusként én is tanultam számvitelt


OKJ-vel szakmában, tényleg csak szerencsével..de meg kell próbálni hátha bejön:)

2012. márc. 13. 09:44

Ja, még egy kérdés.

Mindannyian említitek a mérlegképest.

Ha nem a szakmából jössz, elvégzed a pügyi-szvit üint. tanf-ot, majd nem tudsz vele elhelyezkedni, elkezded a mérlegképest...azt meg lehet így tanulni, valós gyakorlat nélkül?

Valahol azt hallottam, h a mérlegképes, ha soha nem dolgoztál a szakmában, akkor az már nagyon kínai, kérdéses, h elsajátítható-e.

Ez igaz?

11. Krisz 18 (válaszként erre: 9. - Mili25)
2012. márc. 13. 09:39

Szia Mili!

Köszi a hsz-t!

Amit mostanában látsz magad körül, az mit mutat: egyáltalán felvesznek manapság (pl. könyvelőirodába) mérlegképes nélkül?

Tapasztalataid/tapasztalataitok szerint nagyon nagy-e a tudásbeli különbség egy tanfolyamot végzett és egy közgazdasági érettségivel rendelkező között?

A munkaadók gondolom jobban preferálják a közgazdasági érettségit...

10. Krisz 18 (válaszként erre: 8. - Fisica)
2012. márc. 13. 09:31

Persze, nyilván nem így szól az álláshirdetés, hogy OKJ-s végzettséggel. De ha momentán arra van lehetőségem, h elvégezzek egy - egyébként elég nagy óraszámú, kb 800 órás - intenzív tanfolyamot, az nem tűnik ilyen alibi-tanfolyamnak, nem?...

Tehát azt gondolnám, h ennyi óraszámban relatíve használható tudást ad.

Ahova persze diploma kell, oda felejtős, de pl. egy könyvelőiroda ?....


Eredetileg logisztikai területen dolgoztam, annak egy elég speciális részterületén, és ahhoz, h ebben a szektorban helyezkedjek el újra, szintén ismeretbővítés, OKJ, ilyesmi lenne szükséges, s ha már tanulni kezdek újra, azt gondoltam a pénzügyben talán több a lehetőség, és talán a jövőt tekintve is azt gondolnám, h a pénzügyi szakma biztosabban ott lesz a jövőben is bármikor, mint a logisztika.

2012. márc. 13. 08:52

Szia!

Én elvégeztem, és sikerült vele egy könyvelő irodába elhelyezkedni (ahogy látom szerencsém volt), igaz azóta már a mérlegképesem is meg van. Abban teljesen egyetértek a többiekkel, hogy a kettő együtt ér valamit, mert az ügyintézői magába édes kevés...

8. Fisica (válaszként erre: 7. - Krisz 18)
2012. márc. 12. 21:38

gondolom te se láttál még olyan álláshirdetést, ahol az volt a feltételek közt, hogy OKJ-s bizonyítvány:)


Sajnos ez a realitás, vagy diploma vagy szakma, bár van egy harmadik esély is, amikor teljesen mindegy mi a végzettséged, csak legyen tárgyalóképes nyelvtudásod:)


ha tovább akarsz menni akkor alapnak jó az OKJ, de magába kevés

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook