Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Akik a II.női Klinikán szültek vagy szülni fognak fórum

Akik a II.női Klinikán szültek vagy szülni fognak (beszélgetés)

2013. okt. 10. 18:08
Tudtok valamit azzal kapcsolatban, hogy a SOTE II-ben babóknak milyen rucit, krémet, felszerelést stb. kell vinni, illetve mit adnak?
2013. okt. 10. 17:34
Az orvosoknak általában a mindenkori vizitdíjuk 10-szeresét szokták adni (legalábbis Pesten ez dívik), én így tudom. De szerintem annyit ad m indenki, amennyit tud, kivétel, ha az orvos megmondja kerek perec a tarifát.
389. dinnyka
2013. okt. 10. 15:12

Sziasztok!

Akit választottam szülésznő, nem mondott árat, azt mondta ránk bízza. De az átlag 40 és 60 között mozog. Nálatok így nagyjából a dokik mennyit kérnek, ha nem vagyok túl tolakodó?

Nem tudom már, ki írta, de tényleg nincs beöntés, viszont borotválás az van, nekem úgy mondta a szülésznő. (Vagy elintézed te még otthon, vagy ott benn "segítenek") :)

2013. okt. 10. 12:07

Na, ha úgy alakul, az én férjem biztosan nem jön be a császárra. De tényleg jó hír, hogy akár be is jöhetne!

4 éve volt szülésznőm, megérte. Szabadsága alatt jött be, nagyon rendes volt. Igyekezett, hogy jó szobába kerüljek. De azt hallottam, hogy a szülésznők ált. nagyon rendesek a Klinikán.

4 éve azt mondta, hogy 40e körül. Egy másik is ennyit mondott egy barátnőmnek, szintén 4 éve. Megmondom őszintén, akkor is sokalltam az árat. Mennyi lehet ma? Bár nem tudom, hogy mennyit illik adni egyébként, mert illik, azt mondják. Legalábbis felkeresik a szülésznők a kismamákat a szülés utáni 1-2 napban ebből a célból.

Nekem van orvosom, a szülésznő dolgon még vacillálok.

2013. okt. 10. 11:49

Közönöm a véleményeket,hát ez érdekesen hangzik...mármint amit a beöntéssel kapcsolatban írtatok....

Az viszont jól hangzik,h apuka ott lehet akár császárnál is....

Nekem nincs fogadott orvosom,sztk alapon ugyanahhoz a dokihoz járok mindig,én szívesebben választanék szülésznőt.....de azt sem tudom melyik milyen,kit érdemes,stb....

remélem a szülőszobalátogatás során kicsit tudok majd tájékozódni ez ügyben is.....

szerintetek amúgy mennyiért vállalják a szülésznők?

386. NinaAnna (válaszként erre: 383. - Nikcsi84)
2013. okt. 10. 06:41

Nekem is csak orvosom van, és hetek óta halogatom a szülésznő felhívását... többek között az általad említett borsosság miatt. :)

Szóval most a minden más beszerzésére kezdtem koncentrálni (32. héten talán ideje is).

385. NinaAnna (válaszként erre: 380. - Avelina)
2013. okt. 10. 06:38
Szülésfelkészítőn azt mondták, úgy "gondoskodnak ma erről", hogy több réteg törlőkendőt raknak alád, és sorban leveszik a bekoszolódottat.
384. NinaAnna (válaszként erre: 376. - Pacsirta02)
2013. okt. 10. 06:34

Most sincs beöntés, se borotválás. (legalábbis múlt héten 2 ott dolgozó doki és a pszichológusnéni is ezt állította)

Apuka a császáron is bent lehet, ha akar. Ezt az orvosom mondta, de ő pl. nem annyira szereti, ha ott álldogálnak a kispapák. :)

2013. okt. 9. 21:40

Ti hogy álltok a fogadott orvos/szülésznő témával? Nálunk az van, hogy van a magánorvos, aki praktizál a kórházban, így egyértelmű, hogy ő lesz az orvosom a szülés során. Sokaktól hallom, hogy szülésznőt fogadnak. Mivel az orvosnak is borsos árat kell fizetni, nincs módunk még szülésznőre is "költeni".

Ti hogy vélekedtek?

382. pacsirta02 (válaszként erre: 381. - Zsuzska1425)
2013. okt. 9. 15:12

Nekem azt mondta a szülésznő, hogy nincs. A beöntés állítólag már nem a protokoll a része.

Takarítanak, ha kell..

381. Zsuzska1425 (válaszként erre: 377. - KFLivi)
2013. okt. 9. 13:27

nincs beöntés?ez biztos?

és van ennek vmi előnye?

mert én ezt nem tudom elképzelni,tolónál már nem tudsz wc-re menni....

szerintem ez elég gáz

380. Avelina (válaszként erre: 376. - Pacsirta02)
2013. okt. 9. 11:10
Köszi szépen a kimerítő választ :) Hát jó, legalább tudom, hogy mire számíthatok, de ahogy elnézem csak én voltam fenn akadva ezen a beöntés kérdésen :D Mondjuk inkább csak azért, mert én abban a tudatban voltam idáig, hogy valamilyen formában minden kórházban "gondoskodnak" ma már erről, aztán tisztára meglepődtem, hogy mégsem.
379. KFLivi (válaszként erre: 378. - Pacsirta02)
2013. okt. 8. 18:01
:-) jaaaaa.. igen.. :-) folyosón vannak a mosdók.. :-) így értettem.. így visszaolvasva nem volt egyértelMű.
2013. okt. 8. 17:18

Köszi szépen a friss infót!

Arra gondolsz, hogy mosdók nincsenek minden szobához, csak a folyosón?

A csecsemősök olyanok, amilyenek, kevesen vannak, rengeteg a gyerek, én egy bunkóval találkoztam, a többi csak rohant. A tejkonyhás néni viszont egy tündér volt.

377. KFLivi
2013. okt. 8. 17:01

Sziasztok

Nincsen beöntés és semmi.. múlt héten szült barátnőm a Tömőbe és azt mondta jó. A mosdó hiánya ami negatívumként hozható fel. A szobák 3 ágyasak a csecsemősökről nem hallottam MOST rosszat. Sajnos átlagban viszont panaszkodnak.

376. pacsirta02 (válaszként erre: 332. - Avelina)
2013. okt. 8. 13:43

Szia,

4 éve nem volt beöntés, úgy tudom, azóta sincs. Kúpot sem adtak.

Amikor olyan ingerem volt, egyszerűen kimentem a WC-re. Na, de az Üllőin minden szülőszobához volt saját WC és zuhanyzó, a Tömő utcában nem...

Igen, ha minden rendben, azt a két órát hármasban tölthetitek a szülőszobán.

Köldökzsinórt elvághatja az apuka és ha minden rendben a szülés alatt, akkor végig bent lehet veled. Nekem majdnem vákum lett a vége, akkor kiküldték a férjemet a folyosóra.

Apuka császár alatt egy üres szülőszobán várakozhat, de ő kapja meg elsőnek a gyereket és kísérheti a mérésekre, amíg anyukát rendbe teszik. Legalábbis 4 éve egy barártnőmnél így volt.

2013. okt. 8. 12:44
Még valami: nekem a TORCH és a rubeola szűrést a nyáron még TB-re intézte a IV. kerületi háziorvosom.
2013. okt. 8. 12:42

Sziasztok,

Én január végére várom a babámat, nagyon örülök neki, hogy itt összejöttetek páran, akik szintén ebben a káoszban készülnek szülni és megosztjátok egymással a friss infókat:-)

Eddig én reménykedtem, hogy hátha visszaköltözik a szülészet addigra, de az orvosom nem biztat :-(

Eddig én is a Timmermannhoz járok terhesgondozásra, de a következő alkalomtól már dr. Vleskóhoz fogok, szóval örülnék, ha megosztanátok a vele kapcsolatos tapasztalataitokat is :-)

Az első kislányomat 2009-ben a Klinikán szültem. A 4 évvel ezelőtti tapasztalataimnak most nem sok hasznát veszem. :-) Akkor, amikor először találkoztam a választott szülésznővel, ő megmutatta a szülőszobát.

Csütörtökön megyek először a Tömő utcába, megpróbálok szétnézni, már amennyire terheléses vércukor-vizsgálat engedi.

Üdv. mindenkinek!

373. Zsuzska1425 (válaszként erre: 372. - Korgó82)
2013. okt. 8. 09:45

én április elejére várom a babámat,és szerencsére nem kell a kórházba mennem a vizsgálatokra,de pl szívesen mennék egy szülőszoba látogatásra,és egyébként is kíváncsi ennék mire kell számítani.

Ha van vkinek infoja,akkor azt előre is köszönöm!

2013. okt. 7. 19:40

Megvolt ma reggel a labor, vittem citromot, nem ártott. :) Pozitív élmény volt, hogy az állami rendszerben ilyen gördülékenyen ment minden. És ami a legjobb: a fizetős vizsgálat miatt sem kellett csekkeznem, ott helyben kellett fizetni, csak bele kellett tenni a műanyag pohárba a pénzt. 7-re odamentem, 7:15-kor túl is voltam az első szúráson.

Zsuzska, igen, itt hangzott el a nyár eleji költözés. Én még pontos infót nem tudok erről, de engem is érdekel, mert én márciusban szülök.

2013. okt. 7. 12:50

Sziasztok!

Jól láttam,itt vki írta,h költözés nyár elején várható?

Akkor most pontosan mit és hol lehet megtalálni?

Bocs,de ennyi oldalt képtelenség visszaolvasni....:-)

Amúgy én nem bp-i vagyok,hanem battai,azt hiszem engem csak a szülésnél fog érinteni...vagy tévedek?

Köszi előre a válaszokat!

2013. okt. 5. 19:15

Én egy nagy levegőre egy húzásra lehúztam a cukros lét, úgy nem volt olyan borzasztó, és a laboros utána maga javasolta, hogy igyak rá egy korty tiszta vizet, az még belefér és a komfortérzetet is javítja :)

Eddigi tapasztalatom szerint a külsős laborok ezért a pénzért alapból megküldenek mindent emailben is, de előfordulnak olyan állami eü intézmények is, ahol szintén van ilyen opció - nagy meglepetésre pl. a VIII. ker. Auróra utcai sztk is ilyen, pedig az nem számít "elit" helynek :)

369. NinaAnna (válaszként erre: 366. - Korgó82)
2013. okt. 4. 18:18

Na, örülök. :) Igen, a labor felvételen nekem sem tudtak soha árat vagy eredményt mondani. A labor vérvételes részén meg 20-ból egyszer veszik fel a telefont, mert szúrkálják az embereket.

Biztos minden rendben lesz hétfőn. :) Vigyél citromot. (Tudom, hogy olyan vagyok mint egy papagáj, de nekem életmentő volt, nélküle tuti nem bírtam volna lenyomni a cukros löttyöt.)

Ja, és az a közeli posta 9-kor nyit. (Üllői út 89. alatt van.)

368. NinaAnna (válaszként erre: 367. - Csigamica)
2013. okt. 4. 18:07

Aha. Bocsánat, azt gondoltam, hogy a laborosok csak tudják az árát. Mondjuk így viszont megnézném, hogy hogyan fizettetik be az emberrel, ha fogalmuk sincs róla, mennyit kérjenek. :) A magyar eü. rendszer mindig meg tud lepni. :)

Egyébként én is keresgéltem, mert olyan drágának tűnt így egyben. :( De tényleg a G1 a nyerő. És hátha ők elküldik email-ben az eredményt és nem kell kétszer menned. :)

367. Csigamica (válaszként erre: 365. - NinaAnna)
2013. okt. 4. 17:44

Hát én dokihoz menet előtt beszéltem a laborral, de a laboros sem tudta a pontos árat és ő mondta h szerinte magánlaborral jobban járok, mert egyszerűbb, és ők is kiküldik valakinek :/

Persze lehet h csak nem jó ember vette fel a telefont, de nincs energiám ötezerszer felhívogatni mindenkit, pláne munka mellett, így is 2 hetem ráment, mire kinyomoztam a "torch-helyzetet" :/

Na sebaj, hétfőn elmegyek a G1 laborba, essünk túl rajta :)

2013. okt. 4. 09:32

NinaAnna, felhívtam a számot, amit megadtál, kiderült, hogy már 7-től kezdődik a felvétel és utána a vérvétel, ami jó hír, mert így még viszonylag időben beérhetek a munkahelyemre. Sajnos az árról / fizetési lehetőségről ezen a számon nem tudtak mondani semmit, de az már jó hír, hogy ráérek postára menni az első vérvétel után. A dokim nem tudott volna csekket adni, összeget sem tudott monmdani. Remélem, gördülékenyen megy majd minden, hétfőn megyek.

Én 4 éve voltam TORCH-on, nagy nehezen akkor sikerült TB alapon, de nekem már akkor sem volt könnyű.

365. NinaAnna (válaszként erre: 363. - Csigamica)
2013. okt. 3. 22:00

Oh, ez érdekes hír. Akkor ezért volt nekem ingyen az első toxo májusban, és fizetős a másik 2.

Ez a kispesti sztk az Ady Endre úti? Hívd fel a labort, ott tudják az árat.

Egyébként szerintem a Laboratórium Kft kedvezményesen dolgozik a SOTE-nak, mert az árlistájukon 5000 a toxo és 4000 a rubeola, de ha a klinikán veszik le a vért, akkor csak 4500-at és 3600-at kell fizetni. Szóval a SOTE nyilván kap kis mennyiségi vagy paciensekkel "vesződési" kedvezményt (10%). :)

Mondjuk ettől függetlenül szomorú, hogy a TB nem képes kifizetni...

364. NinaAnna (válaszként erre: 361. - Dinnyka)
2013. okt. 3. 21:18
Akkor vagy csomó vidékről bejáró kismamija van vagy jófej. Szerintem a második. :)
2013. okt. 3. 18:49

Fejlemény TORCH ügyben, tegnap sikerült bejutnom a kispesti sztk-ban Hajdú doktorhoz, aki elmondta hogy alig 1-1,5 hónapja lett ez a vizsgálati panel teljesen fizetős, és gyakorlatilag minden állami eü intézmény, ahol egyáltalán vesznek le mintát hozzá, külsős laborba küldi. A náluk alkalmazott árat nem tudta megmondani pontosan, meg csekk sem volt éppen nála, az asszisztens 15000 Ft-ra emlékezett.

A Laboratórium Kft egyébként 22000-ért végzi, a G1 Labor pedig 15000-ért, ezeknél Budapesten csak drágábbat találtam :(

362. Nikcsi84 (válaszként erre: 357. - NinaAnna)
2013. okt. 3. 17:39
Köszi szépen! :) Egyelőre még úgy néz ki, nem lesz császárra szükség. :D

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook