Akik a II.női Klinikán szültek vagy szülni fognak (beszélgetés)
Sziasztok!
Akit választottam szülésznő, nem mondott árat, azt mondta ránk bízza. De az átlag 40 és 60 között mozog. Nálatok így nagyjából a dokik mennyit kérnek, ha nem vagyok túl tolakodó?
Nem tudom már, ki írta, de tényleg nincs beöntés, viszont borotválás az van, nekem úgy mondta a szülésznő. (Vagy elintézed te még otthon, vagy ott benn "segítenek") :)
Na, ha úgy alakul, az én férjem biztosan nem jön be a császárra. De tényleg jó hír, hogy akár be is jöhetne!
4 éve volt szülésznőm, megérte. Szabadsága alatt jött be, nagyon rendes volt. Igyekezett, hogy jó szobába kerüljek. De azt hallottam, hogy a szülésznők ált. nagyon rendesek a Klinikán.
4 éve azt mondta, hogy 40e körül. Egy másik is ennyit mondott egy barátnőmnek, szintén 4 éve. Megmondom őszintén, akkor is sokalltam az árat. Mennyi lehet ma? Bár nem tudom, hogy mennyit illik adni egyébként, mert illik, azt mondják. Legalábbis felkeresik a szülésznők a kismamákat a szülés utáni 1-2 napban ebből a célból.
Nekem van orvosom, a szülésznő dolgon még vacillálok.
Közönöm a véleményeket,hát ez érdekesen hangzik...mármint amit a beöntéssel kapcsolatban írtatok....
Az viszont jól hangzik,h apuka ott lehet akár császárnál is....
Nekem nincs fogadott orvosom,sztk alapon ugyanahhoz a dokihoz járok mindig,én szívesebben választanék szülésznőt.....de azt sem tudom melyik milyen,kit érdemes,stb....
remélem a szülőszobalátogatás során kicsit tudok majd tájékozódni ez ügyben is.....
szerintetek amúgy mennyiért vállalják a szülésznők?
Nekem is csak orvosom van, és hetek óta halogatom a szülésznő felhívását... többek között az általad említett borsosság miatt. :)
Szóval most a minden más beszerzésére kezdtem koncentrálni (32. héten talán ideje is).
Most sincs beöntés, se borotválás. (legalábbis múlt héten 2 ott dolgozó doki és a pszichológusnéni is ezt állította)
Apuka a császáron is bent lehet, ha akar. Ezt az orvosom mondta, de ő pl. nem annyira szereti, ha ott álldogálnak a kispapák. :)
Ti hogy álltok a fogadott orvos/szülésznő témával? Nálunk az van, hogy van a magánorvos, aki praktizál a kórházban, így egyértelmű, hogy ő lesz az orvosom a szülés során. Sokaktól hallom, hogy szülésznőt fogadnak. Mivel az orvosnak is borsos árat kell fizetni, nincs módunk még szülésznőre is "költeni".
Ti hogy vélekedtek?
Nekem azt mondta a szülésznő, hogy nincs. A beöntés állítólag már nem a protokoll a része.
Takarítanak, ha kell..
nincs beöntés?ez biztos?
és van ennek vmi előnye?
mert én ezt nem tudom elképzelni,tolónál már nem tudsz wc-re menni....
szerintem ez elég gáz
Köszi szépen a friss infót!
Arra gondolsz, hogy mosdók nincsenek minden szobához, csak a folyosón?
A csecsemősök olyanok, amilyenek, kevesen vannak, rengeteg a gyerek, én egy bunkóval találkoztam, a többi csak rohant. A tejkonyhás néni viszont egy tündér volt.
Sziasztok
Nincsen beöntés és semmi.. múlt héten szült barátnőm a Tömőbe és azt mondta jó. A mosdó hiánya ami negatívumként hozható fel. A szobák 3 ágyasak a csecsemősökről nem hallottam MOST rosszat. Sajnos átlagban viszont panaszkodnak.
Szia,
4 éve nem volt beöntés, úgy tudom, azóta sincs. Kúpot sem adtak.
Amikor olyan ingerem volt, egyszerűen kimentem a WC-re. Na, de az Üllőin minden szülőszobához volt saját WC és zuhanyzó, a Tömő utcában nem...
Igen, ha minden rendben, azt a két órát hármasban tölthetitek a szülőszobán.
Köldökzsinórt elvághatja az apuka és ha minden rendben a szülés alatt, akkor végig bent lehet veled. Nekem majdnem vákum lett a vége, akkor kiküldték a férjemet a folyosóra.
Apuka császár alatt egy üres szülőszobán várakozhat, de ő kapja meg elsőnek a gyereket és kísérheti a mérésekre, amíg anyukát rendbe teszik. Legalábbis 4 éve egy barártnőmnél így volt.
Sziasztok,
Én január végére várom a babámat, nagyon örülök neki, hogy itt összejöttetek páran, akik szintén ebben a káoszban készülnek szülni és megosztjátok egymással a friss infókat:-)
Eddig én reménykedtem, hogy hátha visszaköltözik a szülészet addigra, de az orvosom nem biztat :-(
Eddig én is a Timmermannhoz járok terhesgondozásra, de a következő alkalomtól már dr. Vleskóhoz fogok, szóval örülnék, ha megosztanátok a vele kapcsolatos tapasztalataitokat is :-)
Az első kislányomat 2009-ben a Klinikán szültem. A 4 évvel ezelőtti tapasztalataimnak most nem sok hasznát veszem. :-) Akkor, amikor először találkoztam a választott szülésznővel, ő megmutatta a szülőszobát.
Csütörtökön megyek először a Tömő utcába, megpróbálok szétnézni, már amennyire terheléses vércukor-vizsgálat engedi.
Üdv. mindenkinek!
én április elejére várom a babámat,és szerencsére nem kell a kórházba mennem a vizsgálatokra,de pl szívesen mennék egy szülőszoba látogatásra,és egyébként is kíváncsi ennék mire kell számítani.
Ha van vkinek infoja,akkor azt előre is köszönöm!
Megvolt ma reggel a labor, vittem citromot, nem ártott. :) Pozitív élmény volt, hogy az állami rendszerben ilyen gördülékenyen ment minden. És ami a legjobb: a fizetős vizsgálat miatt sem kellett csekkeznem, ott helyben kellett fizetni, csak bele kellett tenni a műanyag pohárba a pénzt. 7-re odamentem, 7:15-kor túl is voltam az első szúráson.
Zsuzska, igen, itt hangzott el a nyár eleji költözés. Én még pontos infót nem tudok erről, de engem is érdekel, mert én márciusban szülök.
Sziasztok!
Jól láttam,itt vki írta,h költözés nyár elején várható?
Akkor most pontosan mit és hol lehet megtalálni?
Bocs,de ennyi oldalt képtelenség visszaolvasni....:-)
Amúgy én nem bp-i vagyok,hanem battai,azt hiszem engem csak a szülésnél fog érinteni...vagy tévedek?
Köszi előre a válaszokat!
Én egy nagy levegőre egy húzásra lehúztam a cukros lét, úgy nem volt olyan borzasztó, és a laboros utána maga javasolta, hogy igyak rá egy korty tiszta vizet, az még belefér és a komfortérzetet is javítja :)
Eddigi tapasztalatom szerint a külsős laborok ezért a pénzért alapból megküldenek mindent emailben is, de előfordulnak olyan állami eü intézmények is, ahol szintén van ilyen opció - nagy meglepetésre pl. a VIII. ker. Auróra utcai sztk is ilyen, pedig az nem számít "elit" helynek :)
Na, örülök. :) Igen, a labor felvételen nekem sem tudtak soha árat vagy eredményt mondani. A labor vérvételes részén meg 20-ból egyszer veszik fel a telefont, mert szúrkálják az embereket.
Biztos minden rendben lesz hétfőn. :) Vigyél citromot. (Tudom, hogy olyan vagyok mint egy papagáj, de nekem életmentő volt, nélküle tuti nem bírtam volna lenyomni a cukros löttyöt.)
Ja, és az a közeli posta 9-kor nyit. (Üllői út 89. alatt van.)
Aha. Bocsánat, azt gondoltam, hogy a laborosok csak tudják az árát. Mondjuk így viszont megnézném, hogy hogyan fizettetik be az emberrel, ha fogalmuk sincs róla, mennyit kérjenek. :) A magyar eü. rendszer mindig meg tud lepni. :)
Egyébként én is keresgéltem, mert olyan drágának tűnt így egyben. :( De tényleg a G1 a nyerő. És hátha ők elküldik email-ben az eredményt és nem kell kétszer menned. :)
Hát én dokihoz menet előtt beszéltem a laborral, de a laboros sem tudta a pontos árat és ő mondta h szerinte magánlaborral jobban járok, mert egyszerűbb, és ők is kiküldik valakinek :/
Persze lehet h csak nem jó ember vette fel a telefont, de nincs energiám ötezerszer felhívogatni mindenkit, pláne munka mellett, így is 2 hetem ráment, mire kinyomoztam a "torch-helyzetet" :/
Na sebaj, hétfőn elmegyek a G1 laborba, essünk túl rajta :)
NinaAnna, felhívtam a számot, amit megadtál, kiderült, hogy már 7-től kezdődik a felvétel és utána a vérvétel, ami jó hír, mert így még viszonylag időben beérhetek a munkahelyemre. Sajnos az árról / fizetési lehetőségről ezen a számon nem tudtak mondani semmit, de az már jó hír, hogy ráérek postára menni az első vérvétel után. A dokim nem tudott volna csekket adni, összeget sem tudott monmdani. Remélem, gördülékenyen megy majd minden, hétfőn megyek.
Én 4 éve voltam TORCH-on, nagy nehezen akkor sikerült TB alapon, de nekem már akkor sem volt könnyű.
Oh, ez érdekes hír. Akkor ezért volt nekem ingyen az első toxo májusban, és fizetős a másik 2.
Ez a kispesti sztk az Ady Endre úti? Hívd fel a labort, ott tudják az árat.
Egyébként szerintem a Laboratórium Kft kedvezményesen dolgozik a SOTE-nak, mert az árlistájukon 5000 a toxo és 4000 a rubeola, de ha a klinikán veszik le a vért, akkor csak 4500-at és 3600-at kell fizetni. Szóval a SOTE nyilván kap kis mennyiségi vagy paciensekkel "vesződési" kedvezményt (10%). :)
Mondjuk ettől függetlenül szomorú, hogy a TB nem képes kifizetni...
Fejlemény TORCH ügyben, tegnap sikerült bejutnom a kispesti sztk-ban Hajdú doktorhoz, aki elmondta hogy alig 1-1,5 hónapja lett ez a vizsgálati panel teljesen fizetős, és gyakorlatilag minden állami eü intézmény, ahol egyáltalán vesznek le mintát hozzá, külsős laborba küldi. A náluk alkalmazott árat nem tudta megmondani pontosan, meg csekk sem volt éppen nála, az asszisztens 15000 Ft-ra emlékezett.
A Laboratórium Kft egyébként 22000-ért végzi, a G1 Labor pedig 15000-ért, ezeknél Budapesten csak drágábbat találtam :(
További ajánlott fórumok:
- Akik az István kórházban szültek vagy fognak szülni!
- Akik a SOTE I-en szültek, és 2008 ban fognak szülni
- Akik Gyöngyösön fognak szülni vagy ott szültek
- Akik a gyöngyösi kórházban szültek, vagy fognak szülni!
- Akik Dr. Török Olgánál fognak szülni vagy szültek!
- Akik már szültek vagy szülni fognak hatvani kórházban!? Vélemény az orvosokról stb...