Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Akik a II.női Klinikán szültek vagy szülni fognak fórum

Akik a II.női Klinikán szültek vagy szülni fognak (beszélgetés)

1291. Armi
2014. ápr. 7. 20:35

Sziasztok!

Én 2011-ben szültem a SOTE II-n a kislányomat, és idén júniusban fog születni a tesója. A különbség az, hogy akkor még az Üllői úti épületben voltak, most viszont a Tömő utcába költöztek át.

Olvasgattam itt, mert még nem volt alkalmam körülnézni a Tömő utcai épület szülőszobáján, és gyermekágyán. Elég sok különbséget vettem észre, ha jól értem.

A régi épületben a szülőszobából nem vitték el a babát, ott volt helyben minden, és a szülőszobához tartozott külön fürdő wc is. A gyermekágy pedig asszem 5 ágyasak voltak, de minden szobához külön fürdő, wc volt. Anno nem kellett beberuhát bevinni, ők öltöztették, mosószert, és öblítőt kértek, azonban pelust, popsikrémet, törlőkendőt nekünk kellett vinni, de pl. mellszívó nem kellett, mert volt ott segítség, ha szükséges volt, persze kérni kellett, mert anélkül nem segítettek nekem az első gyermekem szoptatásában, ellátásában....

Most ezzel ellentétben a Tömő utcában mi a helyzet?

Két emeleten van gyermekágy ahogy olvastam... Az emeletek között van különbség? Nincsen külön fürdő, wc a szobákhoz? És ha nincs a szobákhoz fürdő, akkor minden alkalommal be kell tolni a babát megőrzésre, ahányszor pisilni mennél? Ez nem hangzik így túl jól.....

Még 2011-ben a babákat fürdették... Legalábbis amikor én ott voltam, mert én látni szerettem volna, és bementem. Tulajdonképpen folyóvíz alá tartották, elől, majd hátul, és kész. Kapott tiszta ruhát, és amit beadtunk pelust, azt rátették.

Nekem anno azzal volt nagyon komoly problémám, hogy bár egész nap velem volt, de a fürdetésre kb. másfél órára elvitték, illetve egy- egy vizsgálatra, és ilyenkor hiába szoptattam meg előtte, ha sírt, akkor cukros vizet adtak neki, és be is tették mellé a kocsiba, hogy kéznél legyen a cukros víz, és persze amikor visszakaptam, és megszerettem volna szoptatni, nem volt éhes, majd kibüfizte a cukros vizet...

De maga a szakmai ellátás (a lényeges) hibátlan volt, ezért is szülnék ismét itt, mert szakmailag nagyon jó kórház, és jól felszerelt.

Csak érdekelnének a mostani viszonyok, mert ezek szerint nem javultak, hanem inkább ideiglenesen csökkent, amire szeretnék felkészülni.

Erről minden infót szívesen fogadok.

Például most se kell babaruhát vinni? Csak minden mást( popsitörlő, pelus...stb)?

A szülőszobába sincs fürdő? Közös vajúdó van?

Előre is köszönöm az infókat!

1290. jadodi (válaszként erre: 1289. - Ancsii)
2014. ápr. 7. 07:39
Hány hetes vagy? Nem mindegy, hogy a 38. héten, vagy a 20. héten kezdesz el barnázni.Szerintem inkább menj be a klinikára, hogy megnézzen valaki.Remélem semmi komoly!!
1289. Ancsii
2014. ápr. 6. 23:25
Sziasztok! Van itt köztetek aki Ács Nándornál szült? Lehetetlen elérni, ha igen az aszisztense veszi fel. Elkezdtem barnázni, a hölgy közölte velem ha vérezni fog akkor baj van! Semmi többet!!! Forumokat olvastam igy kezdtem magnéziumot, c vitamint szedni es kivettem szabit.... Gondoltam ha baj van az ember tud a dokijával beszélni, tévedtem :(
1288. milesznagyorsi (válaszként erre: 1286. - Lizzyy)
2014. ápr. 6. 20:25
Bejöttek 6-kor, hogy menjünk lázat mérni meg a bébikért :) Már akinek az csecsemősöknél volt a gyereke.
1287. Zombika (válaszként erre: 1284. - Lizzyy)
2014. ápr. 6. 10:51

Szia! Nekem is császárom lesz 14-én. A férjed bent volt veled? Műtét után meddig maradhatott azu őrzőben? Mikor öltöztettek fel műtét után? Mikor lehetett inni/enni?

Köszi :)

1286. lizzyy (válaszként erre: 1285. - Milesznagyorsi)
2014. ápr. 6. 08:04
Keltettek - ez mi jelent? minket nem keltettek, szerencsére :-)
1285. milesznagyorsi (válaszként erre: 1284. - Lizzyy)
2014. ápr. 5. 22:09
Én a 6.on voltam és nem volt vele gondom! Örültem, hogy ugyan azon az emeleten voltam, ahol a csecsemőosztály. Az tény, hogy kicsit nyüzsgősebb, mint amilyennek az 5.-et többen mesélték, de nem volt rossz egyáltalán. Abból a szempontból kicsit jobb volt pl. hogy este nekünk 8-9-ig voltak "fürdetésen" a babák, az 5. emeleti anyukáknak meg 9-10ig. És ugye 6kor keltettek, úgyhogy én örültem, hogy hamarabb lehet lefeküdni aludni :) Azt hittem, hogy 3 babával a szobában úgysem lesz semmi alvás, de tévedtem, ha épp nem a te gyereked sír, azért lehet jól aludni. Én a kényelmetlen ágy miatt többször ébredtem, mint a másik kisbabák sírására... Császár után horror az a kórházi ágy!
1284. lizzyy
2014. ápr. 5. 18:06
Sziasztok, én most szültem, ha van kérdésetek tegyétek fel. Én a szülészeten azt hallottam az ott dolgozóktól, legalábbis ez az ő véleményük volt, hogy a 6ik emeletre inkább ne menjen az ember..., és az 5ik emeletet dicsérték. Így én oda kértem magam. Azt láttam, hogy az ott dolgozók fiatal lányok, így ők elég rugalmasak mindenben, nem szólnak az emberre, és ott nincs is túl sok ágy, így nagyon nyugis emelet, szóval csak ajánlani tudom. negatívum a közös zuhanyzó, császárral szültem, de mindkét zuhany folyt orrán - száján, alig tudtam lemosdani úgy, hogy ne legyen vízes a sebem.... Kb. mindnet vinni kell, wc papír és kézmosó sincsen!
1283. Durcipok (válaszként erre: 1282. - Murci007)
2014. ápr. 4. 22:03

Sziasztok! Én eddig csak olvasgattalak Titeket, de nem szóltam eddig hozzá a témákhoz.

Most Neked válaszolnék Murci: én január végén szültem itt, és a szülőszobán úgy állíthattam be az ágyam, ahogy én akartam, ahogy nekem kényelmes volt. És ezen a szülés alatt sem akart változtatni senki. Én is félig ülő testhelyzetben szültem, és úgy nagyon kényelmes volt, már ha lehet ilyet mondani.

1282. Murci007
2014. ápr. 4. 20:57
Lehet hülye kérdés, de hadd tegyem már fel :) : a szülőszobában az ágy támláját lehet állítani félig ülő helyzetbe? Csaszi után nagyon szeretnék hüvelyi úton szülni, ha nem lesz semmi ellene, akkor a dokim engedi is így 22 hónap után. Szóval teljes gőzzel erre készülök :)
1281. milesznagyorsi (válaszként erre: 1279. - Murci007)
2014. ápr. 4. 17:23
Á, semmi ilyesmi nincs ott! :) Régebben volt pelenka meg törlőkendő, meg ilyenek, de most azért kell becígölni nekünk mindent, mert se pénz, se szponzorok :) Mondjuk azt látom, hogy szoptási segédezközökből a medelát prferálják, de azt meg is értem, mert messze a legjobb :)
1280. raptorj
2014. ápr. 4. 16:24
Az 5.en az aventes srterilizalo befer a mikroba!! En azt hasznaltam, a sajatomat! Tapasztalatbol mondom, elso gyerekes anyukak, aki "tervezi" hgy sokat fej, mint pl en is (az elejen naponta 7szer fel orat) az vegyen gepit!!!nagyon nem mindegy!!!inkabb egy jo allapotu hasznaltat ha mas nem, nagyon jokat lehet talalni! A korhazi mellbimbo kiemelovel ovatosan!1 meretet adnak mindenkinek, anelkul,hogy megneznek a melledet!en emiatt kaptam mellgyulladast!nezzetek ennek utana, van s m l meret!!
1279. Murci007 (válaszként erre: 1278. - Milesznagyorsi)
2014. ápr. 4. 10:39
Ezt én is így gondolom, szóval örülök neki, hogy így van. Amit semmiképpen nem akartam, hogy mindenféle divatos fürdetővel, ami egyébként káros a bőrre, mosdassák a picimet, csak ezért mert promotálni kell a szemetet.
1278. milesznagyorsi (válaszként erre: 1276. - Murci007)
2014. ápr. 4. 07:56
Teljesen nem fürdetik meg, de ha nagyon összekakilják magukat a babák, akkor a feneküket megmossák. Az a rendszer, hogy a 6.on fekvő anyukák 8ra viszik őket a csecsemősökhöz este és 9re kell értük visszamenni. Az 5.en fekvő anyukáknál 1 órával később van mindez. Ilyenkor megnézik őket és akit kell, megmosdatnak, átöltöztetnek. Az nem baj, ha nem fürdetik,mert a magzatmáz nagyon jól hodratálja a bőrüket!
1277. Kisvacak01 (válaszként erre: 1276. - Murci007)
2014. ápr. 3. 22:25
A szülőszoba látogatáson azt mondták, hogy nem fürdetik bent meg őket. Nem tudom, hogy ez mennyire felel meg a valóságnak, mert ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy sok minden nem úgy történik, ahogy előzetesen tájékoztattak minket.
1276. Murci007
2014. ápr. 3. 22:10
A bébik fürdetéséről nincs infója vkinek?
1275. pacsirta02 (válaszként erre: 1262. - Nigella31)
2014. ápr. 3. 18:57
Szerintem nincs lehetősége válogatni az embernek, hogy kivel rakják össze. Amikor 4 éve szültem ott, a fogadott szülésznőm úgy mondta, hogy megy, és keres nekem egy jó szobát :-) Két hónapja ua. a szülésznőm volt, most nem volt lehetősége válogatni, az utolsó gyerekágyas ágyat kaptam meg. Mégis nagy szerencsém volt, nagyon helyes lány lett a szobatársam és kétágyas szobába kerültem.
1274. pacsirta02 (válaszként erre: 1268. - Milesznagyorsi)
2014. ápr. 3. 18:54
Én az 5-en feküdtem, az egyágyas melletti kétágyasban. Az áráról én is 10-et hallottam, nem tartozik hozzá saját fürdő, WC, van benne pelenkázó, hűtő és rajta mikró, de ugyanolyan szoba egyébként mint a többi. Saját fülemmel hallottam, amikor az egyik nővér szólt, hogy egyszerre csak egy látogató mehet be az ott fekvő anyukához.
1273. Kisvacak01 (válaszként erre: 1269. - Milesznagyorsi)
2014. ápr. 3. 15:46
Köszi! Most vettem mikrós fertőtlenítő zacskót. Akciósan, 1150.- volt 5 darab. Majd abból viszek egyet, a többi jó lesz a nagyszülőkhöz. :-) Úgy vagyok vele, hogy inkább elrakok mindent, nehogy ott érjen meglepetés.
1272. milesznagyorsi (válaszként erre: 1270. - Magicca)
2014. ápr. 3. 14:38
Teljesen normális áron adnak mindent! De én itthonról vittem mellszívót is meg bimbóvédôt is, amiket elôre kifertőtlenítettem. Kézi fejés szerintem ott nagyon maceràs, neme itthon se ment soha, pedig próbáltam :)
1271. Murci007 (válaszként erre: 1270. - Magicca)
2014. ápr. 3. 10:30

2 éve egyáltalán nem volt horror áron semmi, max pár száz forinttal drágább, mint a legolcsóbb, kikutatott helyen, de ennyi áreltérés a bababoltok között is van. Kifejezetten szerettem, hogy az avent mellszívóhoz mindenféle alkatrészeket is lehetett kapni, mert én pl egy gumis kütyüt 2 hetente elnyűttem. Amikor már nem a klinikán laktam, akkor is ide jártam be érte, mert ez volt a leggyorsabb és legegyszerűbb.

És persze lehet kézzel fejni, de amikor az idő és a hatékonyság nagy kincs, akkor csakis mellszívó. Amire meg csak spec. esetekben van szükség (pl pic-es baba), szóval nem kell feltétlenül venni. Egyébként aventes kézit a klinikán is lehet venni, ha vkinek nagyon kellene, még ott sem késő. 2 éve 15e froniért adták.

1270. magicca
2014. ápr. 3. 09:48
Sziasztok, sokan írjátok, hogy a csecsemős nővéreknél lehet venni ezt-azt. Milyen áron adják? Horror? szóval inkább szerezzek be előre bimbóvédőt, ilyesmit? Mellszívót ti visztek be? A kézi fejés nem éppen olyan jó? Tök jó oktató videók vannak hozzá, és anyáink sem használtak Avent mellszívót... :)
1269. milesznagyorsi (válaszként erre: 1264. - Kisvacak01)
2014. ápr. 3. 09:32
Pelenka, popsitörlő és popsikrém kell. Napi 8-10 pelenkával érdemes számolni az első napokban, mert akkor távozik a magzatszurok, így viszonylag sűrűn kell pelenkát cserélni. Majd behozatod a családdal, én is kb 15-öt vittem és utánam hozta a férjem a többit :) a 6. on van egy medela fertőtlenítő a folyosón, nem mikrós, hanem ilyen gőzfertőtlenítős. Én úgy csináltam, hogy elmosogattam a cumisüveget meg a mellszívó erre alkalmas alkatrészeit minden nap 1x és utána kifertőtlenítettem. Ezt a csecsemősök nem mondják amúgy, volt olyan, aki nem csinálta. Vihetesz nyugodtan mikrós fertőtlenítő zacskót is, de azt vehetsz a csecsemőosztályon is. Azt hiszem volt ott egy sima mikrós fertőtlenítő, de én a medelát használtam, mert az nagyon nagy, minden belefért egyszerre :) Nekem az az egy nem tetszett, hogy a lefejt tejet lehetett ugyan hűtőben tárolno, viszont csak mikróban lehetett melegíteni, ami köztudottan elégge tönkreteszi a tej szerkezetét.... Hamár van egy kb 30.000 forintos medela fertőtlenítő, igazán be lehetne ruházni egy cumisüveg melegítőre is. Az anyatejet 3 óráig lehet szobahőmérsékleten tartani, így nekem volt, amit sajnos ki kellett dobni.
1268. milesznagyorsi (válaszként erre: 1263. - Ff4b6f308e)
2014. ápr. 3. 09:19
Ez azért nem egészen így van: én a 6.on feküdtem, ott az 1 ágyas 5000/nap volt. Nem volt benne se wc, se zuhanyzó, csak egy saját hűtő. Senki nem mehetett be oda sem látogatni. Az 5. emeleten is van egy ilyen, ott nem tudom, mi a helyzet, de gyanítom, hogy ugyan ez. :)
1267. Kisvacak01 (válaszként erre: 1265. - Hiberta)
2014. ápr. 2. 21:54
Köszönöm!
1266. Murci007
2014. ápr. 2. 19:36

Sziasztok Kismamik, Anyukák!

Május végén én is a klinikán fogok szülni, Dr Valent Sándor az orvosom. Éppen szülésznő keresésben vagyok, Éberling Katalint ajánlották többen is. Mindenképpen fiatal(os), kedves, de határozott szülésznőt szeretnék. 2 éve 6,5 hetet voltam a terhespathológián a pic-es szobában, és találkoztam egy pár szülésznővel, akiket mindenképpen szeretnék elkerülni...

Amit a mostanában itt szült anyukáktól kérdeznék, hogy mivel fürdetik a kisbabákat? Nekem fontos, hogy semmiféle kőolajszármazékos, sls-t tartalmazó fürdetőt ne használjanak, ha kell, akkor inkább vinnék be sajátot...

Illetve ha van bármilyen infó az ajánlott szülésznőről, azt szívesen veszem!

1265. hiberta (válaszként erre: 1264. - Kisvacak01)
2014. ápr. 2. 18:30

Szia.Én még nemszültem de össze vagyok pakolva:-)

A tesóm 2 éve szült a Klinikán.Papírpelenka akkor is most is kell, én 15 darabot raktam be ha kevés majd a férjem hoz...Popsitörlő is kell, krém anno nem kellett nekik de most láttam a listán.Én a Babaexpon kaptam kis minta tégelyeket abból beraktam hármat..

A sterilizálást neked kell megoldanod a tesóm ezt nem tudta de egy másik anyuka kölcsönadta neki az ő mikrósát..Én zacskósat vettem(Dr Brown 2500.-) és abből egy darabot viszek be..

Írta régebben valaki, hogy az Aventes nem fér be a mikróba bent mert kicsi..Nekem pont az van..

Remélem tudtam segíteni..:-)

2014. ápr. 1. 23:46

Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni olyan anyukától, aki már szült a klinikán. Most állítom össze a csomagot, és nem tudom, hogy pelenkát rakjak-e el. Tudom, hogy a listán rajta van, de van ott más olyan dolog is, amit végül nem kellett vinni. Tehát segítsetek, hogy mit pakoljak a babának.

Illetve arra is kíváncsi vagyok, hogy a mellszívó, és a cumisüveg fertőtlenítését nekünk kell megoldani? Van bent mikrós fertőtlenítő, vagy vinni kell azt is?

Köszönöm!

1263. ff4b6f308e (válaszként erre: 1262. - Nigella31)
2014. ápr. 1. 15:35

1db ilyen "magánszoba" van az egész kórházban, én úgy tudom. Akkor "kaphatod" meg, ha éppen szabad, amikor szülni mész. 10e forint/nap. Semmiben nem különbözik a többszemélyes szobáktól, ugyanolyan ágy - fehér falak stb. Az egyetlen ( nagy ) előnye, hogy tartozik hozzá külön mellékhelyiség mosdóval - zuhanyzóval - wcvel. A pici mindenhol veled lehet, nekem ezt mondták. A hozzátartozók a kinti területen (ahol a lift is közlekedik) fogadhatják a babát, illetve téged, oda kell őt kitolni abban a kis kocsiban. Az apuka természetesen bemehet a szobába is én úgy tudom.

A félelmed okát nem nagyon értem, hogy miért tartassz attól hogy "kivel" raknak össze. De, ha többágyasba mész, nem hiszem hogy nagyon válogathatnánk asszerint, hogy melyik bent fekvő kismama a szimpatikusabb :)

1262. Nigella31
2014. ápr. 1. 07:45

Sziasztok

Azt szeretném kérdezni, hogy milyenek az egyágyas fizetős szobák éredemes oda menni, úgyanúgy jönnek segíteni a csecsemösők, ott is velem lehet a baba? A három ágyas szobákba úgye nem jöhetnek be a hozzátartozók, nagyon félek kikkel raknak össze vagy esetleg ezt meg lehet beszélni a szülésznővel?

Köszönöm

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook