Akik a II.női Klinikán szültek vagy szülni fognak (beszélgetés)
Sziasztok!
Én 2011-ben szültem a SOTE II-n a kislányomat, és idén júniusban fog születni a tesója. A különbség az, hogy akkor még az Üllői úti épületben voltak, most viszont a Tömő utcába költöztek át.
Olvasgattam itt, mert még nem volt alkalmam körülnézni a Tömő utcai épület szülőszobáján, és gyermekágyán. Elég sok különbséget vettem észre, ha jól értem.
A régi épületben a szülőszobából nem vitték el a babát, ott volt helyben minden, és a szülőszobához tartozott külön fürdő wc is. A gyermekágy pedig asszem 5 ágyasak voltak, de minden szobához külön fürdő, wc volt. Anno nem kellett beberuhát bevinni, ők öltöztették, mosószert, és öblítőt kértek, azonban pelust, popsikrémet, törlőkendőt nekünk kellett vinni, de pl. mellszívó nem kellett, mert volt ott segítség, ha szükséges volt, persze kérni kellett, mert anélkül nem segítettek nekem az első gyermekem szoptatásában, ellátásában....
Most ezzel ellentétben a Tömő utcában mi a helyzet?
Két emeleten van gyermekágy ahogy olvastam... Az emeletek között van különbség? Nincsen külön fürdő, wc a szobákhoz? És ha nincs a szobákhoz fürdő, akkor minden alkalommal be kell tolni a babát megőrzésre, ahányszor pisilni mennél? Ez nem hangzik így túl jól.....
Még 2011-ben a babákat fürdették... Legalábbis amikor én ott voltam, mert én látni szerettem volna, és bementem. Tulajdonképpen folyóvíz alá tartották, elől, majd hátul, és kész. Kapott tiszta ruhát, és amit beadtunk pelust, azt rátették.
Nekem anno azzal volt nagyon komoly problémám, hogy bár egész nap velem volt, de a fürdetésre kb. másfél órára elvitték, illetve egy- egy vizsgálatra, és ilyenkor hiába szoptattam meg előtte, ha sírt, akkor cukros vizet adtak neki, és be is tették mellé a kocsiba, hogy kéznél legyen a cukros víz, és persze amikor visszakaptam, és megszerettem volna szoptatni, nem volt éhes, majd kibüfizte a cukros vizet...
De maga a szakmai ellátás (a lényeges) hibátlan volt, ezért is szülnék ismét itt, mert szakmailag nagyon jó kórház, és jól felszerelt.
Csak érdekelnének a mostani viszonyok, mert ezek szerint nem javultak, hanem inkább ideiglenesen csökkent, amire szeretnék felkészülni.
Erről minden infót szívesen fogadok.
Például most se kell babaruhát vinni? Csak minden mást( popsitörlő, pelus...stb)?
A szülőszobába sincs fürdő? Közös vajúdó van?
Előre is köszönöm az infókat!
Szia! Nekem is császárom lesz 14-én. A férjed bent volt veled? Műtét után meddig maradhatott azu őrzőben? Mikor öltöztettek fel műtét után? Mikor lehetett inni/enni?
Köszi :)
Sziasztok! Én eddig csak olvasgattalak Titeket, de nem szóltam eddig hozzá a témákhoz.
Most Neked válaszolnék Murci: én január végén szültem itt, és a szülőszobán úgy állíthattam be az ágyam, ahogy én akartam, ahogy nekem kényelmes volt. És ezen a szülés alatt sem akart változtatni senki. Én is félig ülő testhelyzetben szültem, és úgy nagyon kényelmes volt, már ha lehet ilyet mondani.
2 éve egyáltalán nem volt horror áron semmi, max pár száz forinttal drágább, mint a legolcsóbb, kikutatott helyen, de ennyi áreltérés a bababoltok között is van. Kifejezetten szerettem, hogy az avent mellszívóhoz mindenféle alkatrészeket is lehetett kapni, mert én pl egy gumis kütyüt 2 hetente elnyűttem. Amikor már nem a klinikán laktam, akkor is ide jártam be érte, mert ez volt a leggyorsabb és legegyszerűbb.
És persze lehet kézzel fejni, de amikor az idő és a hatékonyság nagy kincs, akkor csakis mellszívó. Amire meg csak spec. esetekben van szükség (pl pic-es baba), szóval nem kell feltétlenül venni. Egyébként aventes kézit a klinikán is lehet venni, ha vkinek nagyon kellene, még ott sem késő. 2 éve 15e froniért adták.
Sziasztok Kismamik, Anyukák!
Május végén én is a klinikán fogok szülni, Dr Valent Sándor az orvosom. Éppen szülésznő keresésben vagyok, Éberling Katalint ajánlották többen is. Mindenképpen fiatal(os), kedves, de határozott szülésznőt szeretnék. 2 éve 6,5 hetet voltam a terhespathológián a pic-es szobában, és találkoztam egy pár szülésznővel, akiket mindenképpen szeretnék elkerülni...
Amit a mostanában itt szült anyukáktól kérdeznék, hogy mivel fürdetik a kisbabákat? Nekem fontos, hogy semmiféle kőolajszármazékos, sls-t tartalmazó fürdetőt ne használjanak, ha kell, akkor inkább vinnék be sajátot...
Illetve ha van bármilyen infó az ajánlott szülésznőről, azt szívesen veszem!
Szia.Én még nemszültem de össze vagyok pakolva:-)
A tesóm 2 éve szült a Klinikán.Papírpelenka akkor is most is kell, én 15 darabot raktam be ha kevés majd a férjem hoz...Popsitörlő is kell, krém anno nem kellett nekik de most láttam a listán.Én a Babaexpon kaptam kis minta tégelyeket abból beraktam hármat..
A sterilizálást neked kell megoldanod a tesóm ezt nem tudta de egy másik anyuka kölcsönadta neki az ő mikrósát..Én zacskósat vettem(Dr Brown 2500.-) és abből egy darabot viszek be..
Írta régebben valaki, hogy az Aventes nem fér be a mikróba bent mert kicsi..Nekem pont az van..
Remélem tudtam segíteni..:-)
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni olyan anyukától, aki már szült a klinikán. Most állítom össze a csomagot, és nem tudom, hogy pelenkát rakjak-e el. Tudom, hogy a listán rajta van, de van ott más olyan dolog is, amit végül nem kellett vinni. Tehát segítsetek, hogy mit pakoljak a babának.
Illetve arra is kíváncsi vagyok, hogy a mellszívó, és a cumisüveg fertőtlenítését nekünk kell megoldani? Van bent mikrós fertőtlenítő, vagy vinni kell azt is?
Köszönöm!
1db ilyen "magánszoba" van az egész kórházban, én úgy tudom. Akkor "kaphatod" meg, ha éppen szabad, amikor szülni mész. 10e forint/nap. Semmiben nem különbözik a többszemélyes szobáktól, ugyanolyan ágy - fehér falak stb. Az egyetlen ( nagy ) előnye, hogy tartozik hozzá külön mellékhelyiség mosdóval - zuhanyzóval - wcvel. A pici mindenhol veled lehet, nekem ezt mondták. A hozzátartozók a kinti területen (ahol a lift is közlekedik) fogadhatják a babát, illetve téged, oda kell őt kitolni abban a kis kocsiban. Az apuka természetesen bemehet a szobába is én úgy tudom.
A félelmed okát nem nagyon értem, hogy miért tartassz attól hogy "kivel" raknak össze. De, ha többágyasba mész, nem hiszem hogy nagyon válogathatnánk asszerint, hogy melyik bent fekvő kismama a szimpatikusabb :)
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni, hogy milyenek az egyágyas fizetős szobák éredemes oda menni, úgyanúgy jönnek segíteni a csecsemösők, ott is velem lehet a baba? A három ágyas szobákba úgye nem jöhetnek be a hozzátartozók, nagyon félek kikkel raknak össze vagy esetleg ezt meg lehet beszélni a szülésznővel?
Köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Akik az István kórházban szültek vagy fognak szülni!
- Akik a SOTE I-en szültek, és 2008 ban fognak szülni
- Akik Gyöngyösön fognak szülni vagy ott szültek
- Akik a gyöngyösi kórházban szültek, vagy fognak szülni!
- Akik Dr. Török Olgánál fognak szülni vagy szültek!
- Akik már szültek vagy szülni fognak hatvani kórházban!? Vélemény az orvosokról stb...