Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Akik a II.női Klinikán szültek vagy szülni fognak fórum

Akik a II.női Klinikán szültek vagy szülni fognak (beszélgetés)

2461. lorine20 (válaszként erre: 2459. - Murci007)
2014. aug. 5. 12:04
Konkrétan ki ez az orvos?
2460. kisborsocska (válaszként erre: 2459. - Murci007)
2014. aug. 5. 11:41
Döbbenet, de sajnos igazad van, mindenhol van ,,hentes". Szerintem fontos az orvosválasztás. Én ezért nem mernék ügyeletesnél szülni, mi van, ha ilyen barmot fogok ki? :(
2459. Murci007
2014. aug. 5. 11:33

Sajnos van alapja a lenti beszélgetésnek! A Pic-en dolgozik egy nagyon jó barátnőm és van egy ilyen orvos. Az egykori vezető, aki már sajnos meghalt, eljàrást is akart kezdeményezni, hogy függesszék fel az orvost, mert náluk csapódtak le a balul elsült szülések vétlen kis áldozatai. És igen, sokszor súlyos oxigénhiánnyal, vagy csonttőréssel. Az említett orvosnak nincs is magánrendelése, abból tartja el magát, hogy más orvosok fizetnek neki az ügyeletátvállalàsért.

Jól kivédeni ezt úgy lehet, hogy legyen saját orvos, gyakorlatilag a klinika már erre is van berendezkedve, mèg ha ez nem is törvényes. És ilyen hentesek minden kórházban akadnak... Szerencsére az összes többi orvos kíváló, lelkiismeretes szakember!

2014. aug. 5. 10:32
Érdekes ez a bemásolt beszélgetés, én is teljesen nyugalommal megyek ide újra. :) Még ikrekkel is. :) Sőt, főleg velük, szerintem nagyon jó a PIC. A császárok aránya sem helytálló, a sote2 pont egy olyan hely, ahol törekszenek a természetes szülésre maximálisan, legalábbis én anno, amikor kórházat kerestem, ezt is szempontnak vettem, és a sote2 átment rajta.
2457. lorine20
2014. aug. 5. 08:10

Én is teljesen nyugodtan fogok ott szülni, hisz a dokimban teljes mértékben megbízok. A hírt én sem hiszem el ilyen mélységében, pusztán a ti véleményetekre voltam kíváncsi, semmi több. :)

Épp ezzel érveltem a hölgynek is, hogy minden kórházban vannak jó és kevésbé jó orvosok, egészségügyi dolgozók, de úgy vélem a SOTE II-n minden rendben van és lesz velünk.Ő minden esetre rögtön átpártolt másik kórházba, ha minden igaz a MÁV-ba megy.

2456. mizsu77 (válaszként erre: 2453. - Lorine20)
2014. aug. 5. 08:01
A szülőszoba látogatáskor mondta az Éva, hogy azért kiemelkedően magas náluk a császárok száma és a "beteg"/kora babák, mert hogy olyan kórház ahova a "problémásabb" terhességeket irányítják. Szerintem ennyi lehet az oka, nem lehet egy egész kórházra minden orvossal nővérrel együtt ráhúzni, hogy nem jók.
2455. milesznagyorsi (válaszként erre: 2453. - Lorine20)
2014. aug. 5. 07:51
Hát, ne haragudj, de szerintem ez egy baromság :) Meg a sok oxigénhiányos baba is. Én novemberberben szültem ott, sok dokival találkoztam a szülőszobán is, mikor oda kellett mennem ctgre, illtve szülés közben és a gyermekágyon is a vizitekkor. Mindenki nagyon rendes volt, egyáltalán nem beleszarós. De mikor szülsz, úgyis csak a saját orvosoddal vagy kapcsolatban. Az osztályon sem panaszkodott senki, amikor a szülésélményeinkről beszélgettünk. Olyan volt, akinek a gyereke a PICen volt, mert mekóniumos volt a magzatvíz, de az bármikor, bárkivel előfirdulhat. Szerintem nem érdemes ilyen híreknek hinni. Én most a 2.at is teljes nyugalommal fogom ott szülni :)
2454. 36c38a9ce5 (válaszként erre: 2453. - Lorine20)
2014. aug. 5. 07:11
Kiváncsi lennék a dokik nevére. Az egyiket meg tudom tippelni. Sajnos ezt már én is hallottam, hogy sok az oxigén hiányos baba a IIes klinikán. :(
2453. lorine20
2014. aug. 4. 19:05

Bemásolok egy beszélgetést. Ti erről mit gondoltok? Én személy szerint ezt túlzásnak érzem, és ahogy itt olvasgattam régebbi bejegyzéseket is, soha senki nem volt ilyen negatív véleménnyel a SOTE II-n szült anyukák közül.

Rita: szia én a sote 2 szültem volna, de olvasgattam utána és azonnal orvost váltok, mert megijedtem. a sote egy ugy tudom jo

Én: Mitől ijedtél meg? Én SOTE II-n fogok szülni.

Rita: utána olvasgattam és nagyon rosszakat irnak ott pár dokiról, hogy rengeteg beteg gyerek születik, mert szarnak bele mindenbe, oxigén hiányosak lesznek stb... meg hogy a nőket rosszul varják össze császár után.... állitólag van ott egy doki és borzalmasakat irnak róla, 3 an összedolgoznak ezért soha nem derül ki hogy mit művelnek...

Olvass utána én nem szeretnék kockáztatni még egy kis apró dolgot sem. az egyik ismerősöm ott szült nemrég neki semmi problémája nem volt, hálisten, de azoka dokik nem is nyúltak hozzá."

2452. Durcipok (válaszként erre: 2451. - Telifánt)
2014. aug. 4. 07:55
Szerintem orvosa válogatja. Legalább is én ezt tapasztaltam, a gyermekágyas osztályon való anyukákkal történt beszélgetések kapcsán. Volt akinek felszívódó volt. Nekem ki kellett szedni: szerdán szültem, és következő hét hétfőn szedte ki a dokim.
2451. telifánt
2014. aug. 4. 07:39
Akinek gátmetszése volt, annak mikor szedtek varratot? Vagy ezek felszívódók? Elfelejtettem megkérdezni a dokitól.
2450. Susenka (válaszként erre: 2449. - Lorine20)
2014. aug. 3. 21:06
Mi a kocsiban hagytuk a nagyobb pakkot és apa felhozta miutàn elhelyeztek. Így nem kellett a bőröndöt is kerülgetni a szülőszobàban.
2449. lorine20 (válaszként erre: 2448. - Durcipok)
2014. aug. 3. 08:37
Szupi, akkor vihetjük magunkkal azonnal. Apás szülés lesz, szóval a párom jön be velem szülőszobára. :D
2448. Durcipok (válaszként erre: 2446. - Lorine20)
2014. aug. 3. 05:55
Szia! Nálam úgy volt, hogy szülésbeindításra érkeztem kora reggel. A 7.-en helyeztek el, mert csak este indították. Estére a magammal vitt két csomagot levihettem a vajúdóba, majd szülőszobára a nővérke segített átvinni. Másnap a szülés után párom a szülésznővel fölvitte mindenemet a 6. emeletre (mi ott kaptunk szobát). Illetve vissza kellett mennie a 7. emeletre, mert kabátot, csizmát (szóval amiben érkeztem ruhákat) a szekrényben hagytam,de az ottani nővérkék segítettek neki ki - lepakolni. Valamint a 6. emeleten a nővérkék, szülésznő szintén segítettek mindent a szobába bevinni (páromat ugye egyik osztályra sem engedték be, de mindenben maximálisan segítettek). Én azt tapasztaltam, hogy az ember izgul, hogy minden rendben legyen, mindent jól csináljon, de nálunk aki mellettünk volt (és csak a dokim volt fogadott-aki pont le se sz...), mindenki maximálisan a segítségünkre volt. Minden osztályon a nővérkék, illetve a szülésznő. Pedig nem ismertek, és a szülésznőn kívül utólag senkinek sem tudtunk pénzt adni, csak megköszönni! Szóval menni fog minden a maga útján, csomagok terén is! :-)
2447. sirena
2014. aug. 2. 19:19
Megvettem a mellszívót, ügyes kézi, úgyhogy be tudom vinni a kórházba :)
2446. lorine20
2014. aug. 2. 18:56
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy ha 2 csomagom van, az egyik kifejezetten ugye a szülés alatt szükséges dolgokat (pl: leletek, iratok, hálóing, stb..) tartalmazza, a másik pedig a többi holmit, apa akkor is behozhatja utánam a másik táskát, vagy az hova kerül a vajúdás és szülés idejére?
2445. Durcipok
2014. aug. 2. 08:49
Néha nem ártana, ha visszaolvasnátok! Szülőszoba látogatás menete nemrég lett leírva! Folyton ugyanazok a kérdések ismétlődnek, mert lusták vagytok picit beleolvasni a fórumba!
2444. Fannina
2014. aug. 1. 16:03
Sziasztok, Nem tudjátok pontosan hogy mikor leez szülőszoba látogatás, illetvr hogy arra előre kell e jelentkezni?
2443. Susenka (válaszként erre: 2436. - Sirena)
2014. júl. 31. 16:40

Arra nem tér ki a lista, hogy a szüléshez ujjatlan vagy rövidujjú hàlóing kell, mert ha infúziót kötnek be a hosszú akadàly lehet. Mondjuk nyàron nyilvàn a legtöbben azt visznek, én hűvös időben szültem...

Ez nyilvàn egyéni dolog, de én nem szerettem egész nap hàlóingban lenni, ezért vittem be szoptatós trikókat. H&M-ben vettem ilyen atlétàkat, nekem nagyon bevàlt, itthon azóta is a legtöbbször ilyenben vagyok.

Ami nekem szintén nagyon hasznos volt, hogy vittem gàtregeneràló spray-t. Bàr nem volt gàtmetszésem, de ez a cucc fertőtlenít és nyugtat, amire mindenképp nagy szükség van. Ja, és azt csak mellékesen jegyzem meg, hogy a székek a làtogatói részen elcseszettül kényelmetlenek egy frissen szült nőnek, tehàt ha sok làtogatót vàrtok, érdemes valami kispàrnàt/úszógumit bevinni. Én kockàsra ültem a fenekem ezeken a székeken.

2442. Susenka (válaszként erre: 2436. - Sirena)
2014. júl. 31. 16:12
Szerintem érdemes, nekem annyira bedurrant a 3. napra a mellem, hogy muszàj volt fejnem. De az is lehet, hogy otthon megmutatod apànak hol van, és ha kell ő majd befuvarozza. :)
2441. Kisancsi82 (válaszként erre: 2431. - 7bdb2c6dfe)
2014. júl. 31. 13:44

Szia!

Látom neked is Demendi dr az orvosod! :) Én is imádom!:) Én az első kislányomat nála szültem, de farfekvés miatt császár volt. Most a kisfiamat novemberre várom, és megpróbálkozom a természetes szüléssel. Az lenne a kérdésem, hogy szülés közben milyen? Kedves, segít? Mondjuk csak jó dolgokat tudok róla elképzelni! :))) És milyen pózokat enged szülés közben? Ragaszkodik a háton fekvéshez? Köszi előre is a válaszokat!:)

2440. Dina010 (válaszként erre: 2437. - Kisborsocska)
2014. júl. 31. 10:51
Szuuuper!!!!!
2439. Mobrig
2014. júl. 31. 10:06
dr. Tahy Andráshoz jár valaki,szült már nála valaki??
2438. milesznagyorsi (válaszként erre: 2436. - Sirena)
2014. júl. 30. 18:46
Én vittem, és jól is jött, mert 1 nap alatt olyan sebes lett a mellem, hogy nem bírtam szoptatni, és akkor még a bimbóvédővel sem volt hajlandó szopizni a lányom, úgyhogy fejtem és cumiztattam. Szerintem érdemes bevinni, max nem használod és hazaküldöd a pároddal.
2437. kisborsocska (válaszként erre: 2393. - Dina010)
2014. júl. 30. 16:17

Szia Dina, nekem is ő az orvosom és nagyon szeretem. Nála született a második kislányom, és abszolút meg voltam elégedve, még a kezem is fogta, mikor kellett, viccelgettünk is közben, mint ember is nagyon értékes. :)

Most ikreket várunk, kedden töltöttük a 30. hetet. Most is nagyon megnyugtató a hozzáállása, két hét múlva kell befeküdnöm a kórházba, a biztonság kedvéért kapok tüdőérlelőt. Legalább megnézem magamnak a Tömőt. :)

2436. sirena
2014. júl. 30. 16:13

Lányok ti vittetek be mellszívót?

raptorj, mi az ami nincs benne a listában és nagyon kell? Lassan készítem össze a csomagom én is.

2435. Dina010 (válaszként erre: 2434. - Andibaba813)
2014. júl. 30. 11:07
a kórház melletti utcában van szabadtéri parkolórész..ott lehjet napi jegyet vásárolni.
2014. júl. 30. 09:39

A kórházi listát én másoltam be, nemrég kaptam Németh Évától :)

A parkolást hogy oldjátok meg szülésnél? Ha éjjel van oké, nem fizetős a környék, de nappal igen. Apuka rohangál parkoló automatát etetni míg vajúdsz? Vagy van valami nagyobb parkolója a kórháznak, ahol van napijegy vagy akár ingyenes?

2433. lorine20 (válaszként erre: 2428. - Raptorj)
2014. júl. 30. 08:07
:)))
2432. lorine20 (válaszként erre: 2426. - Jadodi)
2014. júl. 30. 08:06
Akkor jó ez a lista, még jó, hogy ők adták. :D No mindegy, aki visz visz, aki nem nem. :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook