Akik a II.női Klinikán szültek vagy szülni fognak (beszélgetés)
Sajnos van alapja a lenti beszélgetésnek! A Pic-en dolgozik egy nagyon jó barátnőm és van egy ilyen orvos. Az egykori vezető, aki már sajnos meghalt, eljàrást is akart kezdeményezni, hogy függesszék fel az orvost, mert náluk csapódtak le a balul elsült szülések vétlen kis áldozatai. És igen, sokszor súlyos oxigénhiánnyal, vagy csonttőréssel. Az említett orvosnak nincs is magánrendelése, abból tartja el magát, hogy más orvosok fizetnek neki az ügyeletátvállalàsért.
Jól kivédeni ezt úgy lehet, hogy legyen saját orvos, gyakorlatilag a klinika már erre is van berendezkedve, mèg ha ez nem is törvényes. És ilyen hentesek minden kórházban akadnak... Szerencsére az összes többi orvos kíváló, lelkiismeretes szakember!
Én is teljesen nyugodtan fogok ott szülni, hisz a dokimban teljes mértékben megbízok. A hírt én sem hiszem el ilyen mélységében, pusztán a ti véleményetekre voltam kíváncsi, semmi több. :)
Épp ezzel érveltem a hölgynek is, hogy minden kórházban vannak jó és kevésbé jó orvosok, egészségügyi dolgozók, de úgy vélem a SOTE II-n minden rendben van és lesz velünk.Ő minden esetre rögtön átpártolt másik kórházba, ha minden igaz a MÁV-ba megy.
Bemásolok egy beszélgetést. Ti erről mit gondoltok? Én személy szerint ezt túlzásnak érzem, és ahogy itt olvasgattam régebbi bejegyzéseket is, soha senki nem volt ilyen negatív véleménnyel a SOTE II-n szült anyukák közül.
Rita: szia én a sote 2 szültem volna, de olvasgattam utána és azonnal orvost váltok, mert megijedtem. a sote egy ugy tudom jo
Én: Mitől ijedtél meg? Én SOTE II-n fogok szülni.
Rita: utána olvasgattam és nagyon rosszakat irnak ott pár dokiról, hogy rengeteg beteg gyerek születik, mert szarnak bele mindenbe, oxigén hiányosak lesznek stb... meg hogy a nőket rosszul varják össze császár után.... állitólag van ott egy doki és borzalmasakat irnak róla, 3 an összedolgoznak ezért soha nem derül ki hogy mit művelnek...
Olvass utána én nem szeretnék kockáztatni még egy kis apró dolgot sem. az egyik ismerősöm ott szült nemrég neki semmi problémája nem volt, hálisten, de azoka dokik nem is nyúltak hozzá."
Arra nem tér ki a lista, hogy a szüléshez ujjatlan vagy rövidujjú hàlóing kell, mert ha infúziót kötnek be a hosszú akadàly lehet. Mondjuk nyàron nyilvàn a legtöbben azt visznek, én hűvös időben szültem...
Ez nyilvàn egyéni dolog, de én nem szerettem egész nap hàlóingban lenni, ezért vittem be szoptatós trikókat. H&M-ben vettem ilyen atlétàkat, nekem nagyon bevàlt, itthon azóta is a legtöbbször ilyenben vagyok.
Ami nekem szintén nagyon hasznos volt, hogy vittem gàtregeneràló spray-t. Bàr nem volt gàtmetszésem, de ez a cucc fertőtlenít és nyugtat, amire mindenképp nagy szükség van. Ja, és azt csak mellékesen jegyzem meg, hogy a székek a làtogatói részen elcseszettül kényelmetlenek egy frissen szült nőnek, tehàt ha sok làtogatót vàrtok, érdemes valami kispàrnàt/úszógumit bevinni. Én kockàsra ültem a fenekem ezeken a székeken.
Szia!
Látom neked is Demendi dr az orvosod! :) Én is imádom!:) Én az első kislányomat nála szültem, de farfekvés miatt császár volt. Most a kisfiamat novemberre várom, és megpróbálkozom a természetes szüléssel. Az lenne a kérdésem, hogy szülés közben milyen? Kedves, segít? Mondjuk csak jó dolgokat tudok róla elképzelni! :))) És milyen pózokat enged szülés közben? Ragaszkodik a háton fekvéshez? Köszi előre is a válaszokat!:)
Szia Dina, nekem is ő az orvosom és nagyon szeretem. Nála született a második kislányom, és abszolút meg voltam elégedve, még a kezem is fogta, mikor kellett, viccelgettünk is közben, mint ember is nagyon értékes. :)
Most ikreket várunk, kedden töltöttük a 30. hetet. Most is nagyon megnyugtató a hozzáállása, két hét múlva kell befeküdnöm a kórházba, a biztonság kedvéért kapok tüdőérlelőt. Legalább megnézem magamnak a Tömőt. :)
Lányok ti vittetek be mellszívót?
raptorj, mi az ami nincs benne a listában és nagyon kell? Lassan készítem össze a csomagom én is.
A kórházi listát én másoltam be, nemrég kaptam Németh Évától :)
A parkolást hogy oldjátok meg szülésnél? Ha éjjel van oké, nem fizetős a környék, de nappal igen. Apuka rohangál parkoló automatát etetni míg vajúdsz? Vagy van valami nagyobb parkolója a kórháznak, ahol van napijegy vagy akár ingyenes?
További ajánlott fórumok:
- Akik az István kórházban szültek vagy fognak szülni!
- Akik a SOTE I-en szültek, és 2008 ban fognak szülni
- Akik Gyöngyösön fognak szülni vagy ott szültek
- Akik a gyöngyösi kórházban szültek, vagy fognak szülni!
- Akik Dr. Török Olgánál fognak szülni vagy szültek!
- Akik már szültek vagy szülni fognak hatvani kórházban!? Vélemény az orvosokról stb...