Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! (beszélgetés)
Köszi, hogy leírtad, most már képben vagyok akkor.
Te hol tartasz most?
És te most hol tartasz Bea?
Persze, nyilván mindenki kéri, ha lehetéséges a fagyasztást.
Nagyon köszi minden infót, nagyon izgulok, meglátjuk hogy lesz nálam. :-)
Nekem is Zeke!
Igen, pénteki punkció után szombaton lehet megtudni, h hány termékenyült meg.
2 feletti embriószámról nyilatkozni kell előzetesen, h kéritek-e a fagyasztást. Még a leszívás előtt sokoldalas szerződést kapsz, azon szerepelnek ezek a pontok. Nyilván előre nem tudni, hogy alakul, ezért az eshetőségekről előre kérik a beleegyező nyilatkozatot...
mi tudtuk, h csak 2 tüsző van, azaz max. 2 petesejt várható, de azért mi is nyilatkoztunk, ha túl sok lenne, szeretnénk fagyasztást. (hátha a dr. úr mégis lel valahol puszban 1-1 megbújót ;))
Nekem is érzékeny volt a katéter felhelyezése beültikor, de tényleg inkább csak kellemetlen, nem fájdalmas. Sokan meg sem érzik.
Nekünk a leszívás utáni 3. napon kellett menni, 10-10.30 között kérték a beérkezést.
Megmutatták az emriókat, majd kaptam ágyat, vártam a soromra, és délben kaptam meg őket. Utána 1 óra pihenő, szintén kb. 2-kor kaptam meg a zárót.
Beatrix, biztos írtad már, de nem olvastam sztem, Te is 8 sejtesen kaptad vissza, s 3 naposokat?
Olyan jó, hogy leírtál ennyi mindent, nagyon jó zeket tudni.
Pénteken lesz a leszívás, így akkor szombaton lehet majd telefonálni vagy? Másik meg, hogy hétfő ünnep lesz, tehát a transzfer is érdekesen alakul :-(.
Zeke tanár Úr az orvosom, neked?
Jaj, szegény, akkor fájdalmas volt a transzfer.
Meddig nem javasolt utána munkába menni?
Beültetés után az esetleg megmaradt embriót lefagyasztják automatikusan?
Ne hari, de nem olvastam végig a fórumot, te most hol tartasz?
Transzferre nem reggelre kell menned!!!
Nekem fel egyre kellett , de mar kettőkor a kezembe volt a zárom
Kérdezz nyugodtan, amit tudok elmondok
Az hogy mikor van a transzfer az sokmindentol függ.
A sejtek mennyiségétől , milyen módszert alkalmaznak, hogy osztodnak, meg meg ki tudja mitől?!?!!
Általában 2-5 nap
Leszivas után kb 2 órával bejön Kanyó doktornő es elmondja mennyi sejt lett es milyen módszert javasol.
Másnap telefonalsz( záron lesz egy szám, amit csak erre hasznalnak)hogy mennyi embrió lett es hogy fejlődnek . Ekkor mondjak meg a várható transzfer időpontját .
Transzfer után betegallomanyt javasolnak( rajta is lesz a papírodon) ne menj dolgozni!!!!!!!!!!!
Igazából szinte mindenki azt mondta, akivel beszéltem , hogy a transzfer nem faj. Pár perc az egész. Egy órát fekudnid kell , aztán mehetsz.
Nekem fajt a transzfer es sokáig is tartott. Nagyon hatrahajlik a méhem es vereztem is kicsit, nehezen tudta betenni az embriókat. Kb 25 percet voltam benn
Hol tartasz?
Ki az orvosod?
Szia Bea!
Köszi a sok segítséged az infók terén.
Sokszor olyan hülyének érzem magam, de amikor meg megkérdezem a dokit, minidg azt mondja, hogy ne rohanjak előre, majd szép sorjában mindent mond :-(.
Gondolom, hogy a leszívás után kb. 2 nappal van a beültetés? Arról mit kell tudni? Az már hamar megvan és nem fájdalmas, igaz? Mennyi időt vesz igénybe? Csak, hogy szabadságot kell majd kivennem vagy csak később érkezem, ezek miatt olyan jó lenne erről tudni:-(.
Elsőnél 34 voltam (az talán még nem extra sok)és nekünk baj a katonákkal sosem volt.
De mindegy is, én tulajdonképpen örülök az ICSI-nek. Most, h öregedtünk, talán azért még a lézer heatching is pluszban. Bár igaz lenne, h így aztán tuti lesz. Sajnos, ha a mostani kezelés nem sikerül, valószínű, hogy már csak egyszer próbáljuk meg, aztán elengedjük a témát....
Leszivastol számítva a 14. napon van a hcg vérvétel
Én 2 naposakat kaptam vissza, tehát ET után 12 napon volt a vérvétel
Igazából én is altatast szerettem volna, de mivel csak kettő domináns tüsző lett , a doki nem javasolta .
Nem volt kellemes a leszivas es kb.fel percig nagyon fajt.
Nem automatikusan csinálnak icsi-t! Attól függ mennyi sejt lett es a korod is fontos., illetve a spermiumok minősége
Amikor én voltam, negyunk közül nekem csak icsi volt, a másik lánynak vegyesen, es a másik kettőnek sima
Köszönöm, hogy leírtátok, akkor most már van fogalmam az egész menetéről.
Akkor ha 7,30-ra megyünk majd, talán 13h-kor végezhetek én is :-(.
A beültetés után hány nappal tudják kimutatni a vérvételből, hogy sikeres volt-e vagy sem.
Igen, ahogy Beatrix már írta, leszíváskor a férjeknek is menni kell. Lehetőleg 4-5 napos legyen a sperma; ha lehet, idősebb se ;) A lányok ágyat kapnak, átöltöznek, közben a fiúkat elhívják, leadni a sejteket.
Az altatásosoknak éhgyomorra kell menni. Amikor bemész műtőbe (szólítanak) már kötik is be az altatót, ill. pár mély légzés szájon át (gáz) és már alszol is... pár perc múlva az ágyadon tolnak ki. Egy óra múlva lehet inni (adnak teát), majd még egy óra múlva enni. Azután apránként lehet is öltözni, s menni a zárójelentésért.Kora délután már el is bocsátanak.
Beatrix, nagy bátor vagy, h ébren voltál a leszívásnál! Ezek szerint nem is fájt. Sajnos én nagyon érzékeny vagyok minden ottani "nyúlkálásra", transzferkor is mindent fokozottan érzek, mindennél leizzadok így is. Pedig sajnos átestem már jópár dolgon, de ez nem változott...
Eközben már zajlik a laborban a spermiumok válogatása, tudtommal majd mindig ICSI-vel készülnek az embriók, tehát a spermiumokból is a legügyesebbnek ítélteket választják (összesen annyit, ahány petesejtet sikerült leszívni) és egyet injekcióznak be egy petesejtbe.
Másnap megtudod hány termékenyült meg.
Igen kell leadnia, ugyanis rögtön "össze engedik " a lányokat es a fiukat!!!
4-5 nap önmegtartóztatás kell!!!!!
Én ébren voltam a leszivasnal. Kb 5 perc volt az egész. Lementek az infuziok es délkorul mehettem.
Aki altatásban kérte az olyan egy óra fele mehetett
Lányok!
A petesejt leszívásakor kell ugye mintát adni egyidejűleg a páromnak. Az lenne a kérdésem, hogy előtte van önmegtartóztatás vagy itt nem lényeges? És még valami, mennyi időt ez a kis "műtét"?
Köszönet,
Napsugar
Én 3-4 napot pihentem rendesen, mondjuk én eléggé gorcsoltem. Utánna is óvatosan. Akkor mozogtam amikor jól esett, akkor sétáltam,akkor pihentem amikor jól esett.
Nem szabad emelni , hajolgatni
Csináld azt ami jól esik
Ne keress tüneteket , mindenki másképp éli meg!!!!!!
Jo idő van, élvezd a pihenést, ne agyalj semmin!!!!
Nekem is "csak" 2 tüszőm lett, pedig kaptam rendesen a hormont :( úgy látszik, nehezebben vagyok már stimulálható, mint évekkel ezelőtt :(.
No de a 2 leszívott petesejtből mindkettő meg is termékenyült, úgyhogy már vissza is kaptam a 2 embriót.:)) Egy gyerek nekem elég lenne....
Szerintem is a minőség a fontos, talán nem is baj, hogy "csak" kettő lett, nem tudom. Persze messze még, hogy kiderüljön, mi lett velük.
Ki hogyan és mennyit pihent ET után?
Érezte meg bárki a beágyazódást? Ha igen, mikor?
3 napos embriók behelyezése után vajon hány nap lehet a "kritikus"? Igyekszem pihenni, keveset ülni, stb, mindent meg szeretnék tenni a sikerért.
Nekem 4 darab tüszőből 3 petesejtem lett a leszíváskor, ebből kettő termékenyült meg, mindkettőt visszakaptam, és mindkettő megtapadt, most vagyok 14 hetes :)
Szóval tényleg nem a mennyiség számít!!!
Szorítok, kitartás!!
Nekem is kettő domináns tüsző lett a stimu végére
Én is aggódtam
A doki azt mondta nem a mennyiség hanem a minőség számít
A kettőből egy sikerült ,úgy néz ki(10 hetes)