Akik a Budai Meddőségibe azaz BMC-be járnak, ide! Beszélgessünk! (beszélgetés)
Szia Tücsi!
Meg tudnád írni röviden, hogy a diéta miből áll, mire kell figyelned? Én még nem csináltattam terheléses vércukrot, de érdekelne, hogyha rossz az eredménye, akkor milyen diétát javasolnak.
Amúgy a PCOS-t hogy nem vették észre? Kicsit meg vagyok lepve, hogy egy profi helyen ilyesmi előfordulhat:(
Szia!
Sziasztok lányok!
Én régi BMC-s vagyok..tavaly az 1. inszeminációm sikerült, de elment a baba, a 2. nem sikerült, a3. pedig le lett állitva mert túl sok petém növekedett.LÁNYOK..mindenképpen csináltassátok meg a terheléses vércukrot!!!még ha a doki nem is kéri, akkor akár magánszorgalomból!..nekem 3 év után derült ki h inzulin rezsiztenciám ill pcos-em van...minden hormonom normális volt,nincsenek cisztáim sem...túlságosan kövér sem vagyok, nem hullik a hajam stb...3 év alatt senkinek nem jutott eszébe elvégeztetni azt a vizsgálatot, és valószinü a babám is emiatt ment el..ill ezért nem vagyok még terhes..most annyit kell tennem hogy diétázok,legrosszabb esetben gyógyszert kapok és ha minden jól megy tavaszra terhes leszek:):)..és az a baba meg is fog maradni:)
Szia!
ne haragudj,de ez kicsit úgy hangzik,mintha te ezzel kereskedni akarnál.
Szia!
Ugyan én nem a kérdésedre válaszolok,de eddig nagyon meg vagyunk elégedve a BMC-vel.Nálunk már megvoltak a kivizsgálások,és most indult a lombik.Mi is a Szűcs dokihoz járunk.Sztem alaposnak tűnik,eddig végülis szimpatikus.Nagyon szűkszavú,lényegretörő.Nincs duma,mese,ilyesmi.A lényeg,azt jóvan.Figyelj,amikor ott vagy,mert rövid és gyors.Sok sikert,biztosan sikerül nektek is.
Sziasztok,
Én is csatlakoznék... Mi ma voltunk 3.-szor a BMC-ben. Túl vagyok két vérvételen, egy nőgyógyászati uktrahangos vizsgálaton, a féjem is egy vérvételen + spermavizsgálaton.
Szűcs doktorhoz kerültünk.
Van köztetek olyan, akinek 40 felett összejött a lombik bébi?
Amúgy mindenkinek sikert és kitartást kívánok!
Szia Gabi!
Üdv a csapatban! De félre a viccet, sajnálom és sok kitartást kívánok. Érdemes megnézni a témában különböző fórumokat, de szerintem ne kattanj rájuk túlzottan, mert akkor már többet árt mint használ, gondolom, érted.
A BMC-be fogtok bejelentkezni, vagy másik intézménybe? Ajánlott a beutaló orvosotok meddőségi orvost? Ha van kérdésed, írj privátban vagy akár itt nyugodtan. Szia.
Sziasztok!
Csatlakozhatok? Ma megkaptam életem legelszomorítóbb papírját, beutalót meddőségi kezelésre.:(
Szia!
Igen,nagyon szűkszavú valóban.Mondjuk nem társalkodópartnert keresek,de már barátkozunk.Holnap megyek,indul a stimulálás,ha minden igaz.Remélem nem leszek béndzsa,és tudok figyelni mindenre amit mond.
Szia!
Én is a Szűcs dokihoz járok. Elégedett vagyok vele, nagyon jó orvos. Igaz szűkszavú,de nagyon alapos. Örülök, hogy őt választottam, mert másnál is jártam az elején.
Szia!
GRATULÁLOK!Szuper!Kihez jártál a BMC-ben?(Mi is oda járunk Szűcs dokihoz.)
Minden jót!
Szia!
Mi másik intézetből jöttünk át, konkrétan az RK-ból. Kérdezte Tanár Úr, hogy mi az oka a váltásnak, csak annyit mondtunk, hogy már nem tudjuk ott tovább finanszírozni a dolgokat. Erre Ő kezdett el hümmögni, hogy az gyalázat amit ott elkérnek, és meg is érti, hogy eljöttünk. Egyébként tényleg csak emiatt jöttünk el, az, hogy nem jött össze eddig, az nem az RK hibája :-(
Sziasztok, Lányok, segítsetek, légyszi, ha tudtok!
Van köztetek olyan, aki másik intézetből jött át, mert ott nem volt elégedett,nem sikerült a lombik? Kérdezte ilyenkor a tanár úr, hogy miért jött most át, vagy egyáltalán mit kell vagy érdemes mondani ( gondolom nagyon szapulni nem célszerű a másik helyet) Mi a véleményetek? Köszi.
Szia!
Beutaló mindenképpen kell,minden vizsgálati eredményt elfogadnak,csak egy éven belüli legyen.A spermakép vizsgálatból,minimum egyet ott csinálnak,de ha nem jó,akkor még egyet és az alapján döntik el,hogy milyen beavatkozás szükséges.tőlem első alkalommal megkérdezték,hogy kihez akarok menni,de,ha azt mondod,hogy mindegy akkor ahhoz kerülsz,akinek éppen a legkevesebb betege van,vagyis hamarabb kapsz időpontokat.Én már mindegyik dokinál voltam,és mindegyikkel meg vagyok elégedve,mindenkinek vannak rigolyái,de alapjába véve normálisak.Ha szólsz,hogy messze laksz,akkor adnak egy papírt,amin az összes szükséges vizsgálat rajta van,és mindent elvégeztethetsz,otthon.Sok sikert,remélem nektek sikerül.
Szia!
Nekem a lelkemre kötötték, hogy beutalóval menjek. Én nem a nőgyógyásztól kértem, hanem a háziorvossal írattam. Egy szó nélkül adta a beutalót.
Szerintem lehet máshol is csináltatni a vérvizsgálatokat, de legalább egy spermamintát itt kell "leadni".
Dokit majd később választhatsz, az első konzultációt általában Újvári doki csinálja, de ő később már nem foglalkozik a betegekkel.
Nekem az átjárhatóságim májusban volt, azt elfogadták. Úgy tudom, egy évnél nem öregebb eredményt elfogadnak.
Az első konzultációkor vizsgálat még nincs. De gondold át, mit szeretnél kérdezni, mert nagyon pörögnek az események és észre sem veszed, már kint is vagy és nem kérdeztél meg szinte semmit...
Sok sikert!
Szia!
Én vittem a beutalót a nőgyógyászomtól aki addig kezelt,de sztem nem fontos,ráér legközelebb.Első konzultációnál semmilyen vizsgálat nincs,csak beszélgetés,és felveszik az adataitokat.Ezek után eldönti milyen vizsgálatokat fognak elvégezni.Mi nem vittünk semmilyen leletet,ezért:férjemnél 2X spermavizsgálat(3 hét különbséggel),+ vérvétel 1X.Én rákszűrést azt vittem.Nálam hormonvizsgálat 3. és 21.napon,nagy rutin(vér,vizelet),UH,és HSG.Ezután mivel a férjem spermavizsgálata rossz eredményt mutatott még kértek egy kromoszómavizsgálatot(ez fizetős:14 eFT).Másra eddig nem kellett fizetni.Rengeteg táplálék kiegészítőt szedünk.Most indult volna a stimulálás végre,de most meg cisztát talált a doki,ezért gyógyszert kaptam rá.Mi 06.15-én voltunk az első konzultáción,és még mindig csak itt tartunk.Sok sikert!Melyik dokihoz kértél időpontot?
Sziasztok,
Mi jövőhéten megyünk első konzultációra és szeretném a segítségeteket kérni.
A nőgyógyászom nem a BMC-be küldött, viszont mi ide szeretnénk menni. Ebből következik, hogy beutalóm sincs.
- Fogadnak anélkül? Vagy esetleg háziorvostól tudok kérni, feltéve ha ad. Ha nem ad, el se induljak beutaló nélkül?
- A vérvétel miatt is fel kell járni, vagy engedélyezik, hogy ott vetessem le, ahová területileg tartozunk, ugyanis több mint 100km-re lakok Pesttől.
- Tavasszal volt átjárhatóságim, annak elfogadják az eredményét? Nem szeretném újra megcsináltatni.:(
- Első konzultáció alkalmával már lesznek vizsgálatok?
Előre is köszönöm a segítségeteket, már nagyon ideges vagyok, hogy mi lesz.
Melyik orvost ajánljátok? Egyáltalán lehet választani?
Bocs a sok kérdésért!
Szép napot mindenkinek!
Szia!
Valóban felesleges bármilyen vizsgálatot csinálnod,és más kivizsgálásokra járnod,mert egyrészt a budaiban,az lesz az első,hogy vérvételre küldenek,aztán ultrahangra,ja és a párodnak is kell egy általuk elvégzett spermakép vizsgálat is.friss rákszűrésed legyen az a lényeg!
ha van még kérdésed,nyugodtan írj.
Helló!
Sajnos ezt nem tudom,hogy mikor.Be kell szednem a gyógyszereklet,aztán visszamegyek,és újra megnézi.Kiváncsi leszek a véleményedre majd a későbbiekben a dokival kapcsolatban.Nekem végülis kedvesenk tűnik.Csak nagyon rövid,tömör,szinte alig van vmi kommunikáció.Minden infót a netről szedek le,meg az ismerőseimtől(akik szintén ebben a cipőben járnak).Nem a lelkizés hiányzik,csak a tájékoztatás,hogy mikor mit miért csinálunk?
Szia! A nőgyógyászom a BMC-t ajánlotta, Szűcs doktort, ezért megyek oda. Azért várom, hátha valakinek van véleménye a kérdésemmel kapcslatban.
Elkezdtem tegnap elolvasni a fórumot az elejétől, még jópár oldal hátra van, de máris sok kérdésre választ kaptam.
Mennyi idő mire a ciszta eltűnik és indulhat a stimuláció?
Szia!
Ugyan a kérdésedre nem tudok válaszolni,de csak kiváncsiságból kérdezem,hogy miért a BMC-be kértél időpontot,és kihez?Mi is oda járunk a Szűcs dokihoz.Nekem június közepére adtak időpontot,és most kezdődött volna a stimuláció,de cisztát találtak és most gyógyszert kapok,aztán indul a buli.
Sziasztok!
Most akadtam a fórumra, csatlakoznék hozzátok. Tavaly októberben hagytam abba a fogamzásgátlót, mert a férjemmel kisbabát szeretnénk. Akkor hónapokig nem jött meg a vérzésem, majd áprilisban diagnosztizálták a PCO-t UH-on, majd a vérvétel eredménye is ezt támasztotta alá. Másfél hónap várakozás után a jövő hétre van időpontom az MM-be endokrinológushoz. Tegnap elmentem a nőgyógyászomhoz, hogy csináljunk friss UH-t, lássuk mi a helyzet és azzal a lelettel menjek majd a jövő héten az endorinológushoz. Erre a nőgyógyászom közölte, hogy nincs értelme endokrinológushoz mennem, ő a BMC-t ajánlja. Ma reggel felhívtam őket, december 1-re van időpontom. Most kicsit tanácstalan vagyok, hogy akkor lemondjam az endokrinológust? Van értelme oda is elmenni? Ha felírna valamit, azt gondolom úgyis leállítanák a BMC-be, míg ki nem vizsgálnak újból, nem? Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Köszi!