Aki közfoglalkoztatott annak ... (beszélgetés)
Sajnos ma Magyarországon tisztességes keresetből nem igazán lehet megélni,félretenni pedig pláne sehogy :(
De azért örüljünk mert robog a gazdaság! Hajrá! :(
Csak annyit, az addig "elfogadható módon kereső közalkalmazott" sok embernek megalázóan kevés.Szerintem a közalkalmazotti bér is nagyon alacsony, egyik barátnőm 55 évesen 108.000 Ft-ot visz haza közel 40 év munkaviszony után. Ez sok?
Amúgy középfokú képz,egy nyelvvizsgával.
DE: "Magyarország jobban teljesít"
Tényleg szörnyű ami itt folyik, mindenféle téren:(
Törvény nyújt segítő kezet égbekiáltó igazságtalanságokhoz: ki lehet rúgni az addig elfogadható módon kereső, ezáltal valamilyen szinten normálisan megélő alkalmazottat, s aztán töredék juttatásért (amibe beletartozik pl. a kevesebb szabadság is) méltóztatnak visszavenni közmunkásnak. Ugyanarra a feladatra, munkakörre!
Úgy undorító a kitalálmány, ahogy van. S becsomagolják a „segély helyett bért” lózungba, emberek százezreit kényszerítve rabszolgamunkára, kiszolgáltatott helyzetbe. :(
Nah, ez egy nemes gesztus volt:)
Sokaknak csak az a lehetőség marad, elég szomorú.
igen, közben én is rájöttem, hogy másra gondolunk. :-P
szóval ezúton is elnézésedet kérem kedves fórumindító
Sajnos a törvény ezt teszi lehetővé :(
Igazság...hajjaj! :(
"(4a)12 A közfoglalkoztatottat megillető szabadság mértéke naptári évenként 20 munkanap."
miért csak az alapszabadság jár semmi egyéb?
Mert van aki nem 1-2 havi szerződéssel van hanem 1 évessel!
Ez olyan igazságtalan!
És a gyerekekre sem adnak pluszban :(
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményed a közfoglalkoztatásról?
- Jár az aktív korúak ellátása, ha közfoglalkoztatásban veszek részt?
- Milyen lehetőségeik vannak a közfoglalkoztatottaknak? Jár-e pl. GYED és egyéb szokásos juttatások, mint a normál jogviszonyban dolgozóknak?
- A közfoglalkoztatottak a decemberi bérüket megkapják szilveszter előtt?
- Mikor utalják a munkabért? Közmunkabér, közfoglalkoztatottak
- Decemberben dupla FhT és közfoglalkozatott bér lesz?