Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Áfonyamártás recept

Áfonyamártás recept

Elkészítési idő 30 perc

Az Áfonyamártás hozzávalói:
2 evõkanál szárított áfonyabogyó (gyógynövényboltban kapható)
2 alma
2 dl majonéz
1 dl tejszín
1 dl vörösbor
2 szem összetört szegfûszeg
mustár
cukor
só és õrölt fehér bors ízlés szerint


Az Áfonyamártás elkészítési módja:
A szárított áfonyát a vörösborban addig fõzzük, amíg sûrû, pépes lesz. Ha kihûlt, hozzákeverjük a majonézt, a meghámozott, kicsumázott és lereszelt almát, a mustárt, a sót, a fehér borsot, kevés cukrot, végül belekeverjük a tejszínbõl vert kemény habot is. Rögtön fogyasztjuk. Tejszínhab nélkül a hûtõszekrényben sokáig eláll, a tejszínt csak fogyasztás elõtt keverjük bele.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


Az Áfonyamártás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook