Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » ÁEK szülészete fórum

ÁEK szülészete (beszélgetés)

87. Ella89 (válaszként erre: 86. - Vvicus)
2010. júl. 22. 18:06

Anyósom ebbe speciel nem szólt bele (állítólag, de nagy szarkavaró, mondjuk eddig csak kb. 10 alkalommal találkoztunk), de nagyon örült, hogy a nevét kapja a lányom. A sajátjának viszont nem adta volna, hogy ezzel elkerülje a balsorsot. Na lényegtelen.

Igen, van PIC és állítólag ha PIC-en van a babád, akkor ott maradhatsz a kórházban. A lányom a János PIC-én volt, ott azok az anyukák sem maradhattak bent a kórházban, akik ott szültek. Egyedül a koraszülött osztályon volt meg a lehetőség, hogy befeküdjek ingyen a babám mellé és akkor külön szobába kerültünk volna, de mire kiderült ez a lehetőség, már csak 3 napot kellett bent töltenie, így nem éltünk vele. Amúgy ez is korlátozott volt, 2 anyukának van hely és az egyik akkor mondta le, amikor Leát már majdnem hazaengedték.

Ja és az is jó, hogy nem csak PIC, hanem koraszülött osztály is van az ÁEK-ban, ami azt jelenti, hogy ha a pici már nem szorul intenzív ellátásra, de még kell híznia vagy gyógyszereket, infúziót kapnia hazaadás előtt, akkor nem viszik át másik kórházba. A Női Klinika PIC-ről átvittek már több kisbabát is a János kórház koraszülöttjére, itt viszont nem hurcolásszák a gyereket. Meg tényleg az egyik legjobban felszerelt kórház Budapesten. :)

86. vvicus (válaszként erre: 85. - Ella89)
2010. júl. 22. 14:40

Nálunk pont úgy alakult, hogy az én vezetéknevem az első, a férjemé pedig a második. :-)

Én pedig Kajszibaracknak becéztem Hangát, míg meg nem tudtuk, hogy kislány. Mert a 13. hetes uh-on akkora volt, mint egy jól megérett kajszibarack...:-D

Azért az is megnyugtató az ÁEK-ben, hogy állítólag kiváló a PIC osztálya. Nekem ez most nem mellékes.

Bosszantó lehet, hogy anyós beleszól a dolgokba...

85. Ella89 (válaszként erre: 83. - Vvicus)
2010. júl. 22. 14:00

Az én férjem elég maradi, semmi pénzért nem vette volna fel a nevemet. Úgy szerettem volna, hogy az én vezetéknevem legyen elől, utána kötőjellel a férjemé, de mivel ha így lett volna, a gyerekeink is csak ilyen sorrendben kaphatták volna a vezetéknevet, ezért beadtam a derekamat és így a férjem neve került előre, mert nem ment volna bele, hogy ne az ő vezetékneve legyen az első a gyerekei nevében.

Mivel Leát Málnácskának hívtuk (mert akkora volt, mint egy málna, amikor 7 hetesen kiderült, hogy terhes vagyok), ezért szerettem volna, ha Lea Málna lett volna a neve, amennyiben lány, de a férjem ígéretet tett az anyjának és az öccsének, hogy az ő lánya lesz Erzsébet, mert a családban női ágon mindenki Erzsébet volt, csak ők ketten vannak fiúk és megszakadt az Erzsébetek lánca. Igaz, ő nem lett volna Erzsébet, hanem Kinga vagy Vivien, mert az anyja szerint ők a nevük miatt voltak szerencsétlenek. Erre az én lányom Lea Erzsébet lett, hagy legyen ő is szerencsétlen. :S Ráadásul nagyon nem tetszik ez a név. Olyan... Bözsi, Böske. Persze anyósom Sisi, mert ő "úrilány". Na mindegy.

Hát akkor valószínűleg tényleg császár. :( Mert a magas vérnyomás és a fehérje lehet egymástól különálló is, de így. :S Azért jó, hogy fel tudsz készülni rá, hogy műtenek és Hanga is a lehető legbiztonságosabb módon jön majd a világra. Nem lesz semmi baja! :)

Amúgy igen, Leát is az ÁEK-ban akartam szülni, csak nem engedtek már át. Azt szajkózták, hogy nem lesz semmi baj, mert a 36. hét már majdnem 37. és a kiskönyvben 38. hét van (dokim ügyesen elszámolta) meg már 2 ujjnyira voltam nyitva. Hiába szóltam, hogy már egy hónapja 2 ujjnyira voltam kinyílva, nem engedtek. Végül még 5 és fél órát vajúdtam, mire oxitocinos segítséggel meglett a lányom. Hajnali 3 előtt meg simán odaértünk volna a Tétényi útról a Rippl-Rónaihoz. Na mindegy most már. De legalább megtanultam, hogy ha bármi furcsát észlelek, azonnal oda fogok menni és nem a rendelőintézetbe, mert onnan a János kórházba vinnének meg nem a Szent Imrébe, mert oda többet nem akarom betenni a lábam. :(

84. vvicus
2010. júl. 22. 13:41
Ella, Leát is az ÁEK-ben akartad volna amúgy szülni?
83. vvicus (válaszként erre: 82. - Ella89)
2010. júl. 22. 13:40

Biztos, hogy nem a felfázás miatt. Akkor a lábam is rettentően be volt dagadva, hiába feküdtem, 24 óra alatt sem ment le, ez pedig már nem jó. Na meg a magas vérnyomás is ott van.

Lea a lánykád? Ez a név nekem is nagyon tetszik! :-D Viszont nálunk is a férjemnek nem jön be.

A fiú névnél nálunk is a Nimród ill. a Zétény volt a favorit, ezek közül választottunk volna, ha meglátjuk őt.

a két név nálunk nem játszik, mert férjem is felvette az én vezetéknevem, és én is az övét, így dupla vezetéknevünk van és lesz a gyerekeknek is, szóval így kiszúrás lenne a hosszú név, én már csak tudom, nekem két vezetéknevem és keresztnevem van, ráadásul mindegyik elég hosszú...:-)

Jaj, én sem bírom ám a névbecézéseket. Tőlem is kérdezte apukám, hogyan lehet becézni a Hangát. Erre mondtam, hogy ugyan miért kell becézni egy nevet??? Amúgy meg sehogy, Hanga és kész. :-)

82. Ella89 (válaszként erre: 81. - Vvicus)
2010. júl. 22. 13:04

Jujj, az tényleg nem jó. Félek, hogy nekem is újra lesz fehérje a vizeletemben. A 6. héten volt sajna. :( De gyakran vagyok felfázva. Ki kéne próbálnom, hogy ha kapok antibiotikumot, akkor is lesz-e benne. A lányommal a 7. héten vesegyulladásom volt, véreset pisiltem, azt hittem elvetélek, kaptam rá Monuralt (extra adag penicilin van benne) és másnap már jól voltam. Lehet most is felfáztam. Nálad nem lehet, hogy felfáztál és azért van fehérje benne? Dagad a lábad, ujjad, arcod? Vizesedsz?

Ha mégis toxémia, akkor örülj, hogy megcsászároznak. Tényleg csak így lesz esélye Hangának.

Nálunk is úgy volt, hogy Lea kisebbnek látszott végig, de a doki szerint ez egyéni sajátosság. Voltunk Hajdu Krisztinánál és ő nagyon leoltott, hogy miért a 17. héten megyünk, jövő héten kellett volna (az orvosom mondta, hogy akkor menjünk, mert szerinte 18 hetes voltam már bőven). Aztán mondtuk neki, mi volt, azt válaszolta, hogy ő attól az időszaktól mondta, hogy mehetünk genetikai UH-ra, nem pont akkor. De ha akkortól, akkor az az időszak is beleszámít és elvileg 18 hetesnek kellett volna már lennem. Na mindegy. Nagy ímmel-ámmal kijavította a május 2-t május 2-5-re, hogy akkor szülök. Végül május 8-10. körül lett volna 40 hetes a terhességem, ez utólag derült ki. Szerda este voltunk az orvosomnál CTG-n és UH-n (ott 2300 grammra becsülte a lányomat), a kiskönyvbe pedig 38. (!!!) hetet írt. Másnap reggelre megszületett Lea a Szent Imrében (nem ismertem fel a szülési fájásokat és az ügyeletről már nem engedtek át a választott intézményembe). Ott derült ki, hogy a 36. héten jött világra. Szóval ha tudjátok, hogy később fogant a pici, akkor szóljatok az orvosnak. A mostani babánál sem a menzeszem első napját veszik figyelembe, mert évente kb. 5X van meg és legutoljára február 26-tól március 21-ig volt meg, a baba méretei alapján pedig olyan, mintha március végén jött volna meg utoljára. A PCOS tudja szívatni az embert...

Nekem a Luca annyira nem tetszik, de a Hanga nagyon. A férjemnek sajna nem. Ugye most 2 nevünk van, a Nóra és a Beatrix, illetve tegnap éppen erről beszélgettünk, miközben meghívott egy névnapi fagyizásra, hogy még a Norinát tudja elképzelni, aminek nagyon megörültem, mert a Norina is nagyon tetszik. Meglepődtem, mert eddig csak húzta rá a száját, hogy Norina, milyen hülye név. Szóval talán Norina lesz, ha kislány, de még nem véglegesítettük. Mondjuk Norina Beatrix, mert azért a Norina Nóra elég hülyén hangzik és kb. olyan, mint a Nikoletta Nikolett. :P Ha fiú, akkor Nimród Attila. Már nagyon régen tetszett ez a név, csak az utóbbi pár évben tömegnév lett belőle. :( Az Attila név meg a nagyapám után lenne. És külön jó, hogy a Nimródot nem lehet becézni. Lea is Leus, Leuci. Olyan hülyén hangzik, anyám hívja így, aki Beáta, így a saját becézését ráaggatja a lányomra. Beus, Beuci, leus, Leuci. Hülyét kapok tőle! Amúgy a Beatrix azért lett volna poén, mert akkor Lea-Bea a kér lányunk, ugyanakkor anyukám is Bea. És lenne Beáta meg Beatrix is a családban. :)

81. vvicus (válaszként erre: 80. - Ella89)
2010. júl. 22. 09:35

No hát tegnap beszéltem az orvosommal. Sajnos a múlt heti gyűjtött vizeletemben már fehérje is volt, szóval középsúlyos terhességi toxémia most már 100%. Úgyhogy hetente be kell menjek, viszem a gyűjtött vizeletet, megvizsgál, megbeszéljük a dolgokat. Kéthetente meg vérvétel, mert a vérképem sem valami fényes. A császár nagyon valószínű, és az is nagy eséllyel megtörténhet, hogy nem tudom végig hordani a babát. Persze ugye semmi sem biztos, na de muszáj mindent úgy elmondania, ahogy van.

Én tudom pontosan, miért ódzkonom a császártól. Szerintem a legtöbb nő, ahogy én is, úgy képzeltem el, hogy jönnek a fájások, a férjem fogja a kezem, talán elfolyik a magzatvíz itthon, uzsgyi a kórházba. A férjem mindvégig mellettem áll, masszírozza a hátam, fogja a kezem. Majd amikor megszületik a kislányunk, elvágja a köldökzsinórt, a hasamra teszik a gyermekünket. Adunk egy csókot egymásnak, és mindenki boldog. Ahogy az történt a nővérem első két terhességénél, és bátyám feleségével is. Én is így szerettem volna megélni. Nem egy műtőben, egy tűvel a gerincemben, megijedve, távol a férjemtől...:-/ Szóval én ezért nem akartam császárt. Na meg a sok beszámoló, hogy abból meddig tart a felépülés, ill. a hüvelyi szülésből meddig. Ahogy Te is írtad, két órával később már mászkáltál. Hát én ismerem magam annyira, hogy biztos vagyok benne, nagyon meg fog viselni a műtét.

Akkor nálatok jó nagy tili-tolizás van szülés kapcsán! :-) Mi nov. 21-re vagyunk kiírva, amin nem is lett változtatva, pedig az uh méretek alapján kisebb a babánk, és mi is tudjuk, hogy félidő után fogant úgy 4-5 nappal. Koraszülésnél az az 5 nap is jelentős...

Nekünk a Luca név tetszett már régről, de unokatesóm tavaly decemberben szült és elhappolta előlünk...:-/ Úgyhogy lánynevünk egyáltalán nem volt. Aztán összeírtam, nekem mi tetszik, megmutattam férjemnek, és a sok közül a Hanga neki is nagyon tetszett, nekem is az volt a favoritom. A családban viszont sokan fintorognak rá, na nem, mintha befolyásolna, de szarul esett.

Ha kisfiú, akkor mi lesz a neve?

80. Ella89 (válaszként erre: 79. - Vvicus)
2010. júl. 21. 16:05

Hát én is nehezen kezdtem beletörődni annak ellenére, hogy jóanyám császárral szült 21 éve, amikor még nem volt olyan rutin ez a fajta műtét. És már az altatásból ébredve fel akart kelni. Őt nem viselte meg az epekő eltávolítás sem, jól tűrte azt a műtétet is. Én viszont már attól rosszul voltam, ahogy leírták amikor császár közben a nők érzik, ahogy "húzzák-vonják" a hasukat. Az altatás viszont nem biztos, hogy jó ötlet, mert szívbeteg vagyok. Viszont attól is a hideg ráz, hogy a gerincembe nyomnak egy csövet, amin spinális érzéstelenítést kapok. Na mindegy, túl fogom élni (remélem).

Az elég sok, 180/90... De ha sikerülne 130 körül tartani hosszú távon, akkor vajúság közben kb. 20-at emelkedne. És ha nem fájás közben mérik, akkor lehet, hogy kevesebb. Több kismamáról hallottam, hogy magas vérnyomással a Nyírőben spontán szült, de már az is fizetős magánklinika lett.

Olvastam olyan hozzászólást éppen itt, a Hoxán, hogy 2 császár után szült hüvelyi úton, mert későn értek be a kórházba és végül a negyediket is spontán szülte, mert előzőnél sem nyílt szét a sebe, de ő annyira kínnak élte meg a szülést, hogy a másik kettőt is műtéti úton szülte volna. Más pedig azért rimánkodik, hogy ne, ne legyen császár, mert nehezen épül fel belőle. Nem tudom. Én szülés után nem egész 2 órával már járkáltam, tehát a hüvelyi szülés nem viselt meg, pedig repedtem a szülésznő által erőltetett gátvédelem miatt. Lehet, hogy a császár sem viselne meg úgy, de valamiért nem szeretném megtapasztalni. Nem is tudom, miért... :P Amúgy nagymamámnak van egy ismerőse, akinek 4 gyereke van és a 4. született császárral, ő is panaszkodott rá. Mamának szerencséje volt, hogy a 30. hétre született nagybátyámat is spontán szülhette meg (akkor még nem volt az, hogy a pici koraszülöttet megviseli a születés és ezért császár, ennek ellenére hihetetlen gyorsan fejlődött és alig voltak kórházban).

Hogy mikor szülök? Jó kérdés... Eredetileg január 7-re voltam kiírva, abból lett január 3., majd január 1., végül december 31. A férjem azon poénkodott, hogy majd még pár alkalommal megyünk orvoshoz és végül októberben szülök. Na jó, remélem nem, mert a lányom is 4 héttel előbb jött és 2 hetet volt kórházban, úgy jártam hozzá be minden nap, hogy láthassam néhány percre, amíg haza nem engedték. Szóval nem bánnám, ha a pici kihúzná december közepéig. Bár az igazi ajándék az lenne, ha december 30-án, a férjem és az anyukám születésnapján születne meg ő is. Tripla ünnep lehetne! :) A karácsonyt nem szeretném, mert akkor a dokim vidéken lesz a rokonainál és nem tudna beérni BP-re időben. Pedig jó lenne, mert ha császár, akkor ő az egyik legjobb! Sokan dicsérik, mekkora sebészi tudása van és alig látszik a heg azoknál a nőknél, akiket ő műtött.

Látom a kislányod Hanga lesz. Olyan szép név! Nekünk még nevünk sincs, illetve csak egy olyan, amit ímmel-ámmal fogadtunk el mindketten. Ha fiú lesz, akkor nem gond, de ha lány, akkor nem tudom, hogy fogják hívni. Vagy marad a Nóra Beatrix vagy tovább veszekszünk. :P A nagylányom neve már előbb megvolt, mint ahogy a babaprojekt gondolata fel is merült volna (ezért van majdnem egybe a névnapja a szülinapjával és a húsvét is közel esik minden évben).

79. vvicus (válaszként erre: 78. - Ella89)
2010. júl. 21. 14:48

Basszus, ezt nem hiszem el...:-/ Szóval a szülészeten is dohányzó a váró. Hú, ez undorító. Én ilyenkor olyan pipa tudok lenni, hogy utána kell járnom, hol lehet panaszt tenni. Mi van az egészséges környezethez való jogommal???

Mindenképpen beszélek a dokimmal a magas vérnyomás - császár témáról. Nekem már 180/90 volt, ezért is szedek most egy marék gyógyszert rá, így szombat óta 130 körüli értékek vannak.

Én is már kezdek beletörődni a császárba. Viszont én úgy vagyok vele, hogy ha egyszer nagyon sanszos a dolog, akkor meg ne hagyjanak vajúdni, legyen programozott császár, és kész. Ne kelljen már minden úton-módon szenvednem. Elég lesz a felépülés. Nővérem két hüvelyi szülés után harmadjára császáros lett, azt mondta, inkább szülne egymás után kétszer hüvelyi módon, mint még egyszer császárral. Persze nem mindenki egyforma, de ismerem magam annyira, hogy nem fogom akadály nélkül venni a császárt.

Ella, Te mikor is szülsz???

78. Ella89 (válaszként erre: 77. - Vvicus)
2010. júl. 21. 12:14

Igen, van dohányzó, a terhes és már szült anyukák szoktak ott cigizni. Engem is kiakasztott, mondjuk anno, amikor anya szült, akkor is lehetett (ő végig dohányzott a terhesség alatt, mégis 3 héttel túlhordott). Nekem sem tetszik és ár a folyosón lehet érezni a füstöt. :( Első terhességem eleje óta nem dohányzom és azóta hihetetlenül zavar.

Úgy hallottam (de ez általános, nem konkrétan az ÁEK-ra vonatkozik!), hogy 150/90 felett szoktak császározni. Nekem vajúdás alatt az egyik legerősebb fájásnál mérték, 140/80 volt (ki is akadtam, mert nekem 100 fölé soha nem megy, 70/50-100/70-ig normális nálam). A szülésznő mondta, hogy ez igen magas, aztán otthagyott (ez a Szent Imrében volt). Ott nem nagyon császároznak. Az ÁEK-ban meg tényleg sok nőt műtenek, nem csak azokat, akiknek tényleg szükségük lenne a műtétre.

Utánanéztem a dokimnak, akinél szülni fogok (Szabó György Róbert), hát őt azért szeretik nagyon, mert tényleg csak akkor császároz, ha a vajúdás végén sincs esély a hüvelyi szülésre. Remélem tényleg így van! A magas vérnyomást meg úgy konkrétan nem tudom, hogy mennyire elnézőek. Sajnos én is már készülök a császárra, mert a placenta rossz helyen van és bár van esély, hogy a szülésre feljebb megy, de az is megeshet, hogy a méhszájon marad. :(

Nem tudom ki a dokid, de jól teszed, hogy beszélsz vele erről! Remélem nem akadályozza semmi a hüvelyi szülést és sikerülni fog! Ha mégis császár, akkor se keseredj el. Tudom, könnyű mondani, de én is most kezdek megbékélni vele.

77. vvicus
2010. júl. 21. 11:31

Nem tudjátok, magas vérnyomásnál mi a protokoll? Ma megyek ugyan a dokimhoz, és beszélek vele, csak kíváncsi vagyok, ki mit hallott/tud. Nagyon szeretném elkerülni a császárt, de eddig mindenki azt mondta, magas vérnyomással nem hagynak hüvelyi úton szülni.

Én az elmúlt két hétben jártam kétszer az ÁEK-ben, kettes telephelyen. Hú, a terhespatológia totál tele volt, a felvétel is nehézkesen ment. Én még a szülészeten viszont nem jártam.

Apropó, a szülészet szintjén is dohányzó váró van??? Engem olyan szinten kiakaszt, hogy a nőgyógyászat/terhespatológia szintjén a váró dohányzó, hogy szavaim sincsenek rá. Vajon ezzel nem lehet valakihez fordulni??? Milyen dolog az, hogy egy kórházon belül dohányozni lehet? Főleg ott, ahol kismamák vannak. Undorító.

76. Ella89 (válaszként erre: 75. - F298247b9c)
2010. júl. 14. 11:09

Boldog születésnapot a kis(nagy)lányodnak! :)

Nekem is meg kellett repeszteni a burkot, mert nem folyt el a vizem. Kicsit féltem tőle, főleg azért, mert sok babának megsérül a bőre, amikor a műszerrel kipukkasztják a burkot. Végül nem lett semmi baja, hála Istennek.

Nekem meg folyamatosan kellett WC-re mennem, csak a kitolási szakaszban múlt el az inger. De durva volt, mert nem is éreztem semmilyen nyomásingert, csak a szülésznő szólt, hogy már látja a baba fejét. Annyira kifáradtam, hogy se nyomni nem tudtam, de még beszélni sem. El is ájultam 1 pillanatra, akkor oxitocin injekció a hüvelybe, kicsusszant a lányom, én meg csillagokat láttam és totál homályosan, pedig bent volt végig a kontaktlencsém (a doki és a szülésznő megtiltotta, hogy kivegyem, holott úgy tudtam nem szabad bent tartani szülésnél).

Remélem a második szülés könnyebb lesz és nem lesz szükség császárra.

75. f298247b9c (válaszként erre: 74. - Ella89)
2010. júl. 13. 22:38

DRukkolok:-)Nekem burkot kellett repeszteni:-S Ilyesmi lehet ha valakit megerőszakolnak.

Én kaptam epidurált,decsak a fél oldalamra hatott,szóval olyannyira fájt,hogy beszélni nem volt erőm.Mintha meg sem kaptam volna.És az én fájdalomküszöböm..hát szerintem olyan alacsony,hogy azt már mérni sem lehet:-)Hidd el,az ordítozás nem visz előbbre,csak az erőt veszi ki,abból pedig nem árt ha van szülésnél:_)

Amúgy nekem pl. eszembe se jutott pisilni,pedig lefolyt vagy 3 üveg "víz" a vénámba.Szülés után még ott megkatétereztek,de semmit nem éreztem belőle.

Könnyű szülést kívánk neked,én pont holnap ünneplem a kislányom első szülinapját:-)))

74. Ella89 (válaszként erre: 73. - F298247b9c)
2010. júl. 12. 10:38

Remélem van más fájdalomcsillapító is, mert ha az EDA-tól elzsibbad a lábam és nem tudok kimenni pisilni vajúdás közben, én abba belehalok! :S

Sok helyen írák (anyukáknak szóló újságokban), hogy nyugodtan üvöltsenek, ha ettől nekik jobb. Persze másokat zavarhat, de ha nem kap az illető fájdalomcsillapítót és alacsony a fájdalomküszöbe, csak ez az egy, amibe kapaszkodni tud, ez hozhat neki megkönnyebbülést.

Szívem szerint a kéjgázt választanám vagy valami más, izomba adható fájdalomcsillapítót (ennek nem tudom, mi a neve, csak sok helyen ilyet alkalmaznak). De még az se biztos, hogy szülhetek spontán. :( Azért reménykedem benne! :)

73. f298247b9c (válaszként erre: 72. - Ella89)
2010. júl. 10. 22:21

Nem tudom,van-e más fájdalomcsillapítás,de valószínűleg,mert eléggé jól fel van szerelve a szülészet.

Az ordításra visszatérve,remélem nem sértődtél meg,de tényleg hidegrázó,és halálfélelmet gerjesztő kívülsől hallani,pláne az elején,első szülésnél:-)

Ma már lehet nem pánikolnék be tőle,simán csak idegesítene..mert sajnos az.És nagyon sok erőt elvesz az emberből.

72. Ella89 (válaszként erre: 71. - F298247b9c)
2010. júl. 8. 14:03

Én is végig üvöltöttem, mert ahol először szültem, nem volt sem EDA, sem más fájdalomcsillapítási módszer (ezt nem tudtam, mert csak az ügyeletre mentem be, ahol közölték, nem engednek át az ÁEK-ba, hiába koraszülés). A végén már kimerültem és oxitocint injekcióztak a hüvelyembe, mert nem voltak tolófájásaim, császározni már nem lehetett és kimerültem. Tök kussban voltam a kitolásnál és el is ájultam egy pillanatra. Az oxitocintól kicsusszant a lányom feje, a szülésznő belém nyúlt és kihúzta a vállait meg a lábát, de ezt már csak a férjemtől tudom. Akkor kezdtem magamhoz térni, amikor felsírt a lányom, de még akkor sem teljesen.

Terveztem, hogy kérek EDA-t, de most inkább más fájdalomcsillapító felé hajlok. Egyrészt nem tudnék mozdulatlan lenni, amíg bevezetik a katétert a gerincembe, másrészt sokaknak (Nálad is) féloldalasan hat, harmadrészt első szülésem közben vajúdás alatt óránként 3X mentem ki pisilni, epidurállal meg nem lehet mászkálni, mert sokak lába elzsibbad tőle.

Tényleg: ÁEK-ban van kéjgáz vagy valami izomba adható fájdalomcsillapító (nem tudom, mi a neve, csak a Női Klinikán azt adtak egyik ismerősömnek)?

2010. júl. 7. 22:12
Ja,a szülőszoba nagyon szuper,egyáltalán nincs kórház-feeling,inkább olyan amerikai tipusú.A szülésznők nagyon aranyosak,egy dolog zavart csak,amitől rámjött a halálfélelem:a mellettem lévő helyiségben szülő nő olyan hangokat hallatot,mint akit elevenen nyúznak!!Ráadásul pont a legvégén,amikor semmi nem fáj!A hülye idióta barom!Én megszólalni sem tudtam,annyira fájt,mert kértem ugyan EDA-t,csak a fél oldalamra hatott.Úgyhogy szenvedtem mint az állat,kőkemény volt!De ezeket az ordibálósokat...háááát ,nem is tudom!!
2010. júl. 7. 22:08

SZiasztok!

Én tavaly,2009 július 14-én szültem a mávban,orvosom Dr.Jerger András.Az újpesti sztkban rendel,de van magánrendelője is káposztásmegyeren.Nála a terhesgondozás 50,a szülés 50.Tehát ÖSSZESEN kerül 100ba.Nagyon jó szakember,rendkívül kedves,humoros,Újpest 90%-a hozzá jár.Nagyon szereti mindenki,csak ajánlani tudom.SZülésnél is segít,nyugodt,mondja mit hogy csinálj,és állítólag ő varr a legszebben.Még a gyereknek is gagyarászott,mikor a szülésznő rám tette:-))Üdvözölte:-)))

Nekem a hastánc,meg a biciklizés miatt muszály volt gátmetszést csinálni.Kemény volt a gátam.Vagy fél óráig varrt össze a doki,belül,aztán kívül.Vissza is rendelt a szülés után 3 héttel,hogy megnézze a sebet,meg kent oda neogranormont,A kórházban is minen nap megnézett. A legjobb nődoki!Tényleg!

69. Ella89 (válaszként erre: 67. - Szasz23X)
2010. júl. 1. 10:51

Hát igen, főleg ha 150 ezreket kérnek el azért, hogy gátat metszenek meg kaparnak (ha az adott intézményben szokás a szülés utáni automatikus kaparás) és összevarr. A Szent Imrében csak a szülésznő csinált mindent, ő masszírozta a gátamat, hogy ne kelljen gátat metszeni (pedig jobb lett volna), ő húzta ki belőlem a babát, miután nem voltak tolófájásaim. A doki csak az oxitocin injekciót adta be a hüvelyembe, amikor nem tudtam nyomni, kapart és összevarrta azt a részt, ahol megrepedtem. És persze elvágta a köldökzsinórt, mert a férjem kamerázott és a nagy káoszban elfelejtkezett róla. :P

Azt sajnálom az ÁEK-ben, hogy nem lehet szülésznőt fogadni, de el kell ismernem, vannak olyan időszakok, amikor a terhespatológia is megtelik frissen szült anyukákkal. Ma voltam bent kombinált teszt vérvételen és csak 3 roma asszony volt bent a gyermekágyas osztályon, a többi szoba kongott az ürességtől. Kedden azért voltak még 5-en, de ez a 3 nő... megdöbbentő volt. Biztos azért, mert nincs hidegfront, ami bevinni a kismamákat. :D

2010. jún. 30. 11:40
Én 2009 agusztusában szültem a mávban,de az áék-ba jártam elötte a dokimhoz.Kazár tibornak hívják.Amugy én egvoltam elégedve a mávval szupi szülőszobái vannak.
67. Szasz23X (válaszként erre: 66. - Ella89)
2010. jún. 30. 11:28
a 150 ezres nem ott dolgozik, de mivel a barátnőm ezt nem fogja, és nem is tudja kifizetni, ezért néztük meg, hogy körzetileg hova tartozik, és úgy tűnik, az ÁEK-ba, mivel 4. kerületiek. Ott nem lesz választott orvosa, bár én ennek annyira nem örülök, de reménykedünk, hogy kifog egy normális ügyeletes dokit, aki azért hajlandó lesz néha ránézni... Én be sem fogok menni, mert ha azt látom, hogy nem figyelnek rá, olyan patáliát fogok leverni, hogy a fél szülészet zengeni fog. Szülésznőként dolgoztam, nálunk még alap volt, hogy foglalkozunk mindenkivel, de ami menni kezd, az undorító. Lassan olcsóbb magánklinikán szülni.
66. Ella89
2010. jún. 29. 18:44

Na, most fogtam fel: 150 ezer egy szülésért?! Melyik doki ez??? Hozzá nem akarok kerülni!!! :(

És melyik a 100 ezres? Megírjátok priviben? Köszi!

65. Ella89 (válaszként erre: 60. - Vvicus)
2010. jún. 29. 18:43

Igen, Szabó György például nem mond árat, azt mondja, amennyit szánok rá, de én abból indulok ki, hogy minden hónapban 10 000-t hagyok nála, plusz még ha csinál rákszűrést vagy hüvelyváladékot néz, az is plusz pénz.

Bár én a Szent Imrében szültem az első babámat, ott nagyon bunkók voltak az ügyeletesek és pont az az orvos fejezte be a szülést (állt csak ott, mindent a szülésznő csinált), akit a fogadott betegei istenítenek, mások (akik csak az ügyeleten találkoztak vele) átkoznak. És a konrollra hozzá mentem vissza, 10000-et adtam neki és visszadobta azzal a szöveggel, flegmán, hogy "ugyan már, nem kellett volna". Na igen, tényleg nem, hiszen mit csinált? Elvágta a köldökzsinórt, kikapart és összevarrta azt a kis részt, ahol gátmetszés hiányában megrepedtem. Ja és bennem felejtette a varratot, váltig állította, hogy felszívódó, közben meg nem volt az, mert 5 héttel szülés után még mindig nem tudtam ülni, bezzeg azok, akiknek gátmetszésük volt, már talán össze is bújtak a férjükkel. Na mindegy. Ez a Szent Imre volt, nem az ÁEK, csak leírom, hogy ilyenek is lehetnek az ügyeletesek. Vagy (csak hallomásból tudom): a Margitban például sokan ügyeletesnél szülnek és meg vannak elégedve. Én is mentem volna oda szülni, de a)itt van az orvosom b)nincs PIC részélege.

ÁEK-ről azt olvasta valahol anyukám, hogy az ügyeletesek is rendesek. Már csak azért is reménykedem ebben, mert Szabó György karácsonykor nem lesz Budapesten és ha akkor indul be a szülésem, akkor ügyeletesnél szülök.

64. vvicus (válaszként erre: 63. - Szasz23X)
2010. jún. 28. 14:59
Jujj, de durva! És kirakja az ártábláját? Erre már szavaim sincsenek. Mert az egy dolog, hogy ha rákérdezek, elmondja, de annál az orvosnál, akinél én szülök, két nőt is ismerek, akik nála szültek, nem kérdezték, mennyit kér, adtak neki, amennyit gondoltak, azóta is hozzá járnak, és nem változott a hozzáállása a dokinak feléjük...
63. Szasz23X (válaszként erre: 62. - Vvicus)
2010. jún. 28. 14:37
8 ezer per terhesgondozás, de havi szinten kell járnia. Egyrészt már ez sem kevés, másrészt igen, most rakta ki az új ártáblát, és ezen van a 150 ezer forint. :S
62. vvicus (válaszként erre: 61. - Szasz23X)
2010. jún. 28. 14:27

Ja, hogy ennyire elől jár már? Hm, hát így már tényleg nehéz.

És csak mostanában közölte vele az orvosa, hogy mennyit kér? Ha jól sejtem, a magánrendelése is drága lehet, ált. a rendelési díjuk 10X-ét kérik az orvosok a szülésért.

61. Szasz23X (válaszként erre: 60. - Vvicus)
2010. jún. 28. 12:12
Nem ragaszkodik, oda tartozik, mint 4. kerületi lakos. Az orvosa máshol dolgozik, de ő konkrétan 150 ezret kér el. 30 hetes, ergo nagyon másik orvost keresni már késő...
60. vvicus (válaszként erre: 59. - Szasz23X)
2010. jún. 28. 12:10

Én nem hinném, hogy minden egyes orvos bunkó lenne. De tény, hogy szerencse kell egy normális orvos kifogásához.

Olcsóbb orvost nem talált? És miért ragaszkodik az ÁEK-hez? Én hallottam már olyan fogadott orvosokról, akik nem mondták meg, mennyit kérnek, hanem rábízták a kismamára.

59. Szasz23X (válaszként erre: 58. - Vvicus)
2010. jún. 28. 12:08
Ez igaz, csak nekem vannak rossz tapasztalataim, amikor szülészeten dolgoztam, akinek nem volt fogadott orvosa, azt konkrétan le sem szarták. Már elnézést. Ellenben a barátnőm nem tud kifizetni 150 ezret az orvosának, szóval marad ez... Köszi azért :)
58. vvicus (válaszként erre: 57. - Szasz23X)
2010. jún. 25. 19:59

Sajna én erre nem tudok válaszolni. Az enyém 100ezret kér, ennek tudatában járok hozzá. Én amúgy nem az ÁEK-hez tartozom.

Abban azért biztos vagyok, hogy ha oda tartozik, akkor fogadniuk kell. Hogy parasztok lesznek-e? Az orvostól függ sztem. Na meg a másik, hogy mindenkinek más orvos válik be.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook