ÁEK szülészete (beszélgetés)
Elolvastam a naplódat, hááát...
Nem tudok mást mondani, csak hogy ez az egész egy nagy... Szóval az. És ezek a legjobb kórházak, ezeknél már csak rosszabbak vannak.
Remélem nem lesz szükségetek PIC-re, Hanga is felfejlődik még méhen belül és nem lesz semmi baj. Tiszta szívemből kívánom!
Jelenleg az a vicc, hogy nem helyhiány, hanem emberhiány van....:-(
Viszont holnap mégis visszakerülök az ÁEK-be, mert a SOTE-n szartak rám...:-/ Az ÁEK-ben legalább komolyan veszik a dolgokat, és naponta nézik majd Hangát. Remélem, amíg nem tudnak új babát fogadni, nem történik velünk semmi.
Ajjaj. :( Mondjuk még mindig jobban jársz a Klinikával, mint a János kórházzal, hidd el nekem.
Nagyon, de nagyon szorítok, hogy ne kelljen még Hangának megszületnie!
Köszi a beszámolót. Azért remélem még sokáig húzzátok egyben!
Akkor ez a PIC annyira nem is szörnyű. Azok alapján, amiket leírtál, 1000000X jobb, mint a János kórház PIC részlege. Ott sokszor be sem engedik az anyákat a babákhoz, szoptatni szinte senkit sem lehet, a lányomat sem engedték, pedig 2620 grammal született és a legkisebb súlya is 2500 gramm volt.
A látogatás is elég jó, mert az Imrében, ahol szültem nem lehetett bent apuka. Mondjuk az azért volt jobb, mert így nem ment be végül minden jöttment.
A csecsemősök mindenhol bunkók. A szobatársamnak is én próbáltam meg segíteni, mert ugye nem volt velem a lányom és próbáltam hasznossá tenni magamat, mert haza nem engedtek, mivel nem tudtam senkitől elkéretszkedni, totál fejetlenség volt.
Ha meg nekem beszól majd valaki, hogy hogyan tartom a gyereket, még el is küldöm a fenébe, második baba, már csak tudom, hogyan kell tartani.
Neked és Hangának pedig kitartás! Minden rendben lesz. Olvasom a naplódat, ne aggódj, az ilyen korú PIC-es babák, mint jelenleg Hanga mindenféle fejlődési rendellenesség nélkül vészelik át azokat a heteket, amit az intenzíven töltenek. És bízunk benne, hogy minél tovább bent marad! :)
Sziasztok!
Közben már én is megkérdeztem, és a férjem ki is kérte, biztos, ami biztos, november végéig mi már tuti nem húzzuk ki egyben.
Engem most leginkább a PIC érdekel, elég sok mindent megtudtam róla. Pl. 1000g felett már engednek szoptatni, ha a baba bírja fizikailag, és be lehet feküdni. 2000g felett pedig már ki is adják a babákat. 37. hét előtt született babák mindenféleképpen oda kerülnek.
Aki császáros, de a PIC-en van a babája, sajnos nem a szülészetre kerül, hanem a terhespathológiára fektetik vissza, mivel neki nem lesz ugye nála a babája, viszont császárral meg elég szívás mászkálgatni a 3óránkénti etetésre.
A mellettem fekvő lány, aki ikreket szült és császározták, egyetlen egy csecsemősről számolt be, aki rendes volt, a többitől, ha segítséget kért, az volt a válasz, hogy otthon sem lesz segítsége. Ráripakodtak, hogy tartja a gyerekét, szegény mondta, hogy úgy, hogy senki nem mutatta meg neki, hogyan kéne.
Apukák csak a kétszer félórás látogatási időben mehetnek be, anyukák reggel fél9től este fél9ig mehetnek 3óránként szoptatni vagy cumiztatni. Van egy nagyon jó fejőgépük, de a kulcsszó, hogy csak egy.
Nagyjából én ennyit tudtam meg a PIC-ről.
Köszi a gratulációt!
Nagyon szívesen az infot és továbbra is állok rendelkezésre, ha szükséges :-)
Sok boldogságot és jó egészséget kívánok Neked!
Köszi az infót, már ezzel is sokat segítettél!
Gratulálok a kislányodhoz!
Sziasztok!
Nem tudom érdekes lehet-e még, de én április 17-én szültem a kislányomat az ÁEK-ban. Ha bármiben tudok segíteni, csak kérdezzetek.
Láttam téma volt a házassági anyakönyvi kivonat. Nekünk 300 napnál nem régebbit kellett vinni amit a hölgy el is vitt, aki az anyakönyvezést intézte.
Üdv.
Dóra
Szerintem jó, ha ilyen erőteljesen mozog. Ha az orvos nem említette, hogy kevés a magzatvíz, akkor amiatt sem kell aggódnod, hogy néha kicsit fájdalmas a rugdalása (kevés víz miatt lehetséges, de akkor már mindenféle vizsgálatokra kellett volna menned, ha így lenne).
Én nagyon sajnálom, hogy Leával nem mentünk 4D-re, csak itt is néha elfordultam, amikor a lábait nézegette az ultrahangos, de mivel előre szóltunk, annyira nem piszkálta arrafelé, épp csak ránézett, hogy anyámnak tudjon mit mondani a neméről.
A 28. hét már tényleg mindjárt itt van Nektek. :) Még a 32. héten szoktak menni 4D-re, akkor jól látszik még az arcocskája, a 38. heti ultrahangon már annak is csak egy részlete.
Mi már nem megyünk, mert drága, de ehhez anyukám ragaszkodott és ő is fizette, amolyan névnapi utóajándéknak.
Nem tudom, naturlandos-e, mindig másmilyen dobozban kapom. Nekem a terhespatológián írta fel a dokinő, Turi doktornő, hogy ez jobb, hatékonyabb, mint a MgB6, és tényleg jobban be is vált.
Hú, Hanga nagyon tudja magát "prpdukálni", a hétvégén olyat rúgott a barátnőm kezébe, hogy csak lesett, hogy nem semmi, még csak a 6. hónapban vagyunk, aztán milyen ereje van. És ez már rendszeres, hogy nem hagy aludni, ha oldalt fekszem, akkor nagyon kellemetlen tud lenni. Mondták is többször, különböző orvosok, hogy nagyon határozott mozgása van, hogy ez mit jelent, fogalmam nincs.
A 28. héten tervezzük, hogy megyünk megint 4Dsre, akkor az már csak babamozi lesz, lassan már csak két hét. Várom már nagyon, de jövőhéten megyek vizsgálatra a dokimhoz, akkor tuti benézünk, mi a helyzet odabent.
Hát igen, unokatestvérem is mindig vizesedett, pedig legutóbb áprilisban szült (3. baba) és akkor nem volt meleg, de neki is alacsony a vérnyomása, nem a toxémia okozta.
Leával nem vizesedtem és most is csak júliusban, a nagy melegben, akkor is csak annyira, hogy picit nehezebben ment fel a szandál a lábamra, de már az is lement.
Ez nem az a Naturlandos termék, amiből napi 2 szemet kell bevenni? Anyám olyat szed, nekem is adott, amikor náluk voltunk, de nem vált be. A Magnerot jó, csak baromi rossz összerágni meg olyan nehezen nyelem le (kb. 1 liter vízzel, pedig csak kevéssel szabadna bevenni). Ráadásul iszonyat íze van, de a picur/pichölgy érdekében mindent. :)
Ilyen kis aktív? Nahát! Lea is néha mozgott, de sosem ébresztett fel (egyedül akkor, amikor vajúdtam és teljesen leizzadtam). De akkor Hanga jó erős baba lesz, ha megszületik (bár már most is az, ha ilyeneket produkál).
Hát igen, de fogalmam sem volt róla, hogy ez ekkora baj lehet. Ráadásul kint voltunk Kárpátalján. Meg mindenki azt mondta, hogy ó, ugyan már, ne foglalkozzak vele, minden terhes nő vizesedik. Igen ám, csak más az, ha a melegtől, meg más ez toxémiásan. :-/
Én magnesium citricumot szedek, nagyon jó. MahneB6-tal állandóan rángatózott hol itt, hol ott egy-egy izom, meg ilyenek, azóta nincs ilyen.
Nekem is hatalmas hancúrokat rendez Hanga, ma pl. hajnal négytől nem hagyott aludni, és jó sokat sziszegtem is, mert már-már fájt a dolog.
Ujjujj, 3 napig?! Remélem nem lesz több ilyen, de ha mégis, akkor tényleg kell szólni az orvosnak, az ilyen nagyon komoly következményekkel járhat, nem szabad csak úgy elsiklani felette.
Nekem a keményedéssel van bajom, néha elég durva, de mostanában, hogy Magnerotot szedek Magne B6 helyett (de utálom, hogy össze kell rágni!), azóta kevesebb a görcs és a keményedés.
Picike néha már úgy mozog, hogy kidudorodik a pocim egy bizonyos része. A férjem úgy örül, ha látja. :)
Ajjaj. Mióta dagad? :(
Nekem szerencsére nincs ilyen jellegű problémám, csak a vizeletemben lévő anyagok meg a görcsölés-keményedés és a méhnyak rövidülése. Habár ha jobban belegondolok, ez is sok.
Akkor jó, hogy nem kell rohangásznod sem pedig keményen dolgoznod. Ilyenkor a stressz még ártalmasabb, még a baba is megindulhat tőle.
Ágynyugalom. De utálom. Nekem is az kellett volna, de képtelen voltam megállni, mert ugye kötelező volt bejárnom, hogy vizsgázhassak, az állapotom meg nem érdekelte a kedves professzor atyát. Most meg hiába mondta a doki, nem volt rá lehetőségem Lea mellett, de hála Istennek már nem is kell (feljebb került a méhlepény), csak pihennem, azt meg azért tudok, amikor Lea alszik.
Hát most kicsit nyúzottabb vagyok, de nem olyan vészes. Csak ne kéne annyit WC-re járnom.
Jelenleg a 19. hetet tapossuk (pénteken vagy szombaton leszünk félidősek, nem tudom mikor, mert minden UH után mást mondanak, a ciklusom meg ugye össze-vissza).
Ti már a 24. hetet is elhagytátok, igaz? Jó lenne már ott tartani, mert ez a második terhesség picit paráztat, valahogy amikor elkezdeném élvezni, mindig közbejön valami: újabb nem odaillő anyagok a vizeletemben, haskeményedések, hasmenés/székrekedés, méhnyakrövidülés stb. Leával úgy élveztem, pedig nem tudtam rá koncentrálni, sokat ingáztam az egyetem és a házunk között, amíg nem költöztem a férjemhez, de utána is az utolsó pillanatig bejártam egyetemre, mert 1-2 professzort nem hatott meg az állapotom, sem pedig az, hogy veszélyeztetett várandós voltam. A férjem szerint csak azért nem mentem az egyetemről szülni, mert épp húsvéti szünet volt.
Te hogy bírod? Gondolom otthon vagy és pihengetsz. Vagy ilyen állapotban még dolgozol?
Igen, én is örülök, hogy a sok emelgetés-gyógyszerkombináció után beállítottuk. Jó kezekben vagyok. :-)
Karácsonykor mi már itthon leszünk egészen biztosan. Már annyira várom. Tegnap a tévében karácsonyi zenét hallottam, és belegondoltam, milyen jó is lesz majd az egész a kis családunkkal. :-D
Az jó, hogy a vérnyomásod kordában lehet tartani. Évfolyamtársamnak sajna azt sem lehetett, pedig rendesen szedte a gyógyszereket.
A szülést amolyan karácsonyi ajándéknak tekintem, ahol kiderül a baba neme is. Végül is a karácsonyi ajándékát sem tudja (jobb esetben) előre az ember, hanem meglepetés éri, amikor megkapja. És nekem nagyon nagy ajándék egy baba, főleg, hogy PCOS-s vagyok. Persze nagyon érdekel a neme, azt álmodtam már többször is, hogy lány. Általában az ellenkezője szokott lenni, mint amit az ember megálmodik. Leát is fiúnak álmodtam meg, szóval most egyre erősebben érzem, hogy fiú. Főleg ha a kis arcocskájára gondolok. :)
Vérnyomásom, hála Istennek szépen beállt a sok gyógyszerrel, de mérem naponta rendszeresen, ahogy azt megbeszéltük dokimmal. Nekem is azt mondta a dokim, hogy ha a 31-32. hétig kihúzzuk, onnantól már tényleg nem lesz ok az aggodalomra a babát illetően.
Ja, akkor már értem ezt a nem-megállapítási dolgot. :-) Érdekes, hogy Ti nem akarjátok tudni. Én nagyon kíváncsi voltam rá, ráadásul totál kisfiút éreztem, ahogy Te is írtad, meg voltam róla győződve. De nem is azért érdekelt, mert egyikhez vagy másikhoz ragaszkodnék, hiszen annyira mindegy, csak ahogy közhelyesen mindenki mondja, egészséges legyen.
Ajjaj, az nem jó, hogy gyorsan emelkedik. És a vérnyomásod? Évfolyamtársam a 31. hét végéig húzta, de akkor már nem működött a veséje és a vérnyomása 200 fölött volt. Azonnal császározták. Szerencsére a kislánya egészségesen született és azóta neki is minden szerve rendesen működik.
A babánk neme egyértelmű, csak az ultrahangos nőnek szóltunk, hogy ne nagyon kalandozzon oda. Néha odament, de akkor elfordultunk. Anyám csalódott volt, hogy nem lehetett látni, de szóltam, hogy kérdezzen rá, ha mi kimentünk a szobából. A vizsgálatot végző nő pedig nevetve mondta, hogy persze, hogy látszott, de mi kértük, hogy ne mutassa meg nekünk. És akkor elárulta anyámnak. Csak ő tudja, senki más. Meg lehet elárulta apámnak is, de ő néha elszólja magát. Remélem most nem fogja. De szerintem 99%, hogy fiú. Annyira fiús az arca! :D Persze Leára is ezt mondtam, igaz, vele csak hagyományos 2D-n voltunk, de meg voltam győződve, hogy kisfiú. És a szülőszobán meglepetésként kislányt kaptunk. Azóta is lelkesen vásárolom a rózsaszín rucikat. :)