ÁEK szülészete (beszélgetés)
Nálam úgy zajlott a császár röviden összefoglalva, hogy vagy 5 órát töltöttem el az egyik szülőszobában, CTG-ztek, kaptam infúziót, vettek sürgősségi vért, megtörtént a beöntés (egyáltalán nem gáz) és a borotválás.
Eljött az anesztes, hogy elmondja, mire számíthatok. A dokim már korábban megtette ezt. Aztán jöttek és átvittek a műtőbe. Rám kötöttek mindenféle mérőket, aztán megkaptam a gerinci érzéstelenítést. Az vacak volt, akkor majdnem elájultam. Amúgy először adnak egy szurit, ami érzésteleníti a bőrt, utána jön a bökés a gerincbe. Aztán felfektettek az ágyra, amin elkezdtek "hintáztatni",hogy belőjék a vérnyomimat, mert hol iszonyat lent volt, hol felszökött. Aztán megkaptam a katétert, ezt a dokim tette fel. Aztán elém került a "függöny", majd lejódoztak. Kaptam oxigén maszkot is. Aztán az anesztes hideg vattapamaccsal kérdezgette, mit érzek hol, nem volt szabad érezzem ugyebár derék tájon.
Aztán jött a vágás, mintha lehúztak volna egy cipzárat. Utána pedig rángatást éreztem, húztak-vontak, ijesztő és fájdalmas volt. Be is pánikoltam, felment a vérnyomásom. Akkor az anesztes nyugtatgatott meg mondta, hogyan vegyem a levegőt. De már következett is, hogy felsírt Hanga. Na akkor totál elmúlt minden bajom. Hangával akkor elrohantak, hiszen korababa, meg kellett nézniük a neonatológusoknak. De hála Istennek, minden rendben volt (és van is) vele, 9/10-es Apgart kapott. Aztán bepólyálva visszahozták hozzám, jól megpuszilgattam, az aneszteziológus tartotta oda a fejemhez. De rámszólt, hogy ne emelgessem a fejem. Ekkor már varrtak. A dokim még megkérdezte, hogy van a baba és már ment is el.
A lábadozás sem volt gáz. Annyi volt rossz, hogy a végén már nagyon be volt dugulva az orrom és nem bírtam kifújni. Elvileg 8-10 órával később állítanak fel, engem tovább hagytak, mert hajnali egyre esett volna a 10 óra, és csak reggel ötkor keltem fel, de már ment volna hamarabb is. Semmi gond nem volt, se nem fájt, semmi nem volt. Kérdeztem is, mennyire erős a fájdalomcsillapító, mondta a nővér, hogy erős, de ha most nem fáj, akkor már nem is fog. És így is lett! Nem voltak fájdalmaim, az utolsó fájdalomcsillapítót a műtét utáni reggel 8kor kaptam. Inkább kellemetlennek nevezném a dolgot, kiegyenesedni nehéz volt, mert húzódott, de aztán már ha felálltam, akkor nem volt gond. Eleinte lassan mentem, de másnap, harmadnap már azzal sem volt gond. Szóval abszolút nem éltem meg rosszul a dolgot.
Úgy látszik az Áek nem annyira népszerű... vagy nem jönnek fórumozni az ott szülők!?
Szerintem jó hely, de inkább majd csak 4 hét múlva nyilatkoznék.
Sziasztok!
Valóban elég kihalt szokott lenni ez a fórum, nem sokan szülnek a régi MÁV-ban innen a fórumról.
Én csak a császáros szülésről tudok beszámolni, de ha az érdekel valakit, szívesen megteszem!
Köszi a listát! Tök furi, hogy kihalt ez a fórum, csak mi fogunk ott szülni :-))))???
Na mindegy!
Hát úgy nagyjából kész van, egy két apróság kell még bele.
Átküldöm a listát amit a szülőszobára kell vinni.
:-) Ez igaz!
Te mit viszel a kórházba, kész már a csomag?
Engem gyerekkoromban egy szörppel idegeltek... Csokolom, Ági van???? Kiborultam tőle.... Valószínűleg én vagyok az egyetlen ember, aki erre a reklámra még emlékszik :D
Szerintem bárkit lehet csúfolni :-( ezt egy gyerek se ússza meg sajna.
Figyi, ha nem dallal, akkor jön egy híres szörnyű ember és milyen király, hogy Anettkának hívják...
:-)
A gyerekek meg amúgyis csúfolódnak, ha nincs mivel, akkor találnak ki valamit! :-)
Köszönöm jól, nekem eddig semmi problémám nem volt, remélem már így is marad.
Miért vagy koraszülött gyanus?
Minden hónap 2. szerdáján van 18 órától a G. épület 2. emeleten az előadóban. Dr Vermes Gábor tartja, és az anesztes főorovos is beszél az epidurálról, ez kb 2 óra! Utána fel lehet menni megnézni a szülőszobát. A szülőszoba ajtajánál ki van téve, hogy mit kell vinned magaddal a szülésre.
Nem kell bejelentkezni.
Van még ezen kívül minden hónap 1.3.4. hét szerdáján 13.00 tól szülőszoba látogatás, és a 3. hét szerdán 14.00 tól neonatológiai ismeretek c. előadás. Ezen nem voltam, sztem kihagyom.
Voltam igen a múlt héten, és a szülőszobát is már megnéztem.
Nekem Dr Hammersberg Elemér.