Adóbevallás (beszélgetés)
Azt is beîrtam. :)
Köszönöm a segîtséget!
Remek, így az önkéntes kedvezménye se vész kárba :-)
Az 1+1%-ról se felejtsetek el rendelkezni, ne az állam herdálja el :-)
Köszönöm szêpen a segîtséged, én veszek igénybe 130.000 Ft csalàdi adókedvezményt + az önkéntest, pârom 90.000-et.
Îgy nem îrja ki a hibàt és a visszaigényelhető összegek is kijönnek.
Igen, közben próbâlgattam, akkor lehet, úgy csinàlom, hogy kérem én jan-febr-ra, meg okt-dec-re, az 110.000 Ft, + az önkéntes, a többit meg a pàrom.
Ő szakm. min.bérre van bejelentve.
De a keretösszeg az 1466690, nem? És akkor beîrom, hogy én mennyit veszek belőle igénybe.(2*66670+2*3*100000)
Akkor viszont a keretösszeg 1.133.340, ebből te a jövedelmednek megfelelő összeget tudod igénybe venni, azaz 948790-et, a többit meg a párod.
Ja, a 170 ezer visszaigénylés a járulékkedvezménnyel együtt jön ki, értem már.
Hát, nem tudom, lehet, hogy jobban jártok, h a a járulékkedvezményt nem használod ki, hanem csak a 948790-et, a többit meg a párod érvényesíti. Főleg, ha neki magasabb jövedelme és több adója van, akkor ki tudjátok maxolni az egészet. De akkor ki kell nálad tölteni rendesen az egyik gyerekre az egész évet, a másikra meg augusztustól, és a 22-27-es sorokat (az útmutató szerint). Meg a párodnál is.
Nem tudom, hogy jött ki neked a 80-asba 170.002 visszaigényelhető adó, ha összesen csak 142.319 adóelőleget vontak tőled.
A visszaigényelhető max. annyi lehet, amennyit levontak tőled, több nem!
Valami nincs jól kitöltve a bevallásodban szerintem.
Nyilván azért ír ki hibát, mert nincs fizetendő adód a gyerek kedvezmények miatt.
Ha nincs fizetendő adó (mert a kedvezmények lenullázzák), akkor nincs miről rendelkezzél.
Rendelkezni csak akkora összegről lehet maximum, amekkora a fizetendő adód (de legfeljebb a befizetés 20%-a, max. 150 eFt).
És márciustól augusztusig mi van a gyerekekkel?
Azokra a hónapokra nem veszed igénybe?
22. Keretösszeg 1466690 Ft
25. sor 1466690
26. sor 1133340 (amit én veszek igénybe)
30-31. sor 29751 (járulék)
32. sor 27683 (jár.kedv. címén visszaigényelhető)
Így kijött:
80. sor visszaigényelhető adó: 170.002 Ft
Kihozza az önkéntest is, ami benn van a NAV tervezetben, visszakérhetek 12.210 Ft-ot
Próbàltam úgy is, hogy csak szept-től kérem a 2 gyerekre, de ugyanazt îrja ki hibànak.
Jan-febr-ra kisfiam utàn(20.000Ft), aug-tól dec-ig 2 gyermekem utàn(150.000Ft) kérném az adókedvezményt.
Kisfiam 2017.02.24-én töltötte 2. évét, addig GYED-et kaptam.
Kislànyommal 2017.08.10-én lettem 91 napos terhes, 2018.08.28-tól tàppénzen voltam.
A levont adóelőleg 142.319 Ft.
A levont eb. és ny.jàr. 29.751 Ft.
Összevont adóalapba tartozó jöv. 948.790
A családi kedvezmény igénybevétele után márad adó? Ha nem, akkor azért nem tudsz rendelkezni.
Igy kicsit nehéz, hogy nem látom az adatokat :-)
Önkéntes nyugdîjpênztári tag vagyok, a bevallás tervezetben szerepel is a befizetett és a visszaigényelhető összeg.
Ezt viszont hibának írja ki:
A 126. 136. 140. és 145. sorban együttesen akkora összeg utalásáról rendelkezhet, amelyre a 48. sor (az összevont adóalapot terhelő, kedvezményekkel csökkentett adó) összege fedezetet nyújt. (Hibakód=)
Hogy tudom javítani? (Sárga hibának tűnteti fel.)
Az az érdekes, hogy a visszaigényelhető összegek jók, az önkéntesre vonatkozót a NAV töltötte ki.
Az adóbevallàsban szeretném kérni a csalàdi adókedvezményt, 2 hónapra 1 gyermek utàn, 5 hónapra 2 gyermek utàn. A köztes időben csak GYES-t kaptam, erre párom kéri.
Beîrtam a keretösszeget, azt is, hogy mennyit kérek belőle, îgy ki is jött, hogy 170.000 Ft a visszaigényelhető adó.
Szia!
Mi a kérdés?
ányk(abevjava) megnyit, szerviz menüpont/frissítés/újdonságok"
Megvan, a fenébe is :)
Köszönöm!
Évek óta megcsinálom , de az elején mindig elakadok és felrakom magam a fára
További ajánlott fórumok:
- Február 15-ig az Apeh megcsinálja az adóbevallást, de hogyan?
- Szja adóbevallásban tudna valaki segíteni?
- Ha valakinek tavaly csak GYES volt a jövedelme, annak kell adóbevallást benyújtania?
- Van itt olyan profi 0953 adóbevallást kitöltő, aki tud segíteni? Lásd lent.
- 0953-04-es adóbevallás
- A 2011-es adóbevallásom most készült el, elég sokat be kell fizetnem, kérhetek részletfizetést?